Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Deși este o companie orientată spre dezvoltarea afacerii MOL desfășoară și programe de responsabilitate socială, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate în astfel de acțiuni și programe.

Sponsorizări, colaborări

MOL România este printre cele mai apreciate companii în domeniul sponsorizărilor în țară, acordând sprijin financiar pentru organizarea unor evenimente sociale, din domeniul sportului și a culturii.


Carol-Eduard Novak

Prin câştigarea cursei de urmărire pe 4 km la ciclism pe pistă în 2012 la Londra, Carol-Eduard Novak a devenit primul campion paralimpic al României. Până la accidentul de maşină suferit la vârsta de 20 de ani, sportivul din Miercurea Ciuc a practicat patinajul viteză, trecând la ciclism după ce i s-a amputat piciorul drept. La Jocurile Paralimpice din 2008 de la Beijing ciclistul sprijinit de MOL România a câştigat medalia de argint, fiind primul sportiv din ţară care a urcat pe podium la un concurs mondial al sportivilor cu dizabilităţi. Înaintea jocurilor de la Londra a obţinut şi titlul de campion mondial, iar seria lui de succese a continuat şi după 2012: peste un an a câştigat alte două medalii de aur la Campionatul Mondial din Canada. Sportivul în vârstă de 37 de ani se luptă în prezent pentru calificarea la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, unde are ca scop câştigarea unei noi medalii.

UNITER

Colaborarea dintre MOL România şi Uniunea Teatrală din România (UNITER) a devenit deja una tradiţională, compania sprijinind trei evenimente importante ale artei scenice româneşti. Gala Premiilor UNITER se desfăşoară anual, acordând distincţiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecţie. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide în seara Galei, prin vot secret, câştigătorul fiecărui premiu.
Tot în cadrul colaborării cu UNITER, MOL România este şi sponsor a Festivalului Naţional de Teatru, un eşantion concentrat, reprezentativ şi atrăgător al teatrelor din România. Un alt eveniment unic în România este Gala HOP. Festivalul are ca scop promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic de stat şi particular. În 2014 evenimentul a ajuns deja la a XVII-a ediţie.

Parada baloanelor cu aer cald

Din 2006 localitatea mureşeană Câmpul Cetăţii oferă loc în fiecare an Paradei baloanelor cu aer cald: evenimentul de trei zile sprijinit şi de MOL România atrage mii de curioşi în judeţul Mureş. Unii preferă să urmărească de la sol vehiculele aeriene sosite din România şi de peste hotare, însă cei curajoşi au ocazia chiar să încerce senzaţia de a glisa în aer la o înălţime de 1000-1500 metri. Conform tradiţiilor, la singurul festival de acest gen organizat în România, cei interesaţi au posibilitatea să încerce şi zborul cu deltaplanul cu motor, respectiv cu parapanta cu motor.

Filarmonica de Stat „Transilvania”

Înfiinţată în 1955, cu denumirea iniţială de Filarmonica de Stat Cluj, de-a lungul anilor instituţia muzicală şi-a dobândit renume pe plan mondial. Colaborările cu numeroşi artişti invitaţi, de mare renume, au avut darul de a conferi valoare orchestrei şi de a contribui la creşterea sa calitativă şi artistică. Filarmonica de Stat "Transilvania" a efectuat cu succes turnee în mai toate ţările Europei şi a participat la o seamă de festivaluri naţionale şi internaţionale importante. Discografia orchestrei numără peste 150 de discuri, fiind una dintre cele mai valoroase şi mai ample, realizate în ţara noastră. Organizată de Filarmonica de Stat „Transilvania”, Toamna Muzicală Clujeană este cel mai longeviv festival de muzică clasică din România, şi cel mai important, după Festivalul George Enescu de la Bucureşti. Prima ediţie a festivalului a avut loc în 1965. Cu o mică excepţie (doi ani de întrerupere), festivalul şi-a păstrat ritmicitatea anuală de-a lungul întregii sale istorii, în 2014 ajungând la cea de-a 48-a ediţie.

