Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

MOL Romania a semnat un contract de sponsorizare cu Fundatia Pentru Comunitate. Conform acestui contract, compania va finanta activitatea fundatiei derulat in domeniul cultural, educativ, social, recreativ si sportiv. Fundatia va acorda atentie sprijinirii copiilor talentati si a celor suferinzi, cooperarii transfrontaliere din Europa Centrala si de Est precum si conservării patrimoniului cultural din aceasta regiune.
www.pentrucomunitate.ro

MOL România și Fundația pentru Comunitate lansează o nouă ediție a concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor și alocă o finanțare în valoare de 400.000 de lei

  • În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor de anul acesta, MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează un nou concurs de proiecte pentru ONG-uri care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale;
  • În cadrul celor 13 ediții anterioare consecutive ale Programului au fost finanțate 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți;

23 septembrie 2022, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

Finanțarea alocată pentru această ediție este în valoare de 400.000 de lei, iar înscrierea aplicațiilor se poate face on-line, accesând website-ul Fundației pentru Comunitate până la finalul zilei de 22 octombrie. Fiecare ONG poate obține finanțare de maximum 25.000 de lei pentru realizarea unui proiect.

Suntem mândri să putem continua acest proiect extrem de complex și să avem o contribuție susținută la îmbunătățirea sănătății și calității vieții a unor copii și tineri cu nevoi speciale. Mai mult, considerăm că în ultimii 13 ani echipa MOL România a câștigat peste 13.500 de prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, devenind o echipă și mai puternică, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

Ediția de anul acesta a Progamului a beneficiat de un eveniment de lansare în format fizic, după doi ani, petrecuți exclusiv on-line și a reunit reprezentanții celor 19 ONG-uri care au obținut finanțare la ediția precedentă pentru a prezenta rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2021 - august 2022. Inițiativele implementate au ajutat 678 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă și joc (muzică, desen, colaj, pictură), terapie emoțională (jocuri de rol, povești terapeutice, jocuri cu marionete), terapie ocupațională, asistată de animale și prin aventură, cât și activități de integrare senzorială.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele ediției a VI-a a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, eveniment organizat de către Asociația Hip-Tep din Aiud. Acesta este primul și unicul concurs național de călărie terapeutică, având un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2021 a fost acordat Asociației de Mișcare de Tabără Yuppi Tábormozgalom Egyesület, pentru realizarea proiectului intitulat „Yuppi camp pentru frați” – proiect pilot de terapie prin aventură, mișcare, dans și joc de roluri pentru copiii cu cancer și boli autoimune și frații lor sănătoși. Scopul acestui proiect a fost de a-i ajuta pe beneficiari să își îmbunătățească stima de sine și interacțiunile interpersonale, cât și să creeze un context care să faciliteze comunicarea dintre copiii bolnavi și frații lor. Drept premiu, asociația va beneficia de o nouă finanțare în valoare de 25.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul ediției 2022 a Programului, fără să mai fie necesar să participe la concursul de proiecte. În plus, un reprezentat al Asociației va fi membru al juriului și va evalua proiectele depuse la ediția de anul acesta.

Organizatorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor asigură o informare permanentă atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât și prin grupul de Facebook al Programului în care se pot înscrie atât specialiștii, terapeuții, lucrătorii din domeniu, cât și organizații. Înscrierile pentru noul concurs de proiecte au început și se pot face on-line, pe website-ul Fundației , a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4,5 milioane de lei pentru derularea a 246 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, în care au fost incluși și au beneficiat de activități terapeutice peste 13.500 de beneficiari, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Program MOL pentru sănătatea copiilor

MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă finanțare de 400.000 de lei pentru 17 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfășurată anul trecut;
  • Vor fi finanțate 17 proiecte cu suma totală de 400.000 de lei, beneficiarii acestora fiind 678 de copii și familiile lor;
  • În cadrul celor XIII ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate 246 de proiecte cu suma de 4,5 milioane de lei, peste 13.000 de copii și adolescenți fiind ajutați să își îmbunătățească calitatea vieții.

21 ianuarie 2022, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a XIII-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, derulat în 2021. Vor fi finanțate 17 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale în beneficiul a 678 de copii cu dizabilități, care suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave. Pentru implementarea acestor proiecte finanțarea acordată este de 400.000 de lei.

“În acești 13 ani, Programul MOL pentru sănătatea copiilor a devenit unul extrem de complex și reușește cu fiecare ediție să aducă speranță în viețile unor copii și familii care au nevoie de ajutor. MOL România a câștigat în toți acești ani foarte mulți prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, iar aici gândul se îndreaptă și către ONG-urile care implementează cu mult profesionalism terapiile necesare. Rămânem fideli angajamentului asumat față de comunitate și continuăm proiectele noastre de responsabilitate socială în domeniul sanitar, educație, sport și mediu” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La această ediție, lansată în septembrie 2021, s-au înscris 49 de organizații neguvernamentale care desfășoară proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise, dintre care 37 au mai participat și la edițiile precedente ale Programului, provin din 18 județe. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada decembrie 2021 - august 2022.

Organizațiile care au obținut finanțare sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu. Metodele de implementare utilizate în activitățile terapeutice și de intervenții psihosociale vor fi prin artă (muzică, desen, pictură), terapie combinată, prin joc, terapie emoțională (jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrare senzorială, modelaj, joc cu nisip, terapie ocupațională, terapie asistată de animale, terapie recreativă și de aventură, potecă senzorială.

„Organizațiile neguvernamentale specializate în domeniu au parcurs anii 2020-2021 în condiții complicate și au dobândit experiențe deosebite. Unele au fost nevoite să-și oprească sau să-și reducă activitatea. Revenim la o perioadă de implementare cu o durată de nouă luni pentru proiectele finanțate în cadrul acestei ediții, respectiv decembrie 2021 - august 2022, puțin mai lungă decât precedenta, în care am avut la dispoziție doar șapte luni. În toamna acestui an ne-am propus să organizăm o sesiune publică, la care organizațiile susținute să poată prezenta rezultatele proiectelor implementate. Menținem legătura cu toate organizațiile din domeniu, inclusiv cu cele care au redus sau au întrerupt activitățile, oferind informații despre derularea proiectelor finanțate și despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor, invitând și încurajând astfel pentru pregătirea și înscrierea proiectelor pentru următoarea ediție”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.


Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor
Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie emoțională și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.
În cei 13 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu aproape 4,5 milioane de lei un număr de 246 de proiecte de care au beneficiat peste 13.000 de copii și adolescenți.
Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.
Juriul ediției 2021 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Vargancsik Iringó, Lector universitar la Universitatea de Arte Târgu Mureș, specialistă în pedagogie socială și Veronica Sula, reprezentanta Asociației Culturale VAR, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția 2020.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 246 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România continuă Programul pentru sănătatea copiilor și alocă 400.000 de lei pentru proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță începerea înscrierilor pentru ediția a 13-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor;
  • Suma alocată sponsorizării proiectelor pentru 2021 este în valoare de 400.000 de lei;
  • În cadrul celor 12 ediții anterioare ale programului, au fost finanțate 227 proiecte cu peste 4.042.000 lei;
  • Până în prezent, prin intermediul programului, aproximativ 13.000 de copii cu boli cronice sau cu nevoi speciale au beneficiat de diferite forme de terapie.

24 septembrie 2021, Cluj – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 13-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cu boli cronice.

Fondul alocat acestei ediții este de 400.000 de lei, iar finanțarea maximă care poate fi obținută de către un ONG este de 25.000 de lei. Înscrierea aplicațiilor se poate face până la data de 24 octombrie, inclusiv.

Organizațiile finanțate prin intermediul Programului MOL pentru sănătatea copiilor ne-au câștigat admirația prin profesionalismul dovedit în noul context generat de pandemie. Am apreciat în mod special creativitatea de care au dat dovadă pentru a reuși să pună în aplicare terapiile atât de necesare copiilor, ținând cont de restricțiile impuse și noile norme de distanțare socială. Suntem extrem de mândri și bucuroși să putem continua acest proiect care are o încărcătură emoțională uriașă și este catalizatorul unei energii pozitive, care ne face să privim cu speranță spre viitor”, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

Desfășurat on-line, evenimentul de lansare al ediției 2021 a reunit reprezentanții celor 18 ONG-uri care au beneficiat de finanțare la ediția precedentă. Aceștia au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada februarie-august 2021, prin intermediul cărora au oferit terapie și tratament unui număr de 773 de copii cu nevoie speciale. De asemenea, în cadrul evenimentului au fost prezente și organizațiile care au fost nevoite să reprogrameze derularea proiectelor finanțate în anul 2019. Totodată, au fost prezentate proiectele care au inclus activități de terapie prin artă (muzică, desen, pictură), terapie prin joc, terapii emoționale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrarea senzorială, terapie ocupațională și terapii asistate de animale.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2020 a fost acordat Asociației VAR din București, pentru proiectul intitulat Amprenta sunetului. Acest proiect a avut ca scop valorificarea realităților comunității preadolescenților și adolescenților hipoacuzici, purtători de implant cohlear, prin intermediul atelierelor on-line bazate pe tehnici de terapie prin joc, dramaterapie, arte vizuale – film, fotografie și tehnologie. Proiectul, pentru care Asociația a reușit să producă și un film unic despre realitățile cu care se confruntă tinerii hipoacuzici, a fost răsplătit cu acest premiu, care le oferă finanțare maximă în valoare de 25.000 de lei, fără a se înscrie în concursul de proiecte de anul acesta, în plus, un reprezentat va deveni membru in juriul Programului.

Fundația Pentru Comunitate asigură o informare permanentă despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor. Evenimentul de lansare de anul acesta s-a transformat într-o veritabilă conferință de specialitate, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele proiectelor implementate cu succes la edițiile anterioare, devenind o sursă extrem de valoroasă de informare. Înscrierile pentru noul concurs de proiecte au început și se pot face on-line, pe site-ul Fundației www.pentrucomunitate.ro ”, a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect care urmează să fie implementat în perioada decembrie 2021 - august 2022. Termenul limită pentru înscrierea on-line a cererilor de finanțare este 24 octombrie 2021, iar suma totală alocată sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4.042.000 lei pentru derularea a 227 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 12.800 de beneficiari în activitățile lor, prin intermediul ONG-urilor.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele ediției a V-a a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, eveniment organizat de către Asociația Hip -Tep din Aiud. Acesta este primul și unicul concurs național de călărie terapeutică, având un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în România.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

András Imre

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordinator

MOL Romania

tel.: +40 730 230 861| @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Program MOL pentru sănătatea copiilor

MOL finanțează 18 proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copii bolnavi, în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor

  • MOL România finanțează 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, selectate în cadrul ediției a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate.
  • Suma totală alocată este de 400.000 de lei, iar proiectele se vor desfășura în beneficiul a 773 de copii și al familiilor lor.
  • În cadrul celor 12 ediții ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor, au fost finanțate 227 de proiecte cu peste 4 milioane de lei, în beneficiul a aproape 13.000 de copii și adolescenți.

1 februarie 2021, CLUJ-NAPOCA – MOL România va finanța 18 proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale, suma alocată acestora fiind de 400.000 de lei. Este vorba despre proiecte selectate în cadrul celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, organizat împreună cu Fundația Pentru Comunitate. Beneficiarii finali vor fi 773 de copii care trăiesc cu diferite dizabilități, suferă de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„MOL România își menține angajamentul asumat de a fi partenerul de nădejde al comunităților. Continuăm și în acest an programul de responsabilitate socială pentru sănătatea copiilor. Această ediție, mai mult decât cele precedente, ne-a arătat cât de necesar este ajutorul nostru. Pandemia a acutizat problemele copiilor cu dizabilități sau boli cronice, adăugând suferințelor lor și stări de anxietate și stres. Ne-a dat speranță faptul că multe ONG-uri de specialitate au pregătit un răspuns profesional, au îmbogățit și adaptat metodologia aplicată, au abordat noi moduri profunde de lucru cu copiii, dar și cu familiile acestora. MOL România va rămâne un susținător al eforturilor acestora și suntem convinși că, împreună, putem schimba în bine viețile acestor copii ”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Cele 18 proiecte câștigătoare au fost selectate dintr-un total de 77 de propuneri primite în perioada 2 noiembrie - 2 decembrie 2020. Proiectele au fost depuse de organizații neguvernamentale specializate în proiecte de terapie emoțională, terapie prin artă și intervenții psihosociale pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe, iar 43 dintre acestea au mai participat și la edițiile precedente ale Programului. Proiectele selectate pentru finanțare vor fi implementate în perioada februarie–august 2021.

