Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

MOL Romania a semnat un contract de sponsorizare cu Fundatia Pentru Comunitate. Conform acestui contract, compania va finanta activitatea fundatiei derulat in domeniul cultural, educativ, social, recreativ si sportiv. Fundatia va acorda atentie sprijinirii copiilor talentati si a celor suferinzi, cooperarii transfrontaliere din Europa Centrala si de Est precum si conservării patrimoniului cultural din aceasta regiune.
www.pentrucomunitate.ro


2021 - Gala Mentor 2021 - MOL România și Fundația pentru Comunitate celebrează excelența în educație și premiază zece profesori și antrenori din România

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate continuă tradiția și, pentru al 11-lea an consecutiv, premiază profesori și antrenori de excepție, în cadrul Galei Premiilor Mentor;
  • Evenimentul, găzduit în aer liber, în sala Amfiteatru a Teatrului Național București, s-a bucurat de prezența Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române, cât și a unor personalități recunoscute din domeniul educației și formării profesionale ;
  • Oficial, a fost dat startul înscrierilor pentru ediția 2021 a Premiilor Mentor, nominalizările putând fi exprimate on-line până la finalul anului, respectiv 31 decembrie.

București, 18 iunie 2021 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori de excepție din România în cadrul celei de-a 11-a ediții a Galei Premiilor Mentor, valoarea premiilor acordate fiind 80.000 de lei.

Premiile Mentor pentru excelență în educație au fost inițiate de MOL România și Fundația Pentru Comunitate în anul 2010, cu scopul de a impulsiona respectul opiniei publice față de toți cei care formează caractere și descoperă talente, devenind arhitecții unor povești de succes. Anual sunt premiați zece mentori, dascăli prin excelență, care au avut un rol marcant în viața discipolilor lor. Pe lângă diploma și trofeul Mentor, realizat special de către artistul plastic Ioan Nemțoi, fiecare profesor a fost recompensat și cu un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Alături de familie și școală, mentorii sunt cei de care avem nevoie pentru descoperirea și dezvoltarea talentului, cei de la care aflăm detalii, pentru că ei sunt dăruiți cu câteva virtuți pe care nu le regăsim ușor în cotidian: în primul rând răbdare, apoi generozitate și cumpătare. Încurajarea acestei nobile vocații este dincolo de gestul în sine o viziune,” a declarat invitatul de onoare, Prof. Univ. Dr. Ioan Cristescu, Directorul Muzeului Literaturii Române.

În contextul pandemiei globale COVID-19, ediția de anul trecut a Premiilor Mentor s-a desfășurat după un scenariu atipic, câteva dintre stațiile de servicii MOL România devenind scenă deschisă pentru decernarea acestora.

MOL România susține de 12 ani programul Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public activitatea și munca profesorilor și antrenorilor de excepție din România. Prin acest program recunoaștem și încurajăm performanța pentru toți cei care au contribuit la formarea unor generații întregi de tineri. Ne dorim ca valorile autentice să fie puse în valoare, în centrul vieții și activității comunităților în care ne desfășurăm activitatea”, a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Cei zece profesori și antrenori premiați în acest an au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre 298 de nominalizări primite în perioada iulie-decembrie 2020 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

Totodată, a fost anunțat oficial startul următoarei ediții, nominalizările putând fi trimise până la finalul anului respectiv 31 decembrie2021.

„Nominalizările pentru Premiul Mentor 2021 se depun online în perioada 17 iunie – 31 decembrie pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Evaluarea nominalizărilor depuse cuprinde în primul rând informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări. Utilizarea mijloacelor noi de comunicare, a imaginilor și înregistrărilor prin care se arată rolul mentorului în viața discipolului sunt recomandate,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 11-a, 2020 sunt:

  1. Victor Baciu, antrenor emerit de lupte, Botoșani
  2. Ion Bădescu, antrenor de înot, Timișoara
  3. Bíró Tibor, profesor de fizică, Târgu Mureș
  4. Csutak Judit, profesor de literatură, Miercurea Ciuc
  5. Ramona Haidu, antrenor de gimnastică aerobică, Arad
  6. Jámbor Fekete Erzsébet, profesor de pian, Oradea
  7. Agriela Monica Măciuceanu, profesor canto, Galați
  8. Dorel Nicoară, profesor de electronică-robotică, Bistrița
  9. Cristina Petrariu, profesor de arte vizuale, Piatra Neamț
  10. Viorica Ursanu, antrenor de atletism, Iași

