Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță calendarul înscrierilor pentru cea de-a 9-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, dedicat tinerilor din medii defavorizate

  • Programul prin care se plătește școala de șoferi pentru tinerii din medii defavorizate a ajuns la cea de-a 9-a ediție;
  • Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 24 ianuarie 2024;
  • În decursul celor opt ani de existență a programului, 337 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi pentru diferite categorii de permise de conducere.

28 noiembrie 2023, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat o nouă ediție a programului „Permis pentru viitor”, adresat tinerilor din medii defavorizate, pentru care deținerea unui permis de conducere poate reprezenta atât o condiție, cât și un avantaj în obținerea unui loc de muncă, dar și un instrument util în extinderea atribuțiilor de serviciu. Prin intermediul acestui program, tinerii din mediile defavorizate pot beneficia de sprijin financiar pentru plata cursurilor școlii de șoferi. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte. Tinerii interesați se pot înscrie online sau pot trimite proiectele prin poștă până la data de 24 ianuarie 2024. Formularul de înscriere și alte informații sunt disponibile pe website-ul Fundației Pentru Comunitate – https://pentrucomunitate.ro/permis.

Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină un permis de conducere pentru categoriile B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

„Pentru noi, acest program de responsabilitate socială este un element important în parteneriatul solid pe care îl avem cu comunitățile în care ne desfășurăm activitatea. „Permis pentru viitor” vine în sprijinul tinerilor din medii defavorizate, ajutându-i să se poziționeze la un nivel competitiv pe piața muncii și le oferă, în același timp, un instrument foarte util în viața de zi cu zi. În decursul celor opt ani de existență a programului am constatat că finanțarea oferită le poate deschide drumul unor tineri ambițioși, care nu dispun de resursele necesare calificării într-o meserie, către o carieră în diferite domenii. Obținerea unui permis de conducere le dă încredere acestor tineri că pot valorifica, la rândul lor, oportunitățile de pe piața muncii, care să le aducă satisfacție atât în viața profesională, cât și în cea personală”, a declarat Alexandra Moldovanu, Corporate Communications Manager MOL România.

Programul „Permis pentru viitor” a fost inițiat în anul 2015, fiind al patrulea program de responsabilitate socială, conceput pe termen lung, organizat de Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România. În decursul celor opt ediții, 169 de tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 140 au obținut permise de categoria B, 26 de categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (ce permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 55 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

„În perioada înscrierilor, timp de două luni, organizatorii programului oferă toate informațiile necesare pentru întocmirea și depunerea proiectelor. Formularul simplu de înscriere și lista celor cinci documente obligatorii pot fi accesate foarte ușor pe website-ul Fundației Pentru Comunitate https://pentrucomunitate.ro/permis. Comunicăm atât cu persoanele interesate, cât și cu organizațiile care se ocupă cu tinerii din medii defavorizate. Finanțarea oferită reprezintă un sprijin real, cu atât mai mult cu cât în ultimii ani s-a accentuat lipsa șoferilor de autocamioane atât în țară, cât și pe plan mondial”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere și alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

***

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 242 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. În ultimii ani, compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice și în 41 dintre stații oferă 137 de puncte de încărcare MOL Plugee, care pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului. În 2023 a lansat platforma de educație rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor din trafic și de a promova un comportament responsabil.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.400 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 10 țări.

MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

András Imre

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordonator

MOL Romania

m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.


45 de tineri din medii defavorizate fac școala de șoferi cu sprijinul MOL România și Fundația Pentru Comunitate, prin programul „Permis pentru viitor”, ediția a 8-a

  • 45 de tineri au fost desemnați câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 8-a ediții a programului „Permis pentru viitor”, și obțin finanțare pentru a urma anul acesta cursurile școlii de șoferi pentru categoriile B, C și BE;
  • Finanțarea oferită de MOL România acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente;
  • Pe parcursul celor șapte ediții ale Programului, 144 de tineri au obținut permis de conducere de diferite categorii

10 martie 2023, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului „Permis pentru viitor”, lansat în noiembrie 2022. În cadrul celei de a 8-a ediții a programului, 45 de tineri din medii defavorizate au devenit beneficiarii programului și primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor șapte ani de la lansarea programului, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Dintre aceștia, 144 au obținut permis de conducere de diferite categorii, iar alți 38 continuă studiile sau sunt programați pentru examen .

Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 155 de aplicații înscrise în concursul de proiecte în perioada 24 noiembrie 2022 - 24 ianuarie 2023, de către tineri din 25 de județe și din Capitală. 136 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, iar pentru categoria D, un tânăr. Dintre cei 45 de beneficiari, 38 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B și BE, iar șapte pentru categoria C.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun.

Șansele tinerilor din medii defavorizate de a găsi un loc de muncă sunt influențate de situația lor, și în multe cazuri sunt mai reduse din cauza lipsei unor calificări. Prin Programul „Permis pentru viitor” le oferim tinerilor cu posibilități materiale reduse un sprijin concret în efortul lor de a obține un carnet de șofer, adică o calificare care reduce din dezavantajul pe care aceștia îl au în a se poziționa competitiv pe piața muncii. MOL România rămâne un partener al comunităților din care face parte, și continuă să fie alături de cei care sunt în nevoie,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a Programului „Permis pentru viitor” provin din 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și din Municipiul București.

Urmează să încheiem contracte pentru finanțarea beneficiarilor din acest an, care, la rândul lor, vor alege câte o școală de șoferi, și în termen de o lună de la încheierea contractelor se vor înscrie pentru începerea cursurilor. Stabilim de comun acord că în a doua parte a anului vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Vom anunța o nouă ediție a Programului la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului „Permis pentru viitor”, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată aici .


Prezentarea programului

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Program actual

Prezentarea programului

Pot participa: tineri din medii defavorizate, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală care au fost născuți între 1 ianuarie 1995 și 1 septembrie 2002 inclusiv.

Atenție!

  • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei C/CE este de 21 ani.
  • Vârsta minimă pentru înscrierea la școala de șoferi în cazul categoriei D/DE este de 24 ani.

Perioada de depunere a solicitărilor: 27 noiembrie 2019 – 25 ianuarie 2020

Domeniul sponsorizării: Cheltuieli de calificare – acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie, și acoperirea integrală sau parțială a cheltuielilor aferente obținerii certificatului de competență profesională (atestat) pentru categoria C, CE, D sau DE.

Volumul total al sponsorizărilor: 75.000 lei

Fundația Pentru Comunitate în colaborare cu MOL România anunţă programul „Permis pentru viitor”, ediția a cincea, 2019, pentru tineri din medii defavorizate, născuți între anii 1995 și 2002 inclusiv, elevi sau absolvenți de liceu, școli profesionale sau școală generală, care au nevoie de sprijin material pentru acoperirea cheltuielilor necesare obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente).

Se pot înscrie tineri care:

1. Sunt la începutul carierei profesionale și/sau

2. Doresc să ocupe un loc de muncă, și la angajare este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere

3. Au un loc de muncă / se află în activitate, și permisul de conducere ar fi un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu

4. Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de muncă sau îndeplinirea atribuțiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existența permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie

5. Din alte motive doresc să obțină permis de conducere, dar nu au posibilități materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente

Modalitatea acordării sponsorizării

Un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 3.000 lei pentru:

1. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

2. acoperirea integrală sau parțială a costurilor obținerii permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie.

Anunțul  programului și formularele de înscriere se găsesc pe site-urile: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

Documentația de participare

Solicitarea se depune:
- online, pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, prin crearea unui cont personal (în acest caz toate anexele se încarcă online),
sau
- pe hârtie (în acest caz dosarul complet se trimite prin poștă).

Solicitarea trebuie să cuprindă:

1. Formularul de înscriere completat

2. Scrisoare de motivare personală care să detalieze studiile, locurile de muncă în cazul în care există, justificarea necesității sponsorizării din punct de vedere social și material, experiențe în situații de examinare dacă există, motivația personală pentru obținerea permisului de conducere

3. Anchetă socială eliberată de către primăria de care aparține solicitantul sau de o organizație nonguvernamentală (ONG) acreditată

4. În cazul minorilor: declaraţia părintelui / reprezentantului legal cu acordul participării la program și asumarea răspunderii supravegherii pe perioada instruirii. În cazul majorilor declaraţia de susţinere din partea directorului sau profesorului diriginte sau preotului sau asistentului social, etc. prin care asumă răspunderea susținerii și supravegherii solicitantului pe perioada instruirii și recomandă solicitantul pentru program.