Dintre cele 18 ONG-uri câștigătoare, 8 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 10 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Galați, Giurgiu, Harghita, Mureș. În activitățile terapeutice și intervenții psihosociale vor utiliza

diverse metode, precum terapia prin artă (muzică, desen, pictură), terapia prin joc, terapiile emoționale (marionete, jocuri de rol, psihodramă pentru copii, povești terapeutice), integrarea senzorială, terapia ocupațională, terapiile asistate de animale.

„Perioada de implementare a proiectelor finanțate în cadrul acestei ediții va fi mai scurtă, va dura șapte luni, începând din februarie. Oferim informații tuturor ONG-urilor interesate, atât în decursul celor șapte luni, cât și la final, în septembrie, când organizațiile susținute vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate. Menținem intenția noastră de a acorda și în acest an Premiul MOL pentru sănătatea copiilor organizației care realizează cel mai bun proiect, împreună cu invitația de a delega un membru în juriul ediției viitoare. Este o practică a informării cuprinzătoare și șansei egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pewww.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro .

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

În cei 12 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 4 milioane de lei un număr de 227 de proiecte de care au beneficiat aproape 13.000 de copii și adolescenți.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.

Juriul ediției 2020 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Sorin Predescu , Lector universitar la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Sociologie și Psihologie, Departamentul Științele Educație, Vargancsik Iringó, Lector universitar la Universitatea de Arte Târgu Mureș, specialistă în pedagogie socială și Erika Weisz, medic specialist medicina de familie, fiziokinetoterapeut, practică hipoterapia în România din 2012 în cadrul Asociației HorsEmotion din Timișoara,.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 240 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 240 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR & PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

MOL România finanțează cu 400.000 de lei proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copii cu nevoi speciale sau suferinzi de boli cronice

    • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat ediția a 12-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, program în cadrul căruia ONG-urile pot obține finanțare pentru proiecte de terapie emoțională și intervenție psihosocială adresate copiilor cu boli cronice sau cu nevoi speciale.
    • La această ediție, fondul total alocat pentru susținerea proiectelor este de 400.000 de lei, ridicând astfel la 4 milioane de lei suma finanțărilor totale alocate de la începutul acestui program, în urmă cu 12 ani.
    • În cadrul celor 11 ediții anterioare ale Programului, au fost finanțate 209 proiecte cu peste 3,6 milioane de lei, numărul beneficiarilor depășind 11.500.

2 noiembrie 2020, Cluj – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță începerea celei de-a 12-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională sau intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau cei cu boli cronice.

La ediția din acest an a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor sunt disponibile fonduri totale de 400.000 de lei. Suma maximă care poate fi accesată pentru finanțarea unui proiect este de 25.000 de lei. ONG-urile interesate pot formula online o solicitare de finanțare până la data de 2 decembrie.

 

În cadrul evenimentului de lansare a noii ediții a Programului, care anul acesta a fost organizat online, ONG-urile care au beneficiat de finanțare în cadrul ediției precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2019 - octombrie 2020. În mod special, discuția s-a axat pe modalitățile în care ONG-urile și-au adaptat metodele și proiectele la restricțiile generate de contextul pandemic. Cei prezenți au împărtășit din experiența dobândită în acest an și au vorbit despre impactul situației actuale asupra muncii lor.

 

Dintre cele 18 organizații care au obținut finanțare în 2019, șapte au finalizat proiectele propuse și șapte se află în diferite faze de implementare, adaptând modalitățile și metodele inițiale ori găsind soluții noi, compatibile cu condițiile neprevăzute la planificare. Două proiecte de tabere terapeutice urmează a fi reprogramate, iar alte două proiecte vor fi restructurate. În cadrul proiectelor finalizate sau în curs de derulare în decursul celor 11 luni, peste 500 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans și mișcare și jocuri de rol; terapii asistate de animale; terapii emoționale – teatru și confecționare de măști, terapie prin povești și povești terapeutice.

 

Pandemia izbucnită la începutul acestui an ne-a adus pe toți în fața unor provocări majore, fără precedent. Acestea au accentuat dificultățile pe care le traversau, zilnic, copiii cu nevoi speciale, cei cu dizabilități sau boli cronice, precum și familiile lor. A fost nevoie de o regândire corespunzătoare a intervențiilor pentru aceștia, iar specialiștii din organizațiile partenere au dat dovadă de mult profesionalism și s-au adaptat la noile condiții. MOL România rămâne în continuare alături de cei care dezvoltă proiecte pentru a genera o schimbare în bine în viețile micilor beneficiari.”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.

 

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada februarie - august 2021. Termenul-limită pentru înscrierea online a cererilor de finanțare este 2 decembrie 2020, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 3.642.000 lei ONG-urilor pentru derularea a 209 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 11.500 de beneficiari în activitățile lor.

În pofida contextului generat de pandemie, MOL România rămâne partenerul de încredere al comunităților și continuă implicarea socială în sprijinul categoriilor vulnerabile.

 

 

Asigurăm o informare permanentă pe toată perioada de înscriere a proiectelor și recomandăm celor interesați să ne contacteze cu încredere. Informațiile despre proiectele implementate cu succes, despre soluțiile noi găsite de beneficiarii anteriori, precum și răspunsurile date de ei la provocările recente pot fi de folos atât în procesul întocmirii unui proiect, cât și în derularea proiectului. Înscrierea se face online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate www.pentrucomunitate.ro, unde se găsesc și alte informații”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

 

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

 

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 234 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 234 în Romania.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

 

András Imre

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordinator

MOL Romania

tel.: +40 730 230 861| @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

Programul MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a: 18 ONG-uri de specialitate primesc 400.000 lei pentru proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a.
  • 18 ONG-uri primesc 400.000 de lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru 628 de copii și familiile lor.
  • În cei 11 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,6 milioane de lei un număr de 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

21 noiembrie 2019, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 11-a. Cele 18 ONG-uri câștigătoare primesc 400.000 lei pentru proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și de intervenție psihosocială. Beneficiarii vor fi 628 de copii și adolescenți cu nevoi speciale, cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„Ne bucurăm că vom fi și în acest an alături de copiii care au nevoie de sprijin și suntem încrezători că profesionalismul ONG-urilor selectate pentru finanțare va maximiza efectul final al programelor, totul în beneficiul celor mici. Noi acordăm o atenție deosebită calității programelor noastre sociale și credem că astfel această platformă a MOL dedicată sănătății copiilor a devenit una de tradiție, recunoscută între specialiștii din domeniu. Vrem să rămânem în continuare partenerul de nădejde al comunităților, acolo unde ajutorul poate face o diferență în viața copiilor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În cadrul ediției a 11-a a Programului s-au înscris 75 de organizații non-profit specializate în proiecte de terapie prin artă, terapie emoțională și de intervenție psihosocială pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare totală de peste 1,7 milioane lei. Organizațiile înscrise provin din 22 de județe, iar 42 dintre acestea au mai participat și la ediții precedente ale Programului. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 18 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2019 – august 2020.

Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 18 de ONG-uri câștigătoare, 6 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 12 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor 2018, Asociația HorsEmotion, din Timișoara, a obținut finanțare integrală de 25.000 lei, sumă alocată în completarea fondului de premiere pentru ediția actuală. Astfel, proiectul Asociației HorsEmotion se adaugă celor 18 selectate în urma concursului.

Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Bacău, Bihor, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu, Satu Mare și Timiș. Vor derula activități terapeutice și intervenții psihosociale utilizând terapie prin artă – muzică și muzică asistată, art-terapie Phronetic, art-terapii combinate (prin utilizarea desenului, modelajului, picturii sau a colajului), dans și mișcare și jocuri de rol, tehnologie digitală (utilizarea realității virtuale); terapii experiențiale: escaladă, activități în aer liber (terapie prin aventură) și în apă; terapii asistate de animale; terapii emoționale – teatru și confecționare de măști, jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice.

„Programul este deschis tuturor ONG-urilor interesate. Noi suntem pregătiți să oferim informații tuturor celor interesați, inclusiv în cele nouă luni de implementare ale proiectelor finanțate. La finalul perioadei de implementare, în septembrie 2020, organizațiile finanțate vor prezenta public rezultatele proiectelor realizate, ceea ce va constitui de asemenea un prilej de informare referitor la acest Program și la natura proiectelor selectate. Organizația care realizează cel mai bun proiect și câștigă Premiul MOL pentru sănătatea copiilor, va delega un membru în juriul ediției viitoare. Astfel dorim să asigurăm o informare cuprinzătoare și șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro .

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie și de intervenții psihosociale pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

În cei 11 ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,6 milioane de lei un număr de 210 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.

Juriul ediției 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, membru în Comisia de psihologie clinică și psihoterapie al Colegiului Psihologilor din România, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Rácz Attila, psihiatru, medic primar la Spitalul Clinic Județean Mureș, Psihiatrie II și Erika Weisz, medic specialist medicina de familie, fiziokinetoterapeut, reprezentanta Asociației HorsEmotion din Timișoara, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 227 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 227 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR & PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

650 de copii cu nevoi speciale sunt beneficiarii celei de-a zecea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

  • Programul MOL pentru sănătatea copiilor, desfășurat de MOL România și Fundația Pentru Comunitate, împlinește zece ani de la prima ediție.
  • Câștigătorii ediției jubiliare sunt 20 de ONG-uri, care primesc din partea MOL România 400.000 de lei pentru a derula proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 650 de copii și adolescenți cu nevoi speciale.
  • În cei zece ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,2 milioane de lei un număr de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

23 noiembrie 2018, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției jubiliare a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute prin Program vor ajuta 650 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„În cei zece ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost înscrise în concurs peste 1.000 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, dintre care 190 au obținut finanțare totală de peste 3,2 milioane lei. Provocarea majoră a fost însă aceea de a îmbunătăți în mod real calitatea vieții celor peste 11.000 de copii și adolescenți, beneficiari ai proiectelor, precum și a familiilor acestora. Ne-am alăturat cu bucurie și îi susținem în continuare în concurs pe specialiștii care implementează aceste proiecte, precum și pe membrii juriului care selectează cu profesionalism, în fiecare an, cele mai bune propuneri de terapii complementare.”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În cadrul ediției jubiliare a Programului s-au înscris 92 de organizații non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflați în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare totală de peste 2 milioane lei. Organizațiile înscrise provin din 29 de județe: 16 din București, 11 din Cluj, 9 din Iași, câte 7 din Bihor și Covasna, câte 4 din Harghita și Mureș, câte 3 din Bacău, Sibiu, Timiș, câte 2 din Alba, Brașov, Constanța, Neamț, Prahova, Suceava și câte una din Arad, Brăila, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Călărași, Dolj, Galați, Gorj, Ilfov, Satu Mare, Sălaj, Tulcea și Vaslui. Dintre cele 92 de organizații, 38 au participat și la ediții precedente ale Programului. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 20 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2018 – august 2019.

Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 20 de ONG-uri câștigătoare, 9 obțin finanțare pentru prima dată, în timp ce 11 au mai beneficiat de sprijin și la edițiile anterioare.

Câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor 2017, Asociația Inima Copiilor, din București, a obținut finanțare integrală de 25.000 lei, sumă alocată în completarea fondului de premiere pentru ediția actuală. Astfel, proiectul Asociației Inima Copiilor se adaugă celor 20 selectate în urma concursului.

Organizațiile câștigătoare provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, Călărași, Cluj, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Sălaj, Satu Mare și Timiș. Organizațiile câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă – muzică și muzică asistată, desen, modelaj, pictură, teatru, tehnologie digitală (realitate virtuală, filme animate); terapii experiențiale prin activități în aer liber și în apă; terapii asistate de animale; terapii emoționale – terapie prin joc, psihodramă pentru copii și jocuri de rol, terapie prin povești și povești terapeutice.

„ONG-urile care doresc să se înscrie în acest program, se pot informa pe tot parcursul anului, inclusiv în perioada implementării proiectelor finanțate. Odată cu lansarea noii ediții, în septembrie 2019, organizațiile finanțate vor prezenta public rezultatele proiectelor derulate, ceea ce va constitui un nou prilej de informare referitor la acest program și la natura proiectelor selectate. Reprezentantul organizației care realizează cel mai bun proiect și câștigă Premiul MOL pentru sănătatea copiilor va fi invitat să facă parte din comitetul de jurizare al ediției viitoare. Astfel, asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs, ceea ce se reflectă și în rezultate – aproape jumătate dintre câștigători au obținut finanțare pentru prima dată la această ediție.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Proiecte finanţate în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 10-a, 2018-2019

În cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, ediția a 10-a, cele 20 de organizații câștigătoare își vor derula proiectele în perioada decembrie 2018 – august 2019.

