Facebook Linkedin Instagram
  • Calificativul S&P confirmă stabilitatea modelului de afaceri integrat şi a profilului financiar al Grupului MOL.
  • Având în vedere deciziile precedente similare ale agenţiilor Fitch şi Moody’s, MOL obţine recunoaşterea completă de emitent din categoria recomandată investiţiilor.

Budapesta, 16 noiembrie 2017 – MOL Plc. a primit un rating de credit pe termen lung BBB- din categoria recomandată investiţiilor, cu perspectivă stabilă din partea agenţiei Standard and Poor’s („S&P”).

Agenţia de evaluare financiară  S&P a ajuns la concluzia că îmbunătăţirea ratingului de credit la categoria recomandată investitorilor este justificată de îmbunătăţirea parametrilor de credit actuali şi estimaţi ai MOL, datorită performanţelor solide ale companie şi condiţiilor încurajatoare din domeniul său de activitate. Potrivit S&P,  MOL a demonstrat avantajele generate prin aplicarea modelului său de afaceri integrat, a obţinut beneficii durabile pentru profitabilitate în urma aplicării programul de optimizare a costurilor şi a extins ponderea segmentelor retail şi petrochimie, mai puţin volatile. Perspectiva stabilă reflectă estimarea S&P conform căreia MOL va menţine parametri de credit durabili, susţinuţi de generarea unui flux de numerar de exploatare liber pozitiv, continuând totodată să investească în activitatea sa din domeniul produselor chimice.

În luna martie a anului trecut, agenţia Fitch Ratings a revizuit perspectiva MOL de la „negativă” la „stabilă”, menţinând totodată ratingul de credit pe termen lung la calificativul BBB-. La rândul său, în martie, 2017, Moody’s a atribuit Grupului MOL calificativul Baa3 din categoria recomandată investiţiilor. Astfel, MOL a devenit emitent din categoria recomandată investiţiilor, conform evaluărilor de credit ale celor trei principale agenţii de rating.

József Simola, Director Financiar al Grupului MOL, a precizat: „Suntem încântaţi de îmbunătăţirea calificativului acordat de S&P fiindcă acesta permite Grupului MOL să se alăture clubului exclusivist al emitenţilor din categoria recomandată investiţiilor, o nouă dovadă a solidităţii modelului de afaceri integrat şi a puterii financiare ale Grupului. Vom continua să obţinem rezultate solide datorită bazei noastre de active de înaltă calitate, la costuri scăzute, iar strategia pentru 2030 va transforma MOL într-o importantă companie de produse chimice şi un redutabil furnizor de servicii de mobilitate şi larg consum în ECE.”

Interviul despre transformarea industrială a companiei MOL acordat recent de József Simola pentru CNBC este disponibil la adresa: https://www.cnbc.com/video/2017/11/09/mol-group-cfo-jozsef-simola-on-building-electric-vehicle-chargers-in-eastern-europe.html

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

Contact pentru presă

Tamás Berzi
Purtător de cuvânt          
m: +36 20 409 7632 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×