Videoclipurile premianților pot fi vizionate aici - https://bit.ly/3gCXU7C

Mai multe detalii despre program pewww.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

Imre András
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


2018 - MOL România și Fundația Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor în cea de-a zecea ediție a Premiilor Mentor pentru excelență în educație

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate premiază anual zece profesori și antrenori de excepție
  • Cei zece premianți distinși în acest an la Teatrul Odeon din București au fost selectați dintre cele 234 de propuneri depuse în anul 2018
  • Totodată, a fost dat startul ediției jubiliare a programului, nominalizările putând fi trimise, online, până la sfârșitul anului

23 aprilie 2019, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au acordat, pentru al nouălea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație unui număr de zece profesori și antrenori de excepție din toată țara. În cadrul evenimentului, organizat la Teatrul Odeon din București, a fost anunțată ediția a zecea, jubiliară, a programului, nominalizările putând fi depuse până la 31 Decembrie 2019.

Invitatul de onoare a Galei Premiilor Mentor din acest an a fost actorul Ion Caramitru, directorul Teatrului Național București, care a vorbit despre rolul mentorilor în viața discipolilor.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație au primit câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

„MOL România premiază anual, începând din 2010, profesori și antrenori cu rezultate excepționale, încercând astfel să îi recompenseze, simbolic, pe acei maeștri care prin muncă, devotament și stăruință au ajutat la formarea mai multor generații de tineri talentați. Nu există suficiente recompense materiale pentru a răsplăti munca acestor dascăli, dar evenimente precum Gala Mentor sunt ocazii de a le mulțumi mentorilor pentru că și-au pus viața în slujba educației. A lucra cu talentul, a șlefui minți și caractere este poate cea mai grea, migăloasă și plină de responsabilitate îndeletnicire”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.

Cei zece profesori și antrenori premiați au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 234 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2018 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Asemănător edițiilor precedente, numărul nominalizărilor a depășit cu mult numărul de premii care se acordă, însă nominalizările pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

„Începând din 24 aprilie, timp de opt luni așteptăm și primim cu drag nominalizările pentru ediția jubiliară, 2019, a Premiilor Mentor. Colaboratorii Fundației și Consiliul Director, care evaluează nominalizările depuse, se bazează în primul rând pe informațiile, relatările, detaliile cuprinse în aceste nominalizări. Astfel conținutul, forma și modul de prezentare sunt importante și hotărâtoare în privința succesului. Începând din acest an, nominalizările se depun online pe site-ul Fundației”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 9-a, 2018 sunt:
Balázs Bécsi Attila, profesor, președintele Fundației Culturale Téka, Gherla, Cluj
Ciubotariu Éva, profesor de chimie, Oradea
Nicoleta Cocea, profesor de dans clasic, București
Sandu Mirel Golcea, profesor de fizică, Timișoara
Stelian Hașoti, profesor emerit de tenis de masă, Constanța
Koczinger Éva, profesor de matematică, Satu Mare
Toma Mirițescu, antrenor emerit de înot, Ploiești
Lenuș Teodora Moraru, actriță, regizor, coordonator trupă de teatru, Botoșani
Magdalena Ursu, profesor de vioară, București
Marlena Zagoni, profesor-antrenor emerit de canotaj, Olteni, Dâmbovița

Videoclipurile cu premianții ediției din acest an sunt disponibile aici.

Organizatorul și finanțatorul programului – Fundația Pentru Comunitate și MOL România – au anunțat lansarea ediției a 10-a, 2019, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2019. Înscrierea se face online, procedura fiind descrisă în anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, 26.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Experiența grupului în domeniul explorării și producției de hidrocarburi sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 9 țări, din care 219 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 219 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Programul Spații verzi, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR&PR
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

2016 - Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

MOL România a acordat, pentru al şaselea an consecutiv, Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat a șasea oară Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Totodată a fost lansată cea de-a şaptea ediție consecutivă a programului, nominalizările putând fi depuse până la sfârșitul anului.

Invitata de onoare al acestei ediții a Galei Premiilor Mentor a fost Ana Blandiana, desemnată recent la Gdansk „Poetul European al Libertății”. „A fi mentorul unor tineri, înseamnă a prelungi efectul în viitor al acțiunilor de astăzi” – a afirmat invitata de onoare, care le-a povestit celor prezenți cum a devenit ea însăși mentor în cadrul Școlii de Vară Sighet.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi.