Colaboratorii din cadrul Universității Emanuel din Oradea vor utiliza terapie prin muzică pentru ameliorarea suferinței generate de boală și spitalizare în cazul unor copii cu boli grave și progresive, iar specialiștii din cadrul Asociației pentru Copii și Tineri cu Dizabilități Bonitas (Oradea) vor utiliza terapie prin muzică asistată cu ajutorul sistemului Soundbeam pentru a îmbunătăți capacitatea de comunicare și de exprimare emoțională a copiilor care trăiesc cu dizabilități. Asociația Help din Sfântu Gheorghe va derula un proiect în care se combină elemente de hidroterapie cu audiții muzicale subacvatice pentru îmbunătățirea calității vieții a copiilor cu cerințe educative speciale.

În cadrul taberelor organizate de Asociația Mișcare de Tabără Yuppi din Cluj, copii cu diabet din toată țara vor avea șansa să-și îmbunătățească stima de sine și să descopere noi resurse interioare prin intermediul terapiei prin aventură, participând la activități interesante în aer liber, cum ar fi canotajul, cățăratul în grădina de corzi, echitația sau tirul cu arcul.

Tehnologia digitală va avea un rol proeminent în două proiecte: profesioniștii de la Asociația Lumina (Bacău), prin intermediul realității virtuale, vor ajuta copii internați la Hospice Lumina să evadeze din cotidian, oferind totodată posibilitatea de a diminua suferința fizică și psihică provocată de o boală gravă sau terminală. Asociația Copacul Vieții din Cluj și-a propus să lucreze cu două grupe de beneficiari, utilizând psihodramă cinematografică pentru copii care suferă de boli cronice și art terapie de filme animate pentru copii care trăiesc cu dizabilități multiple.

În cadrul proiectului ce va fi implementat de Asociația Română de Terapii Expresive din București se va utiliza Art terapia Phronetic, o metodă acreditată provenită din Austria, pentru copii care provin din medii defavorizate și care suferă de tulburări psiho-emoționale.

Trei organizații vor utiliza terapie asistată de cal. Asociația HorsEmotion din Timișoara va oferi ședințe de hipoterapie și activități recreativ-educative cu animale mici unor copii instituționalizați și unor copii care au suferit traume emoționale, în vederea îmbunătățirii calității vieții și a recuperării lor emoționale. Fundația Gecse Dániel din Târgu Mureș va combina terapia asistată de cal și cea prin muzică în cazul unor copii diagnosticați cu tulburări de spectru autist, iar Asociația Hip-Tep (Aiud) va organiza ediția a patra a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, inițiativă unică în România, cu ocazia căreia copiii cu dizabilități arată talentul lor în diferite probe de călărie.

Asociația Sătmăreană pentru Promovarea Sănătății Mentale (Asprosam) va ajuta copii cu tulburări de anxietate în ameliorarea echilibrului emoțional prin intermediul povestirilor terapeutice Metamorphoses în cadrul a două tabere terapeutice.

Asociația Lindenfeld din București și Asociația Comite Ocland (Ocland, Harghita) și-a propus să vină în ajutorul unor copii instituționalizați, care vor beneficia de terapie prin artă, utilizând mai multe tehnici expresiv-creative, spre exemplu storytelling, terapie prin joc, dramaterapie sau pictură pe lemn, având scopul de a facilita dezvoltarea emoțională a beneficiarilor și dezvoltarea unor strategii de reziliență pe termen lung.

Două organizații vor utiliza elemente de teatru în scop terapeutic. Asociația Tandem din București va continua demersul său de a ajuta copii deficienți de vedere în dezvoltarea inteligenței emoționale, a vocabularului și a coeziunii de grup, prin ateliere de improvizație și jocuri de rol, iar Fundația Transilvană Alpha din Târgu Mureș va organiza activități de teatru interactiv - teatru de păpuși, teatru cu actori, animație și teatru sub formă de muzică și dans - pentru copii cu dizabilități grave din Centrul Perseverența.

Proiectul Asociației Sfântul Damian (Iași) urmărește să ajute copii cu cerințe educaționale speciale în recuperarea echilibrului emoțional după afecțiuni grave și prevenirea tulburărilor afective prin combinarea terapiei emoționale și cea de artă (pictură, coregrafie, teatru, muzică și altele), în cadrul unor ședințe de grup. Asociația Bóbita din Târgu Secuiesc va combina, de asemenea, terapia emoțională și cea de artă pentru recuperarea emoțională a copiilor cu tulburări de anxietate în cadrul unor ședințe de grup, organizate la Târgu Secuiesc și în localitatea Bistrița.

Asociația Ai Voință, Ai Putere! din Oltenița va susține prin intermediul terapiei prin artă copii cu tulburări din spectrul autist în recunoașterea și exprimarea emoțiilor, susținându-i astfel în relaționarea cu cei din jurul lor și în integrarea școlară.

Proiectul Asociației Down Activ Moldova din Botoșani are ca scop antrenarea copiilor cu dizabilităţi în activităţi artistice, de autocunoaştere şi dezvoltare personală în vederea integrării și reabilitării lor psiho-sociale prin intermediul unor ateliere de creație și de teatru.

Asociația Prader Willi din România (Zalău) va susține copii cu dizabilități cu o gamă largă de acivități de stimulare și dezvoltare în vederea îmbunătățirii competențelor emoționale și sociale precum și creșterii autonomiei personale a beneficiarilor.

Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor
Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

În cei zece ani de existență, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost finanțate cu peste 3,2 milioane de lei un număr de 190 de proiecte de care au beneficiat peste 11.000 de copii și adolescenți.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor a fost premiat în 2013, 2015 și 2018 la Gala Societății Civile și la Romanian CSR Awards.

Juriul ediției 2018 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita, Mircea Toma, jurnalist, psiholog și Adelina Toncean, reprezentanta Asociației Inima Copiilor din București, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, 26.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 9 țări, din care 213 în România.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 218 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR & PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


A 10-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor: Fonduri în valoare de 400.000 de lei pentru ONG-urile care sunt alături de copii cu nevoi speciale

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat ediția a 10-a a Programului MOL pentru sănătatea copiilor
  • Termenul de înscriere în concursul de proiecte este 12 octombrie 2018
  • În cadrul celor nouă ediții anterioare ale programului au fost finanțate 169 proiecte cu peste 2,7 milioane de lei, numărul beneficiarilor depășind 10.000.

11 septembrie 2018, Cluj – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat cea de-a 10-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, adresat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale. Înscrierile la concursul de proiecte sunt deschise până la 12 octombrie 2018. Premiul MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Asociației Inima Copiilor din București.

Evenimentului de lansare a fost organizat la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj, unde 20 de organizații care au primit finanțare în cadrul ediției precedente au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2017 - august 2018.

În decursul celor nouă luni, aproape 800 de copii cu nevoi speciale au beneficiat de activități de terapie prin artă – muzică, desen, pictură, modelare a lutului, fotografie, tehnologie digitală; terapii experiențiale utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber; terapii asistate de animale; terapii emoționale – tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă, atingere terapeutică; stimulare polisenzorială. Activitățile terapeutice au urmărit îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acestora.

Totodată, în cadrul evenimentului au fost prezentate rezultatele unicului concurs național de călărie terapeutică, Cupa MOL pentru sănătatea copiilor, ajuns în acest an la ediția a 3-a. Organizat de Asociația Hip-Tep din Aiud, acest concurs are un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

“Suntem impresionați de generozitatea, creativitatea și perseverența partenerilor noștri din cadrul organizațiilor non-profit în a genera schimbări în bine atât în viețile copiilor aflați în suferință cât și în viețile familiilor acestora. Am avut ocazia să văd momente ale unor activități din cadrul celor 21 proiecte implementate anul acesta și am observat eforturile depuse de terapeuți, greu de descris în cuvinte. MOL România sprijină de zece ani derularea proiectelor în care crede și ne bucurăm că an de an toate sunt puse în practică de către oameni sufletiști, care își pun toată energia în a aduce speranță în sufletele unor copii și tineri care au cea mai mare nevoie de aceasta”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor, decernat pentru al cincilea an consecutiv, a fost acordat Asociației „Inima Copiilor”, din București, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 9-a, 2017. Intitulat „Niciun copil singur în spital”, proiectul are ca obiectiv creșterea nivelului de dezvoltare și recuperare medicală a copiilor cu afecțiuni grave, părăsiți sau neînsoțiți de părinți, internați în Secția de Terapie Intensivă Nou Născuți (TINN) din cadrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Maria Sklodovska Curie”, prin implementarea unui program de atingere terapeutică oferită de voluntari instruiți. În urma succesului acestui proiect – s-au înscris peste 3.000 de voluntari – organizatorii pregătesc extinderea lui la Timișoara și la Cluj. Asociația „Inima Copiilor” a obținut finanțare o singură dată în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor, în anul 2017.

Câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la ediția din acest an de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului programului.

„Modalitatea de finanțare – prefinanțarea – aplicată în cadrul programului asigură din start suportul material necesar derulării activităților terapeutice planificate. Astfel, sumele propuse de către juriu pentru implementarea proiectelor declarate câștigătoare se acordă încă de la început. Decontul se prezintă împreună cu raportul profesional la sfârșitul perioadei de implementare. Colaboratorii Fundației noastre oferă suport și informațiile necesare atât celor care doresc să se înscrie, cât și celor interesați de program pe tot parcursul anului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2018 – august 2019. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 12 octombrie 2018, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.778.000 lei ONG-urilor care au derulat 169 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 10.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro honlapokról.


Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.


Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 215 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.


Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordinator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

MOL România susţine cu 400.000 de lei 22 de ONG-uri care vor desfășura în 2018 proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor
  • MOL România va sprijini cu 400.000 de lei 22 ONG-uri, care vor derula proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru 800 de copii și adolescenți cu nevoi speciale. Suma este cu 100.000 de lei mai mare față de ediția precedentă.
  • În cele 8 ediții anterioare ale Programului, MOL România a susținut cu peste 2,4 milioane de lei 146 de proiecte care au ajutat aproape 10.000 de copii cu nevoi speciale

22 noiembrie 2017, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat lista organizațiilor non-profit care au obținut finanțare în cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoțională susținute de Program vor ajuta 800 de copii și tineri cu nevoi speciale, cu deficiențe, cu boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecțiuni grave.

„Peste 900 de proiecte au fost înscrise pentru finanțare în cei 9 ani de existență a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Specialiștii implicați în implementarea celor 146 de proiecte finanțate au dovedit prin munca, dăruirea și perseverența lor că terapiile complementare aplicate pot modifica și pot schimba esențial calitatea vieții unor copii cu nevoi speciale și a familiilor acestora”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În perioada 26 septembrie - 26 octombrie 2017 s-au înscris 91 de organizații non-profit care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, cu boli cronice sau aflaţi în curs de recuperare după afecțiuni grave, solicitând finanțare în cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Organizațiile înscrise provin din 26 de județe: 18 din București, 13 din Cluj, 10 din Iași, 7 din Harghita, câte 5 din Timiș, Bihor și Mureș, câte 3 din Bacău, Satu Mare și Sibiu, câte 2 din Alba, Covasna și Galați, câte una din Argeș, Bistrița-Năsăud, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ialomița, Maramureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Vâlcea și Vaslui. Dintre cele 91 de organizații, 38 s-au înscris și la ediția precedentă. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 22 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2017 - august 2018.

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 400.000 lei. Dintre cele 22 ONG-uri câștigătoare, 11 vor obține finanțare pentru prima dată, în timp ce restul de 11 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale Programului.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Harghita, Mureș, Sălaj, Satu Mare, Sibiu și Timiș. Proiectele câștigătoare vor derula activități de terapie prin artă – muzică, desen, pictură, fotografie, tehnologie digitală; terapii experiențiale utilizând activități de escaladă și alpinism în aer liber; terapii asistate de animale; terapii emoționale – tehnici ca jocuri de rol, mișcare și joacă, tehnica prin atingere kangaroo; stimulare polisenzorială.

