Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

MOL DOT 4+

MOL DOT 4+

Lichid de frână sintetic

Recomandat în special pentru blocurile de frână hidraulice ale autoturismelor, camioanelor şi maşinilor de construcţii echipate cu sisteme de antiblocare a roţilor (ABS) şi sisteme de control activ al stabilităţii (ASC), la care punctul de fierbere uscat prescris pentru lichide de frână de calitate DOT 4 este cel puţin 265°C, iar punctul de fierbere umed este cel puţin 170°C.

Lichide de frână MOL: performanţă extra pentru o frânare mai sigură

Lichidele de frână sunt fluide de lucru cu un rol extrem de important pentru sistemele de siguranţă active ale autovehiculelor. Ele trebuie să asigure protecţie perfectă şi performanţă înaltă pentru a garanta frânarea eficientă şi oprirea sigură.

Lichidele de frână MOL asigură performanţă maximă şi protecţie sigură chiar şi la solicitări extreme:

 • În cadrul ciclului recomandat pentru schimbul lichidului de frână, capacitatea perfectă de tratare a apei previne formarea bulelor de abur care pot „înmuia” sistemul de frânare, chiar şi în caz de frânare intensivă. Ea poate preveni şi formarea cristalelor de gheaţă, cauzată de intrarea apei în sistemul de frânare în condiţii de frig extrem, ceea ce înseamnă că nu veţi suferi de pe urma consecințelor neplăcute. Aceste fluide asigură performanţă maximă în orice situaţie, prin urmare garantează o frânare sigură şi fără probleme.
 • Lichidele de frână MOL depăşesc cu mult cele mai importante cerinţe prescrise de standarde internaţionale relevante, garantând o eficacitatea a frânării optimă.
 • Aceste fluide pot fi folosite şi în sisteme de frânare dotate cu echipament de siguranţă de ultima generaţie cum sunt ABS, ESP, ASR etc.
 • Aditivii inhibitori de coroziuneasigură un nivel ridicat de protecţiea pieselor metalice ale sistemului de frânare, asigurându-le o durată de viaţă mai lungă.
 • Lichidele completează perfect materialele structurale nemetalice, nu deteriorează componentele din cauciuc şi plastic ale sistemului de frânare, nu provoacă schimbări de mărime şi de duritate.

Aplicaţii

 • Sisteme de frână hidraulică şi de ambreiaj ale vehiculelor
 • Instalaţie de frână hidraulică dotată cu sistem de frânare anti-blocare a roţilor (ABS) şi sistem de control activ al stabilităţii (ASC)
Caracteristicile produsuluiAvantaje
Capacitate de absorbţie a umezelii excepţională
 • Previne formarea cristalelor de gheaţă la temperaturi joase şi a bulelor de aburi la temperaturi înalte
Protecţie excelentă împotriva uzurii
 • Protec?ie excelentă a cilindrilor de lucru din sistemele de frânare hidraulice
Punct de curgere scăzut
 • Transmisia presiunii garantată până la -40°C
Compatibil cu materiale de construcţii
 • Nu deteriorează piesele din plastic şi cauciuc ale sistemului de frânare
Excelentă protecţie anticoroziune
 • Protecţie de nivel înalt a pieselor din metal (fontă, cupru, zinc, cadmiu, aluminiu)
Folosiţi lubrifiantul corespunzător?

Fişă cu date

Niveluri de performanţă, autorizaţii

SAE J 1704
FMVSS 116
DOT 4
ISO 4925 Class 4

Caracteristici tipice

Aspectgalben
Viscozitate cinematică la 100 °C [mm2/s]2,34
Viscozitate cinematică la -40 °C [mm2/s]1315
Densitate la 20 °C [g/cm3]1,04
Valoare pH8,9
Temperatură de fierbere [°C]270
Temperetură de fierbere umedă [°C]163

Ambalare

0,5 L

Ultima viualizare

Serviciul de Relatii Clienti

Linia Verde: + 40-800-800-665

E-mail: lubrifianti@molromania.ro

×