RCM Universitatea de Vest Timişoara

Cu o istorie de aproape 60 de ani, clubul de rugby din Timişoara a rămas întotdeauna o echipă universitară. În luna octombrie 1949, echipa a susţinut primul meci de rugby la Sighişoara cu echipa Locomotiva din localitate, pe care l-a câştigat cu 34-0. În sezonul 1971-1972 echipa a reuşit - după 58 de ani de supremaţie bucureşteană - să aducă primul titlu naţional în Timişoara. De atunci, echipa s-a situat mereu în prima parte a clasamentului naţional, promovând rugby-ul studenţesc.

Rowmania FEST

Devenit exemplu de bune practici în promovarea turismului ecologic, Rowmania FEST – Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle se bucură şi de sprijinul companiei MOL România. Organizat de Asociaţia Ivan Patzaichin-Mila 23, evenimentul are loc la Tulcea. Programul a devenit mai bogat decât în anii precedenţi, cele mai notabile noutăţi fiind includerea triatlonului Delta Rowmania, etapă în circuitul naţional de triatlon. De asemenea, pe lângă competiţiile tradiţionale de canotcă, în cadrul festivalului s-a organizat şi finala naţională a campaniei "Descoperă Rowmania", o competiţie de viteză pentru canotci de 10+1. Canotca este o ambarcaţiune specială, dezvoltată însuşi de către cvadruplul campion olimpic – legenda vie a sportului nautic românesc, Ivan Patzaichin fiind implicat acum în păstrarea valorilor naturale din locul său natal, Delta Dunării. Astfel, programul a fost completat cu un târg al ONG-urilor, prezentări de proiecte de ecoturism şi dezbateri despre şansele de dezvoltare durabilă ale Deltei şi Tulcei.

Programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

Sprijinit şi de MOL România, programul The Duke of Edinburgh’s International Award Romania este liderul mondial al programelor pentru tineret, acreditând şi recompensând tinerii cu vârsta cuprinsă între 14-24 de ani pentru activităţile derulate în afara programului şcolar. Programul se desfăşoară cu costuri minime, oferind această oportunitate tinerilor, indiferent de situaţia economică şi provenienţă. Programul a cunoscut o extindere rapidă la nivel naţional – peste 2000 de tineri au dobândit un real progres personal până în prezent. În 2014 programul a obţinut premiul întâi în categoria Proiecte pentru tineret în cadrul celei de-a XII-a ediţii a Galei Societăţii Civile.

Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF)

Renumele Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), sprijinit şi de MOL România creşte de la an de an datorită prezenţei celebrităţilor care vizitează Clujul. În cei doisprezece ani de existenţă, primul festival internaţional de film de lung-metraj din România a devenit un brand recunoscut nu numai pentru calitatea programelor prezentate, ci şi pentru organizarea excelentă, atmosfera efervescentă şi multitudinea de evenimente, de la seminarii şi workshopuri până la concerte şi petreceri până în zori de zi. TIFF a devenit locul unde sunt difuzate în premieră naţională cele mai importante producţii autohtone. Însă, TIFF nu este doar locul de întâlnire pentru cineaştii români. An de an aici îşi dau întâlnire vedete ale lumii cinematografice mondiale (de la Julie Delpy şi Catherine Deneuve până la Vanessa Redgrave, Claudia Cardinale şi Franco Nero), pentru ca la gala de la Cluj să primească Premiul pentru întreaga carieră.

Bienala Internaţională de Teatru REFLEX

Spectacole efervescente, public mulțumit – Bienala Internaţională de Teatru REFLEX 2 organizată de Teatrul Naţional Tamási Áron din Sfântu Gheorghe şi sprijinită de MOL România s-a ridicat la nivelul aşteptărilor. Oraşul este pe primul loc la nivel de ţară în privinţa alocării fondurilor pentru cultură pe cap de locuitor, şi al treilea – după Cluj şi Sibiu – la capitolul diversităţii ofertei culturale pe cap de locuitor. În ultimii douăzeci de ani, Teatrul Tamási Áron din Sfântu Gheorghe a considerat drept una dintre principalele sale meniri răspândirea valorilor artei teatrale contemporane. A doua ediţie a Bienalei REFLEX a devenit punctul culminant de până acum al acestei intenţii: la Sfântu Gheorghe au fost prezentate numeroase spectacole central-europene premiate din domeniu.