” MOL România oferă Premiul Mentor profesorilor și antrenorilor de excepție, considerând că acesta este un minim gest de recunoaştere publică a muncii și activităţii zilnice a acestora. Vorbim despre o muncă tăcută, neobservată, deseori neapreciată, dar fără care am fi cu toţii mult mai săraci pentru că am pierde numeroase talente existente în jurul nostru. Mentorii au darul de a descoperi talentul multor copii și de a avea grijă de aceste talente prin asocierea lor cu valori fundamentale de viață. Prin această recunoaștere publică dorim să contribuim la aprecierea și respectul dascălilor în comunitățile unde își desfășoară activitatea”, a declarat Kinga DARADICS, CEO & Country Chairman MOL România.

Cei zece profesori și antrenori premiați la această ediție au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate, care a primit în perioada aprilie-decembrie anul trecut 274 de nominalizări. Ca şi în ediţiile precedente, numărul nominalizărilor valoroase a depăşit cu mult numărul de premii care se pot acorda, însă nominalizările pot fi depuse din nou pentru edițiile viitoare.

„Organizând de șase ani acest program cunoscut și recunoscut atât de dascăli cât și de discipoli, observăm că cele mai frumoase, valoroase și convingătoare nominalizări sunt pregătite din timp, încă de la începutul perioadei de 8 luni disponibile pentru înscriere, prin contribuția persoanelor care cunosc foarte bine activitatea mentorului, utilizând și mijloacele actuale de comunicare. Nominalizările întocmite în ultimele zile ale termenului de depunere, de foarte multe ori nu reușesc să cuprindă aspecte importante ale unei vieți de dascăl.”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru Excelență în Educație, ediția a 6-a, 2015 sunt

Barátosi Iosif Gavril, antrenor de șah, Târgu Mureș
Maria Dida Ghiață, antrenor emerit canotaj, Timișoara
Anița Luncan, profesor de chimie, Oradea
Márton Árpád, pictor, Miercurea Ciuc
Ani Marie Paladi, profesor de violoncel, București
Păcurar Mária, profesor de matematică, Timișoara
Marcel Porof, profesor de geografie, Fălticeni, Suceava
Petre Rău, matematică și literatură, Galați
Tellmann Jenő, profesor de fizică, Cluj
Gabriela Todor, profesor de violoncel, Cluj

Videoclipurile cu premianții: https://www.youtube.com/user/MOLRomaniaSocial

Totodată, organizatorii evenimentului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au anunțat lansarea ediției a șaptea, 2016, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2016. Dosarele de înscriere trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.

Descărcare

2015 - MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat pentru al șaselea an consecutiv Premiile Mentor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori, în cadrul unui eveniment ajuns la cea de-a cincea ediție și în cadrul aceleiaşi gale au lansat și noua ediție a programului, pentru al șaselea an consecutiv.

Invitatul de onoare al acestei ediții a Galei Premiilor Mentor a fost multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin, care a vorbit despre importanța recunoașterii antrenorilor ce conduc generații întregi spre succes, dar a căror activitate rămâne în umbră, de multe ori fiind nerecompensată moral sau material.

Fiecare dintre cei zece laureați din cadrul acestei ediții a primit un premiu în valoare de 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de cunoscutul artist plastic Ioan Nemțoi.

”În decursul celor cinci ani de când am lansat Premiul Mentor, am reușit să recunoaștem public munca și activitatea a 50 de dascăli de excepție. Totodată, am creat o platformă prin care comunități dintre cele mai diverse din România pot face nominalizări pentru această distincție. Am remarcat în timp că există o serie de trăsături comune ale mentorilor, cum ar fi devotamentul și entuziasmul. Este vorba despre oameni care și-au depășit rolul tradițional de dascăli sau antrenori și, fără a căuta nicio recompensă , și-au pus la bătaie timpul și cunoștințele și tot sufletul pentru a sădi valori în sufletul copiilor”, a declarat Kinga DARADICS, CEO & Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori din acest an au fost selectați de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 441 dosare prin care au fost nominalizate 202 de persoane. La fel ca în cazul ultimelor trei ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare.

