Facebook Linkedin Instagram
  • Grupul MOL a raportat un rezultat operațional CCS EBITDA de 625 mil. USD, o creștere de 2% față de anul trecut
  • Creștere puternică a rezultatelor pe segmentele Upstream și Servicii pentru Clienţi
  • Marjele mai mici pe segmentul de rafinare și al produselor petrochimice au redus rezultatele pe Downstream
  • Profit net de 238 mil. USD

Budapesta, 4 mai 2018 – Grupul MOL a anunțat rezultatele financiare pentru primul trimestru al anului 2018. În primul trimestru rezultatele operaționale CCS EBITDA ale Grupului MOL au crescut cu 2%, ajungând la 625 mil. USD, Grupul fiind aproape de a atinge ținta anuală EBITDA de 2,2 miliarde USD.

Rezultatul EBITDA al segmentului Upstream (Explorare şi Producţie) a crescut față de anul trecut cu 31%, ajungând la 287 mil. USD datorită prețului mai ridicat la petrol, a producției mai mari și a costurilor mai scăzute. Producția zilnică a fost în medie de 110.000 barili echivalent petrol în condițiile în care s-a început exploatarea perimetrului Catcher, iar producția celorlalte zone de producție din Marea Britanie s-a stabilizat.

Rezultatul operațional CCS EBITDA al segmentului Downstream (Rafinare şi Petrochimie) a scăzut cu 33% la 218 mil. USD de la nivelul record de anul trecut, pe măsură ce marjele pe segmentul de rafinare și al produselor petrochimice s-au micșorat datorită creșterii prețului petrolului și a lucrărilor de întreținere la rafinării.

Segmentul Serviciilor pentru Clienţi (Retail şi alte soluţii de mobilitate) a raportat din nou cel mai bun rezultat trimestrial din istorie, valoarea EBITDA ajungând la 81 mil. USD, o creștere de 48% față de anul trecut datorită puternicei contribuții a produselor fuel şi non-fuel. Consumul de carburanţi auto a crescut cu aproximativ 3% față de anul trecut în regiunea Europei Centrale și de Est, creând un mediu propice.

În România, vânzările retail în volume de benzină au fost stabile în primul trimestru, în timp ce volumele de motorină au crescut cu 2,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a ajuns la un rezultat EBITDA de 85 mil. USD în primul trimestru, în creștere cu 21% față de anul trecut datorită volumelor tranzitate mai mari și a costurilor mai mici.

Chairman-CEO Zsolt Hernádi a comentat rezultatele: “Am reușit să creștem valoarea EBITDA în primul trimestru de la un nivel ridicat ceea ce a dovedit încă o dată rezistența modelului nostru de business integrat, asigurând și o bază solidă pentru un nou an plin de succes, dar și pentru munca noastră de transformare strategică. Pe măsură ce prețurile la petrol cresc, cererea în regiune rămâne solidă, iar marjele pe segmentul de rafinare și produse petrochimice sunt supuse presiunii, majorarea impresionantă a rezultatelor pe segmentele Upstream și Servicii pentru Clienţi compensează din plin profiturile mai mici ale segmentului Downstream.”

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 80 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 țări, din care 213 în România.

Date de contact pentru presă:

Tamás Berzi
m: +36204097632 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dana Amzoiu
m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×