MOL Romania a semnat un contract de sponsorizare cu Fundatia Pentru Comunitate. Conform acestui contract, compania va finanta activitatea fundatiei derulat in domeniul cultural, educativ, social, recreativ si sportiv. Fundatia va acorda atentie sprijinirii copiilor talentati si a celor suferinzi, cooperarii transfrontaliere din Europa Centrala si de Est precum si conservării patrimoniului cultural din aceasta regiune.
www.pentrucomunitate.ro
MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează o nouă ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, cu o finanțare alocată anul acesta în valoare de 560.000 de lei
- Programul MOL de promovare a talentelor continuă, ajungând anul acesta la cea de-a 17-a ediție;
- Tinerii sportivi și artiști pot depune proiecte timp de o lună, până în data de 23 iunie inclusiv, fondul total de sponsorizare fiind de 560.000 de lei;
- În decursul celor 16 ediții anterioare au fost acordate finanțări în valoare totală de 5.467.000 lei pentru 3.000 de tineri și 2.400 de proiecte.
23 mai 2022, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează cea de-a 17-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, adresat tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune . Organizat pe bază de concurs de proiecte, Programul oferă sprijin financiar pentru achiziționarea de materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri, festivaluri, cantonamente.
„ Suntem onorați de faptul că foarte mulți tineri sportivi și artiști, împreună cu antrenorii și profesorii lor, iau în considerare Programul MOL talente, iar această recunoaștere înseamnă foarte mult pentru noi. Pentru MOL, susținerea performanței tinerilor talentați cu rezultate deosebite rămâne o preocupare prioritară și constantă, reafirmând încă odată angajamentul nostru pentru programe de responsabilitate socială care să aducă o schimbare în bine,” a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
Evenimentul de lansare a ediției de anul acesta a Programului, organizat la Turnul Croitorilor din Cluj, s-a bucurat de prezența profesorului universitar dr. Dorel Găină, care a deschis expoziția tânărului pictor Andrei Pennazio, beneficiar al Programului MOL de promovare a talentelor în ultimii patru ani. Elevul în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iași, a avut expoziții personale, cât și împreună cu alți artiști, atât în țară, cât și în străinătate, cea mai recentă fiind găzduită la Florența, în luna aprilie. De asemenea, evenimentul s-a bucurat și de prezența tinerilor artiști Kiss Janka, vioară, Tudor Torge, chitară clasică și Vizsnyai Botond, canto, beneficiari ai Programului, care au încântat audiența prin momente muzicale emoționante.
Tinerii sportivi și artiști cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani pot depune proiectele online până la data de 23 iunie 2022 pe site-ul Fundației Pentru Comunitate. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și propuneri realizate de echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților, recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor și bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2022 este de 560.000 lei. Tinerii de peste 18 ani sunt și ei invitați să se înscrie, existând o categorie specială, dedicată celor care au obținut finanțare în anii anteriori și au trecut de vârsta majoratului.
„ Foarte mulți tineri realizează că rezultatele trebuie promovate și performanța trebuie susținută. Îi încurajăm pe cei care doresc să se înscrie la ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor să cuprindă în proiectul propriu toate realizările din ultimii doi ani și să explice foarte clar scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, inclusiv finanțarea de care au nevoie și pe care o solicită. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației și ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere. De asemenea, pot comunica și în grupul de Facebook al Programului, înființat tocmai cu acest scop. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, care este extrem de accesibilă,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Pe parcursul celor 16 ediții ale Programului au fost susținuți 3.061 de tineri și 2.409 de proiecte din toată țara, cu o finanțare totală alocată în valoare de 5.467.000 lei.
Despre Program
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea „Sport” este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea „Artă”.
Din finanțarea totală a ediției a 17-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 23 iunie 2022, iar detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Programul MOL de promovare a talentelor adresat sportivilor și artiștilor cu rezultate deosebite dă startul înscrierilor pentru ediția 2021
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor
- Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei
- Înscrierile se pot face online timp de o lună de zile, până la data de 19 iunie 2021
- Patru sportivi calificați la Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost susținuți prin Programul MOL de promovare a talentelor la începutul carierei
19 mai 2021, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul celei de-a 16-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor adresat tinerilor sportivi și artiștilor cu performanțe deosebite. Prin Programul organizat pe bază de concurs de proiecte se oferă susținere financiară în valoare totală de 560.000 de lei pentru achiziția de materiale, echipamente sau acoperirea cheltuielilor de participare la concursuri.
„Ne bucurăm că prin susținerea oferită în cadrul celui mai longeviv concurs de proiecte din țară în acest domeniu am contribuit inclusiv la pregătirea unor sportivi care au ajuns să facă parte din Echipa Olimpică a României. Programul MOL de promovare a talentelor este un excelent exemplu prin care se văd rezultatele anilor de muncă în sprijinul talentului și performanței. Dorim să le arătăm tinerilor minunați din comunitățile în care ne desfășurăm activitatea că prin muncă, perseverență și consecvență se dezvoltă talentul, se pot schimba perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
Patru sportivi susținuți în cadrul edițiilor precedente ale Programului s-au calificat la Jocurile Olimpice de vară din acest an.Szocs Bernadette – tenis de masă, Robert Glință, Daniel Martin și David Popovici – înot, sunt beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, edițiile 2009, 2012-2018, 2016-2018 și 2020, respectiv 2018 și 2020, și fac parte din Echipa României la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.
Detalii Program MOL de promovare a talentelor 2021
Înscrierile se pot face online până la data de 19 iunie 2021 inclusiv, pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate – www.pentrucomunitate.ro . Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și de echipe sportive sau ansambluri artistice. Cererile trebuie însoțite de o descriere a rezultatelor solicitanților, de recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor, nevoia actuală și bugetul necesar pentru realizarea proiectului. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2021 este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv celor din categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri.
„Av ând în vedere numărul redus de concursuri și festivaluri la care au putut participa tinerii sportivi și artiști în ultimul an, recomandarea antrenorilor, profesorilor, federațiilor sportive și organizațiilor artistice din domeniul în care tinerii solicitanți de finanțare își desfășoară activitatea capătă un rol mai accentuat în susținerea proiectelor depuse. Oferim informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună de zile. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, una destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe website-ul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularul de înscriere online” , a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Pe parcursul celor 15 ediții ale Programului au fost susținuți 2.766 de tineri prin finanțarea unui numă de 2.223 de proiecte la nivel național, bugetul total alocat fiind în cuantum de 4.900.000 lei.
Despre Program
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 16-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 19 iunie 2021, iar detaliile programului pot fi găsite accesând:www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea artă.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în Romania.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
Imre András
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă 560.000 lei finanțare pentru 607 de tineri sportivi și artiști
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor
- În urma jurizării de specialitate, 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei
- În cadrul celor 15 ediții ale programului, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați
CLUJ, 18 august 2020 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei. De la prima ediție organizată în 2006, 2.765 de tineri au fost susținuți pe parcursul celor 15 ediții ale programului.
Mai mult de jumătate din proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani – unde au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale Programului, care au împlinit vârsta majoratului.
“Talentul și performanța sunt valori esențiale pentru dezvoltarea comunității. Suntem implicați de 15 ani și susținem formarea tinerilor sportivi și artiști cu potențial printr-un program stabil și constant desfășurat în parteneriat cu jurii de specialitate și personalități recunoscute din domenii relevante. Abilitățile excepționale ale tinerilor și angajamentul profesorilor pregătitori și al antrenorilor ne conving la fiecare ediție a Programului că această formă de implicare și de finanțare consecventă este binevenită și utilă”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.
Majoritatea beneficiarilor acestei ediții a Programului sunt cunoscuți pe plan național și internațional datorită rezultatelor deosebite: pianiștii Cadmiel Boțac, Ilisz Dominik, Sînziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc, artiștii de vioară Ștefan Aprodu, Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan, violonceliștii Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius, artiștii plastici Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio, scrimerii Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Păștin, Amalia Tătăran, înotătorii Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici, șahiștii Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu, jucătorii de tenis de masă Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, triatloniștii Ștefan Simion, Tămîrjan Róbert, Zöldi Tamás, judoka Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Șerban.
La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.500.000 de lei. Alocarea fondului de 560.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 203 de proiecte prin care obțin finanțare 607 de tineri talentați. Cele 108 de proiecte de sport sunt susținute cu suma totală de 220.000 lei, cele 56 de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.
„Programul, care funcționează cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 15 ani de existență, oferă tinerilor talentați finanțare pentru activitatea lor și îi învață modalitatea de accesare a surselor existente în sprijinul lor. Pentru facilitarea procesului de înscriere în program, în ultimii doi ani, proiectele au fost depuse online cu sprijinul și consultanța permanentă ale organizatorilor. În perioada următoare, întocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare și totodată ne gândim și la ediția a 16-a. Recomandăm celor interesați să pregătească din timp proiectele pe care doresc să le depună în mai-iunie anul viitor, deoarece solicitările de finanțare bine fundamentate și explicate au șanse mai mari de reușită”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.
Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
În cei 15 ani de existență a Programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 lei, pentru 2.765 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.222 de proiecte câștigătoare, susținute în acești ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Viorel Bitang, fost președinte al Colegiului Central al Antrenorilor de înot, membru în Senatul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Narcisa Lecușanu, membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în Romania.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație nonprofit înființată la Cluj în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
Imre András
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediția a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
- Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020
14 mai 2020, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.
Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020 pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate - www.pentrucomunitate.ro. Sunt eligibile atât proiectele individuale cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.
„Programul MOL de promovare a talentelor, cel mai vechi program de concurs de proiecte din domeniu, a fost conceput nu doar pentru a susține rezultatele excelente și obiectivele de viitor ale tinerilor sportivi și artiști, dar și ca un gest de recunoaștere a anilor de muncă prin care aceștia au reușit să-și șlefuiască talentul și să devină surse de inspirație pentru ceilalți tineri. MOL România va rămâne alături de tinerii sportivi și artiști, ca parte a proiectelor sale unice de responsabilitate socială, care promovează valorile existente în comunități și în același timp schimbă perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL MOL România.
