Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Caută după dată:

Caută după cuvinte cheie:

Copil Iubit la Bord și MOL România lansează, la Cluj-Napoca, programul Car Seat Check, o inițiativă pentru verificarea scaunelor auto pentru copii

 

Cluj-Napoca, 25.05.2023. Copil Iubit la Bord și MOL România au demarat programul Car Seat Check, care se va desfășura în trei stații din Cluj-Napoca, MOL Calea Turzii, MOL Observator și MOL Calea Dorobanților, cu scopul de a-i ajuta pe șoferii care transportă în mașină pasageri copii să se asigure că iau toate măsurile pentru transportul acestora în siguranță. Astfel, până pe 25 iulie, miercurea și vinerea devin zilele dedicate învățării regulilor de siguranță pentru călătoria alături de cei mai vulnerabili pasageri în mașină.

În cele trei stații MOL România, clujenii vor învăța cum se pot asigura că au instalat corect scaunele auto și vor beneficia de sesiuni de consiliere gratuită în acest sens din partea unei echipe de specialiști locali.

Potrivit cifrelor finale publicate de Comisia Europeană pentru anul 2021, România este țara cu cele mai multe decese cauzate de accidentele rutiere. Una dintre cele mai eficiente măsuri adoptate pentru a proteja micii pasageri ai autovehiculelor este reprezentată de utilizarea corectă a centurilor de siguranță și a scaunelor auto. Studiile arată că utilizarea necorespunzătoare a centurilor de siguranță, respectiv a scaunelor auto, poate reduce sau chiar elimina eficacitatea sistemului de siguranță auto în cazul unui accident rutier, crescând riscul apariției rănilor grave sau chiar fatale. 

„Copiii sunt cei mai iubiți pasageri, iar pentru siguranța lor este esențial să utilizăm corect scaunele auto. Alături de Crucea Albă, ne dorim să îi ajutăm pe părinți să se asigure că au luat toate măsurile necesare pentru ca ei, alături de cei mici, să ajungă cu bine la destinație. Sunt convinsă că vor găsi informații utile la workshopurile din stațiile MOL, unde îi așteptăm cu drag,” spune Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România. 

„Un accident rutier poate avea loc oricând. De aceea, este esențial ca la fiecare călătorie alături de copii să utilizăm scaune auto adecvate, potrivite vârstei și dimensiunilor lor, și instalate corect. Aceste criterii reduc semnificativ riscul de deces și răni grave, protejându-i pe cei mai prețioși pasageri din mașină: copiii,” adaugă Ana Măiță, Președintele Fundației Crucea Albă.

Cum funcționează programul Car Seat Check

În fiecare dintre cele trei stații de servicii aparținând MOL România va funcționa un punct de întâlnire între consultanții parteneri ai programului și părinții sau viitorii părinți care doresc să se asigure că au luat toate măsurile de siguranță pentru transportul copiilor lor. Clujenii vor beneficia gratuit de o verificare a modului în care au instalat scaunul auto în cadrul unei ședințe de consiliere individuală care are durata de aproximativ 30 de minute per familie.

Pentru a participa, părinții trebuie să facă o rezervare telefonică cu cel puțin două ore înainte de intervalul dorit, iar locurile vor fi alocate în ordinea solicitărilor.

În timpul acestor întâlniri, părinții vor fi ghidați de către un consultant cu pregătire în instalarea corectă a scaunelor auto, curs oferit de IOSH (The Institution of Occupational Safety and Health) din Marea Britanie. În cadrul sesiunii, părinții vor dezvolta următoarele abilități:

  • învățarea procedurilor corecte de instalare a sistemului de siguranță auto pentru copii, printr-o experiență practică și îndrumare din partea consultantului;
  • consilierea individuală privind următoarea etapă de creștere a copilului pentru alegerea sistemului de siguranță auto ce va corespunde cu noua înălțime, greutate și vârstă a micului pasager;
  • alegerea corespunzătoare a scaunului/scoicii auto;
  • verificarea sistemului de siguranță auto ales, pentru a identifica eventuale defecțiuni, termenul de expirare sau dacă există vreo situație privind rechemarea echipamentului la producător;
  • utilizarea aplicației Child Car Safety App, care le oferă părinților acces facil la o gamă largă de informații privind legislația curentă despre menținerea siguranței în trafic a copiilor. 