EUROPAfest

Pentru amatorii de muzică live de calitate, un eveniment de referinţă este de ani de zile EUROPAfest din Bucureşti – sprijinit şi de MOL România, acesta a devenit unul dintre evenimentele culturale importante ale capitalei. Festivalul propune concerte de jazz, blues şi pop, susţinute de cunoscuţi muzicieni europeni şi de pe alte continente, în spaţii de concert tradiţionale şi neconvenţionale. De asemenea, în mod tradiţional, sub umbrela EUROPAfest se desfăşoară două competiţii muzicale de anvergură, binecunoscute atât în ţară, cât şi la nivel internaţional: Bucharest International Jazz Competition, respectiv Jeunesses International Music Competition.

Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe

În 2014 Teatrul Maghiar de Stat din Cluj a organizat a patra ediţia a celui mai mare eveniment de specialitate din regiune, Festivalul Internaţional de Teatru Interferenţe. Organizat la fiecare doi ani, aceasta a propus aducerea laolaltă a diverselor culturi teatrale şi prezentarea celor mai importante tendinţe ale scenelor internaţionale. Festivalul Interferenţe aduce în Cluj cele mai importante trupe şi regizori din lumea teatrală internaţională. În 2014, pentru prima oară la Cluj au fost prezentate spectacole puse în scenă de doi dintre cei mai importanţi regizori ai momentului, Thomas Ostermeier şi Declan Donellan, şi tot în premieră a jucat pe malul Someşului trupa Lux Boreal din Mexic. Programul este completat de expoziţii, colocvii, conferinţe, proiecţii şi discuţii cu publicul, iar evenimentele depăşesc spaţiul teatrului, fiind incluse şi celelalte spaţii culturale semnificative din oraş, ca Fabrica de Pensule, Muzeul Naţional de Artă, Casa Tranzit sau Teatrul Naţional.

Liga MOL

MOL România şi lumea sportului se conectează în mod accentuat în cadrul Ligii MOL. Campionatul comun de hochei pe gheaţă al echipelor de top din România şi Ungaria a fost înfiinţat în 2008 cu scopul de a oferi participanţilor cât mai multe şi mai puternice partide. Liga Mol s-a extins în 2012 spre Slovacia, prin cooptarea echipei din Nové Zámky. Prima ediţie a fost câştigată de HC Csíkszereda, care a trecut în finală de rivala locală, SC Miercurea Ciuc. În 2010, singura ediţie cu Final Four, a triumfat Vasas HC din Budapesta, în 2011 singura echipă ciucană rămasă în cursă, Sport Club, iar în 2012 şi 2013 Dab.Docler. Ultimul sezon s-a încheiat cu succesul lui Nové Zámky, care învins în finala cu Corona Braşov cu scorul general de 4-2.

MOL România colectează uleiul alimentar uzat

MOL România este prima reţea de benzinării care în august 2012 a iniţiat un program pentru colectarea de la populaţie a uleiului alimentar uzat, cu scopul de a contribui la protecția mediului și la educaţia civică privind acest subiect.

Mai multe detalii

MOL România implementează programul pilot Every Can Counts în 35 de staţii din ţară

MOL România se alătură iniţiativei Every Can Counts, de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, printr-un parteneriat cu Asociația Alucro în cadrul căruia a instalat în 35 de stații din țară recipiente pentru colectarea selectivă a acestor ambalaje.

Prezenţa programului Every Can Counts în staţiile MOL România aduce beneficii mediului, prin economisirea materiilor prime şi energiei necesare pentru producerea de doze noi. Aluminiul din care sunt fabricate dozele este cel mai valoros material reciclabil, el putând fi reutilizat la infinit fără a-și pierde din proprietăți. O doză de aluminiu reciclată ajunge înapoi pe rafturile magazinelor în aproximativ 60 de zile. Resursele folosite la fabricarea ei din dozele folosite sunt cu 95% mai reduse față de cazul în care ar fi produsă din materii prime nereciclate.