Fondul total al ediției actuale este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.
În decursul celor 14 ediții anterioare ale programului, au fost susținuți 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel național fiind finanțate în total un număr de 2.018 proiecte.
“Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi și artiști să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularele necesare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Printre beneficiarii edițiilor anterioare ale programului s-au numărat Amalia Tătăran - scrimă, Teatrul Independent Osonó, Zirbo Cornelius – violoncel, Mălina Ciobanu - vioară; Andrei Gafița, atletism; Imre Emil - patinaj viteză Short Track, Alexandru Cadmiel Boțac - pian; Csibi Melinda - arte vizuale, Robert Glință – înot, Adina Diaconu - tenis de masă.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2020, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secțiunea artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Erzsébet Felméri
Coordonator CSR&PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Sprijin financiar în valoare de 560.000 lei acordat tinerilor sportivi și artiști prin Programul MOL de promovare a talentelor. Înscrierile se pot face online
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
- Fondul total de sponsorizare este 560.000 lei
- Începând de anul acesta, înscrierile se fac online până la data de 15 iunie
15 mai 2019, Ploiești – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 14-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. În cadrul programului se oferă finanțare în valoare totală de 560.000 lei, pe bază de concurs de proiecte, tinerilor sportivi și artiști din toată țara, cu rezultate bune în activitatea sportivă sau artistică pe care o desfășoară.
Începând din acest an, solicitările de finanțare se depun online până la data de 15 iunie 2019 pe pagina de internet a fundației, www.pentrucomunitate.ro. Pot fi înscrise în concurs proiecte individuale, de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele actuale ale solicitanților, obiectivele de viitor și bugetul pentru realizarea proiectului.
În decursul celor 13 ani de existență a programului, au fost susținuți 2.184 de tineri cu peste 3.780.000 lei, prin intermediul a 1.724 de proiecte finanțate în toată țara.
„Prin susținerea continuă a tinerilor purtători de valori, influențăm calitatea vieții lor și implicit calitatea vieții comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Performanța tinerilor, precum a primului sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de anul viitor de la Tokyo, înotătorul Robert Glință, este rezultatul talentului, a muncii depuse, dar poartă și amprenta celor care acordă susținere. Ne bucurăm că de șapte ani consecutiv avem onoarea să colaborăm cu el și cu alți tineri valoroși pe diferite perioade, în decursul celor 14 ani de existență a Programului MOL de promovare a talentelor”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL MOL România.
Lansarea programului din acest an a avut loc la Bazinul Olimpic Vega din Ploiești, unde au fost prezenți tineri sportivi și artiști din Prahova, beneficiarii edițiilor anterioare ale acestui program – Clara Spânu și Emilia Colți Dumitrescu (înot), Mihai Alexandru (vioară), Daria Duca (ciclism), Ana Tudose (pian), Cătălin Onofrei (judo), Iarina Slobozeanu (pictură), Diana Vlad (karate), precum și antrenorul emerit de înot Toma Mirițescu, recent laureat al Premiului Mentor pentru excelență în educație. „Echipamentul achiziționat cu ajutorul finanțării obținute m-a ajutat în consolidarea spiritului competițional, a respectului de sine și în păstrarea pasiunii de a înota”, a declarat Clara Spânu.
În acest an, fondul total al programului este de 560.000 lei, accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.
“Este primul an când proiectele se depun online, prin înregistrare electronică, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, www.pentrucomunitate.ro. Recomandăm celor interesați să se înregistreze și să înceapă din timp procedura de înscriere, atât pentru a evita eventualele greșeli datorate timpului scurt rămas până la expirarea termenului limită, cât și pentru a asigura depunerea corectă a documentelor necesare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Dintre beneficiarii ediției anterioare a programului, înotătorul Robert Glință a reușit performanța să fie primul sportiv român calificat la Jocurile Olimpice de Vară 2020 din Tokyo, pianista Cristina Tomescu din Craiova a câștigat locul I la Orbetello Piano Competition Junior 2019, Andreea Cristina Verdeș va reprezenta România la proba de gimnastică ritmică, în cadrul Jocurilor Europene din acest an, chitaristul Alexandru Grecu a obținut locul 3 la Festivalul internațional de Chitară Clasică „Alirio Diaz” din Austria, Amalia Tătăran este pentru al treilea an consecutiv campioană națională la spadă, Alyn Arhire a obținut și anul acesta locul I la dans clasic și dans contemporan la Olimpiada Națională de Coregrafie, înotătoarea Huszár Ingrid a participat la Jocurile Olimpice de Tineret. De asemenea, la doar 13 ani, artistul plastic Andrei Pennazio a participat la 7 expoziții naționale și internaționale și are în palmares un prim loc la un concurs național de pictură, Alexia Hecico din Baia Mare a câștigat locul III cu echipa și locul VI la individual la Campionatul Mondial de alergare montană, iar Ilinca Amariei a câștigat campionatul național de tenis U18.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 14-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie 2019, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secțiunea artă violonistul MÁRKOS Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 219 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internaţională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 219 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Erzsébet Felméri
Coordonator CSR&PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă finanțare de peste 560.000 lei pentru 526 de tineri sportivi și artiști
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 13-a ediții a programului MOL de promovare a talentelor
- În urma propunerilor juriilor de specialitate ale programului, 526 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de peste 560.000 de lei
- În cadrul celor 13 ediții ale programului, între anii 2006-2018, au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 de lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști
CLUJ, 17 august 2018 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au acordat peste 560.000 lei pentru 526 de tineri talentați în domeniul artelor și al sportului. În cadrul celor 13 ediții ale Programului MOL de promovare a talentelor, începând din 2006, au fost susținuți peste 2.100 de tineri.
Peste jumătatea proiectelor susținute la această ediție obțin finanțare pentru prima dată: 103 de proiecte din cele 170 la sport și 42 de proiecte din cele 70 la arte. Majoritatea tinerilor sportivi și artiști finanțați la această ediție a programului au rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional: Robert Glință, Daniel Martin, Andrei Anghel la înot, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan, Mălina Aciu la șah, Amalia Tătăran, Bianca Benea, Schlier Zsuzsa la scrimă, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița la atletism, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș la tenis de masă, Tămîrjan Róbert la triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu la vioară, Cristina Tomescu, Eva Garet, Cadmiel Boțac la pian.
“Majorarea cu 60% a fondului total de sprijin al programului în acest an a asigurat creșterea cu 35% a numărului tinerilor finanțați și susținerea mai accentuată a celor cu rezultate deosebite. Prezența noastră în planul formării generațiilor de campioni ai României este continuă și constantă de 13 ani, fiind susținută de juriile de specialitate ale programului. Performanțele tinerilor, precum și capacitatea lor de a accesa programul nostru și alte fonduri existente, ne conving în fiecare zi despre utilitatea acestei forme de finanțare”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.
La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 465 de proiecte, prin care 1.059 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.100.000 de lei. Alocarea fondului de 562.500 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 282 de proiecte prin care obțin finanțare 526 de tineri talentați.
În domeniul artelor au fost selectate 70 de proiecte susținute cu 203.866 de lei, iar la categoria sport au fost alese 170 de proiecte care au obținut în total suma de 218.634 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 140.000 lei a fost împărțită între 42 proiecte.
„Este un concurs de proiecte cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 13 ani de existență. Fiecare concurent trebuie să prezinte cele 4-6 documente cuprinse în anunț, în funcție de categoria la care se înscrie, și prin aceste documente are posibilitatea să convingă juriul despre importanța finanțării proiectului său. Ca la orice competiție, respectarea regulilor demonstrează comportamentul în spirit de fair play al participanților, iar nerespectarea lor – lipsa documentelor obligatorii, solicitarea finanțării de peste 10.000 de lei, depășirea termenului de înscriere – duce la descalificare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 13-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
În cei 13 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.780.000 lei, pentru 2.186 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obținut finanțare în cadrul mai multor ediții. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.724 de proiecte câștigătoare, finanțate în acești ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Octavian Amzulescu, președintele Federației Române de Karate WKF, Cătălin Becheru, antrenor de înot, Clubul Sportiv Navi, București, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 215 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.
Despre Fundația pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordinator
Fundația Pentru Comunitate
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
MOL România majorează sprijinul financiar acordat tinerilor sportivi și artiști prin programul de promovare a talentelor
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 13-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
- Valoarea sponsorizărilor a fost majorată la 560.000 lei, creșterea fiind de 210.000 lei față de ediția anterioară
- În cele 12 ediții de până acum s-au acordat peste 3.220.000 lei pentru 1.953 de tineri sportivi și artiști
18 mai 2018, Satu Mare – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat ieri seara cea de-a 13-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune din toată țara se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei.
Solicitările pot fi depuse până la data de 16 iunie 2018, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Înscrierile se pot face atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice, prin prezentarea rezultatelor din 2017-2018, a obiectivelor de viitor şi a bugetului pentru finanțarea solicitată.
În cadrul celor 12 ediții anterioare ale programului, au fost acordate 1.442 de sponsorizări în valoare de peste 3.220.000 de lei unui număr de 1.953 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
„Talentul, munca și performanța tinerilor sunt valori legate de viitorul comunităților în care ne desfășurăm activitatea. Prin continuitatea susținerii tinerilor artiști și sportivi dorim să le arătăm că aceste valori sunt apreciate, merită să fie cultivate permanent și evidenţiate la festivaluri și competiții naționale, europene, mondiale sau olimpice”,a declarat Camelia ENE, Director Executiv MOL România.
Evenimentul lansării programului din acest an a avut loc la Sala de scrimă Alexandru Csipler din Satu Mare, cu participarea tinerilor sportivi și artiști Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionuț Gurza și Szilágyi Balázs, scrimă, Izabela Voropciuc, pian, precum și a mentorului Csiszár Ferenc.„Finanțarea obţinută m-a ajutat la achiziționarea unui instrument performant care îmi era necesar pentru a mă pregăti”- a declarat pianista Izabela Voropciuc.