„ONG-urile interesate se pot informa despre acest program, despre condițiile de înscriere inclusiv în perioada implementării proiectelor finanțate. Lansarea noii ediții, în septembrie anul viitor, când organizațiile finanțate vor prezenta proiectele realizate, va fi un alt prilej de informare. Astfel, asigurăm șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs. După cum se observă și în acest an, o parte importantă (jumătate) dintre ONG-urile câștigătoare s-au înscris pentru prima dată, ceea ce dovedește că programul este cunoscut și specialiștii de calitate au încredere în condițiile organizatorice bine stabilite ale acestuia”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista proiectelor finanțate poate fi accesată pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.


Despre Programul MOL pentru sănătatea copiilor

Programul MOL Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizațiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundații, asociații, federații) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave.

În cele opt ediții precedente, MOL România a sponsorizat 146 proiecte cu peste 2,4 milioane de lei, beneficiarii fiind aproape 10.000 de copii și tineri.

Juriul ediției 2017 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Carmen Ciornei, șef serviciu Protecție Socială, Direcția de Asistență Socială și Medicală Cluj, Mugur Ciumăgeanu, vicepreședintele Asociației Române de Psihiatrie Comunitară, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcției de Sănătate Publică Harghita, Daria Barna, psiholog, Fundația Hospice Emanuel din Oradea şi câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.


Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.


Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR & PR
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

MOL România majorează la 400.000 de lei fondul alocat ONG-urilor în cadrul celei de-a 9-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

  • Finanțarea proiectelor de terapie prin artă și terapie emoțională crește cu 100.000 de lei față de ediția trecută, ajungând la un fond total de 400.000 de lei în 2017
  • Termenul înscrierilor în concursul de proiecte este 26 octombrie 2017
  • În cadrul celor opt ediții anterioare ale programului, MOL România a finanțat cu peste 2,4 milioane de lei 146 de proiecte, incluzând aproape 10.000 de beneficiari în activitățile lor.

26 septembrie 2017, Cluj – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 9-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, cu un fond mărit la 400.000 de lei. De asemenea, suma maximă care poate fi obținută de un ONG a fost ridicată de la 20.000 la 25.000 de lei. Acest program oferă sprijin financiar organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu nevoi speciale. Înscrierile la concursul de proiecte sunt deschise până la 26 octombrie 2017.

În cadrul evenimentului de lansare, organizat la Casino Centru de Cultură Urbană Cluj, cele 19 organizații care au primit finanțare în ediția precedentă au prezentat rezultatele proiectelor realizate în perioada decembrie 2016 - august 2017.

Timp de 9 luni, peste 870 de copii cu nevoi speciale au avut parte de terapii prin artă, terapii corporale (prin mișcare și dans), drama terapie, terapii ocupaționale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului și a altor materiale organice.

De asemenea, prin intermediul programelor susținute, s-au realizat terapii asistate de animale, acvaterapie, terapii emoționale – prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuși.

Terapiile aplicate au contribuit la îmbunătățirea calității vieții copiilor, precum și a familiilor acestora.

Totodată, în cadrul evenimentului a fost prezentat singurul centru de boli rare din țară, NoRo din Zalău, sprijinit în cadrul a două ediții anterioare ale Programului.

„Profesionalismul juriului și al specialiștilor implicați în evaluarea proiectelor înscrise la edițiile precedente a avut o contribuție importantă în ridicarea calității terapiilor aplicate. De-a lungul anilor, am putut observa o evoluție extraordinară a programului – de la prima ediție în care juriul nu a împărțit în totalitate fondul disponibil, nefiind înscrise suficiente proiecte care să corespundă criteriilor de selecție, până la ultimele ediții în care au existat atât de multe proiecte bune, încât finanțarea a devenit insuficientă pentru a le susține pe toate. Acesta a fost un motiv pentru care am considerat necesară suplimentarea fondurilor prin care MOL România susține cauza copiilor cu nevoi speciale, continuându-și astfel implicarea atentă în viața comunităților în care își desfășoară activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Fundației Hospice Emanuel din Oradea pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 8-a, 2016. Intitulat „Viața ta a schimbat lumea: un program psihosocial pentru cele mai scurte vieți și cei apropiați”, proiectul are ca obiectiv creșterea calității vieții și diminuarea suferinței emoționale a pacienților diagnosticați cu o boală incurabilă și a copiilor care au un frate sau un părinte care suferă de o afecțiune gravă, prin intermediul unor intervenții specializate de suport psihosocial în vederea reducerii anxietății și a stresului. Fundația Hospice Emanuel din Oradea a obținut finanțare de cinci ori în cadrul Programului MOL pentru sănătatea copiilor între anii 2012-2016.

Câștigătorul Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la ediția din acest an de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, 25.000 lei, fără a se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un specialist al organizației pentru a fi membru al juriului programului.

„În cadrul celor opt ediții anterioare ale programului au fost înscrise în total 840 de proiecte din toată țara, dintre care au obținut finanțare 146. Sumele pentru implementarea proiectelor declarate câștigătoare se acordă încă de la început, asigurându-se astfel baza financiară pentru activitățile planificate. Colaboratorii Fundației noastre oferă suport și informațiile necesare atât celor care doresc să se înscrie, cât și celor interesați de program pe tot parcursul anului”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 25.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2017 – august 2018. Termenul-limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 26 octombrie 2017, iar fondul total al sponsorizărilor este de 400.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.418.000 lei ONG-urilor care au derulat 146 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând aproape 10.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.

Despre Fundația pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Descărcare

MOL România va sprijini cu 300.000 de lei 19 ONG-uri care vor desfăşura proiecte de terapie emoţională şi prin artă în 2017

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat lista organizațiilor non-profit care vor beneficia de finanțare în cadrul celei de-a opta ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele de terapie prin artă și terapie emoționale derulate cu acest sprijin, vor ajuta 870 de copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

„În cele 8 ediţii ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor desfăşurate până în prezent au fost înscrise pentru finanţare aproximativ 840 de proiecte, care ne-au impresionat prin calitatea lor profesională. Mai important, însă, aceste proiecte ne-au arătat, în cele mai multe cazuri, poveşti de succes şi ne-au dovedit că prin muncă, perseverenţă şi dăruire se pot câştiga bătălii care par altminteri pierdute din start, iar viaţa unor copii se poate îmbunătăţi semnificativ. Prin susținerea în continuare a acestui program, noi, echipa MOL România, dorim să le transmitem atât specialiştilor implicaţi în proiecte cât şi celor afectaţi şi familiilor lor că nu sunt singuri, că noi suntem alături de ei şi îi vom sprijini în demersurile lor”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

În perioada 29 septembrie – 30 octombrie 2016, organizații non-profit și asociații care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecțiuni grave au înscris 122 de proiecte pentru a primi finanţare în cadrul celei de-a 8-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. În urma jurizării au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 19 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2016 – august 2017.

Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 300.000 lei. Dintre cele 19 ONG-uri câștigătoare, 6 vor obține finanțare pentru prima dată în timp ce altele 13 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale acestui Program.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bihor, Cluj, Harghita, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare, Sibiu și Timiș. Proiectele câștigătoare utilizează terapie prin artă - prin muzică, terapii corporale (prin mișcare și dans), drama terapie, terapie prin metoda Phronetic; terapii ocupaționale utilizând tehnici de art-terapie, de modelare a lutului și altor materiale organice; terapii asistate de animale, acvaterapie; terapii emoționale - prin basm, povestiri sociale, joacă, teatru de păpuși și terapie umanist-experiențială; stimulare și integrare senzorială, crearea unor materiale auxiliare didactice pentru copii nevăzători.

“Asigurăm informarea ONG-urilor interesate pe tot parcursul anului. Pe lângă publicarea condițiilor de înscriere comunicăm și rezultatele obținute prin proiectele finanțate. De asemenea răspundem telefonic sau prin corespondență la întrebările referitoare la organizarea programului și la criteriile profesionale. Această informare continuă asigură șanse egale pentru toți cei interesați în pregătirea și înscrierea proiectelor la acest concurs de proiecte. Se observă și în acest an că o treime dintre ONG-urile câștigătoare s-au înscris prima dată în program, prezentând proiecte de calitate profesională convingătoare pentru juriu.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Despre Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizaţiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

În cele șapte ediții precedente, MOL România a sponsorizat 129 proiecte cu peste 2 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 9.000 de copii și tineri.

Juriul ediției 2016 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Roxana Morun, realizator, TVR Timișoara, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, Magda Cernea, psiholog-audiolog, Asociația Audiosofia din București, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor în ediția precedentă.

Descărcare

MOL România lansează a 8-a ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

sănătatea copiilorMOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a opta ediție a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, prin care oferă sprijin financiar organizațiilor neguvernamentale care derulează proiecte de terapie prin artă sau terapie emoțională pentru copiii cu dizabilități. Finanțarea totală de 300.000 de lei va fi alocată câștigătorilor concursului de proiecte, înscrierile fiind deschise până la 30 octombrie 2016.

Ediția din acest an a Programului MOL pentru sănătatea copiilor a fost lansată în Aula Magna a Universității de Medicină și Farmacie "Victor Babeș" din Timișoara. În cadrul evenimentului, un număr de 16 organizații care au primit finanțare în ediția precedentă au prezentat rezultatele proiectelor realizate în decursul anului.

„Ne onorează și ne bucură colaborarea cu organizațiile non-profit care ne-au fost parteneri în ultimii șapte ani. Aceste asociații antrenează terapeuți și profesioniști excepționali în sprijinul micilor beneficiari curajoși ai Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Generozitatea și cooperarea acestor organizații în beneficiul copiilor cu diferite dizabilități ne arată că acum șapte ani am ales o cale bună pentru susținerea cauzei copiilor. Pe lângă rezultatele medicale semnificative în unele cazuri, se poate constata efectul terapeutic pozitiv și asupra familiilor cu copii suferinzi, ceea ce este important pentru comunitățile unde ne desfășurăm activitatea”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiului MOL pentru sănătatea copiilor a fost acordat Asociației Audiosofia din București, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 7-a, 2015, a programului. Pe lângă profesionalismul în derularea proiectului „Caruselul măștilor”, juriul a apreciat cooperarea Asociației Audiosofia cu alte asociații participante la program și prezentarea proiectului la Conferința Europeană de Dramaterapie.

Laureata Premiului MOL pentru sănătatea copiilor va beneficia la următoarea ediție a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, în valoare de 20.000 de lei, fără să se înscrie la concursul de proiecte, și va desemna un membru al juriului.

„Asociația Audiosofia din București a realizat proiectul său în cooperare cu Asociația Corabia Prieteniei din Timișoara și Asociația Ascultă Viața din Sibiu, iar Asociația Hip-Tep din Aiud, HorsEmotion din Timișoara și Fundația Salvator din Gheorgheni au colaborat în domeniul hipoterapiei. Contribuim astfel cu acest program la consolidarea relațiilor profesionale dintre organizațiile non-profit preocupate de terapiile prin artă și terapiile emoționale”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de pre-finanțare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2016 – august 2017. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanțare este 30 octombrie 2016, iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei. De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri totale de 2.095.000 lei ONG-urilor care au derulat 129 de proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 9.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Descărcare

Peste 1.000 de copii și tineri cu nevoi speciale vor beneficia de terapii alternative prin

Programul MOL pentru sănătatea copiilor – 2015

11 decembrie 2015, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat organizațiile non-profit care vor beneficia de finanțare în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Proiectele organizațiilor desemnate câștigătoare vor fi folosite pentru sprijinirea, prin terapii alternative, a peste 1.000 de copii cu deficiențe, boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

„În cele șapte ediții ale Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor au fost înscrise peste 700 de proiecte, majoritatea având ca obiect reintegrarea psiho-socială a copiilor cu dizabilități. De asemenea, am remarcat în edițiile mai recente că unele dintre propuneri au ca scop pre-profesionalizarea. Ne bucurăm că primim proiecte de calitate pe care le putem susține și care arată efortul comunităților și al ONG-urilor pentru a facilita accesul a cât mai multor copii și adolescenți cu probleme grave de sănătate la educație, inclusiv la cunoștințele care în viitor pot asigura și îndeplinirea criteriilor de ocupare a unui loc de muncă. Dorim să susținem în continuare acest program prin care sprijinim soluţionarea unor probleme, alături de specialiști și de familiile celor afectați”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

În cadrul ediției a 7-a a programului, organizațiile non-profit și asociațiile care derulează proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională pentru copii și tineri cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave, au depus 87 de proiecte. Dintre acestea, în urma unui proces de evaluare și jurizare, au fost selectate pentru finanțare integrală sau parțială 19 proiecte care vor fi implementate în perioada decembrie 2015 – august 2016.
Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 313.500 lei. Dintre cele 19 ONG-uri câștigătoare, 7 vor obține finanțare pentru prima dată în timp ce altele 12 s-au mai numărat printre beneficiari în ediții anterioare ale acestui Program.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Bacău, Bihor, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Sibiu și Timiș. Proiectele câștigătoare vizează explorarea și aplicarea de terapie prin artă, meloterapie, ludo-terapie, terapie prin dans, hidroterapie, stimulare senzorială, drama terapie, biblioterapie, „legacy making”, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, terapie experiențială, terapii combinate, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

“Diversitatea proiectelor și, implicit, a terapiilor alese pentru finanțare prin acest program arată larga viziune a juriului în selectarea proiectelor. Pregătirea specialiștilor și experiența dobândită în decursul celor șase ediții anterioare ale programului asigură evaluarea complexă ale fiecărui proiect înscris. De asemenea, rezultatele obținute precum și prezentarea acestora către publicul larg odată cu lansarea noii ediții, asigură o bună comunicare între organizațiile din domeniu, specialiști, organizatorul programului și finanțator, în beneficiul copiilor cu dizabilități și familiilor care caută soluții de durată pentru acești copii”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Despre Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizaţiilor non-profit, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) și organizațiilor religioase care derulează proiecte de terapie pentru copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave

Proiectele eligibile sunt programe de terapie emoţională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale, proiecte de terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, activităţi de auto-exprimare creativă, individuală şi de grup.