5. Ofertă de preţ valabilă din partea instituției care asigură instruirea (școala de șoferi), cuprinzând perioada/perioadele de instruire

6. Un document care să ateste nivelul studiilor absolvite (copie după diplomă, adeverință de la școală, etc.)

7. Constituie avantaj: anexarea unei adeverințe din partea angajatorului din care să reiasă că existența permisului de conducere este o condiție sau un avantaj în obținerea locului de muncă

8. Constituie avantaj: anexarea unei recomandări din partea unei organizații nonguvernamentale (ONG) sau a unei instituții de stat (o școală, un centru de plasament, sau o altă instituție care aparține de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) care să ateste necesitatea acestei sponsorizări în cazul solicitantului și care să recomande solicitantul pentru Program.

Observații

  • Dosarele care nu conțin documentele solicitate la punctele 1-6 vor fi considerate neeligibile.
  • Doar dosarele complete, trimise în termen vor ajunge în fața juriului, nu se acordă posibilitatea completării ulterioare a dosarului
  • Documentele expediate nu vor fi returnate solicitanţilor.

Termene limită

Înscrierea la școala de șoferi: în termen de o lună de la semnarea contractului.
Finalizarea cursurilor teoretice și practice la școala de șoferi (solicitantul este pregătit să se înscrie la examinarea în cadrul poliției): până în 31 octombrie 2020.

Important

Pe prima pagină a dosarului se menţionează următoarele date:

1. Numele solicitantului, numărul de telefon, adresa de e-mail

2. În cazul minorilor numele părintelui/reprezentantului legal, numărul de telefon, adresa de e-mail. În cazul solicitanților cu vârsta de peste 18 ani: numele celui care recomandă (director, profesor diriginte, preot, asistent social, etc.), numărul de telefon, adresa de e-mail.

Dosarul de participare se trimite într-un singur exemplar prin poştă, la adresa:

Fundația Pentru Comunitate, 400750 Cluj, O.P. 1, C.P. 390
Pe plic se menţionează: Permis pentru viitor

Termenul limită de depunere a documentaţiei (data expedierii poștale): 25 ianuarie 2020.

Nu vor fi evaluate dosarele trimise după termenul limită sau cele incomplete.

Dosarele complete vor fi evaluate de specialiști în educație și asistenți sociali; punctajul se va acorda în funcţie de rezultatele la învățătură, scrisoarea de motivație personală și situația socială. În procesul evaluării dosarelor, solicitanții pot fi contactați telefonic în vederea obținerii unor informații suplimentare. Lista câștigătorilor va fi aprobată de Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate. Fundația va încheia contracte cu solicitanţii câştigători. Câştigătorii vor primi sponsorizarea doar după semnarea şi returnarea contractului de sponsorizare.

Suma acordată fiecărui câştigător va fi virată în contul bancar menţionat în contractul de sponsorizare. Detaliile privind decontul referitor la suma sponsorizată vor fi precizate în contractul de sponsorizare.

Rezultatele vor fi publicate pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro până la data de 28 februarie 2020, iar câştigătorii vor fi înștiințați în scris până pe 15 martie 2020.

Informaţii şi detalii suplimentare se pot obţine sunând la numărul 0752-018760 (în zilele lucrătoare, între orele 10.00-17.00) sau scriind la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Participantul la Program, în calitate de persoana vizată, are, conform Legii 677/2001, următoarele drepturi: dreptul la informare (art. 12), dreptul la acces la date (art.13), dreptul la intervenție asupra datelor (art. 14), dreptul la opoziţie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 14) si dreptul de a se adresa justiţiei (art. 18). Pentru exercitarea acestor drepturi se poate adresa Fundației Pentru Comunitate, la adresa poștală 400603 Cluj, Bd. Eroilor, nr. 14, Ap. 22/B.

Începând cu data de 25 mai 2018, Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al  Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul General privind Protecția Datelor- RGPD), este aplicat de toate statele Uniunii Europene.
Fundația Pentru Comunitate a stabilit măsuri tehnice și procedurale, pentru a proteja și pentru a asigura confidențialitatea, integritatea și accesibilitatea datelor dumneavoastră cu caracter personal. Vom preveni utilizarea sau accesul neautorizat şi încălcarea securității datelor cu caracter personal, în conformitate cu legislaţia în vigoare, iar în raportul de colaborare cu Fundația Pentru Comunitate, dumneavoastră aveţi obligaţia de a respecta prevederile Regulamentului (UE) 2016/679.