La această ediție, programul dispune de un fond total de 560.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.
“Tinerii talentaţi de azi sunt personalităţile de valoare pe care mâine le vom admira şi onora. Este o bucurie reală să facem echipă cu ei în această călătorie fascinantă de transformare. În cadrul acestei evoluţii către succes, tinerii sportivi şi artişti au nevoie de îndrumare, de susţinere emotională dar şi de suport financiar. Apreciem implicarea MOL România, care își asumă un rol activ şi pe termen lung în comunitatea locală, investind în viitorul talentelor și astfel, în viitorul nostru, al tuturor”, - a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Dintre beneficiarii edițiilor anterioare ale programului, trei sportivi au participat la Jocurile Olimpice de Iarnă 2018 Pyeong Chang: Lőrincz Tímea la schi fond, Ștefan Mușei și Andrei Turea la sanie. Andreea Dragoman, tenis de masă, s-a calificat la Jocurile Olimpice de Tineret 2018, Buenos Aires. Scrimerul brașovean Andrei Păștin a obținut prima medalie de aur mondial din istoria scrimei românești la sabie cadeți masculin la Campionatul Mondial 2018 din Verona. Cristina Tomescu din Craiova, clasa a VIII-a, este de trei ani consecutivi pe primul loc la Olimpiada Națională de Muzică, categoria pian, iar colegul ei, Cadmiel Boțac a obținut locul 1 la concursurile internaționale de pian Adilia Alivea și Piano Campus din Franța. Teatrul Independent Osonó a câștigat 30 de premii naționale și internaționale, de la Bangkok până la Hamburg.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 13-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 16 iunie 2018, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul MÁRKOS Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.
Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.
Contacte pentru presă
Felméri Erzsébet
CSR&PR koordinátor
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Tájékoztató MOL Tehetségtámogató program 2018. Évi kiírás (doc, 65 kB)
MOL TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM 2018. évi, 13-ik kiírás (doc, 45 kB)
Decont de cheltuieli Program MOL de promovare a talentelor, ediția 2018 (doc, 78 kB)
ANEXA 1 DECLARAȚIE (docx, 16 kB)
Program MOL de promovare a talentelor (arta) (doc, 228 kB)
Program MOL de promovare a talentelor (sport) (doc, 227 kB)
ANEXA 1 (Se completează pentru fiecare persoană care participă la program) (doc, 14 kB)
PROGRAM MOL DE PROMOVARE A TALENTELOR EDIȚIA a 13-a, 2018 (doc, 51 kB)
MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate continuă programul de sprijinire a talentelor, peste 380 de tineri sportivi şi artişti primesc finanţare
- MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au anunţat rezultatele celei de-a 12-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor.
- În urma selecţiei făcute de jurii de specialitate, 388 de tineri sportivi și artişti au fost desemnaţi beneficiari ai fondului total de sprijin în valoare de 359.000 de lei.
- În cei 12 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.230.000 de lei, pentru 1.943 de tineri sportivi și artiști
CLUJ, 16 august 2017 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au selectat 388 de tineri talentaţi în domeniul artelor şi al sportului pentru finanţare, în cadrul celei de-a 12-a ediţii a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate sunt în valoare de 359.000 de lei.
Printre tinerii sportivi și artiști care s-au înscris la această ediție a programului se numără Adina Diaconu și Andreea Dragoman, tenis de masă, Miklós Andrea, Cosmina Spiridon și Andrei Gafița, atletism, Ana Dascăl, Daniel Martin și Radu Marius, înot, Gliga Paula și Balogh Hanna, judo, Schlier Zsuzsa și Amalia Tătăran, scrimă, Mălina Ciobanu, vioară, Cadmiel Boțac, pian – toți cu rezultate deosebite în ultimii ani pe plan național și internațional. În urma evaluării proiectelor depuse, președinții juriilor de specialitate – Violeta Beclea-Székely și Albert Márkos – au apreciat performanţele tinerilor care au fost selectaţi pentru finanţare dar au subliniat în acelaşi timp perseverenţa şi modestia tinerilor campioni şi artişti.
“De 12 ani, susținem tinerii talentați, contribuim la îmbunătățirea condițiilor de pregătire, facilităm accesul lor la concursuri și competiții organizate în țară și în străinătate pentru că ne dorim să participăm activ la formarea viitoarelor generații de campioni ai României. Sprijinul financiar acordat constant în acești ani, dublat de selecţia riguroasă a candidaţilor, făcută de jurii de specialitate, le inspiră încredere tinerilor, iar acest lucru se vede în performanțele lor.”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.
La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 514 de proiecte, care vizau finanțarea a 1.162 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.043.000 de lei. Alocarea fondului de 359.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de juriile de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 180 de proiecte prin care obțin finanțare 388 de tineri talentați.
În domeniul artelor au fost selectate 49 de proiecte susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 107 de proiecte care au obținut în total suma de 169.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitați să se înscrie beneficiarii edițiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărțită între 24 proiecte.
„Majoritatea proiectelor câștigătoare în acest an au obținut finanțare parțială. Șansa finanțării integrale crește odată cu prezentarea clară a rezultatelor anterioare ale concurenților, stabilirea exactă a scopurilor și adaptarea unui buget corespunzător. Este un concurs de proiecte relativ simplu, iar colaboratorii noștri oferă informațiile necesare pe tot parcursul anului pentru cei interesați. Şi în acest an peste 500 de proiecte au fost înscrise în procedura de selecţie, un număr care dovedește că acest program este ușor accesibil și cunoscut pe plan național”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 169.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
În cei 12 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de peste 3.230.000 lei, pentru 1.943 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obținut finanțare în cadrul mai multor ediții. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.441 de proiecte câștigătoare, finanțate în acești ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, președintele Federației Române de Scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naționale de natație.
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 200 în România.
Despre Fundația pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.
Programul MOL de promovare a talentelor 2017
MOL România oferă 350.000 lei tinerilor sportivi şi artişti prin programul de promovare a talentelor
- MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
- Valoarea sponsorizărilor acordate în cadrul acestei ediții va fi de 350.000 lei
- În cele 11 ediții de până acum s-au acordat peste 2.870.000 lei pentru 1.846 de tineri sportivi și artiști
17 mai 2017, Miercurea Ciuc – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 12-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Tineri sportivi și artiști cu rezultate bune din toată țara se pot înscrie în programul organizat pe bază de concurs de proiecte. F ondul total de sponsorizare este de 350.000 de lei și este acordat de MOL România . Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017 , iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Înscrierile se pot face atât individual, cât și prin echipe sportive sau ansambluri artistice.
În cadrul celor 11 ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.261 de sponsorizări în valoare de peste 2.870.000 de lei unui număr de 1.846 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
„De 12 ani susținem performanța tinerilor artiști și sportivi care reprezintă țara la festivaluri și competiții europene, mondiale și olimpice. Este un sprijin care se acordă celor cu rezultate bune și care le arată tinerilor că munca și talentul lor sunt apreciate”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.
Beneficiarii edițiilor anterioare, prezenți la evenimentul lansării programului din acest an, au confirmat importanța acestui sprijin în conturarea carierei lor. Emil Imre, singurul medaliat cu aur din România la Festivalul Olimpic al Tineretului European de iarnă și deținătorul uneia dintre cele două medalii de argint, a afirmat: „ În urma obţinerii acestui sprijin am reușit să achiziționez echipamentele și instrumentele la care înainte doar visam, dar care îmi erau atât de necesare pregătirii.”
La această ediție, programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv pentru categoria de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri sau achiziției de echipamente și materiale.
”Înscrierea unei solicitări de finanțare în acest concurs de proiecte este relativ simplă. Pe lângă prezentarea rezultatelor din ultimii doi ani și a obiectivelor de viitor, este importantă întocmirea exactă a bugetului pentru finanțarea solicitată. Corelarea chibzuită a cheltuielilor cu obiectivele stabilite ajută tinerii și în planificarea altor aspecte din viață” , a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Dintre beneficiarii ediției a 11-a a programului, mai mulți înotători dețin recorduri naționale: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 12-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 17 iunie 2017, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Anunțul programului (pdf, 304 kB)
Formular de înscriere artă (pdf, 364 kB)
Formular de înscriere sport (pdf, 362 kB)
Tabel rezultate (Anexa 4) (pdf, 180 kB)
Declarația părintelui (Anexa 1) (pdf, 197 kB)
Declarația părinților pentru grup (Anexa 1) (pdf, 196 kB)
Formular decont (pdf, 340 kB)
Ghidul programului (pdf, 422 kB)
Rezultate Program MOL pentru promovarea talentelor 2016
MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a unsprezecea ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. Fondurile alocate, în valoare de 354.000 de lei, vor ajuta 360 de tineri talentați. Cinci sportivi susținuți inclusiv prin Programul MOL de promovare a talentelor participă la Jocurile Olimpice de Vară 2016 de la Rio de Janeiro.
Sportivii prezenți la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, beneficiari ai Programului MOL de promovare a talentelor, sunt: Radu Marius - natație, finanțat la 6 ediții ale programului; Robert Glință - natație, finanțat la 5 ediții; Andrea Miklós - atletism, finanțată la 3 ediții; Bernadette Szőcs - tenis de masă, finanțată la o ediție și Ana Dascăl - natație, declarată câștigătoare la ediția actuală.