În cele șase ediții precedente, MOL România a sponsorizat 109 proiecte cu aproape 1,76 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 8.000 de copii și tineri.

Concursul de proiecte pentru cea de-a șaptea ediție a fost lansat la 1 octombrie, iar termenul de trimitere a dosarelor de proiecte a fost 30 octombrie 2015. Fiecare organizație a putut să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, iar fondurile totale disponibile au fost de 313.500 lei.

Juriul ediției 2015 a fost format din: Violeta Stan, medic primar de neurologie și psihiatrie a copilului și adolescentului, Coordonator național al Academiei Europene pentru Dizabilitățile Copilului, Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Roxana Morun, realizator, TVR Timișoara, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita, Csilla Balgoh, profesor logoped, Asociația Hip-Tep din Aiud, câștigătoarea Premiului MOL pentru sănătatea copiilor 2015.


Despre proiectele finanțate

Asociația Little People va concepe un kit de internare pentru copii cu afecțiuni oncologice. Instrumentele unice, precum păpușa terapeutică, cartea de activități și instrumentele medicale integrate în jocul cu tematică medicală va permite copiilor bolnavi de cancer familiarizarea într-o manieră interactivă cu mediul de spital, cunoașterea și înțelegerea procedurilor medicale, adaptarea la contextul de boală și găsirea unor mecanisme prin care să realizeze un management eficient al propriilor emoții.

Scopul principal al proiectului conceput de Asociația Help este dotarea unui cabinet multisenzorial cu instrumentele de bază, iar prin activitățile derulate în cadrul acestuia se va contribui la dezvoltarea funcțiilor senzoriale, motrice și cognitiv-emoționale ale copiilor participanți în proiect.

Asociația Tandem va oferi cursuri speciale de dans pentru copii nevăzători de la Şcoala de Deficienţi de Vedere Austrului din Bucureşti, creând un cadru metodologic de lucru cu persoane nevăzătoare și formând instructori de dans care să poată lucra în paralel şi împreună cu şcolile de nevăzători pentru a preda noţiuni de dans şi conştientizare corporală tinerilor cu deficienţe de vedere.

Proiectul Asociației Clubul Sportiv Timișoara va contribui la reabilitarea psihosocială și emoțională a unor copii preșcolari cu afecțiuni neuropsihiatrice. Echipa multidisciplinară implicată în proiect a dezvoltat un program complex de intervenție timpurie, ce vizează dezvoltarea unor noi strategii de coping și creșterea factorilor de reziliență la copiii și familiile acestora.

Asociația persoanelor cu deficiențe de auz “Ascultă Viața!” și-a propus ajutarea copiilor cu deficiențe de auz şi cu deficienţe senzoriale multiple să-şi dezvolte abilități de viață independentă, psihomotrice, de relaționare și comunicare, dar și de sensibilizare cu privire la obiectele caracteristice domeniului artistic rezultate din activitatea de olărit.

Scopul proiectului oferit de Asociația Corabia Prieteniei este să contribuie la îmbunătățirea calității vieții copiilor cu tulburări de dezvoltare a limbajului. Prin joc, desen, pictură, modelaj şi dramaterapie, copiii vor descoperi noi resurse, vor avea posibilitatea să se exprime şi să se facă văzuți.

Fundaţia „Salvator” îşi propune prin proiectul „Bucuria Călăriei” activităţi de stimulare multisenzorială prin terapia ecvestră, urmărind recuperarea şi dezvoltarea personală armonioasă a copiilor cu dizabilităţi, facilitând formarea autonomiei personale şi integrarea şcolară şi socială.

Proiectul conceput de Fundaţia Creştină Elim vizează reabilitarea psiho-socială şi motorie a unor copii cu afecţiuni neuromotorii şi cu tulburări de comportament prin amenajarea unei camere multisenzoriale și prin derularea unor activități terapeutice în cadrul acesteia.

Fundația Inimă de Copil va oferi posibilitatea pentru copii cu dizabilități din județele Galați, Brăila și Tulcea să beneficieze săptămânal, pe lângă terapiile de reabilitare și recuperare pe care le oferă deja centrul, și de terapie emoțională prin stimulare polisenzorială în vederea schimbării stării emoționale.

Asociația Autism Transilvania va oferi ședințe de interacțiune prin muzică unor copii cu autism, contribuind la dezvoltarea autonomiei personale, a comunicării, al limbajului, a abilităţilor de socializare și de exprimare emoțională, concomitent cu diminuarea comportamentelor inadecvate şi a stereotipiilor.

Programul Asociației Bóbita vizează copii cu boli cronice, oferind suport prin joc dramatic, dans, jocuri experiențiale, terapie prin artă, contribuind la redobândirea echilibrului psihic și fizic ale acestor copii.
Fundația Hospice Emanuel din Oradea oferă intervenţii psihosociale terapeutice în scopul minimalizării distresului şi anxietăţii experimentate de copii în mediul spitalicesc şi asigurării creşterii şi dezvoltării lor optime în perioada internării în spital și după întoarcerea acasă.

Asociaţia Audiosofia se adresează prin acest proiect copiilor hipoacuzici (purtători de implant cohlear sau de aparate auditive convenţionale) printr-un program de terapie prin joc şi dramaterapie. În luna mai 2016 în Bucureşti, 30 de copiii participanţi la proiect vor evolua pe scenă la Congresul European de Dramaterapie şi se va realiza şi un film documentar despre proiect.

Asociaţia HorsEmotion îşi propune îmbunătăţirea calităţii vieţii unui număr de 10 copii instituționalizati care trăiesc cu dizabilități prin servicii de hipoterapie, terapie asistată de animale și terapie prin joacă.

Proiectul conceput de Asociaţia Română pentru Studiu şi Intervenţie în Traumă își propune utilizarea unor metode moderne de evaluare și terapii emoționale în combinație cu grupul de suport folosind tehnici expresive artistice pentru depistarea și terapia tulburărilor de dezvoltare ce apar la copiii instituționalizați care au suferit traume precoce de natură interpersonală.

Obiectivul proiectului Asociaţiei Prosperitas Vitae este recuperarea neuro-psiho-motorie a copilului cu dizabilități prin intervenție timpurie complexă și personalizată, atingerea nivelului de dezvoltare maxim posibil, și crearea bunăstării psihice la o vârstâ cât mai fragedă pentru cei 40 de copii incluşi în proiect.

Asociaţia Kozmutza Flóra îşi continuă activităţile proiectului din anul 2014 pentru 20 de copii. Scopul proiectului este de a îmbunătăți capacitățile motrice deficitare, de a dezvolta independența în apă și de toate zilele, prin activități țintite și ludice de acvaterapie, profitând de efectele benefice ale apei și înotului, și prin aceste experiențe pozitive dezvoltarea auto-evaluării, încrederii în sine și personalității copiilor participanți.

Asociația Lumina va aplica terapie prin joacă pentru copii care suferă de boli limitatoare de viaţă. Prin vizualizare creativă, poveşti terapeutice, stimulare tactilă şi senzorială, nisip kinetic şi „clown-therapy”, cei 17 copii înscrişi în proiect vor fi susţinuţi în in dezvoltarea lor emoţională, în depăşirea momentelor traumatice şi în dezvoltarea mecanismelor de coping şi gestionare a bolii.

Fundaţia de Abilitare Speranţa îşi propune să să continue intervenţia terapeutică prin muzică pentru copii cu dizabilități sau întârzieri în dezvoltare din judeţul Timiş, urmărind dezvoltarea interacţiunii, facilitarea exprimării stărilor emoţionale, dezvoltarea comunicării și limbajului, dezvoltarea motricităţii şi îmbunătăţirea funcţiilor cognitive.

Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor 2015

MOL România susține programele de terapie pentru copii grav bolnavi
A fost lansată a șaptea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor

  • MOL România va acorda sponsorizări în valoare de 313.500 lei pentru copiii care suferă de dizabilităţi, sunt afectaţi de boli cronice sau care se află în curs de recuperare după afecţiuni grave
  • Termenul final pentru depunerea dosarelor de sponsorizare este 30 octombrie 2015
  • Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor a fost acordat Asociației de Călărie Terapeutică Hip-Tep din Aiud
  • În edițiile anterioare ale programului, MOL România a susținut 109 de proiecte cu peste 1.760.000 de lei, în folosul a peste 8.000 de copii

1 octombrie 2015, BUCUREȘTI – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a șaptea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, care are ca scop finanțarea proiectelor de terapie emoțională sau terapie prin artă pentru copiii cu boli grave sau care se află în proces de recuperare după afecțiuni severe. Sponsorizările, în valoare totală de 313.500 de lei vor fi acordate organizaţiilor non-profit care desfășoară astfel de proiecte și care îndeplinesc criteriile de jurizare.

Evenimentul de lansare a celei de-a șaptea ediții a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor s-a desfășurat în Amfiteatrul Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie, în prezența reprezentanților a 17 organizații non-profit care au beneficiat de finanțare în ediția precedentă și care au prezentat proiectele implementate pe parcursul ultimului an.

„Suntem deopotrivă bucuroși și emoționați că reușim de mai bine de șase ani să fim alături de copiii în suferință prin intermediul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor. Pentru echipa MOL România, beneficiarii acestui program reprezintă un model de curaj și putere. Am fost alături, la bine și la greu, alături de micii luptători și am considerat orice progres medical ca pe o victorie pe care am împărtășit-o.”,a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, decernat anul acesta pentru a doua oară, a revenit Asociației de Călărie Terapeutică Hip-Tep din Aiud, pentru cel mai bun proiect realizat în cadrul ediției a 6-a, 2014.

Asociația Hip-Tep, beneficiază la ediția a șaptea a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, în valoare de 20.000 de lei, fără să se înscrie la concursul de proiecte, și desemnează un membru al juriului.

La rândul său, Asociația Little People România, cea care a fost câștigătoarea primului Premiu MOL pentru Sănătatea Copiilor, a folosit banii primiți în beneficiul copiilor bolnavi de cancer, extinzând activitatea Leului Curajos la Târgu Mureș, în Secția Clinică de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

„Pe parcursul derulării proiectelor ediției a șasea a Prograumului MOL – Pentru sănătatea copiilor s-a intensificat colaborarea cu persoanele implicate în sectorul învățământului. Astfel, studenții voluntari care se pregătesc pentru a deveni kinetoterapeuți elaborează articole de specialitate în domeniul hidroterapiei, iar cadrele universitare se implică în supervizarea activității de hipoterapie. De asemenea, asociațiile finanțate au răspuns pozitiv solicitării juriului și au introdus metode și instrumente de măsurare și evaluare profesioniste. Astfel se lărgește aria comunicării terapiilor încă denumite alternative”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, o organizație non-guvernamentală poate beneficia de o sumă de maxim 20.000 lei sub formă de pre-finanţare pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada decembrie 2015 – august 2016. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 30 octombrie 2015, iar fondul total al sponsorizărilor este de 313.500 lei. De la înființare și până în prezent, prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor s-au acordat peste 1.760.000 de lei ONG-urilor care au derulat proiecte de terapie prin artă și terapie emoțională, incluzând peste 8.000 de beneficiari în activitățile lor.