MOL România oferă „Permis pentru viitor” tinerilor defavorizați Programul a ajuns la cea de-a patra ediție

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini financiar 45 de tineri din medii defavorizate în procesul de obținere a permisului de conducere pentru categoriile B, C și CE, în cadrul celei de-a patra ediții a programului Permis pentru viitor
  • Numărul tinerilor înscriși în program a crescut la 212, față de 88 la ediția precedentă
  • Lista beneficiarilor este publică și poate fi consultată pe paginile de internet ale Fundației Pentru Comunitate și MOL România

1 martie 2019, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor sprijini 45 de tineri proveniți din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere. Tinerii sunt beneficiarii celei de-a patra ediții a programului Permis pentru viitor, iar numele lor au fost făcute publice de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România

Ca și în cazul edițiilor precedente, sprijinul se acordă tinerilor cu posibilități materiale reduse, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea și extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

Statisticile realizate în cadrul programului indică o creștere semnificativă a numărului celor care doresc să beneficieze de ajutor, de la 88 în cadrul ediției precedente, la 212 în cadrul actualei ediții. De asemenea, numărul județelor din care provin solicitările a crescut de la 17 la 28.

„Remarcăm că există un interes în creștere față de acest program din partea potențialilor beneficiari, ceea ce înseamnă că acest proiect reprezintă cu adevărat un instrument util pentru o categorie de populație vulnerabilă, respectiv pentru tinerii proveniți din medii defavorizate. Noi le suntem alături cu mare bucurie tuturor acestor tineri care încearcă să își construiască un viitor mai bun și care depun eforturi pentru a depăși obstacolele cu care se confruntă. Am constatat de asemenea cu bucurie contribuția ONG-urilor și a multor jurnaliști și publicații la comunicarea acestei oportunități către persoane care ar putea fi interesate. Ajutorul lor este foarte important pentru promovarea acestui program și le mulțumim pentru această dovadă de sensibilitate față de cei care încearcă să își îmbunătățească situația profesională prin intermediul acestui program”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Prin majoritatea proiectelor depuse (196), tinerii au solicitat acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere categoria B, 13 tineri s-au înscris pentru categoria C/CE, doi pentru D/DE și unul pentru B adaptat. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivație personală, de recomandările prezentate și de exactitatea datelor cuprinse în formularul de înscriere. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării. Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Harghita, Ialomița, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Vaslui, Vrancea și din capitală. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

„În cursul lunii martie vom încheia contractele și vom pune resursele financiare la dispoziția noilor beneficiari. Astfel, aceștia vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Cei care n-au obținut finanțare acum, pot reveni la sfârșitul lunii noiembrie, când vom anunța ediția a 5-a. Experiența de până acum ne arată importanța motivației personale, a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea din care face parte tânărul solicitant și exactitatea datelor introduse în formularul de înscriere”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017. Concursul de proiecte pentru ediția a 4-a a fost lansat la 27 noiembrie 2018, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 25 ianuarie 2019. Fondul programului este de 75.000 lei.

În cadrul celor trei ediții anterioare ale programului, 57 de tineri au obținut permis de conducere și 32 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, 26.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Experiența grupului în domeniul explorării și producției de hidrocarburi sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 9 țări, din care 218 în România.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 218 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR - PR
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

MOL România oferă „Permis pentru viitor” tinerilor defavorizați Programul a ajuns la cea de-a patra ediție

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a patra ediție a programului de responsabilitate socială Permis pentru viitor;
  • Prin acest program, MOL România și Fundația Pentru Comunitate acoperă costurile generate de obținerea permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate;
  • Data limită pentru înscriere este 25 ianuarie 2019, iar fondurile alocate în cadrul acestei ediții sunt de 75.000 de lei;

27 noiembrie 2018, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 4-a ediție a programului de responsabilitate socială Permis pentru viitor, prin care oferă sprijin financiar tinerilor din medii defavorizate pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere de orice categorie. Persoanele vizate de acest program sunt tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiție sau poate fi un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu. Solicitările de finanțare pot fi depuse până în 25 ianuarie 2019.

Sunt eligibili tinerii cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

„Experiența celor trei ani de existență a programului Permis pentru viitor ne-a învățat că avem nevoie de atenție și de sensibilitate pentru a ne apropia de tinerii din mediile defavorizate, cărora dorim să le oferim un instrument cu adevărat util la intrarea lor pe piața muncii. Ne dorim ca sprijinul financiar acordat să fie eficient, să aducă rezultate concrete şi sperăm de fiecare dată că toți beneficiarii vor obține permisul de conducere şi că le va fi de real folos în viitor”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Evenimentul de lansare a celei de-a patra ediții a programului s-a desfășurat la Casa Copiii Străzii AKSZA din Cluj, unde au fost prezenți șapte tineri care la edițiile precedente au beneficiat de sprijin financiar și au obținut permis de conducere sau se pregătesc pentru examen.