“Simţim o bucurie specială în acest an olimpic. Motto-ul olimpic «Citius, Altius, Fortius» se traduce în muncă multă, asiduă, consecvenţă, formare de caractere umane, rezilienţă. Toate acestea nu vin niciodată de la sine. Talentul nu este de ajuns, trebuie să existe şi acea perseverenţă, acces la echipamente, condiţii de pregătire pentru a fi mai buni, mai puternici. Şi bucuria noastră vine din faptul că timp de 11 ani am putut să fim lângă tinerii talentaţi astfel încât unii dintre aceştia să poată reprezenta România la Jocurile Olimpice. Felicitările noastre speciale în acest an merg către cei 5 foşti sau actuali beneficiari ai Programului MOL de sprijinire a talentelor care sunt o parte a echipei României la Rio de Janeiro. De asemenea, felicitări antrenorilor lor pentru aceste performanţe. Pe lângă sprijinul continuu în aceşti 11 ani, în domeniul artelor şi sporturilor – ne mândrim cu acei tineri talentaţi care se numără printre cei mai buni atât în țară cât și peste hotare. Munca lor dar şi munca tinerilor aflaţi la început de drum, a acelora pe care încă poate nu-i cunoaştem, merită să fie susținută prin parteneriate stabile, prin programe de durată al căror rezultat să bucure o ţară întreagă”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.
Al doilea deceniu al Programului MOL de promovare a talentelor a debutat cu un număr record de 534 de proiecte înscrise, prin care s-a solicitat finanțarea a 1.859 de tineri sportivi și artiști cu suma totală de peste 3.300.000 de lei. Alocarea fondului de 354.000 lei s-a făcut în urma propunerilor juriilor de sport și artă, fiind declarate câștigătoare 171 de proiecte prin care obțin finanțare 360 de tineri talentați.
În domeniul artelor au fost selectate 50 de proiecte susținute cu 120.000 de lei, iar la categoria sport au fost alese 103 de proiecte care au obținut în total suma de 164.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente ale programului, care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 18 proiecte.
„Mecanismul de înscriere în acest program este relativ simplu. Numărul documentelor care trebuie completate este redus, iar colaboratorii noștri oferă informațiile necesare pe tot parcursul anului pentru cei interesați. Numărul mare de proiecte înscrise dovedește că este ușor accesibil și totodată cunoscut în toată țara”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.
Printre tinerii artiști care beneficiază de finanțare la această ediție a programului se numără Mălina Ciobanu și Mircea Dumitrescu - vioară, Botond Szőcs - pian, Ada Ciontu - arte plastice, Zirbo Cornelius - violoncel și Corul de Copii Kodály Zoltán.
Rezultatele integrale sunt publicate si pe www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 11-a, 164.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
În cei 11 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.871.000 lei, pentru 1.848 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1.266 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.
Programul de promovare a talentelor
18 mai 2016, IAȘI – MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat cea de-a 11-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul, derulat pe plan național pe bază de concurs de proiecte, pune la dispoziția tinerilor talentați și cu rezultate bune la sport și la arte, un fond de 350.000 de lei acordat de MOL România.
Expoziția comună a tinerilor artiști plastici din Iași, București, Târgu Mureș, Corbeni (Argeș) și Bacău, sponsorizați în anii anteriori, a marcat evenimentul lansării ediției a 11-a, 2016, a Programului MOL de promovare a talentelor.
Tinerii talentaţi care au nevoie de sponsorizare se pot înscrie în program atât individual cât și în cadrul unor echipe sportive sau ansambluri artistice. În cadrul celor zece ediții anterioare ale programului, MOL România a acordat 1.090 de sponsorizări în valoare de peste 2.500.000 de lei unui număr de 1.664 de sportivi și tineri artiști din toată țara, unii dintre ei obținând finanțare de mai multe ori.
Dintre beneficiarii ediției a 10-a, 2015, a programului au obținut rezultate deosebite scrimera Amalia Tătăran, atleta Andrea Miklós, înotătorul Robert Glință, violonista Mălina Ciobanu, artiștii plastici Ada Ciontu și David Alexandru, alpinista Dor Geta Popescu.
”Constatăm că majoritatea solicitărilor de finanțare depuse au un suport și o motivare foarte bine fundamentate, și cuprind o scală largă de buget, de la cea maximă de 10.000 de lei până la cea mai mică de până acum de 170 de lei, conform nevoilor. Tinerii includ în planurile lor de pregătire această posibilitate de finanțare stabilă de zece ani”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
La expoziția comună care a marcat evenimentul de lansare au participat tinerii artiști plastici David Alexandru (Iași), Sorina Călinescu și Ștefania Călinescu (Corbeni, Argeș), Ada Ciontu (București), Csibi Melinda și Szitai Eszter (Târgu Mureș), Ștefana Georgiana Melinte și Cristian George Melinte (Roșcani, Iași), Vanessa Onea (Bacău).
Zece beneficiari ai ediției precedente au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor. „Corpul diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Imre Emil, singurul medaliat cu aur al României la Festivalul Olimpic de iarnă al Tineretului European.
Ambasadorii programului sunt: David Alexandru - desen, pictură; Benedicta Cadăr - interpretă nai; Andrei Gafița - atlet, marș; Mădălina Ivancia - violonistă; Andreea Lupu - scrimă, spadă; Ștefan Orheanu- dans irlandez; Szitai Eszter - pictură, email; Amalia Tătăran - scrimă, sabie; Andreea Verdeș - gimnastică ritmică.
Programul dispune de un fond total de 350.000 lei, sumele fiind alocate tinerilor sportivi sau artişti cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+, care au nevoie de susţinere în scopul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale.
Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 11-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 18 iunie 2016.
Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZÉKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Anunţul prgramului şi documentele necesare pot fi descărcate de mai jos:
Pot ajuta? 2015
Rezultate 2015
MOL România acordă 350.000 lei pentru 493 tineri talentați în cadrul ediției jubiliare a programului „MOL – Pot ajuta?”
- Peste 900 de tineri s-au înscris la ediția a 10-a a programului „MOL – Pot ajuta?”
- MOL România sprijină cu 350.000 lei 493 tineri sportivi și artiști, prin cele 138 proiecte câștigătoare
- În cei 10 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi și artiști
14 august 2015, CLUJ – MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a zecea ediții a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Fondul total de 350.000 de lei a fost alocat pentru susținerea a 493 tineri talentați în domeniile sportului și al artelor.
Peste 900 de tineri sportivi și artiști din toate regiunile țării s-au înscris la ediția jubiliară a programului „MOL – Pot ajuta?”. Fondul alocat programului a fost majorat anul acesta la 350.000 lei, sumă care a fost împărțită între 138 de proiecte declarate câștigătoare, din care fac parte 493 de tineri talentați.
“Prin programul „MOL – Pot ajuta?” am reușit să contribuim la obținerea de către sportivii români a unor medalii importante la Jocurile Europene, Festivalul Olimpic al Tineretului European şi la alte competiții internaționale importante, desfășurate recent. Pe de altă parte, prin sprijinirea tinerilor talentați în domeniul artelor am arătat prețuirea noastră față de tot ceea ce înseamnă frumosul. Munca acestor tineri minunați și performanțe excepționale trebuie susținute în fiecare clipă iar noi dorim să le fim în continuare parteneri stabili, așa cum suntem de 10 ani ”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.
Juriul de arte a selectat 39 de proiecte cărora le va fi alocată suma de 120.000 lei, în timp ce la categoria sport au fost alese 86 de proiecte care vor fi susținute cu suma de 160.000 lei. La categoria de vârstă de peste 18 ani – unde sunt invitaţi să se înscrie beneficiarii ediţiilor precedente care au împlinit vârsta majoratului – suma totală de 70.000 lei a fost împărţită între 13 proiecte.
„Din consultarea dosarelor s-a remarcat meticulozitatea și priceperea în completarea formularului de candidatură, fapt ce a condus la conturarea unor proiecte de dezvoltare profesională a tinerilor participanți, în care necesitățile de finanțare au fost bine motivate și argumentate.”, a declarat prof. univ. dr. Nelida Nedelcuț, membru în juriul de arte.
Printre tinerii talentați care vor beneficia de finanțare în ediția jubiliară a Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?” se numără Maria Claudia Gâdea, Andrea Miklós și Emil Imre, sportivi medaliați cu aur la Festivalul Olimpic al Tineretului European; spadasina Amalia Tătăran, medaliată cu aur la Jocurile Europene; Alexandra Predescu, campioană mondială la scrimă; Adina Diaconu, campioană europeană la tenis de masă; Ada Ciontu, câștigătoare a mai multor concursuri internaționale de arte plastice și Mălina Ciobanu, deținătoare a peste 40 de premii naționale și internaționale la vioară.
”Fiind o aplicație relativ simplă, tinerii beneficiari învață ușor elementele de bază ale întocmirii dosarului pentru accesarea fondurilor și capătă curaj în managementul propriilor valori. Experiența bogată și viziunea largă a membrilor juriilor fac posibilă selectarea atât a tinerilor cu performanțe deja recunoscute cât și a acelora aflați la început de drum și care nu au beneficiat încă de afirmare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației pentru Comunitate.
Rezultatele integrale sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro
Despre program:
Programul „MOL - Pot ajuta?” împlinește 10 ani de la lansare. În cadrul programului „MOL - Pot ajuta?” un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 10-a, 160.000 lei sunt destinați sportului, 120.000 lei domeniului artelor și 70.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.
În cei 10 ani de existență a programului au fost acordate finanțări în valoare de 2.510.000 lei, pentru 1.665 de tineri sportivi și artiști, din care unii au obţinut finanţare în cadrul mai multor ediţii. Aceste sponsorizări au fost acordate în cadrul celor 1088 de proiecte câştigătoare, finanţate în aceşti ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic, Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo, Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.
MOL România și Fundația pentru Comunitate au lansat a 9-a ediție a programului de promovare a tinerelor talente MOL – Pot ajuta? “Ambasadorii talentului” au preluat scrisorile de acreditare
MOL România și Fundaţia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 9-a ediţie a Programului MOL pentru promovarea talentelor „Pot ajuta?”, prin care vor fi acordate finanțări cu valoare totală de 290.000 de lei tinerilor sportivi și artiști. În premieră, programul va fi promovat de 9 ambasadori, care au fost acreditați la evenimentul de lansare.