„Laureaţii acestei ediții au fost nominalizați atât de către foști elevi, de către tineri, discipoli de azi, cât și de către comunitățile unde își desfășoară activitatea. Nominalizările deosebit de frumoase reflectă relațiile de valoare mentor-discipol, decisive pentru destinul tinerilor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Mentorii distinși la cea de-a cincea ediție a Premiilor Mentor pentru Excelență în Educație sunt
Daniela Luminița Ceredeev, profesor de limbă și literatură română, Vatra Moldoviței
Dvorácsek Ágoston, profesor de fizică, Aiud
Ligia Letiția Jicman, profesor, antrenor de șah, Timișoara
Geanina Mangalagiu, profesor de chimie, Iași
Mircea Nistor, profesor de fizică, Hunedoara
Viorica Nistoroiu, profesor de pian, București
Nyiri Zoltán, profesor de pictură, Satu Mare
Peloc Mateiu, antrenor, Arad
Emilia Roșca, profesor de limbă franceză, Cluj
Székely Géza, profesor arte plastice, Cluj

Videoclipurile cu premianții: https://www.youtube.com/user/MOLRomaniaSocial/videos

Totodată, organizatorii evenimentului – MOL România și Fundația pentru Comunitate – au lansat ediția următoare a programului, înscrierile putând fi făcute până la data de 31 Decembrie 2015. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.
Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Descărcare

2014 - MOL România și Fundația pentru Comunitate au premiat dascăli de excepție, la Gala Premiilor Mentor

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat pentru al patrulea an consecutiv Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece profesori și antrenori. Elevii și discipolii acestora au primit distincții la competiții și festivaluri interne și internaționale din domeniul artistic, sportiv sau științific.

Ceremonia de decernare a premiilor a fost onorată de prezența academicianului Solomon Marcus, matematician, care a vorbit audienței despre problematica mentoratului. Cei zece laureați au primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

”Cu toții ne-am asumat anumite încercări sub îndrumarea unor mentori, chiar dacă poate la momentul respectiv nu înțelesesem pe deplin cât de important a fost rolul acestora în ghidarea pașilor noștri. Prin acordarea Premiilor Mentor pentru Excelenţă în Educaţie recunoaștem valoarea acestor oameni, care dezleagă greutățile atârnate de aripile tinerilor, pentru a-i învăța să zboare mai departe singur. Premiem profesori deosebiţi pentru că au format generații întregi de oameni şi pentru că îi ajută pe tineri să descopere cât de puternici sunt, de fapt.”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

Cei zece mentori au fost selectați de către Consiliul Director al Fundaţiei Pentru Comunitate, care a primit 505 dosare prin care au fost nominalizate 174 de persoane pentru această a 4-a ediție a Premiului Mentor.

La fel ca în cazul ultimelor două ediții, unii dintre premianți au fost nominalizați a doua oară. Nominalizările pot fi repetate pentru ediţiile viitoare.

„Majoritatea laureaților acestei ediții au fost nominalizați de către tineri sau părinții tinerilor talentați descoperiți de către ei. Numărul ridicat al nominalizărilor arată respectul existent față de munca educațională. O profesoară premiată în acest an a marcat puternic viața multori copii și tineri din mediul rural, îndrumându-i în realizarea lor artistică, obținând cu ei premii la concursuri din Japonia până în Portugalia, arătând valorile existente într-un sat argeșean”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost academicianul Solomon Marcus, matematician, preocupat de multă vreme de problema mentoratului.

„Pe parcursul istoriei instituția mentoratului a contribuit esențial la progresul social și cultural. Acum, în condițiile trecerii de la o cultură elitară la una populară, nevoia de mentori se află în faţa unor provocări fără precedent. Reușim să le facem față? ”, a declarat Solomon Marcus, invitatul de onoare al Galei Mentor.

Lista Mentorilor Premianţi

Maricica Apreutesei, profesor de informatică, Panciu, Vrancea
Simona-Ana Baicu-Simon, profesor de coregrafie, Bacău
Katalin Boga, profesor de fizică, Satu Mare
Mária Bogyó, antrenor de patinaj viteză, Miercurea Ciuc
Romeo Bolohan, profesor, Dumbrăveni, Suceava
Ofelia-Alina Burtea, profesor de limbă și literatură română, Craiova
Leonard Dan, profesor de engleză, Cluj
Constantin-Cristinel Iacoban, antrenor atletism, București
Olga Nagy, antrenor patinaj artistic, Brașov
Elena Stoica, profesor de desen, Corbeni Argeș

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2014

La Gala de decernare a premiilor cei doi organizatori: Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat ediția a cincea a acestui program. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2014. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului.

Descărcare

2013 - Premiile Mentor pentru Excelență în Educație decernate a treia oară de MOL România și Fundația pentru Comunitate

MOL România și Fundația pentru Comunitate au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație unui număr de zece dascăli care au ghidat destinul elevilor lor, cu rezultate excepționale.