„Permisul de conducere obținut cu sprijinul material oferit prin acest program mi-a fost și îmi este de mare folos, fiind angajat la un atelier de service auto, unde nici nu-mi imaginez cum aș putea lucra fără acest permis!” – a declarat Papp Norbert din Carei, unul dintre tinerii beneficiari ai ediției precedente.

În cadrul celor trei ediții ale programului de până acum, 41 de tineri au obținut permis de conducere: 35 categoria B, 5 categoria C și un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 32 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

„Încurajăm tinerii să pregătească din timp, încă din acest an, solicitările de finanțare, să nu amâne demersurile pentru sfârșitul perioadei de înscriere. Permanent se pot informa de la noi, le oferim toate detaliile necesare pentru înscriere. Este important ca fiecare solicitant să-și găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada școlii de șoferi și a pregătirii pentru examen. Așteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea și beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Mai multe detalii despre programul Permis pentru viitor și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 25 ianuarie 2019.

Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
În cei trei ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017. Concursul de proiecte pentru ediția a 4-a a fost lansat la 27 noiembrie 2018, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2019. Fondul programului este de 75.000 lei.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 20 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 215 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă:

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

40 de tineri din medii defavorizate primesc finanțare pentru acoperirea costurilor obținerii permisului de conducere

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat câștigătorii celei de-a treia ediții a programului Permis pentru viitor
  • 40 de tineri din medii defavorizate vor primi finanțare pentru acoperirea cheltuielilor generate de obținerea permisului de conducere pentru categoria B, C și CE
  • Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei

1 martie 2018, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a treia ediții a programului Permis pentru viitor. Astfel, în cadrul acestei ediții, vor fi acoperite costurile pe care le implică obținerea permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și taxele adiacente) pentru 40 de tineri proveniți din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilități materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a treia a programului s-au înscris 88 de tineri din 17 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor aferente obținerii permisului de conducere categoria B, C, CE și tractoare agricole. Fondurile alocate pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor și organizațiilor care i-au recomandat pentru obținerea finanțării.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Constanța, Covasna, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Timiș. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro.

“Curând vom pune resursele financiare la dispoziția celor 40 de noi beneficiari, astfel în cursul lunii martie vor putea să se înscrie la școala de șoferi, să înceapă cursurile și să se prezinte la examen spre sfârșitul verii. Experiența celor care au obținut permisul de conducere în cadrul celor două ediții anterioare a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitatea lor. Recomandăm aceste aspecte și celor care n-au obținut finanțare la această ediție, având în vedere că în noiembrie vom lansa ediția a 4-a”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
Concursul de proiecte pentru ediția a 3-a a fost lansat la 29 noiembrie 2017, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2018. Fondul programului este de 75.000 lei.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea, de reabilitarea lor.

Descărcare

MOL România oferă tinerilor din medii defavorizate posibilitatea de a obţine ”Permis pentru viitor”

sănătatea copiilor

  • Programul de responsabilitate socială Permis pentru viitor s-a lansat pentru al 3-lea an consecutiv;
  • MOL România acoperă costurile obținerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate;
  • Data limită pentru trimiterea solicitărilor de finanțare este 27 ianuarie 2018;

29 noiembrie 2017, Oltenița – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 3-a ediție a programului de responsabilitate socială Permis pentru viitor, prin care se acordă finanțare tinerilor din medii defavorizate pentru plata costurilor obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente). Tinerii cu posibilități materiale reduse, pentru care dobândirea permisului de conducere poate fi o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu, pot depune solicitările de finanțare până în 27 ianuarie 2018.

Programul  Permis pentru viitor se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

„Interesul manifestat și solicitările prezentate în cei doi ani de existență a programului MOL Permis pentru viitor ne încurajează  să continuăm susținerea tinerilor din medii defavorizate, care doresc să obțină un loc de muncă sau să-și extindă atribuțiile în cadrul unui serviciu deja existent. Aceştia intră pe piața muncii şi îşi încep viața profesională dintr-o poziție dezavantajată față de cei care dispun de resurse materiale și educaționale. Prin acest program ne-am propus să le fim alături, să le asigurăm o șansă suplimentară pe piața forței de muncă și în viață”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

La evenimentul de lansare a celei de-a treia ediții a programului au participat șase tineri care, în cadrul ediției precedente a programului, au obținut permisul de conducere sau se află în diferitele faze de pregătire pentru examen.