Nouă tineri cu activitate prestigioasă pe plan național au fost acreditați pe o perioadă de un an drept ambasadori ai Programului MOL de promovare a talentelor „Pot ajuta?”. Noul „corp diplomatic” al talentului este coordonat de patinatorul de viteză Emil Imre, tânăr ambasador sportiv al României la jocurile olimpice de tineret din China 2014, susținut și el la ediția precedentă a programului „MOL - Pot ajuta?”.
„Perseverența și munca sunt premisele obținerii de rezultate, atât în sport cât și în artă. MOL România își urmează misiunea de a fi un sprijin constant pentru tinerii talentați, cu un program început în urmă cu mai bine de opt ani. Ne propunem să rămânem un partener de încredere, pe termen lung, pentru că știm că nu există scurtături în drumul spre performanță. Acești tineri consacră timp și efort pentru a atinge excelența, demonstrându-ne tuturor că, pe lângă înzestrare și talent, rezultatele vin ca urmare a disciplinei, concentrării și dăruirii”, a declarat Kinga Daradics, Country Chairman & CEO al companiei MOL România.
”După opt ediții consecutive, mulți tineri sportivi și artiști au câștigat experiență în managementul propriilor valori, au învățat să conceapă un dosar de candidatură și au înțeles responsabilitatea financiară. Această experiență acumulată stă la baza inițiativei lor de a contribui la promovarea programului prin calitatea de ambasador al talentului. Este poate cea mai mare reușită a programului de până acum”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
La evenimentul de lansare au participat mai mulți campioni naționali sau câștigători ai concursurilor naționale, susținuți la precedentele ediții ale programului „MOL - Pot ajuta?”, precum și membri ai juriului Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic la canotaj și Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie. Aceștia au vorbit despre utilizarea și necesitatea finanțării primite pentru dezvoltarea sportivă și artistică.
Pe lângă Emil Imre, ambasadorii programului sunt: Andrei Gafița, campion național la 10 km marș; Bernadett Balint, medaliată cu bronz la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori; Bandi András, fotograf; Amalia Tătăran, vicecampioană europeană la spadă; Mara Pruna, compozitoare; Cosmin Marinescu, balerin; Mihaela Mărculescu, jucătoare de tenis; Mircea Dumitrescu, violinist și Cătălina Grecu, pianistă.
Imagini de la evenimentul de lansare sunt disponibile pe canalul dedicat al MOL Romania.
Programul oferă 290.000 lei în sprijinul participării la concursuri sau achiziţiei de echipamente şi materiale pentru tinerii sportivi și artiști cu vârste între 8 şi 18 ani respectiv pentru categoria 18+.
În cei opt ani de existență continuă ai programului, MOL România a acordat finanțări în valoare de aproape 2.000.000 de lei unui număr de 1.700 de sportivi şi tineri artişti din toată țara. În 2013, beneficiarii au fost premiați sau au obținut locuri cu punctaj privind clasamentele naționale și internaționale la mai mult de 500 de campionate, cupe și competiții naționale, și la peste 180 de competiții internaționale, campionate și cupe continentale sau mondiale.
Despre program:
În cadrul programului „MOL - Pot ajuta?”, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a 9-a, 160.000 lei sunt destinați sportului și 80.000 lei domeniului artelor.
În acest an, programul oferă din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri, care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii doi ani și au împlinit vârsta de 18 ani.
Solicitările pot fi depuse până la data de 27 iunie 2014, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Ghidul programului (pdf, 101 kB)
Anunt (pdf, 190 kB)
Juriul de arte (pdf, 118 kB)
Juriul de sport (pdf, 61 kB)
Declaratie parinte (word document, 15 kB)
Formular de aplicare arta (word document, 457 kB)
Formular de aplicare sport (word document, 455 kB)
Formular decont (word document, 37 kB)
Tabel rezultate (word document, 165 kB)
Rezultate 2013
MOL România va susține cu o sumă totală de 295.000 de lei un număr de 318 de copii și tineri cu performanţe deosebite în sport sau artă, în cadrul celei de-a opta ediții a Programului MOL „Pot ajuta?”, dedicat promovării tinerelor talente.
”Susținem performanțele și aspirațiile tinerilor, ceea ce pentru noi înseamnă o implicare activă și pe termen lung în viața comunității. Câștigătorii celor șapte ediții anterioare au fost premiați la circa 600 de competiții naționale și internaționale iar, cu această a opta ediție, finanțările totale acordate prin Programul MOL – Pot ajuta? se apropie de 2 milioane de lei, pentru 1.700 de sportivi și artiști talentați”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.
Juriile de artă și de sport și Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate au alocat fondurile către cele mai bune 125 dintre cele 406 proiecte depuse în cadrul celor trei categorii: Sport, Artă și 18+. Proiectele câștigătoare provin din 21 de județe ale țării, cea mai mare parte din București, iar beneficiarii sunt 318 de copii și tineri.
Printre candidaturile notabile se numără cea a Amaliei Tătăran (categoria 18+), componentă a lotului olimpic feminin de spadă, care a obținut o finanțare pentru achiziția de echipament sportiv de calitate și pentru participarea la Cupa Mondială.
”Acest program contribuie nemijlocit și la formarea viitorului tinerilor talentați. Participarea pianistei Alexandra Maria Zlătior din Cluj-Napoca la cursul de vară al Royal Conservatoire of Scotland, posibilă numai datorită sprijinului oferit de MOL România, o va ajuta pe tânăra artistă în a lua decizii foarte importante pentru viitorul studiilor sale. Ștefania Călinescu din Corbeni, jud. Argeș ne-a transmis bucuria sa, pentru că cele două fiice ale sale au avut șansa obținerii acestei finanțări, necesare începerii unei cariere în domeniul artelor”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
Juriul de arte a decis finanțarea a 33 de proiecte din totalul de 107 depuse, suma totală alocată fiind de 80.000 de lei. Pentru sport, membrii juriului au analizat 279 de candidaturi, împărțind fondul de sponsorizare de 165.000 de lei către 80 de câștigători. Pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, suma totală disponibilă a fost de 50.000 de lei, alocată unui număr de 12 tineri talentați care au împlinit deja vârsta de 18 ani și au fost sprijiniți prin programul MOL - Pot ajuta? la edițiile precedente.
“Am fost bucuroși să constatăm anul acesta o îmbunătățire semnificativă în calitatea proiectelor depuse. Dacă la edițiile precedente din dosarele din categoria "arte plastice și fotografie" se remarcau doar câteva candidaturi care întruneau criteriile de selecție, în acest an majoritatea proiectelor meritau să fie susținute. Dacă această creștere se va menține și în anii viitori, va fi și mai greu să împărțim bugetul alocat acestei categorii”, a declarat Timotei Nădășan, membru al juriului de artă.
“În urma experienței acumulate ca președinte al juriului în Programul MOL – Pot Ajuta?, pot afirma că nu ne-a fost deloc ușor să decidem beneficiarii ediției 2013. Mai presus de premiile în bani pe care le-au câștigat, sportivii respectivi și-au îmbogățit experiența privind realizarea unei candidaturi în cadrul unui program care a dovedit odată în plus că prin muncă și tenacitate orice proiect bun poate fi dus până la capăt”, a declarat Violeta Beclea Szekely, președintele juriului de sport.
Despre program:
- Programul are deja o tradiție de şapte ani, perioadă în care MOL România a acordat sponsorizări în valoare de peste 1.645.000 de lei unui număr de 1.380 de sportivi şi tineri artişti din România. În anul 2012, tinerii beneficiari au fost premiați sau au obținut locuri cu punctaj privind clasamentele naționale și internaționale la 582 de campionate, cupe și competiții naționale, la 261 de competiții internaționale, la 34 campionate și cupe europene, respectiv la 12 campionate și cupe mondiale.
- În cadrul programului „Pot ajuta?”, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finanțarea totală a ediţiei a opta, 160.000 lei sunt destinați sportului și 80.000 lei domeniului artelor.
- În acest an, programul oferă din nou un fond de 50.000 lei la categoria 18+, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri, care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii doi ani și au împlinit vârsta de 18 ani.
Membrii juriului de artă:
Márkos Albert, violonist, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță al Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai,
Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.
Membrii juriului de sport:
Violeta Beclea Szekely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului,
Alina Alexoi, jurnalist sport TVR,
Ivan Patzaichin, multiplu campion olimpic,
Simona Richter, antrenorul secund al lotului național feminin de judo, prima medaliată olimpică din România la judo,
Doina Sava, antrenor al loturilor naţionale de nataţie.
Lista câștigătoril
ArteSport
18+
Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România lansează o nouă ediţie a programului MOL „Pot ajuta?”
Fundaţia Pentru Comunitate şi MOL România anunță lansarea ediţiei a şaptea a Programului MOL „Pot ajuta?”, destinat tinerilor cu performanţe deosebite în sport sau artă.
În acest an, programul pune la dispoziţie 240.000 lei pentru a sprijini participarea la concursuri sau achiziţia de echipamente şi materiale pentru tinerii cu vârste între 8 şi 18 ani. La aceştia se adaugă 50.000 pentru susţinerea celor care au împlinit 18 ani şi au fost parte a Programului MOL „Pot ajuta?” în ultimii doi ani.
Programul are deja o traditie de şapte ani, timp în care au fost sponzorizaţi 1.020 de sportivi şi tineri artişti din România, valoarea sponsorizărilor depăşind 330.000 euro. Beneficiarii programului au fost premiați la nenumărate competiții naționale și internaționale, la care nu ar fi putut participa fără sprijinul acordat prin programul MOL „Pot ajuta?”.
„Suntem întotdeauna preocupaţi să îi încurajam pe cei ce vor mai mult de la viaţă şi să sprijinim dezvoltarea viitorului comunităţilor locale. Rezultatele celor şapte ani de când finanțăm programul „Pot ajuta?” ne dovedesc că suntem pe drumul cel bun şi ne încurajează să continuăm,” declară Kinga Daradics, CEO al companiei MOL România.