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație oferă recunoașterea publică a muncii unor oameni de excepție, dar și o recompensă materială pentru efortul acestora și rezultatele înregistrate. Fiecare dintre cei zece dascăli a primit un premiu în valoare de câte 8.000 de lei și un trofeu special, Trofeul Mentor, realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi.

Pentru ediția din 2012 a acestui program au fost primite 171 de dosare de nominalizări pentru 109 de profesori sau antrenori, unii dintre aceștia fiind propuși de mai multe ori.
Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate a avut o misiune dificilă, de a alege nominalizările cele mai valoroase ale unor oameni deosebiți, care au descoperit şi lansat tinere talente, aducând o contribuţie esenţială în construirea carierelor și în evoluţia profesională a acestora.

”Cred că destinul fiecăruia dintre noi a fost marcat de un ”Domn Trandafir”, care a avut o contribuție esențială în formarea noastră. A influenţa viaţa unei persoane înseamnă o responsabilitate uriaşă, iar cei 109 mentori propuşi pentru acest premiu şi-au asumat această sarcină cu seriozitate şi devotament. Prin aceste premii avem șansa să ne arătăm aprecierea față de contribuția acestora, în special pentru faptul că au avut şi că au această viziune de a forma oameni, de a descoperi talente şi de a le pune pe calea ce duce către măiestrie”, a declarat Kinga DARADICS, Country Chairman MOL România.

„Premiul Mentor are o rezonanță din ce în ce mai bună în cadrul comunităților care recunosc valorile educaționale. Printre premianții ediției actuale se numără un profesor nominalizat de către foștii săi elevi, un antrenor recomandat de către comunitatea locală, un dascăl al cărui nominalizare este susținută cu peste 500 de scrisori din partea celor care apreciază munca lui”, a declarat Imre ANDRÁS, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Invitatul de onoare al Galei Mentor a fost Horia Roman Patapievici, scriitor, filosof, eseist, care a subliniat importanța relației mentor-discipol.

Descărcare

2012 - Fundația Pentru Comunitate și MOL România au decernat Premiile Mentor pentru Excelență în Educație

Zece profesori și antrenori cu rezultate excepţionale au primit azi Premiul Mentor pentru Excelență în Educație. Premiul este acordat de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi lansat tinere talente, îndrumându-le primii paşi, dar activitatea lor a rămas fără recunoaștere publică, fără recompense morale sau materiale.

Pentru ediția din 2011 a acestui program au sosit 191 de dosare de nominalizări pentru 149 de profesori, antrenori, unii fiind nominalizați de mai multe ori. Dintre acestea Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate a selectat cei zece câștigători. Gala de decernare a premiilor a avut loc în Cluj-Napoca, iar Mentorii sosiți din diferitele regiuni ale țării, pe lângă recunoașterea publică a rezultatelor obținute, au primit un trofeu realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi, și un premiu în valoare de câte 8000 de lei.

”Prin Premiul Mentor ne exprimăm recunoștința față de acei dascăli care au dat dovadă de excelență în munca lor. În cariera lor îndelungată, ei au dovedit valori morale înalte, creativitate în motivarea tinerilor alături de care au obținut rezultate deosebite. Considerăm că acești mentori sunt cei care îndrumă generațiile viitoare spre o cultură bazată pe valoare, pornind de la exemplul personal și credem că este deosebit de importantă sprijinirea lor.” – a declarat Kinga DARADICS, director executiv MOL România.

”Dublarea numărului nominalizărilor, precum și nivelul propunerilor depuse arată un interes ridicat față de Programul Mentor, inițiat de MOL România. Acest program răspunde nevoilor existente în societate față de a recunoaște valorile educaționale.” – a declarat ANDRÁS Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

La ceremonia de decernare a premiilor au fost proiectate filmuleţele-portret ale premianților, pe care vă invităm să le vizionaţi dând click pe nume:

Bălan Elena
Bratu Ion
Chifor Livia Monica
Dolóczki Márta
Guth Maftei Maria
Guttman Mihály
Kiss Lóránd
Popescu Dumitru
Rend Erzsébet
Topiță Sorina

Premiile Mentor pentru Excelență în Educație – ediția 2012

Fundația Pentru Comunitate și MOL România au lansat a treia ediție a Programului Mentor. Similar cu anii trecuți, nominalizările pot fi făcute până la data de 31 decembrie 2012. Dosarele de nominalizare trebuie întocmite în conformitate cu anunțul Programului. Mai multe detalii despre program in Anunt.