Sunt foarte recunoscătoare pentru această oportunitate oferită și sunt convinsă că de acum încolo, pe drumul pe care-l voi urma, permisul de conducere îmi va fi de mare folos!” – a declarat Cornelia Turtucăianu din Stancea, Călărași, una dintre tinerele care participă la program.

În cadrul celor două ediții ale programului am sprijinit 59 de tineri, dintre care până în prezent au obținut permis de conducere 29 de tineri: 24 categoria B, 4 categoria C și un carnet categoria B – automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alți 30 de beneficiari sunt programați pentru susținerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

„În următoarea perioadă, până la finalizarea înscrierilor, dar şi pe parcursul anului vom oferi celor interesaţi toate informaţiile necesare referitoare la condiţiile acordării finanţării. Încurajăm tinerii să-și motiveze clar solicitările și să descrie necesitatea și beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Mai multe detalii despre programul Permis pentru viitor și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 27 ianuarie 2018.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

Concursul de proiecte pentru ediția a 3-a a fost lansat la 29 noiembrie 2017, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2018. Fondul programului este de 75.000 lei.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care peste 210 în România.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă
Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

MOL România sprijină 40 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat beneficiarii celei de-a doua ediții a Programului MOL – Permis pentru viitor. Astfel, în cadrul acestei ediţii, MOL România va suporta costurile obţinerii permisului de conducere (cursurile școlii de șoferi și a taxelor adiacente) pentru 40 de tineri proveniţi din medii defavorizate. Sprijinul se acordă tinerilor fără posibilităţi materiale, pentru care deținerea permisului reprezintă o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, sau poate constitui un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor deja angajați.

La ediția a 2-a a programului s-au înscris 90 de tineri din 20 de județe, care au solicitat finanțare pentru acoperirea cheltuielilor permisului de conducere categoria B, C și tractoare agricole. Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 75.000 lei. Beneficiarii au fost selectați în urma jurizării proiectelor depuse, ținând cont de situația materială, de scrisoarea de motivare personală și de recomandările prezentate. În unele cazuri s-au realizat interviuri atât cu candidații cât și cu persoanele sau reprezentanții instituțiilor şi organizațiilor care i-au recomandat pentru obţinerea finanţării.

„Programul MOL - Permis pentru viitor înseamnă mai mult decât un sprijin financiar. El reprezintă o şansă pe care le-o oferim acestor tineri, un acces la un instrument care le va aduce un avantaj concret pe termen lung, sprijinindu-i să pornească sau să avanseze în carieră. După cum am constatat la prima ediție a programului, sprijinul concret primit într-un moment determinant în viață - programul se adresează tinerilor cu vârste între 17 şi 25 de ani - poate reduce dezavantajul generat de situația socială sau materială. Noi le dorim succes tuturor noilor beneficiari, le dorim să obţină fără emoţii permisul de conducere şi sperăm că acesta va constitui un avantaj pentru ei în carierele pe care le urmează”, a declarat Camelia Ene, Director executiv al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor sunt din București și din județele Bacău, Bihor, Călărași, Cluj, Covasna, Dâmbovița, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ilfov, Iași, Mureș, Neamț, Satu Mare, Suceava, Vrancea. Lista beneficiarilor se găsește pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

“Vom încheia contracte de finanțare cu cei 40 de noi beneficiari, astfel că în luna martie să poată începe cursurile și să se poată prezenta la examen deja spre sfârșitul verii. Exemplul celor care au obținut permisul de conducere la prima ediție a programului ne arată importanța motivației personale și a susținerii din partea unor persoane responsabile din comunitate. Vom ţine cont de experienţa acumulată până în prezent şi în noiembrie, când vom lansa ediția a 3-a a acestui program”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre Programul MOL Permis pentru Viitor
Programul MOL Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
Concursul de proiecte pentru ediția a 2-a a fost lansat la 29 noiembrie 2016, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 27 ianuarie 2017. Fondul programului este de 75.000 lei.

Descărcare

MOL România ajută tinerii din medii defavorizate să obțină permis de conducere

sănătatea copiilor MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 2-a ediție a programului de responsabilitate socială „Permis pentru viitor”, prin care sunt acoperite costurile obținerii permisului de conducere (școala de șoferi și taxele adiacente) pentru 35 de tineri. Beneficiarii vor fi din medii defavorizate, pentru care permisul de conducere poate facilita obținerea unui loc de muncă sau menținerea și extinderea atribuțiilor de serviciu.

Programul MOL „Permis pentru viitor” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 17 și 25 de ani, proveniți din medii defavorizate, care doresc să obțină permis de conducere de categoria B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie).