”Programele noastre vizează sprijinirea, promovarea talentelor și lărgirea limitelor manifestării lor. Ne preocupa identificarea şi recunoasterea valorilor existente în societate și evidențierea acestor valori ca exemple de urmat”, declară András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.
În cadrul programului, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziţiona echipamente şi materiale. Din finantarea totală a ediţiei a şaptea, 160.000 lei sunt destinati sportului și 80.000 lei domeniului artelor. În acest an, programul oferă din nou posibilitatea celor au beneficiat deja de sponzorizari în ultimii doi ani și au împlinit vârsta de 18 ani să depună o nouă solicitare de finanțare.
Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie 2012, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Solicitările vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă -violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Pot ajuta? 2011
Fundaţia Pentru Comunitate în parteneriat cu MOL România anunță lansarea într-o formă extinsă a Programului de Promovare a Talentelor, “Pot ajuta?”. Iniţiativa se află la cea de-a șasea ediţie consecutivă.
Programul, considerat deja tradițional, este destinat tinerilor cu vârste între 8 şi 18 ani, cu performanţe deosebite în sport sau artă. Aceştia pot aplica pentru sponsorizarea unor deplasări la concursuri sau achiziționarea unor echipamente și materiale, atât individual cât şi împreună cu echipa din care fac parte. Volumul sponsorizărilor oferite este de 160.000 RON în domeniul sportului și 80.000 RON în domeniul artelor.
În acest an vor putea aplica și acei tineri sportivi și artiști care au fost sponsorizați în cadrul acestui program în ultimii doi ani, și au împlinit vârsta de 18 ani. Ei vor fi invitați să depună o nouă solicitare de finanțare. Pentru acest nou segment al programului valoarea sponsorizărilor va fi de 50.000 RON. Solicitările pot fi depuse până la data de 15. iunie 2011. Detaliile programului pot fi regăsite şi pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.
„Prin extinderea programului pentru categoria de vârstă 19-20 ani dorim să rămânem alături de tinerele talente cu care am început deja cooperarea într-o perioadă importantă în viața lor” – declară Erzsébet FELMÉRI, coordonator PR al companiei MOL România.
În cadrul ediţiilor precedente au fost sprijiniţi 414 de sportivi şi tineri artişti din România, valoarea sponsorizărilor acordate fiind de peste 250.000 de euro. Beneficiarii programului au fost premiați la nenumărate competiții naționale și internaționale, la care nu ar fi putut ajunge fără programul Pot ajuta?
”În competițiile sportive doar puțini au prilejul de a urca pe podium. Și în cadrul acestui program doar o parte din solicitanți pot fi sponsorizați. La începutul anului am arătat însă că nu a fost în zadar nici efortul celor care au depus o solicitare, și nu au obținut sponsorizarea dorită. Am făcut cadou câte o minge de fotbal sau de baschet tuturor aplicanților care ne-au dat o adresă pentru a expedia coletul” – declară Árpád GAZDA, președintele Fundației Pentru Comunitate.
Aplicaţiile vor fi selectate de două jurii de specialitate. Preşedintele juriului la secţiunea sport este Violeta BECLEA-SZEKELY, fostă campioană la atletism şi doctor în sport, iar la secţiunea artă violonistul Albert MÁRKOS, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.
Pot ajuta? 2010
130 de tineri talentati vor fi beneficiarii programului Pot ajuta? – MOL – Program de Promovarea Talentelor.
Ei vor primi sponsorizări în valoare totală de 240.000 RON pentru deplasări la competiții sau achizitionare de echipament instrumente. Lista celor 97 de aplicatii declarate câstigătoare a fost publicată vineri, 30 iulie concomitent pe site-ul Fundatiei pentru Comunitate, organizatorul programului, si site-ul MOL România finantatorul programului. Printre câstigători se numără Vasile Ghilea din Piatra Neamt, unul dintre sperantele tenisului românesc, si trupa de teatru Osonó din Sf. Gheorghe, care a obtinut succese remarcabile pe plan international.
La cea de a cincea editie a programului interesul tinerilor sportivi si artisti a depăsit orice asteptare. S-au înregistrat 342 de solicitări de finantare provenind din 38 judete ale României
”Scopul nostru este să nu mai avem tineri sportivi sau artisti talentati care nu beneficiază de ajutorul generos oferit de MOL România din motiv că nu au stiut de acest program” - a declarat Árpád Gazda, presedintele Fundației pentru Comunitate. El a adăugat că cele două jurii de specialitate au avut o sarcină deosebit de dificilă, când au făcut o ierarhie a aplicatiilor.
”Important este faptul că de la an la an numărul participantilor a crescut, iar acest program reprezintă pentru sportivii cu aptitudini exceptionale un alt gen de competitie care premiază performanta. Pentru mine această jurizare reprezintă o împlinire sufletească, fiind vorba despre un program în care am crezut încă de la începutul înfiintării lui” – a declarat Violeta
Beclea-Szekely presedintele juriului de sport. - ”Este păcat că nu toti participantii pot fi premiati. Nivelul a fost îmbucurător de ridicat.”– a declarat organistul Erich Türk, presedintele juriului de arte.
În zilele următoare toti aplicantii la program vor primi câte-o scrisoare de informare despre rezultatele obtinute. Scrisorile câstigătorilor vor contine si contractele de sponsorizare.
Pot ajuta? 2009
Pot ajuta? - MOL Program de Promovare a Talentor
Organizator: Fundatia Pentru Comunitate
Sponsor: MOL Romania Petroleum Products
Titlul concursului: „POT AJUTA?” – MOL – PROGRAM DE PROMOVARE A TALENTELOR
Pot participa: elevi sau orice echipa de sportivi sau ansamblu artistic cu varsta intre 8 si 18 ani, care isi desfasoara actitivatea sportiva, respectiv artistica in Romania.
Perioada de aplicare: 4 mai 2009 – 12 iunie 2009
Domeniul sponsorizarii: Sport si Arta (toate domeniile)
Fundatia Pentru Comunitate in colaborare cu compania MOL Romania anunta relansarea programului „POT AJUTA? – MOL – PROGRAM DE PROMOVARE A TALENTELOR”, la care se pot inscrie elevi si echipe de sportivi sau ansamblu artistic cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, de la scoli, licee, cluburi sportive sau de expresie artistica din Romania, care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri sportive nationale si internationale in domeniul sportiv sau artistic si care au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea si continuarea carierei.
MODALITATEA ACORDARII SPONSORIZARII
A. Sprijin material pentru achizitionare de materiale, echipament, instrumente sau alte produse necesare pregatirii solicitantului in vederea obtinerii de performante in domeniul sportiv sau artistic.
B. Acoperirea cheltuielilor de transport pentru participanti, ca sa poata ajunge la concursuri internationale si nationale, antrenamente, tabere de antrenament, cantonamente, respectiv competitii, tabere de profil, cursuri, expozitii, concerte.
Actul informativ al programului si formularele de aplicare se gasesc pe site-ul www.pentrucomunitate.ro, precum si www.molromania.ro.
DOCUMENTATIA DE PARTICIPARE
Dosarul trebuie sa cuprinda:
1. Formularul de aplicare completat
2. Oferta (oferte) de pret valabile pentru cumpararea produselor prevazute.
3. Declaratia parintelui/sustinatorului (Anexa 1).
4. Declaratia de sustinere din partea profesorului pregatitor.
5. Documentatia rezultatelor anterioare ale aplicantului din perioada 01.05.2008 – 04.05.2009 pentru categoria SPORT respectiv 01.01.2007– 04.05.2009 pentru categoria ARTA (copiile diplomelor sau liste de rezultate descarcate de pe site-urile oficiale ale concursurilor).
6. Articole, aparitii in mass media despre performante (constituie avantaj).
NOTE:
1. Un participant poate depune un singur dosar de participare.
2. In cazul persoanelor care au obtinut rezultate in echipa, aplicatia este valabila doar daca este trimisa in numele intregii echipe.
IMPORTANT:
Pe prima pagina a dosarului se mentioneaza urmatoarele date:
- Numele solicitantului /solicitantilor
- Numele reprezentantului solicitantului si calitatea acestuia (parinte sau tutore),
- numarul de telefon,
- numarul de fax,
- adresa de e-mail.
Dosarul de participare se trimite prin posta, la casuta postala numarul 1141 deschis la Oficiul Postal Nr. 1, Cluj-Napoca intr-un singur exemplar. Documentele expediate nu vor fi returnate participantilor. A se trimite doar xerocopii ale actelor solicitate.
Pe plic se mentioneaza:
Pentru programul „POT AJUTA? – MOL – PROGRAM DE PROMOVARE A TALENTELOR”.
Termenul limita de depunere a documentatiei (ultima data a stampilei postale): 12 iunie 2009.
Documentatiile primite dupa termenul limita sau cele care nu corespund cerintelor nu vor fi evaluate.
Dosarele complete vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din personalitati ale lumii sportive si artistice, care va acorda punctajul in funcţie de performantele, respectiv situatia sociala a participantilor. Lista castigatorilor va fi aprobata de consiliul director al Fundatiei Pentru Comunitate. Fundatia va informa fiecare solicitant in scris (prin e-mail sau posta) asupra rezultatului final al programului, apoi va incheia contracte cu solicitantii castigatori. Castigatorii vor primi sponsorizarea doar dupa semnarea si returnarea contractului de sponsorizare.
Suma acordata fiecarui castigator va fi virata in contul bancar mentionat in contractul de sponsorizare. Detaliile privind decontul referitor la suma sponsorizata vor fi precizate în contract.
Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro si www.molromania.ro, in data de 30 iulie 2009, iar castigatorii vor fi anuntaai in scris pana pe 15 august 2009.
Informatii si detalii suplimentare puteti obtine sunand gratuit la numarul de telefon: 0800 800 514 in zilele lucratoare, intre orele 10.00-17.00, sau de la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
Pot ajuta? 2008
O sedinta de meditatie la desen cu un profesor cunoscut incepe de la 50 RON. Un flaut de calitate, cu componente din argint pentru a reda un sunet limpede depaseste suma de 2000 RON. Un echipament de schi profesionist costa peste 10.000 RON. Sunt doar cateva exemple de constrangeri financiare la care sunt supusi constant tinerii care doresc sa realizeze performanta.
