Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Muri bei Bern/Elveția, Budapesta/Ungaria, 8 septembrie 2020 - Grupul comercial elvețian Meraxis și MOL Group, principala companie integrată de petrol, gaze și petrochimie din Europa Centrală și de Est, intră într-un parteneriat strategic. Cele două grupuri își vor uni forțele pentru a dezvolta în continuare producția de materiale compuse reciclate (re-compounduri) pe bază de poliolefine. Scopul parteneriatului este de a dezvolta și produce compounduri de înaltă calitate prin reciclare, care vor fi distribuite în întreaga lume.

 

Meraxis va furniza Grupului MOL materiale reciclate de înaltă calitate, care urmează să fie amestecate cu rășinile poliolefine din material virgin ale MOL. Prin combinarea cunoștințelor privind compoundurile ale Meraxis și ale Grupului MOL, va fi dezvoltat un nou portofoliu de materiale, planificate să fie produse de către Aurora Kunststoffe GmbH, o companie germană membră a Grupului MOL. Distribuția produselor va fi în responsabilitatea ambilor parteneri. Parteneriatul înseamnă o propunere de valoare unică pentru clienți, oferind expertiză pe întregul lanț valoric: aprovizionare, producție, vânzare și servicii tehnice. Directorii executivi ai celor două grupuri au semnat o scrisoare de intenție comună privind cooperarea.

 

Grupul MOL este un partener strategic pentru noi. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de polimeri din Europa, Grupul MOL este angajat de multă vreme în sprijinirea economiei circulare regenerative”, a declarat dr. Stefan Girschik, CEO al Grupului Meraxis. „Ne propunem să folosim expertiza combinată a celor două companii pentru a satisface cererea tot mai mare de plastic reciclat de înaltă calitate în industria auto, construcții și producția de ambalaje. Potențialul oferit de materialele reciclate în fabricarea produselor din plastic de înaltă calitate este încă departe de a fi epuizat. Cu toate acestea, cooperările strategice ca aceasta ne permit să facem un pas cheie către un management optimizat al reciclării”, a adăugat el.

 

Compoundurile sunt un element important în călătoria transformatoare pe care o întreprindem pentru a deveni un jucător major în sectorul petrochimic din regiunea Europei Centrale și de Est. Deoarece reglementările și preferințele clienților se schimbă continuu, MOL Group a identificat importanța utilizării materialelor reciclate, indiferent de industrie. Acest parteneriat ne va permite să dezvoltăm rapid materiale recompuse prin reciclare, care să îndeplinească cerințele actuale ale clienților și să completeze producția noastră din material virgin. Acest parteneriat ne va oferi acces la surse de materii prime de calitate superioară, în timp ce vom continua să utilizăm rețelele noastre internaționale de distribuție pentru a furniza materiale reciclate în cantitatea și calitatea dorite. În plus, Meraxis are o vastă expertiză care se întinde pe întregul lanț valoric și, împreună, dorim să accelerăm călătoria către atingerea obiectivelor privind sustenabilitatea”, a subliniat Gabriel Szabó, Vicepreședintele Executiv Downstream în cadrul Grupului MOL.

 

Fiind unul dintre cei mai importanți producători europeni de polimeri, Grupul MOL își extinde activitatea în sectorul petrochimic deja de mai mulți ani. Grupul MOL a intrat în industria compoundurilor odată cu achiziționarea Aurora Kunststoffe în noiembrie 2019 și își continuă strategia „Enter Tomorrow 2030”, cu scopul de a trece de la modelul tradițional de afaceri din sectorul Downstream, bazat pe carburanți, către un portofoliu de produse petrochimice cu valoare adăugată mai mare. Compania își propune să se impună ca lider de piață în ceea ce privește reciclarea și producția de compounduri în regiunea Europei Centrale și de Est.

 

Meraxis activează sub acest nume de peste un an, în urma fuziunii celor două companii elvețiene globale MB Barter & Trading și REHAU GmbH, aceasta din urmă fiind responsabilă, printre altele, cu furnizarea de materiale de producție pentru Grupul REHAU la nivel mondial. Din momentul fuziunii, compania și-a extins portofoliul de materiale prime și reciclate. Pentru a realiza acest lucru, distribuitorul lucrează cu numeroși parteneri și furnizori pentru a oferi companiilor din întreaga lume materiale regranulate și compounduri reciclate de calitatea și în cantitatea dorite, prin intermediul unui punct de contact unic.

 

Contact de presă:

Elena Seifert

möller pr GmbH

Telefon: +49 (0)221 80 10 87-84

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.moeller-pr.de

 

Despre Grupul Meraxis

Cu vânzări totale de peste 2 miliarde de euro, Meraxis este unul dintre principalii distribuitori internaționali de soluții în sectorul polimerilor. Grupul elvețian oferă clienților soluții personalizate pentru fiecare cerință din lanțul valoric al polimerilor, datorită rețelei sale logistice globale și a accesului la piețele globale ale polimerilor. Furnizorul de servicii complete combină mulți ani de experiență în comerțul global cu dezvoltarea și prelucrarea polimerilor și deține o expertiză solidă în ceea ce privește materialele și produsele din industria de conversie a polimerilor. Meraxis aprovizionează companii din toate sectoarele industriale - de la industria auto și construcții, până la companii producătoare de ambalaje. Portofoliul de produse al companiei, cu sediul în Muri bei Bern (Elveția), include polimeri clasici (PE, PP, PET, PVC), materiale termoplastice, masterbatch-uri, aditivi plastifianți, cerneluri de acoperire și tipărire și materiale reciclate. Portofoliul grupului este completat de piese și componente (folii, materiale electrice) și de mașini, sisteme și unelte pentru procesarea plasticului, toate însoțite de servicii și consultanță privind proprietățile necesare ale produselor. Distribuitorul se angajează să continue dezvoltarea soluțiilor durabile și inovatoare privind polimerii. Cu abordarea sa de punct de contact unic, Meraxis adaugă valoare clienților oferind soluții complete pentru materiale prime, reciclate sau compounduri obținute din reciclare, precum și servicii digitale pe întreg lanțul de aprovizionare.

 

Website: https://www.meraxis-group.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/meraxis-group/

YouTube: https://www.youtube.com

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de 1.933 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în România.

 

 

Website: www.molgroup.info

Contact de presă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×