„Succesul obținut în primul an de existență a programului „Permis pentru viitor” ne-a încurajat să lansăm, astăzi, o nouă ediție. Sunt foarte mulți tineri care se văd nevoiți să pornească la drum în viață dintr-o poziție defavorizată, fiind lipsiți de sprijin și de resurse. Prin această inițiativă de responsabilitate socială ne propunem să le fim alături. Suntem convinși că beneficiarii acestor sponsorizări care vor obține permisul de conducere vor avea o șansă suplimentară pe piața forței de muncă. MOL România a demonstrat prin multe dintre activitățile sale de responsabilitate socială că este atent la nevoile comunităților locale și dorește să se implice activ în îmbunătățirea condițiilor de viață”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

La ceremonia de lansare a celei de-a doua ediții a programului a participat și Claudiu Ionuț Ciobănică, primul dintre beneficiarii primei ediții a programului care a obținut permis de conducere. În urma acestei calificări, tânărului – care provine dintr-un centru de plasament și este angajat la o tipografie – i-au fost încredințate sarcini complexe la locul de muncă, fiind inclus și în activitatea de distribuție. Alți 6 beneficiari ai primei ediții a programului „Permis pentru viitor” au obținut permis de conducere categoria B sau C, 7 tineri sunt programați pentru susținerea examenului, iar 16 se află în diferite faze ale cursurilor școlii de șoferi.

„Experiența organizării primei ediții a programului ne arată că mulți tineri din medii defavorizate au un țel, pot articula foarte bine parcursul pe care vor să îl urmeze în viață și lucrează pentru atingerea scopului stabilit. Cele mai mari șanse de finanțare și de realizare le au solicitările în care tinerii motivează clar necesitatea permisului de conducere, utilitatea și beneficiul scontat al acestui instrument în viața lor în următorii ani. Un rol important revine persoanelor care își asumă responsabilitatea față de noi și față de tineri de a fi mentorii lor în perioada cursurilor, în finalizarea studiilor într-un timp optim și în pregătirea pentru un examen cu succes”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației pentru Comunitate.

Detalii despre programul MOL „Permis pentru viitor” și formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 27 ianuarie 2017.

Descărcare

Programul MOL - Permis pentru viitor sprijină 32 de tineri din medii defavorizate în obținerea permisului de conducere auto

MOL România și Fundația pentru Comunitate au anunțat beneficiarii primei ediții a Programului MOL - Permis pentru viitor, 32 de tineri din medii defavorizate urmând să fie finanțați pentru obținerea permisului de conducere, atât pentru plata cursurilor școlii de șoferi cât și a taxelor adiacente. Pentru acești tineri, deținerea permisului reprezintă un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, în cazul celor deja angajați.

Prima ediție a Programului MOL Permis pentru Viitor s-a derulat în parteneriat cu Salvați Copiii România, Asociația de Protejare a celor Talentați „Nyilas Misi”, Fundația Principesa Margareta a României și Fundația „Sfântul Francisc”.

„MOL România și organizațiile partenere au lansat acest program pentru a facilita accesul la educație profesională a cât mai multor tineri din medii defavorizate, care nu dețin resursele financiare necesare. Sprijinul concret primit la această vârstă poate reduce dezavantajul creat de situația socială și materială și poate ajuta tinerii să înțeleagă necesitatea calificării și recalificării conform cerințelor pieții muncii. Vom urmări cu atenție în continuare derularea primei ediții a acestui program și urăm succes tinerilor beneficiari în obținerea permisului de conducere”, a declarat Kinga Daradics, CEO și Country Chairman al MOL România.

La prima ediție a programului s-au înscris peste 150 de tineri din 20 de județe, majoritatea solicitând finanțare pentru acoperirea cheltuielilor permisului de conducere categoria B. Fondurile alocate de MOL România pentru această ediție a Programului sunt de 50.000 lei. Beneficiarii au fost selectați de către cele cinci ONG-uri partenere, fiecare jurizând conform statutului propriu și experienței câștigate desfășurând activități cu tinerii din mediile defavorizate, de mai mulți ani.

Beneficiarii provin din București și din județele Bihor, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Mureș, Prahova, Sibiu și Timiș.