Descărcare

2011 - Premiile Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

În cadrul evenimentului de decernare a Premiilor Mentor 2010 impreuna cu Fundatia pentru Parteneriat MOL Romania a anunţat programul Mentor pentru Excelență în Educație 2011. Zece profesori și antrenori cu rezultate excepţionale au primit Premiul Mentor pentru Excelență în Educație.

Premiul este acordat de Fundația pentru Comunitate și MOL România acelor profesori, antrenori, mentori care au descoperit şi lansat tinere talente, îndrumându-le primii paşi. De asemenea, s-a înmânat şi celor care, prin excelenţa educativă demonstrată, au condus generaţii întregi spre succes, activitatea lor rămânând însă mai puţin cunoscută, fără recompense morale sau materiale. Pe lângă trofeul realizat de renumitul artist Ioan Nemțoi, premianții au primit și o sumă în valoare de câte 8000 de RON. Participanții la ceremonia de decernare a premiilor au putut viziona si clipurile portret ale premianților.
În cadrul Programului Mentor lansat în 2010 s-au făcut 118 nominalizări, cei zece câștigători fiind aleși de Consiliul Director al Fundației pentru Comunitate.

”În acest an MOL România asigură pentru a șasea oară mijloacele financiare pentru organizarea Programului Pot ajuta? de Promovare a Talentelor. Prin intermediul Premiului Mentor, dorim să ne arătăm recunoştinţa faţă de acei antrenori şi profesori care, prin devotamentul și rezultatele lor, au fost un exemplu pentru noi toţi” – a declarat FERENCZ I. Szabolcs, director executiv MOL România.

”Astăzi am decernat pentru prima oară Premiul Mentor, dar am anunțat și ediția 2011 a programului. Așteptăm nominalizările până la sfârșitul anului. Trofeul din sticlă cântărește peste trei kilograme. Avem convingerea, că Premiul Mentor va avea greutate curând și în plan simbolic” - a declarat GAZDA Árpád, președintele Fundației pentru Comunitate.

Descărcare

2010 - Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie

Fundaţia Pentru Comunitate, partener al MOL România lansează pentru prima oară Premiul Mentor pentru Excelenţă în Educaţie. Premiile de câte 8000 de lei vor fi acordate anual pentru zece persoane: profesori şi antrenori care au avut o contribuţie esenţială în lansarea de succes a unor copii şi tineri talentaţi, din domeniul sportului, artelor sau ştiinţelor.

Oricine poate face nominalizări şi câştigătorii vor fi selectaţi de către Consiliul Director al Fundaţiei în luna februarie 2011.

”În 2010, MOL România a finanţat pentru a cincea oară programul de promovare a talentelor Pot ajuta? Pe parcurs ne-am dat seama cât de important este rolul profesorilor şi antrenorilor care susţin tinerele talente. De cele mai multe ori numele lor nici nu este pomenit” – a argumentat Szabolcs FERENCZ, director executiv MOL România.

”Vom publica pe data de 30 iulie rezultatele programului de promovare a talentelor şi ne-am gândit că aceasta este momentul cel mai oportun pentru lansarea premiului. În această perioadă, atât tinerele talente cât şi profesorii şi antrenorii lor accesează site-ul nostru pentru a afla lista câştigătorilor, deci informaţia ajunge la ţintă cu siguranţă” – a declarat Árpád GAZDA, preşedintele Fundaţiei Pentru Comunitate.

În cadrul celor cinci ediţii ale Programului de Promovare a Talentelor – Pot ajuta? au beneficiat de sponsorizări pentru achiziţionare de echipament şi instrumente sau pentru deplasări la competiţii 780 de tineri talentaţi din România. Valoarea totală a sponsorizărilor a fost de 260.000 Euro. Printre câştigători se numără Anamaria Tămîrjan, membră a echipei de gimnastică feminină medaliată cu bronz la jocurile olimpice, Bernadette Szőcs, actualul leader în clasamentului mondial al jucătoarelor de tenis de masă cu vârsta de 15 ani, Vasile Ghilea, unul dintre speranţele tenisului românesc, precum şi tânărul violonist Francesco Ionaşcu şi trupa de teatru Osono.

Mai multe detalii in anuntul programului care poate fi descarcat mai jos:

Descărcare
×