Peste 80 de castigatori la MOL "Pot ajuta?"
Programul MOL "Pot ajuta?" organizat de MOL Romania in colaborare cu Asociatia pentru Performanta si Cultura are 89 de castigatori in cadrul celor doua directii sub care a fost lansat programul anul acesta: ARTA si SPORT, acordand sponsorizari in valoare de 60000 de euro (40000 de euro in sport si 20000 de euro in arta).
In total, au fost inregistrate 221 de aplicatii in cele doua domenii, insumand peste 900 de aplicanti. Dintre cei 89 de castigatori, 66 sunt sportivi de performanta (56 de sportivi individuali si 10 echipe avand in total 120 de membri), iar marea lor majoritate vor primi sprijin pentru achizitionarea echipamentului sportiv necesar. In domeniul artistic, juriul a decis acordarea de fonduri pentru 23 de aplicanti (19 artisti si 4 echipe avand in total 114 membri), cu preponderenta pentru cumpararea de instrumente muzicale.
„Extinderea programului în domeniul artei este binevenită şi de bun augur pentru tinerii artişti. În mod cert sprijinul financiar le va fi de mare ajutor tinerilor, pentru a face în continuare performanţă”, a declarat preşedintele juriului în domeniul artei, pianistul Daniel Goiţi.
„Anul acesta am selectat câstigători din aproape toate domeniile sportive în care se face performanţă cu adevărat, şi îmi doresc să analizez în fiecare an tot mai multe aplicaţii bune care să merite să fie luate in considerare în procesul de jurizare. Acum, după trei ani de program, am încredere că vom continua să sprijinim şi în următorii ani pe cei mai buni dintre cei mai buni”, a declarat Violeta Beclea Szekely - preşedintele juriului din domeniul sportiv.
„Reacţiile foarte bune pe care le-a primit programul „Pot ajuta?” ne-au încurajat să abordam anul acesta un nou domeniu, cel artistic. Suntem deschisi catre comunitate si credem ca numai tinand cont de nevoile sale, vom reusi sa avem un program de responsabilitate socială care să aiba rezultate cu adevarat deosebite”, declară Zsolt Szalay, Country Chairman MOL România.
A treia ediţie a programului s-a derulat la nivel naţional în perioada 6 iunie - 4 iulie 2008. Cele mai multe aplicaţii au fost primite din Bucureşti, Hunedoara, Cluj şi Bihor. În artă, 70% dintre aplicaţii au vizat domeniul muzical, iar în domeniul sportiv, sporturile de contact, dansul sportiv sau tenisul au avut cea mai mare pondere, de circa 40%.
Pentru a oferi informaţii detaliate despre „Pot ajuta?” si celelalte programe de responsabilitate socială pe care le desfasoara, MOL România a lansat un site dedicat acestora, www.csr-molromania.ro. Mediul online reprezinta un pas inainte in cunoasterea tuturor informatiilor privind platforma de CSR a MOL Romania si ofera acces sporit catre toate componentele programelor sociale desfasurate de companie impreuna cu partenerii sai, pe sectiunile: prezentarea companiei (date generale despre strategia de sponsorizare a companiei MOL), modalitati de obtinere a unei sponsorizari, programe in desfasurare, linkuri utile, contacte, premii obtinute de programele de responsabilitate sociala desfasurate de MOL, comunicarea cu mass media.
Programul "Pot ajuta?" este extins si pentru tinerii talentati in arta
O sedinta de meditatie la desen cu un profesor cunoscut incepe de la 50 RON. Un flaut de calitate, cu componente din argint pentru a reda un sunet limpede depaseste suma de 2000 RON. Un echipament de schi profesionist costa peste 10.000 RON. Sunt doar cateva exemple de constrangeri financiare la care sunt supusi constant tinerii care doresc sa realizeze performanta.
In ajutorul lor vine MOL Romania in colaborare cu Asociatia Pentru Performanta si Cultura, care lanseaza programul “Pot ajuta?”, prin care tinerii talentati sunt ajutati financiar pentru a excela in domeniul pe care l-au ales. Programul de sponsorizari realizat de MOL Romania este deja la a treia editie, noutatea absoluta a editiei fiind reprezentata de extinderea programului, pe langa domeniul sportiv, si in cel artistic.
Tineri din toata tara avand performante deosebite in cele doua domenii si cu varsta cuprinsa între 8 si 18 ani pot aplica in cadrul programului in perioada 6 iunie – 4 iulie. Ei au astfel posibilitatea de a obtine sprijin financiar pentru deplasari sau acoperirea unor cheltuieli materiale. Anul acesta, MOL Romania va oferi 40.000 EUR pentru tinerii sportivi si 20.000 EUR pentru tinerii artisti. In urma jurizarii din editiile din 2006 si 2007, au fost sprijiniti financiar 240 de tineri care au obtinut performanta in sport, printr-o suma totala de 80.000 EUR.
Aplicatiile vor fi selectate de doua jurii de specialitate, pentru sport si respectiv arta. Juriul din domeniul sportiv este compus din atleta Violeta Beclea Szekely - presedintele juriului, prezentatorul TV Cosmin Cernat, gimnasta Simona Amanar Tabara, antrenoarea la natatie Doina Sava si Tiberiu Troia, multiplu campion la motociclism. Juriul din domeniul artistic este format din pianistul Daniel Goiti - presedintele juriului, lector doctor in muzica Erich Türk, artistul plastic Adriana Elian, romancierul Corin Braga, decan al Facultatii de Litere din Cluj si tenorul Nicolae Daian.
“Am decis sa extindem “Pot ajuta?” si in alt domeniu in care tinerii din Romania obtin rezultate excelente – cel artistic. Sprijinim performanta romaneasca, si vom incerca sa extindem sau sa diversificam acest program de responsabilitate sociala in fiecare an”, declara Zsolt Szalay, Country Chairman MOL Romania.
”Ne bucura initiativa MOL Romania de a sprijini performanta tinerilor si de a-i incuraja sa creada in talentul lor. Asociatia pentru Performanta si Cultura este un ONG format din tineri, si credem in proiecte CSR consecvente, care implica rezultate socio-culturale pe termen lung prin stimularea potentialului tinerilor,” a punctat Adina Marcu, presedinte APC.
Pentru a obtine o sponsorizare in cadrul programului MOL “Pot ajuta?”, tinerii pot aplica atat individual, cat si impreuna cu echipa din care fac parte.
Programul “Pot ajuta?” este unul regional, fiind implementat cu succes de catre Grupul MOL in Ungaria inca din 2005, iar in Slovacia de anul trecut. Anul acesta, la a patra editie, s-au primit peste 700 de aplicatii numai in Ungaria, 116 dintre acestea beneficiind de sprijinul financiar al companiei.
Pot ajuta? 2007
Pentru al doilea an consecutiv, MOL Romania alaturi de nume celebre din sportul romanesc sprijina tinerii sportivi prin lansarea unei noi editii a programului “Pot ajuta?” - PROGRAMUL MOL DE PROMOVARE A TALENTELOR.
Programul MOL "Pot ajuta?" are 100 de castigatori
42 de sportivi individuali si 10 echipe beneficiaza de sprijinul oferit de MOL Romania in cadrul programului „Pot ajuta?”. Peste 70% au solicitat sponsorizari pentru achizitionarea echipamentului necesar, iar restul doresc sprijin pentru deplasarea la concursuri nationale si internationale.
La a doua editie a programului MOL „Pot ajuta?” au aplicat 548 de tineri sportivi talentati din tara, din care au fost alesi 100 de invingatori. Aplicatiile au fost jurizate de Violeta Beclea Szekely, presedinte al juriului, campioana la natatie Camelia Potec, gimnasta Simona Amanar Tabara si Emanuel Gyenes, tanarul motociclist roman cu cel mai bun rezultat inregistrat pana in prezent la competitia Dakar. Membrii juriului au acordat punctajul in functie de performantele sportive si situatia sociala ale concurentilor. „Campionii” programului „Pot ajuta?” sunt tineri din toate zonele tarii: Bucuresti, Cluj, Braila, Galati, Lupeni, Petrila, Gheorgheni, Timisoara, Arad, Baia-Mare, Brasov etc., reprezentand mai multe ramuri sportive: natatie, karate, tenis, dans sportiv, schi, atletism, sah, judo, sanie, gimnastica ritmica, ciclism, patinaj, karting, scrima, etc.
Valoarea totala a premiilor acordate de MOL este de 40000 de euro.
„Chiar daca nu mai practic sportul de performanta, nu am uitat cat de dificil este sa ajungi la rezultate, fara sa te preocupe partea materiala de care ai mare nevoie pentru a-ti demonstra talentul. M-am implicat foarte mult in acest program, pentru ca ceea ce face MOL pentru tinerii sportivi este un exemplu demn de urmat”, a declarat Violeta Beclea Szekely, presedintele juriului.
„Ne bucura foarte mult ca 19 sportivi din cei 100 sunt aplicanti care au castigat si anul trecut. Increderea noastra a fost rasplatita cu rezultate foarte bune, si acest lucru ne indeamna sa ne gandim deja la editia a treia a programului. Din dosarele de participare se vede foarte clar ca exista o necesitate foarte mare in acest domeniu si stim ca in acest fel raspundem unor nevoi concrete ale comunitatii. Suntem onorati sa acordam sprijin tinerilor sportivi pentru a ajunge la performante si mai bune”, a declarat Zsolt Szalay, CEO MOL Romania.
Programul de promovare a talentelor sportive se deruleaza la nivelul Grupului MOL - in afara de Romania este organizat in Ungaria si Slovacia.
Articolele aparute despre program
In urmatoarea pagina va prezentam articolele aparute in presa despre Pot ajuta 2007.