Programul MOL – Pentru Sănătatea Copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de candidatură pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.

Dintreproiectele realizate în cadrul ediției a şasea - 2014

Prin proiectele finanțate s-au implementat terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale: hipoterapie la Aiud, Timișoara și Carei, meloterapie la Sibiu și Timișoara, terapie combinată la Miercurea-Ciuc și Sfântu Gheorghe, terapie prin artă la Suceava, Bacău, Oradea și Zalău, terapie asistată de animale în Hunedoara și Harghita, tabere speciale pentru copiii cu deficiențe de auz și cu boli canceroase, dramaterapie la București, iar proiectul Leul Curajos al Asociației Little People a fost extins la Târgu Mureș.

Asociația Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu a implementat primul proiect de Spital Cântător din România pentru 88 de copii aflaţi în îngrijiri de sănătate şi tratament de specialitate și a inclus 80 de aparținători din familiile acestor copii. Derulând tot un proiect de meloterapie, Fundația de Abilitare Speranța din Timișoara a realizat o premieră, combinând această terapie cu hipoterapia în colaborare cu Asociația Horsemotion.

Asociația de călărie terapeutică Hip-Tep din Aiud, Asociația Horsemotion din Timișoara și Asociația Equus din Carei au oferit servicii gratuite de hipoterapie pentru 80 de copiii cu diferite dizabilități și au contribuit la organizarea primei conferințe naționale de hipoterapie.

Proiectul implementat de Asociația Little People România, Aventura Leului Curajos, a fost extins la Secția Clinică de Pediatrie a Spitalului Clinic Județean Mureș.

Peste 80 de copii hipoacuzici, purtători de aparate auditive convenționale sau de implant cohlear, au beneficiat de proiectul de terapie prin teatru al Asociației Audiosofia din București, participând și în două tabere și prezentând trei spectacole.

Fundația Hospice Emanuel din Oradea și Asociația Lumina din Luncani, Bacău, au derulat proiecte pentru 45 de copii diagnosticați cu boli amenințătoare de viață sau boli limitatoare de viață.

Terapiile combinate au servit îmbunătățirea situației a 90 de copii care frecventează centre de reabilitare din zona Ciucului și din Covasna. Asociația Prosperitas Vitae și Asociaţia pentru Protecţia Familiei Életfa au urmărit creşterea efectelor benefice ale diferitelor metode de terapie.

Asociaţia Kozmutza Flóra din Cluj a implementat proiectul de Hidroterapie pentru 10 copii cu deficiențe multiple și cu autism, școlarizați la Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Auz, incluzând 10 studenți voluntari.

La unicul centru de boli rare din țară, Asociația Prader Willi din Zalău a organizat ședințe de terapie prin artă pentru 45 de copii. Prin proiectul Asociației Licuricii din Suceava, au beneficiat de terapie prin artă 20 de copii cu diabet.

Terapia asistată de animale (câini și ecvide) a fost oferită prin proiectele derulate de Asociația Elfi din Miercurea-Ciuc și Asociația Umanitară Ioana din Clopotiva, Hunedoara, beneficiari fiind 54 de copii din centre de plasament și centre de pedagogie curativă.

Descărcare

MOL România lansează a șasea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a șasea ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii sau tinerii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Programul este unic în România prin scop și continuitate.

Ceremonia de lansare a avut loc la Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea, iar organizațiile nonprofit care au beneficiat de finanțare în ediția precedentă și-au prezentat proiectele realizate.

Totodată, a fost decernat anul acesta pentru prima dată Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor. Distincția a fost acordată Asociației Little People România, pentru cel mai bun proiect prezentat în cadrul celei de-a cincea ediții, din 2013.

„În decursul celor cinci ani de derulare, Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a oferit sprijin pentru 7.350 de copii, iar finanțările acordate de MOL România până în prezent se ridică la aproape 1,5 milioane de lei. Prin acordarea Premiului MOL pentru Sănătatea Copiilor proiectului cu cel mai mare succes în implementare, recunoaștem profesionalismul Asociației Little People România, ale cărei proiecte le-am susţinut în fiecare an, încă de la prima ediţie a programului. Îi felicităm pentru consecvență și suntem hotărâți să continuăm să susținem cauzele copiilor, alături de societatea civilă din România”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Ca laureată a Premiului MOL pentru Sănătatea Copiilor, Asociația Little People România va beneficia la ediția a șasea a programului de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei și va desemna un membru al juriului.

„Lansarea unei noi competiții pentru creșterea calității vieții copiilor cu boli cronice și dizabilități prin terapia emoțională și prin artă, constituie nu doar o șansă de creștere a calității vieții copiilor și familiilor lor ci și șansa de a evalua procesul declanșat în promovarea culturii voluntariatului, a eticii în intervențiile specializate, dedicate copilului, în comunitățile din România.”, a declarat Dr. Violeta Stan, președintele juriului.

În decursul anului 2014, Programul a fost prezentat în cadrul celui de-al doilea Congres Mondial consacrat Rezilienței, la a treia conferință internațională privind rolul terapiilor complementare în dezvoltarea psihomotrică a copiilor cu dizabilități, în cadrul conferinței "Child Care" despre terapiile complementare și la seminarul de hipoterapie ANIRE „Il punto sulla ricerca scientifica” de la Verona.

„Experții noștri au vizitat organizațiile participante și au ținut legătura cu specialiștii acestora pe toată perioada implementării proiectelor finanțate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor. Profesionalismul cu care au fost realizate proiectele denotă o vastă experiență de specialitate, care trebuie să fie împărtășită atât publicului larg, cât și celui științific”, a afirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, organizațiile non-guvernamentale pot beneficia de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de pre-finanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada ianuarie-august 2015. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 20 decembrie 2014 iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru Sănătatea Copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de candidatură pot fi descărcate şi de pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Dintre proiectele realizate în cadrul ediției a cincea - 2013:

Prin proiectele finanțate s-au implementat terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale: hipoterapie la Aiud și Timișoara, meloterapie la Miercurea Ciuc, terapie multisenzorială la Piatra Neamț și Călărași, terapie prin artă la Oradea, Galați, Zalău, Târgu Mureș, București și Bacău, terapie asistată de câini la Oradea, tabere speciale pentru copiii cu deficiențe de auz din București, dramaterapie la Sibiu și Constanța, iar proiectul Leul Curajos al Asociației Little People a susținut copiii și adolescenții internați în centrele de oncopediatrie din Cluj, Timișoara și Iași.

Asociația Vedem Împreună din Sibiu a editat primul abecedar latin în relief pentru copiii cu deficiențe de vedere. S-a creat astfel posibilitatea de învăţare prin metoda tactilă a literelor din alfabetul latin.

La Piatra Neamț și Călărași au fost realizate primele cabinete de stimulare multisenzorială. Fundația Haven și Asociația Prin Viață Împreună utilizează aceste cabinete în beneficiul copiilor cu diferite dizabilități. Cele două organizații au implementat proiectele propuse în colaborare cu Centrul de zi „Silvia” din Piatra Neamț, respectiv Complexul de Servicii Comunitare pentru Copiii cu Handicap Sever din cadrul DGASPC Călărași.

Asociația de călărie terapeutică Hip-Tep din Aiud și Asociația Horsemotion din Timișoara au oferit servicii de hipoterapie pentru 30 de copiii cu diferite dizabilități.

Prin proiectul „Dă culoare vieții tale”, Asociaţia pentru Promovarea Dezvoltării Personale din Bacău a contribuit la îmbunătățirea calității vieții pentru 15 copii dependenți de consumul de alcool și substanțe psihoactive. Manifestările publice organizate în cadrul proiectului au oferit alternative reale acestor copii și tineri, arătându-le că pot realiza lucruri frumoase de care se simt mândri, și alături de încredere, pot căpăta și o nouă șansă.

Cu ajutorul Leului Curajos al Asociației Little People România, peste 100 de copii din centrele de oncopediatrie din Cluj, Timișoara și Iași au descoperit varietatea sunetelor din jurul lor, au învățat cântece, au participat la audiții muzicale, au îmbinat sunetele și mișcarea în jocuri distractive, au învățat despre tipurile de instrumente și au participat la mini-concerte. Specialiștii implicați au realizat o bibliotecă electronică cu selecții de melodii pentru terapie prin muzică.

Asociația Authelp din Miercurea Ciuc a continuat meloterapia desfășurată în 2010-13, utilizând metoda Ulwila pentru 18 copiii diagnosticați cu autism.

80 de copii aflați sub supraveghere, tratament și consiliere în cadrul Centrului de Sănătate Mintală din Sibiu au beneficiat de activitățile de dramaterapie organizate de Asociația Spitalului de Psihiatrie Gh. Preda Sibiu.

Copiii cu dizabilități și boli cronice din Corbu, împreună cu actorii Teatrului pentru Copii și Tineret din Constanța, au prezentat o piesă de teatru compusă pe baza poveștilor scrise de copiii participanți la activitățile organizate de World Vision România – Biroul Zonal Constanța.

Peste 120 de copiii, dintre care 40 hipoacuzici purtători de aparate auditive convenționale sau de implant cohlear au fost incluși în proiectul de terapie prin teatru al Asociației Audiosofia din București, prezentând trei spectacole.

Proiectul „Câinele și copilul – o prietenie fără frontiere” derulat de Asociația Down Oradea a contribuit la stimularea relaționării în grup, la dezvoltarea atenției, motivației și voinței celor 30 de copiii incluși în activități.

Descărcare

Aproape 700 de tineri cu nevoi speciale vor fi susţinuţi prin a cincea ediţie a Programului MOL pentru sănătatea copiilor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat astăzi, la Timișoara, organizațiile non-profit care vor beneficia de o finanțare totală în valoare de 300.000 de lei. Astfel vor fi susținute cauzele a peste 692 de copii cu deficiențe, boli cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave, în cadrul celei de-a cincea ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor.

„Este al cincilea an consecutiv în care MOL România susţine Programul MOL pentru sănătatea copiilor, pentru că nevoia de astfel de proiecte nu este una punctuală, ci permanentă. Profesioniştii din domeniu ne susţin în acest demers atât prin nivelul cunoştinţelor profesionale ale proiectelor depuse, cât şi prin rezultatele obţinute prin acestea. MOL România a inițiat acest program, care este derulat în beneficiul copiilor cu nevoi speciale, prin care sprijinim soluţionarea unor probleme cronice manifestate în comunitatea noastră, cu ajutorul specialiștilor și implicând familiile celor afectați”, a declarat Kinga Daradics, CEO al MOL România.

Numărul dosarelor de candidatură depuse a atins un nou record, fiind înregistrate 150 de înscrieri din partea organizațiilor non-profit și asociațiilor care intenționează să deruleze proiecte de terapie alternativă pentru copii și tineri în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014.

Juriul a selectat 18 asociații, care vor primi finanțări în valoare totală de 300.000 lei. La evenimentul organizat cu ocazia anunțării rezultatelor a participat dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, președintele juriului.

“Programul e conceput să ofere nu doar resurse financiare comunităților interesate de bunăstarea copiilor lor, ci se investește în creșterea capacității acestora de a se forma în metode și tehnici de intervenție asistați de specialiști”, a declarat dr. Violeta Stan.

Organizațiile selectate provin din București și din județele Alba, Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Galați, Harghita, Mureș, Neamț, Sălaj, Sibiu, Timiș. Printre domeniile în care vor fi derulate proiecte se numără terapia prin artă, meloterapie, ludoterapie, stimulare senzorială, drama terapie, atelierele de teatru, terapia asistată de animale, hipoterapia, atelier de jurnalism și foto-jurnalism, recreerea terapeutică, respectiv reabilitarea psiho-socială și dezvoltarea unor competențe.

Participanții la evenimentul de anunțare a rezultatelor au asistat la prezentarea unui episod din activitatea voluntarilor Asociației Little People România, care au fost implicați în desfășurarea proiectului „În lumea poveștilor cu Leul Curajos” în secțiile mari de oncopediatrie din țară. Pe lângă cei 370 de beneficiari direcți afectați de cancer, proiectul a urmărit instruirea a 35 de studenți voluntari și întâlnirea cu peste 170 de copii sănătoși din școli și grădinițe, parteneri nemijlociți în lupta cu boala a tinerilor afectați. Poveștile terapeutice îi ajută pe copii să înțeleagă boala, necesitatea spitalizării și a tratamentului, respectiv de a găsi căile de comunicare între copii bolnavi și sănătoși.