Întreaga cantitate de doze de aluminiu colectată în stațiile MOL va fi colectată de companii autorizate și trimisă la fabricile de reciclare din Europa, de unde va reveni în Romania sub forma de tablă de aluminiu din care se vor produce doze noi.

Lista benzinăriilor MOL care participă la programul pilot:

Arad Bdul Aurel Vlaicu nr 244-246, Arad, jud ARAD
Calea Rodnei, nr. 294, Arad, jud ARAD
Bacău Str. 9 Mai nr 84, Bacău, jud BACAU
Borș Sos. Borsului nr.110, Bors, jud. Bihor (intrare in tara pe dreapta)
Brașov Str.Feldioarei fn(spre Sighisoara), Brasov, jud BRASOV
Calea București nr 4 , Sacele, judet Brasov, Brasov, jud Brasov
București Bd. Corneliu Coposu nr. 14, București
Calea Giulesti nr.39/Pod Grant, sect.6, București
Sos. Odai nr.425.-431., București
Sos. București-Ploiesti nr. 127C., București, jud ILFOV
DN1, km13+00 , com Otopeni, jud ILFOV
B-ul Theodor Pallady nr 66,Sect. 3, București
Voluntari, Sos București-Nord, nr 20
Str. Râmnicu Vâlcea nr.12., București
Str. Valea Cascadelor nr 26, Sector 6, București
Drobeta Turnu Severin Sat Şimian, Com.Şimian, Jud. Mehedinţi., Simian, jud MEHEDINTI
Florești, jud. Cluj Loc. Floresti, Str. Avram Iancu fn, DN1, E60, Floresti, jud Cluj
Focșani B-dul București F.N., jud.Vrancea, Focsani, jud VRANCEA
Gura Humorului Gura Humorului
Iași Intersectia Silvestru-Pod de piatra f.n., Iasi, jud IASI
Comuna Miroslava sat Bratuleni,soseaua Industriilor nr.22
Luduș Str. Republicii, nr. 58, Ludus, jud MURES
Oradea Soseaua Borsului, nr. 39, Oradea, jud BIHOR
Orăștie DN 7, Str. Armatei fn., Orastie, jud HUNEDOARA
Piatra Neamț Bld. Traian nr. 179, Piatra Neamt, jud NEAMT
Pitești 3 Autostrada - Km 80 Autostrada București - Pitesti, Km 80+700, com. RATESTI (Arges)
Satu Mare Str Aurel Vlaicu nr.74, Satu Mare, jud SATU MARE
Sebeș Str. Drumul Sibiului fn, Sebes, jud ALBA
Sibiu Str. Sibiului nr. 1 , Sibiu, jud SIBIU
com Selimbar, sat Vestem, inters DN1 cu DN7, Sibiu, jud SIBIU
Sighișoara Str.Mihai Vireazul fn., Sighisoara, jud MURES
Sovata str. Praidului FN ( str.Primaverii, nr.58), Sovata, jud MURES
Târgu Secuiesc Str 1 Decembrie 1918 fn, Targu Secuiesc, jud COVASNA
Timișoara Ghiroda, Calea Lugojului, nr 86
Tulcea Str. Barajului nr 3 , Tulcea, Tulcea, jud TULCEA

Voluntariat corporativ

De aproape cinci ani sute de angajaţi MOL România au făcut muncă voluntară în şapte cămine aparţinând Fundaţiei Sfântul Francisc din Deva. În cele mai multe locaţii au construit terenuri de joacă pentru copii şi au clădit un şopron şi ţarcuri. Organizaţia condusă de părintele Csaba Böjte îi aşteaptă cu drag pe copiii care din cauza condiţiilor dificile din familie, nu au şansa de a învăţa şi de a-şi dezvolta capacităţile. În cămine, ei au parte de educaţie şi învăţământ gratuit, respectiv condiţii de trai decente. În cei 20 de ani de existenţă, fundaţia a primit deja peste 5.000 de copii, iar în momentul de faţă îngrijeşte peste 2.400 de copii în cele 82 de cămine care îi stau la dispoziţie.