“Costurile școlilor de șoferi rezultate din ofertele de preț ne-au permis ca să acordăm sprijin pentru 32 de tineri, față de numărul de 25 estimat inițial. Trei tineri au candidat pentru obținerea unui permis din categoria C, ceilalți pentru categoria B. Urmează să încheiem contractele de sponsorizare cu fiecare și sperăm că până la sfârșitul verii vor termina cu succes școala de șoferi. Experiența dobândită până acum și în următoarele luni, în timpul frecventării cursurilor de către beneficiari, ne va ajuta să pregătim ediția a 2-a, pe care dorim s-o lansăm spre sfârșitul anului ”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre Programul MOL Permis pentru Viitor

Programul MOL Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia pentru Comunitate în parteneriat cu Asociația de Protejare a celor Talentați „Nyilas Misi”, Fundația Principesa Margareta a României, Fundația „Sfântul Francisc” și Salvați Copiii România, din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program, MOL România acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
Concursul de proiecte pentru prima ediție a fost lansat la 19 noiembrie 2015, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 19 ianuarie 2016. Fondul programului a fost de 50.000 lei.

MOL România ajută financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate vor acoperi costurile școlii de șoferi pentru 36 de tineri din medii defavorizate
  • Cei 36 de tineri – care doresc să obțină permise din categoriile B și C – sunt câștigătorii concursului de proiecte din cadrul programului Permis pentru viitor, ediția a 6-a, 2020
  • Lista beneficiarilor se găsește pe paginile web ale Fundației Pentru Comunitate și MOL România

3 martie 2021, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate susțin financiar 36 de tineri din medii defavorizate pentru obținerea permisului de conducere de categoriile B sau C în cadrul celei de-a șasea ediții a programului Permis pentru viitor. Proiectele finanțate au fost selectate dintre cele 340 înscrise în concurs în perioada 26 noiembrie 2020 - 23 ianuarie 2021. Lista beneficiarilor a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și MOL România

Beneficiarii au fost selectați dintre cei 340 de tineri care s-au înscris la această ediție, dintre care 317 au solicitat plata taxelor de școlarizare pentru permis de conducere categoria B și BE, 21 pentru C și CE, și câte unul pentru B adaptat și tractor agricol. Totalul solicitărilor de finanțare depășește suma de 657.000 lei. Cei 36 de câștigători vor beneficia de finanțare în valoare totală de 75.000 lei.

„Programul Permis pentru viitor se adresează tinerilor care doresc să obțină permisul de conducere, însă nu au resursele financiare necesare în acest scop. Sunt eligibili, în mod special, acei tineri care ar putea găsi un loc de muncă sau care ar putea primi atribuții de serviciu extinse, odată cu obținerea permisului de conducere. De-a lungul celor șase ediții ale acestui program, am întâlnit tineri ale căror povești ne-au oferit adevărate lecții de viață. Pentru noi, este o bucurie și o onoare să îi cunoaștem și să le putem fi alături. Așa cum am spus în repetate rânduri, MOL este partenerul devotat al comunităților. Ne propunem să rămânem în continuare alături de cei care au nevoie de noi și ne bucurăm să vedem că, de la an la an, numărul celor care vor să se înscrie în acest program este tot mai crescut” , a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a programului Permis pentru viitor provin din 22 de județe –Argeș, Bacău, Bihor, Brăila, Brașov, Cluj,Constanța, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vrancea – și din București. Lista beneficiarilor poate fi consultată pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

„Mulți tineri și-au exprimat interesul față de această posibilitate după încheierea perioadei de înscriere. Lor, precum și celor care acum n-au obținut finanțare, și celor care au terminat cu succes școala de șoferi și doresc să obțină permis de conducere pentru altă categorie, le spunem că vom anunța o nouă ediție a acestui concurs de proiecte – ediția a 7-a – la sfârșitul lunii noiembrie. Se pot pregăti din timp pentru înscriere pe baza informațiilor aflate pe site-ul Fundației Pentru Comunitate. De asemenea, ne pot contacta și direct. Cu cei care au obținut finanțare la actuala ediție, în perioada următoare vom încheia contractele și vom transfera sumele pentru cheltuielile adiacente, pentru acoperirea costurilor înscrierii la școala de șoferi și mai departe pentru taxa de școlarizare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.

În cei șase ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

Concursul de proiecte pentru ediția a 6-a a fost lansat la 26 noiembrie 2020, iar termenul de trimitere a dosarelor a fost 23 ianuarie 2021. Fondul programului este de 75.000 lei.

În cadrul celor cinci ediții anterioare ale programului, 90 de tineri au obținut permis de conducere și 63 sunt programați pentru examen sau se află în diferite faze ale pregătirii.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 243 de stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program MOL pentru sănătatea copiilor sau Permis pentru viitor.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 14 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 243 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

Contacte pentru presă

Imre András
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare
×