“Se observă extinderea activităților de reintegrare psiho-socială a copiilor cu dizabilități prin includerea copiilor sănătoși în derularea proiectelor. Astfel Asociația Hóvirág din Gheorgheni organizează activități de reabilitare prin dans cu participarea copiilor sănătoși. Leul Curajos al Asociației Little People s-a deplasat la școli și grădinițe cu scopul de a pregăti copii sănătoși să fie primitori și suportivi fața de colegii lor care trec prin probleme de boală. În atelierul de art-terapie de la Școala Specială Pașcani lucrează elevi și de la celelalte școli din oraș. Ședințele de hipoterapie la Asociația Hip-Tep din Aiud desfășurate sub sloganul ”Pe cai toți suntem egali!”, dau posibilitate lărgirii căilor de reintegrare a copiilor cu deficiențe”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Programul a fost lansat în 2009 și este destinat organizaţiilor non-profit care desfăşoară activităţi legate de scopul proiectului, respectiv organizațiilor nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii) și organizațiilor religioase.

Proiectele eligibile sunt programe de terapie emoţională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale, proiecte de terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, activităţi de auto-exprimare creativă, individuală şi de grup.

În cele patru ediții precedentele MOL România a sponsorizat 72 proiecte cu aproape 1,2 milioane de lei, beneficiarii fiind peste 6.600 de copii și tineri.

Concursul de proiecte pentru cea de-a cincea ediție a fost lansat în 9 octombrie, iar termenul de trimitere a dosarelor de proiecte a fost 9 noiembrie 2013. Fiecare organizație a putut să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, iar fondurile totale disponibile au fost de 300.000 lei.

Juriul ediției 2013 a fost format din: Violeta Stan, medic primar, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara, Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Roxana Morun, realizator TVR Timișoara, Sorin Predescu, psiholog, lector universitar, directorul Centrului de Asistență și Integrare Psihopedagogică de la Universitatea de Vest Timișoara, Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.

Descărcare

MOL România lansează a cincea ediție a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor și instituie Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor

  • MOL va acorda 300.000 lei pentru a sprijini copii și tineri care suferă de dizabilităţi, sunt afectaţi de boli cronice sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave
  • În precedentele ediții MOL România a sponsorizat cu aproape 1,2 milioane de lei proiecte care au ajutat 6.600 de copii
  • Va fi instituit Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, pentru a recompensa cel mai bine implementat proiect
  • Termenul final pentru depunerea candidaturilor este 9 noiembrie

9 Octombrie 2013, CRAIOVA – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a cincea ediție a programului MOL pentru Sănătatea Copiilor, prin care vor fi acordate sponsorizări în valoare totală de 300.000 de lei organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave. Programul este unic în România prin scop și continuitate.

„Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor a sprijinit cauzele a 6.600 de copii, iar finanțările acordate de MOL România se ridică la aproape 1,2 milioane de lei până în prezent. Noi credem că dezvoltarea afacerilor și a comunităților nu pot merge decât mână în mână, iar acest program a adus schimbări în bine în viața multor tineri și a familiilor lor. Suntem hotărâți să continuăm sprijinul și dezvoltarea acestei platforme, astfel că am introdus Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor, care urmează să fie acordat proiectului cu cel mai mare succes în implementare”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

Organizația care va primi Premiul MOL pentru Sănătatea Copiilor va beneficia în următoarea ediție de finanțarea maximă disponibilă pentru un proiect, de 20.000 de lei, și va desemna un membru al juriului. Primul Premiu va fi acordat după finalizarea proiectelor care vor fi desemnate beneficiare ale ediției 2013.

Lansarea Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor ediția 2013 a avut loc la Craiova, în cadrul unei manifestări organizate la Muzeul Olteniei, în cadrul căreia ONG–uri care au beneficiat de finanțare în edițiile precedente și-au prezentat proiectele și realizările.

Printre proiectele notabile finanțate în anii anteriori se numără activitatea de hipoterapie de la Aiud, programul Leul Curajos al Asociației Little People, destinat copiilor și adolescenților internați în centrele de oncopediatrie din țară, atelierul de olărit și cabinetul multisenzorial de la Școala Specială Pașcani, taberele speciale. În cadrul tuturor acestora au fost implementate terapii eficiente pentru copiii cu nevoi speciale.

„Am avut ocazia să văd personal cum au fost implementate majoritatea proiectelor sponsorizate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, înalta competență a experților implicați și dăruirea lor. Aceste proiecte au avut o influență majoră asupra vieții copiilor și a familiilor lor și cred că vor continua să transforme în continuare vieți, prin puterea exemplului”, aafirmat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Prin programul MOL pentru Sănătatea Copiilor, un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 15 decembrie 2013 – 31 august 2014. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 9 noiembrie 2013 iar fondul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de candidatură pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.


Câteva proiecte câștigătoare din ediția precedentă:

Asociația Culturală Craiova a prezentatproiectul Reabilitarea psiho-socială şi dezvoltarea competenţelor de comunicare prin artă fotografică pentru elevii cu deficiențe de auz de la Liceul Tehnologic Special Beethoven. Scopul proiectului a fost să îmbunătățească nu numai abilitățile artistice ci și pe cele sociale și emoționale ale copiilor. Cei zece participanți au finalizat activitatea cu o expoziție fotografică la sediul Inspectoratului Școlar Județean Dolj.

Asociația Little People asemnalat rezultatele proiectului său “În lumea poveștilor cu Leul Curajos”, care a beneficiat de finanțare prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor începând cu 2011. Pe parcursul ultimului an, voluntarii au folosit tehnici de drama terapie și terapie prin joc cu tematică medicală pentru a ajuta peste 250 de copii și adolescenți internați în 9 spitale oncologice din România și Republica Moldova să treacă mai ușor peste suferințe.

Școala Specială Pașcani a descris noua sa inițiativă, după ce atelierul de olărit creat cu ajutorul finanțării obținute în precedenta ediție a fost extins pe o suprafață mai mare și activitatea acestuia a fost inclusă în programa școlară sub denumirea “Artiștii Speciali”. În acest an, a fost înființat primul cabinet pentru stimulare multisenzorială din județul Iași, unde vor beneficia de terapii diverse și sprijin pentru integrarea socială cei 145 de elevi ai școlii,cu deficiențe severe și asociate(autism, sindrom DOWN, ADHD). Cabinetul este un exemplu și o sursă de inspirație pentru celelalte școli speciale din județ.

Ședințele de hipoterapie organizate de Asociația Hip-Tep auajutat mai mulți copii să fie admiși la grădiniță, după ce anterior le fusese refuzată înscrierea ca urmare a deficiențelor severe. În cadrul proiectului, 15 copii cu dizabilități grave au participat la ședințe săptămânale de hipoterapie timp de zece luni.

Circa 100 de adolescenți cu diabet juvenil tip 1 sau obezi și supraponderali participanți la tabăra Yuppi și Bóbita au reușit să-și redescopere propriile forţe şi să depășească starea de limitare rezultată din percepția bolii. Metoda de terapie prin experiențe în aer liber, nouă în România, a fost aplicată la tabăra Yuppi de către 40 de voluntari pregătiți în două cursuri de instruire.

Un număr de 52 de copii de la Asociațiile Hóvirág din Gheorgheni și Down București au participat la proiectele de terapie prin dans, au exersat elemente importante pentru dezvoltarea fizică armonioasă și au creat relații interpersonale cu tinerii voluntari de vârsta lor.

În cadrul ședințelor de terapie asistată de animale organizate de Asociațiile Minte Forte și Elfi, 35 de copii și-au dezvoltat autocontrolul emoțional, și-au îmbunătățit abilitățile de relaționare, crescându-și stima de sine și facilitându-și afectele pozitive.

Descărcare

5600 de cauze sprijinite prin Programul MOL – pentru sănătatea copiilor

Fundaţia pentru Comunitate și MOL România au lansat cea de a patra ediție a Programului – MOL pentru sănătatea copiilor, dedicat organizaţiilor non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copiii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

„În esență, prin programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este sprijinită munca de zi cu zi a unor echipe complementare, care luptă alături de părinți astfel încât copiii lor aflați în suferință să își amelioreze starea de sănătate. Pe parcursul celor 3 ani de existență a acestui program, MOL România a susținut 53 de proiecte cu peste 200.000 euro și astfel au fost ajutați 5.600 de copii cu nevoi speciale”, a declarat Kinga Daradics, CEO MOL România.

Lansarea programului a avut loc la Școala Specială Pașcani, a cărei ofertă educaţională şi terapeutică este special concepută pentru 133 de elevi cu deficienţe mintale ușoare, moderate, severe și asociate, copii cu vârste între 7 și 17 ani din Pașcani și localități limitrofe.

Participanții la eveniment au asistat la o ședință de terapie prin artă cu „Artiștii Speciali”, parte a activității desfășurate constant în școala din Pașcani prin finanțarea asigurată de MOL România. Cabinetul de terapie prin artă de aici a utilizat tehnica olăritului și a modelajului, fiind coordonat de un specialist în terapie prin artă și 2 psihologi asistenți cu experiență în domeniu. Folosindu-se de utilajele specifice: roți de olărit, strung pentru decor, cuptor de ceramică, copiii de la Școala Specială Pașcani au confecționat obiecte ceramice colorate. Ulterior, cu lucrările lor s-au organizat 5 expoziții, unele cu ocazia unor conferințe și simpozioane desfășurate pe tema sistemului educațional special.

„Rezultatele programului MOL - Pentru sănătatea copiilor organizat de Fundația pentru Comunitate și finanțat de MOL România au fost pozitive, terapia prin artă contribuind la dezvoltarea personală și stimularea autoexprimării creative a copiilor cu deficiență mintală, precum și la facilitarea integrării lor școlare, profesionale și sociale. La Școala Specială Pașcani proiectul a avut un rol important și în rândul comunității locale, mobilizând voluntari din partea Asociației Meșterilor Populari din Moldova, iar elevii de la școlile obișnuite din localitate s-au alăturat colegilor lor de la școala specială”, a spus András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.

La lansare, 5 organizații dintre cele 17 finanțate anul trecut au prezentat rezultatele obținute pe parcursul desfășurării proiectelor. Fundația Vatra Pașcanilor, Asociația Bóbita din Târgu Secuiesc, Fundația de Sprijin Comunitar, Asociația pentru Promovarea Dezvoltării Personale din Bacău și Asociația Hip-Tep din Aiud au avut un schimb de experiență care a deschis calea unei colaborări ulterioare.

În cadrul proiectulu MOL – Pentru sănătatea copiilor un ONG poate să beneficieze de o sumă de maximum 20.000 lei sub formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează să fie implementat în perioada 30 noiembrie 2012 – 21 octombrie 2013. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 2 noiembrie 2012. Cuantumul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Programul MOL – Pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România.

Anuntul si formularul de aplicare pot fi descarcate mai jos.

Descărcare

Programul MOL pentru sănătatea copiilor: sprijin de 300.000 de lei

Peste 1800 de copii cu deficiențe sau boli cronice vor fi beneficiarii ediției 2011 a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor organizat de Fundația pentru Comunitate.

Șaptesprezece organizații non profit vor beneficia de sprijin financiar pentru implementarea unor proiecte de terapie emoțională sau terapie prin artă. Proiectele care urmează a fi realizate prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor pe parcursul anului viitor au valoarea totală de 450.000 lei din care 300.000 de lei sunt asigurați de MOL România. Pe lista câștigătorilor se regăsesc mai multe organizații care derulează proiecte pentru copii internați la secțiile de oncologie ale spitalelor din țară. In plus vor fi sprijinite și organizații care se ocupă de proiecte destinate copiilor cu deficiențe, cu probleme de nutriție sau care suferă de diabet zaharat. Nouă dintre proiectele finanțate provin de la organizații care nu au fost sprijinite în edițiile precedente ale programului.

La ediția din 2011 al Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor au fost înregistrate 100 de solicitări de finanțare din 25 de județe ale țări și din capitală. Selecția solicitărilor câștigătoare a fost făcută de un juriu de specialitate condus de Dr. Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timișoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie din Timișoara. ”În decursul celor trei ediții ale programului nu numai numărul proiectelor depuse a crescut semnificativ, dar și calitatea acestora s-a îmbunătățit. Avem din ce în ce mai multe proiecte elaborate într-un mod profesionist, centrate pe nevoile copilului aflat în dificultate și ale familiei sale. În continuare avem însă și proiecte scrise din birou, care nu au reflectat nici creativitatea și nici afinitatea la nevoile copiilor” - a declarat Dr. Violeta Stan, președintele juriului.