Mai multe detalii

Implicare in comunitate

In aceste brosuri, publicate anual sunt prezentate cateva rezultate ale activitatatii companiei MOL Romania. In ele puteti citi despre actiunile de voluntariat ale angajatilor companiei in casele de copii ale Fundatiei Sf Francic, dar si despre programele de responsabilitate sociala initiate si derulate de MOL Romania: Pot ajuta?, Spatii verzi, Programul pentru Sanatatea Copiilor si Premiul Mentor. In paginile acestora puteti afla mai multe despre povestile unor tineri sportivi si artisti talentati sprijiniti prin programul Pot ajuta?, si sa cunoasteti cateva ONG-uri sustinuti prin programele Spatii verzi si programul MOL pentru sanatatea copiilor, care prin activitatile lor creeaza cate un mic miracol. Va prezentam si pe acei Mentori premiati, care ne-au influentat si ne-au inspirat sa devenim cea ce suntem astazi.

Suntem mandri de cei pe care ii sustinem.

Mai multe detalii

{{-- content goes here from dom --}}
Preferințele tale privind stocarea cookie-urilor
MOL Romania utilizează cookies pentru a imbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de Internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cât mai relevante. Prin click pe "Da, accept" ești de acord cu utilizarea modulelor de cookies esențiale funcționării site-ului, cookies de publicitate și analitice. Poți oricând modifica preferințele tale dând click pe butonul "Modific setările". Pentru mai multe detalii despre cookie-uri, te rugăm să dai click aici.


Preferințele tale privind stocarea cookie-urilor

MOL Romania utilizează cookies pentru a imbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de Internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cât mai relevante. Modifică preferințele tale alegând unul din nivelurile de cookies de mai jos. Pentru mai multe detalii despre cookie-uri, te rugăm să dai click aici.

Aceste cookies sunt esențiale și necesare pentru funcționarea corectă a website-ului. Modulele de cookie cuprinse sunt:

 • Cookies de sesiune, temporare
 • Cookies esențiale pentru funcționare a website-ului

Nu se vor stoca:

 • Cookies de publicitate de tip remarketing, în baza intereselor și preferințelor tale în afara website-ului (de ex. în Social Media) sau în baza interacțiunilor tale cu paginile website-ului nostru
 • Cookies analitice ce permit citirea interacțiunilor tale cu paginile website-ului nostru, în baza cărora îți putem oferi oferte personalizate (în cazul în care ți-ai exprimat acordul într-un proces de înregistrare, de exemplu)

Prin această opțiune, vei permite:

 • Cookies de sesiune, temporare
 • Cookies esențiale pentru funcționare a website-ului
 • Cookies analitice pentru analize statistice anonimizate
 • Cookies de publicitate de tip remarketing, în baza intereselor și preferințelor tale în afara website-ului (de ex. în Social Media)

Prin această opțiune, nu vei permite:

 • Cookies analitice ce permit citirea interacțiunilor tale cu paginile website-ului nostru, în baza cărora îți putem oferi oferte personalizate (în cazul în care ți-ai exprimat acordul într-un proces de înregistrare, de exemplu)

Prin această opțiune, vei permite:

 • Cookies de sesiune, temporare
 • Cookies esențiale pentru funcționare a website-ului
 • Cookies analitice pentru analize statistice anonimizate
 • Cookies de publicitate de tip remarketing, în baza intereselor și preferințelor tale în afara website-ului (de ex. în Social Media)
 • Cookies analitice ce permit citirea interacțiunilor tale cu paginile website-ului nostru, în baza cărora îți putem oferi oferte personalizate (în cazul în care ți-ai exprimat acordul într-un proces de înregistrare, de exemplu)

Politica de cookies

×