Poze despre evenimentul de lansare Pot ajuta 2007
In galeria de fotografii puteti selecta poze cu juriul programului precum si despre conferinta de presa din 15 mai 2007.
Profilul companiei MOL Romania
Cele mai importante informatii despre MOL Romania.
MOL România, unul dintre cei mai puternici jucători pe piaţa de carburanţi din ţara noastră, face parte din Grupul MOL, principala companie integrată de petrol şi gaze din Europa Centrală şi Răsăriteană. Grupul are parteneri şi subsidiare în 19 ţări, fiind lider de piaţă în Ungaria, Slovacia şi Croaţia (împreună cu partenerul INA).
În România, Grupul MOL şi-a început operaţiunile încă din anul 1995, când a deschis prima staţie în sistem de franciză. A urmat o perioadă de continuă expansiune, compania demarând un proces dinamic de achiziţii şi construire de noi staţii de benzină, care a culminat cu integrarea reţelei Shell România, în anul 2005.
Unul dintre cei mai buni ani ai MOL România a fost 2005, când compania s-a consolidat, a format o nouă echipă şi a dublat reţeaua proprie de benzinării.
MOL România a înregistrat în 2006 o cifră de afaceri de 524,426,497 EUR, cu aproape 25% mai mare în comparaţie cu anul 2005, compania ajungând la o reţea formată din 121 de benzinării. MOL este al doilea jucător pe piaţa românească de profil în ceea ce priveşte volumul de vânzări retail de carburant per site.
“Am demonstrat că avem o afacere solidă, am avut o creştere susţinută şi ne-am consolidat foarte bine poziţia pe piaţă. Ne aşteptăm ca 2007 să fie un an bun pentru noi, în care să ne extindem şi să ne optimizăm reţeaua”, a declarat Zsolt Szalay, CEO MOL România. „Anul acesta, compania îşi va concentra activitatea pe divizia de retail, urmărind eficientizarea maximă a reţelei de benzinării, acoperirea naţională corespunzătoare, creşterea numărului de carduri de carburanţi, fidelizarea clienţilor existenţi şi câştigarea unor clienţi noi printr-un portofoliu de produse şi servicii de o foarte bună calitate”.
Deşi este o companie orientată spre dezvoltarea afacerii, MOL desfăşoară numeroase programe de responsabilitate socială, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate în astfel de acţiuni şi programe.
„Vrem să contribuim la o mai bună calitate a vieţii, implicându-ne în programe de responsabilitate socială din domenii diverse. Sprijinim atât tinerii sportivi pentru a obţine rezultate excepţionale, cât şi domenii precum protecţia mediului sau cultura. Considerăm că este responsabilitatea noastră să ajutăm la rezolvarea unor nevoi locale, pentru a aduce valoare adăugată comunităţilor în care activăm”, declară Zsolt Szalay, CEO MOL România.
548 de tineri talentati s-au inscris in programul MOL "Pot ajuta?"
In cadrul programului de responsabilitate sociala „Pot ajuta?” initiat de MOL Romania, prin intermediul caruia sunt sprijiniti tinerii sportivi de performanta, au fost depuse cereri de sponsorizare ce totalizeaza peste 260.000 de euro.
Editia de anul acesta a programului MOL „Pot ajuta?” a adunat inscrieri de la sportivi talentati din peste 30 de judete din toata tara. In topul judetelor cu cele mai multe aplicatii conduc detasat Bucuresti si Hunedoara, iar Mures, Timis si Harghita fiind urmatoarele pe lista.
Au sosit aplicatii din toate ramurile sportive: de la karate, patinaj, baschet, gimnastica ritmica, ski, judo, haltere, dans sportiv, sah, natatie, fotbal, la karting sau modelism. Majoritatea celor care au aplicat la editia din acest an au cerut sprijin pentru achizitionarea echipamentului sportiv necesar pentru practicarea sportului respectiv in conditii optime.
“Suntem incantati sa vedem ca programul este apreciat in randul tinerilor sportivi si ca, desi perioada inscrierilor a coincis partial cu vacanta de vara, am primit multe aplicatii. Dorim sa asiguram aplicantii ca vor avea parte de o jurizare echitabila, asigurata de juriul specializat”, a declarat Zsolt Szalay, CEO MOL Romania.
Aplicatiile urmeaza sa fie evaluate de catre juriul de specialitate format din: Violeta Beclea-Szekely – presedinte al juriului, Simona Amanar-Tabara, Camelia Potec si Emanuel Gyenes. Rezultatele programului vor fi comunicate pe 26 septembrie pe site-ul www.molromania.ro
In cadrul celei de a doua editie a programului „Pot ajuta?” au putut aplica elevi si echipe de elevi cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, de la scoli generale, licee si cluburi sportive scolare. Editia de anul acesta a fost lansata pe 16 mai 2007, iar tinerii au avut la dispozitie sa trimita aplicatiile pana pe 18 iulie, data postei.
MOL relanseaza programul "Pot ajuta?"
Pentru al doilea an consecutiv, MOL Romania alaturi de nume celebre din sportul romanesc sprijina tinerii sportivi prin lansarea unei noi editii a programului “Pot ajuta?” - PROGRAMUL MOL DE PROMOVARE A TALENTELOR.
“Si anul acesta investim in programul „Pot ajuta?” peste 100,000 EUR pentru ca tinerii sportivi cu aptitudini exceptionale sa isi poata achizitiona echipamentele de care au nevoie si pentru a le acoperi transportul catre competitii. Stim ca practicarea unui sport de performanta cere tarie si perseverenta, dar si multe sacrificii, de aceea suntem alaturi de tinerii care depun eforturi deosebite pentru a-si realiza visurile, oferindu-le sprijin pentru obtinerea unor rezultate si mai bune”, a declarat Zsolt Szalay, CEO MOL Romania.
Programul se va desfasura in perioada 16 mai 2007 - 26 septembrie 2007. Se pot inscrie elevi si echipe de elevi cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, de la scoli generale, licee si Cluburi Sportive Scolare din Romania, care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri sportive nationale si internationale (in cazul concursurilor nationale locurile 1-3, la concursuri internationale locurile 1-10) in perioada 01.01.2005 - 01.05.2007, care practica sportul in Romania si care au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea si continuarea carierei sportive. (Mai multe detalii veti obtine din anuntul si actul informativ al programului atasate la acest material.)
Dosarele copiilor vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din personalitati ale lumii sportive, precum Violeta Beclea-Szekely – presedinte al juriului, gimnasta Simona Amanar Tabara, campioana la natatie Camelia Potec si Emanuel Gyenes, motociclistul care a obtinut cel mai bun rezultat la Dakar.
Programul este unul regional, fiind implementat cu succes de catre Grupul MOL in Ungaria inca din 2005. Anul acesta, la a treia editie, s-au primit 800 de aplicatii, iar rezultatele vor fi anuntate pe 27 mai. In Slovacia, programul va fi implementat incepand cu anul acesta.
Pot ajuta? 2006
Va prezentam castigatorii concursului “Pot ajuta?”.
Mai multe detalii
Pot ajuta? – Programul MOL de promovare a talentelor
Compania MOL Romania anunta lansarea concursului "Pot ajuta? – Programul MOL de promovare a talentelor".
In cadrul concursului se pot inscrie elevi si echipe de elevi cu varsta cuprinsa intre 8 si 18 ani, de la scoli generale, licee si Cluburi Sportive Scolare din Romania, care au obtinut rezultate foarte bune la concursuri sportive nationale si internationale (in cazul concursurilor nationale locurile 1-3, la concursuri internationale locurile 1-10) si care au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea profesionala si continuarea carierei sportive.
MOL Romania ofera sprijin material pentru achizitionare de echipament sau acoperirea cheltuielilor de transport pentru elevi sau echipe de elevi.
Documentatia obligatorie de participare cuprinde fisa generala de date, Anexa "A 1" sau Anexa "A 2", declaratia parintilor - Anexa B, textul proiectului de participare, atestarea altor surse de finantare (daca exista), documentatia privind rezultatele anterioare ale solicitantului (copii ale diplomelor/atestatelor/etc.), precum si articole, publicatii privind rezultatele obtinute anterior (daca exista). Toate formularele ce trebuie completate se gasesc mai jos in format pdf.
Un participant poate depune un singur dosar de participare. In cazul persoanelor care au obtinut rezultate in sporturi de echipa, aplicatia este valabila doar daca este trimisa in numele intregii echipe! Concurentii pot depune aplicatii doar pentru concursuri de sport nationale sau internationale care se vor derula incepand cu data de 20 decembrie 2006.
Dosarele vor fi evaluate de un juriu de specialitate format din personalitati ale lumii sportive, precum Leonard Doroftei, Violeta Beclea-Szekely, Simona Amanar, Camelia Potec si Gyenes Emanuel, care vor decide castigatorii.
Pe prima pagina a dosarului trebuie mentionat numele solicitantului(tilor) si numele reprezentantului solicitantului, calitatea acestuia (parinte sau tutore), numar de telefon si fax, adresa de e-mail. Dosarul de participare se trimite prin posta, la casuta postala numarul 1144, deschis la Oficiul Postal Nr. 1, Cluj-Napoca intr-un singur exemplar. Documentele expediate nu vor fi returnate participantilor, de aceea se vor trimite doar copii ale actelor solicitate. Pe plic se mentioneaza: Pentru concursul "Pot ajuta? – Programul MOL de promovare a talentelor".
Termenul limita de depunere a dosarului (ultima data a stampilei postale) este 20 octombrie 2006. Dosarele primite dupa termenul limita sau cele care nu corespund formalitatilor nu vor fi evaluate de catre juriu. Termenul de anuntare a rezultatelor este 5 decembrie 2006. Rezultatele concursului vor fi publicate pe site-ul: www.molromania.ro, cel tarziu la data de 10 decembrie 2006.
Informatii si detalii suplimentare pot fi obtinute sunand la linia verde a programului, 0800800662 in zilele lucratoare, intre orele 9-16.