Lista câștigătorilor a fost publicată și pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Descărcare

S-a lansat ediția 2011 al Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor

Fundaţia pentru Comunitate și MOL România au lansat la Cluj cea de a treia ediție a Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor în cadrul unei ședințe de hipotareapie pentru copii cu dizabilități.

Proiectul de hipoterapie al asociației Hip-Tep din Aiud a fost finanțat în ediția 2010 al programului. Prin Programul MOL pentru Sănătatea Copiilor pot obţine sprijin financiar organizaţii non-profit care derulează proiecte de terapie emoţională sau terapie prin artă pentru copii care sunt afectaţi de boli cronice, suferă de dizabilităţi, sau se află în curs de recuperare după afecţiuni grave.

O astfel de organizaţie poate să beneficieze de o sumă de maxim 20.000 RON în formă de prefinanţare, pentru un proiect ce urmează a fi implementat în perioada 30 noiembrie 2011 – 21 octombrie 2012. Termenul-limită de depunere a cererilor de finanţare este 21 octombrie 2011. Cuantumul total al sponsorizărilor este de 300.000 RON

Solicitările vor fi evaluate de un juriu alcătuit din Violeta Stan, medic primar la Clinica de Neuropsihiatrie Infantilă din Timişoara, cadru didactic la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara (preşedinte), Mugur Ciumăgeanu, vicepreşedintele Asociaţiei Române de Psihiatrie Comunitară, Roxana Morun, realizator TVR Timișoara, Katie Rizvi, fondator al asociației Little People România și al comunității de adolescenți supraviețuitori de cancer Temerarii, și Gyöngyi Tar, director executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Harghita.

”Dorim să readucem zâmbetul pe buzele unor copii cu nevoi speciale. Zâmbetul lor ne reconfirmă cât de important este să asigurăm de la an la an resursele financiare pentru succesul acestui program.” – a declarat Kinga Ágnes Daradics, director executiv MOL România.

”Vizitând o bună parte a programelor finanțate anul trecut m-am întâlnit cu copii care au putut uita pentru o perioadă suferința, dar și cu oameni minunați, care prin priceperea și devotamentul lor au făcut minuni cu acești copii” - a declarat Árpád Gazda, preşedintele Fundaţiei pentru Comunitate.

Programul Pentru Sănătatea Copiilor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de aplicare pot fi descărcate si de pe site-ul www.pentrucomunitate.ro.

Descărcare

Anunţ - Program Pentru Sănătatea Copiilor - 2010

Descrierea proiectului

1. Scopul proiectului

Fundaţia pentru Comunitate şi MOL România anunţă lansarea unui program privind finanţarea unor proiecte de terapie emoţională şi prin artă, având ca scop reabilitarea psiho-socială a copiilor cu afecţiuni cronice sau în curs de recuperare după afecţiuni grave.

Tipuri de proiecte eligibile:

  • programe de terapie emoţională: terapii de grup, terapii prin trăiri personale pozitive, prin experienţe şi acumulări personale
  • proiecte de terapie prin artă: instrumente vizuale, muzică, activităţi de autoexprimare creativă, individuale şi de grup

2. Grup țintă

Copii cu afecţiuni cronice, copii în curs de recuperare după afecţiuni grave sau cu afecţiuni grave permanentizate (de ex. tumori, afecţiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor şi altele).

Pot depune cereri de finanțare:

  • Organizaţii non-profit care desfăşoară, conform actului constitutiv, activităţi legate de scopul proiectului.
  • organizații nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii)
  • organizații religioase

Atenţie! În cazul unor instituții medicale, aplicantul nu trebuie să fie instituția medicală în sine, ci o fundaţie sau altă organizație de pe lângă aceasta.

Nu pot depune cereri de finanțare:

  • Organizatii neînregistrate oficial, partide, sindicate, societăți comerciale.

3. Finanțarea

Poate fi solicitată finanţarea tuturor costurilor aferente proiectului propus (costuri de proiect, costuri materiale, onorarii sau alte costuri de personal, costurile serviciilor de comunicare, de transport sau de deplasare, cazare, masă etc.) Finanţarea este nerambursabilă. Fundaţia pentru Comunitate încheie un contract de finanţare cu organizaţiile câştigătoare, iar acestea vor anexa la contract copia specimenului de semnătură de la bancă al reprezentantului oficial sau a specimenului de semnătură legalizat notarial, precum şi declaraţie privind plata tuturor datoriilor publice ale organizaţiei.

Finanţarea este acordată de către fundaţie sub formă de prefinanţare, a cărei decontare ulterioară se va face prin completarea formularului tipizat şi prezentarea documentelor justificative relevante, în termen de 30 zile de la finalizarea proiectului, sau cel târziu până la data limită de depunere a aplicațiilor programului similar din 2011.

Plafonul maxim de finanţare a unui proiect este de 20.000 lei. Volumul total al sponsorizărilor este de 300.000 lei.

Perioada de implementare a proiectului: 30 noiembrie 2010. – 23 octombrie 2011.

4. Modalitatea şi termenul de depunere a solicităriilor:

Sunt acceptate numai solicitările întocmite în baza formularului tipizat, disponibil pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Formularul se va depune atât în variantă tipărită cât și în format electronic (.doc, .rtf) pe suport CD sau DVD.

Se vor anexa următoarele documente :

  • copia actului constitutiv
  • copia încheierii judecătoreşti referitoare la constituirea organizaţiei, și eventualelor acte adiționale
  • o scurtă descriere a proiectelor similare implementate în ultimii doi ani, precum şi referitor la bugetul ultimilor doi ani
  • lista finanţatorilor (în cazul în care organizaţia are şi alţi finanţatori)
  • autobiografia conducătorilor de proiect, precum şi a celor care îl implementează
  • în cazul unei organizaţii care funcţionează într-o instituţie medicală, declaraţia instituţiei referitoare la sprijinul acordat proiectului
  • fotocopii, CD-uri, DVD-uri ale unor apariţii în mass media referitoare la proiectele anterioare, precum și alte rezultate profesionale.

Documentația incompletă nu poate fi completată ulterior.

Dosarul proiectului va fi trimis prin poştă, împreună cu anexele corespunzătoare, într-un exemplar, la adresa: Fundaţia Pentru Comunitate, Cluj-Napoca, Oficiul poştal Nr. 1, C.P. 1141 cu specificarea pe plic Program pentru Sănătatea Copiilor. Dosarele trimise după termenul limită de depunere nu vor fi luate în considerare, fiind returnate expeditorului fără a fi deschise.

Data limită de depunere a cererilor de finanțare: luni, 25 octombrie 2010 (data poștei)

5. Evaluarea aplicațiilor

Dosarele vor fi analizate în prealabil de către experţi, urmând ca cele calificate să fie evaluate de către un juriu. În vederea unei mai bune cunoaşteri a proiectelor depuse, după caz, Fundaţia pentru Comunitate îşi rezervă dreptul de a-i invita la interviu pe solicitanţi, precum şi conducătorii proiectului.

Un solicitant poate depune o singură aplicaţie.

6. Anunțarea câștigătorilor

Decizia finală va fi luată de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, până la data de 30 noiembrie 2010. Fiecare aplicant va fi anunţat în scris cu privire la rezultat, iar lista câştigătorilor va fi făcută public pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Informatii suplimentare pot fi solicitate la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefonul 0755 045699.

Descărcare

TextAnunţ - Pot ajuta? Programul MOL Pentru Sănătatea Copiilor - 2009

Descrierea proiectului

1. Scopul proiectului

Fundaþia pentru Comunitate ºi MOL România anunþã lansarea unui program privind finanþarea unor proiecte de terapie emoþionalã ºi prin artã, având ca scop reabilitarea psiho-socialã a copiilor cu afecþiuni cronice sau în curs de recuperare dupã afecþiuni grave.

Tipuri de proiecte eligibile:

- programe de terapie emoþionalã: terapii de grup, terapii prin trãiri personale pozitive, prin experienþe ºi acumulãri personale

- proiecte de terapie prin artã: instrumente vizuale, muzicã, activitãþi de autoexprimare creativã, individuale ºi de grup

2. Grup þintã

Copii cu afecþiuni cronice, copii în curs de recuperare dupã afecþiuni grave sau cu afecþiuni grave permanentizate (de ex. tumori, afecþiuni psihiatrice, ale sistemului limfatic, endocrin, ale aparatului respirator, digestiv, motor ºi altele).

Pot depune cereri de finanțare:

Organizaţii non-profit care desfăşoară, conform actului constitutiv, activităţi legate de scopul proiectului.

organizaţii nonguvernamentale (fundaţii, asociaţii, federaţii)

organizaţii religioase

Atenţie! În cazul unor instituţii medicale, aplicantul nu trebuie să fie instituţia medicală în sine, ci o fundaţie sau altă organizaţie de pe lângă aceasta.

Nu pot depune cereri de finanțare:

Organizaþii neînregistrate oficial, partide, sindicate, societãþi comerciale.

3. Finanþarea

Poate fi solicitatã finanþarea tuturor costurilor aferente proiectului propus (costuri de proiect, costuri materiale, onorarii sau alte costuri de personal, costurile serviciilor de comunicare, de transport sau de deplasare, cazare, masã etc.) Finanþarea este nerambursabilã. Fundaþia pentru Comunitate încheie un contract de finanþare cu organizaþiile câºtigãtoare, iar acestea vor anexa la contract copia specimenului de semnãturã de la bancã al reprezentantului oficial sau a specimenului de semnãturã legalizat notarial, precum ºi declaraþie privind plata tutoror datoriilor publice ale organizaþiei.

Finanþarea este acordatã de cãtre fundaþie sub formã de prefinanþare, a cãrei decontare ulterioarã se va face prin completarea formularului tipizat ºi prezentarea documentelor justificative relevante, în termen de 30 zile de la finalizarea proiectului.

Plafonul maxim de finanþare a unui proiect este de 20.000 lei.

Perioada de implementare a proiectului: 23 noiembrie 2009. – 16 octombrie 2010.

4. Modalitatea şi termenul de depunere a solicităriilor:

Sunt acceptate numai solicitările întocmite în baza formularului tipizat, disponibil pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Se vor anexa următoarele documente :

- copia actului constitutiv

- copia încheierii judecãtoreºti referitoare la constituirea organizaþiei, și eventualelor acte adiționale

- o scurtã descriere a proiectelor similare implementate în ultimii doi ani, precum ºi referitor la bugetul ultimilor doi ani

- lista finanţatorilor (în cazul în care organizaţia are şi alţi finanţatori)

- autobiografia conducãtorilor de proiect, precum ºi a celor care îl implementeazã

- în cazul unei organizaþii care funcþioneazã într-o instituþie medicalã, declaraþia instituþiei referitoare la sprijinul acordat proiectului

- fotocopii, CD-uri, DVD-uri ale unor apariþii în mass media referitoare la proiectele anterioare, precum și alte rezultate profesionale.

Documentația incompletă nu poate fi completată ulterior.

Data limită de depunere a cererilor de finanțare: vineri, 23 octombrie 2009 (data poºtei)

5. Evaluarea aplicaþiilor

Dosarele vor fi analizate în prealabil de cãtre experþi, urmând ca cele calificate sã fie evaluate de cãtre un juriu. În vederea unei mai bune cunoaºteri a proiectelor depuse, dupã caz, Fundaþia pentru Comunitate îºi rezervã dreptul de a-i invita la interviu pe solicitanþi, precum ºi conducãtorii proiectului.

Un solicitant poate depune o singură aplicaţie.

6. Anunțarea câștigătorilor

Decizia finală a fost luată de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, fiecare aplicant va fi anunţat în scris cu privire la rezultat, iar lista câştigătorilor se găseşte mai jos sau pe site-ul www.pentrucomunitate.ro.

7. Depunerea solicitãrilor

Dosarul proiectului va fi trimis prin poºtã, împreunã cu anexele corespunzãtoare, într-un exemplar, la adresa: Fundaþia Pentru Comunitate, Cluj-Napoca, Oficiul poºtal Nr. 1, C.P. 1141 cu specificarea pe plic Programul MOL pentru Sãnãtatea Copiilor 2009. Dosarele trimise după termenul limită de depunere nu vor fi luate în considerare, fiind returnate expeditorului fără a fi deschise.

Anunţul de participare şi formularul tipizat al aplicaţiei pot fi descărcate de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.

Informaþii suplimentare pot fi solicitate la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., sau la telefonul 0755 045699.

Descărcare
×