Acces gratuit, pe baza unei rezervări telefonice

Pentru a beneficia de o întâlnire cu consultanții este necesară realizarea unei programări, pentru a stabili stația la care va avea loc, data și intervalul orar. Cei interesați pot face programare sunând la consultantul din stația aleasă și pot găsi detalii suplimentare pe site-ul proiectului Copil Iubit la Bord: https://www.copiilabord.ro/car-seat-check-program

Pentru a găsi numărul de telefon al consultantului din fiecare stație, doritorii trebuie să intre în pagina dedicată proiectului și să dea un click pe stația în care doresc să meargă.

Stația MOL Observator
Miercuri și vineri în intervalul 12.00 – 15.00


Stația MOL Calea Turzii
Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00
Miercuri și vineri în intervalul: 16.00 – 19.00

Stația MOL Dorobanților
Miercuri și vineri în intervalul: 09.00 – 12.00

Despre Car Seat Check Program

Obiectivul principal al programului este creșterea numărului de persoane care utilizează corect  sistemele de siguranță auto destinate copiilor. Informațiile oferite prin intermediul programului vor contribui la îmbunătățirea accesului la cunoștințe privind legislația curentă și transpunerea acestora pentru a se adresa, în special, nevoilor beneficiarilor proiectului. 

Grupul țintă al acestui program este reprezentat de actuali și viitori părinți sau alți aparținători care au nevoie de ajutor în instalarea corectă a unui sistem de siguranță auto - scaun auto, scoică sau înălțător.  

Despre Copil Iubit la Bord

Copil Iubit la Bord este prima inițiativă din România bazată pe o abordare multisectorială cu scopul îmbunătățirii siguranței copiilor ca pasageri ai autovehiculelor, iar municipiul Cluj-Napoca a fost oraș pilot pentru acest program. Publicul țintă este reprezentat de părinții copiilor cu vârsta până în 12 ani care locuiesc în municipiul Cluj-Napoca și care se deplasează cu mașina alături de copii.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. În ultimii ani, compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice și în 41 dintre stații oferă 137 de puncte de încărcare MOL Plugee, care pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și investește în programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului. În 2023 a lansat platforma de educație rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, cu scopul de a atrage atenția asupra riscurilor din trafic și de a promova un comportament responsabil.

CONTACT:
Anca Dinu, Manager de Comunicare Proiect
0722870000

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au dat startul înscrierilor pentru cea de-a 18-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, dedicat tinerilor sportivi și artiști

  • Tinerii talentați și cu rezultate bune pot solicita finanțare de maximum 10.000 de lei;
  • Înscrierile se pot face până în 15 iunie;
  • Fondul total de sponsorizare constă în 560.000 de lei.

17 mai 2023, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au deschis înscrierile pentru cea de-a 18-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, prin care oferă sprijin financiar tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune. Tinerii talentați se pot înscrie în concursul de proiecte până pe data de 15 iunie inclusiv și pot obține sprijin financiar pentru a-și achiziționa materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru a susține cheltuielile de deplasare la concursuri, festivaluri sau în cantonamente.

Programul MOL de promovare a talentelor este unul de referință pentru MOL România și a fost derulat anual, încă din 2006. În total, în această perioadă, a fost investit un buget de peste șase milioane de lei în susținerea a 3.340 de tineri talentați. Aceștia au folosit bugetul pe care l-au primit pentru acțiunile menite să îi ajute să progreseze în cariera artistică sau sportivă. În 2022, de exemplu, câțiva dintre beneficiari, Lois Muntean - vioară, Andrei Pennazio - pictură, Tudor Torge - chitară clasică, Szaniszló Attila și Sînziana Mircea – pian, au folosit sponsorizarea obținută pentru a organiza expoziții sau recitaluri, câștigând o șansă în plus să își crească popularitatea. Alți tineri, precum Casian Cîdu - scrimă, Fángli Henrietta și Eliza Diamandescu -înot, Cosmin Nedelea - patinaj viteză, au folosit bugetul pe care l-au obținut pentru a-și achiziționa materialele necesare sau pentru a participa la diferite competiții.

„De 18 ani, de când MOL România a lansat acest program, am avut onoarea și bucuria de a colabora cu unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară. Atât ei, cât și părinții, profesorii, antrenorii lor, apreciază sprijinul pe care îl pot accesa prin acest concurs de proiecte, iar interesul crescut pentru acesta reprezintă o recunoaștere importantă pentru noi și ne dă încredere să continuăm. Ne mândrim cu faptul că programul MOL de promovare a talentelor este cea mai longevivă inițiativă din acest domeniu, pe plan național, și ne reafirmăm angajamentul de a investi în programe de responsabilitate socială care oferă valoare adăugată pentru comunitatea noastră,” a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

Sunt eligibili sportivii și artiștii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani, iar cei interesați pot depune proiectele online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate până pe data de 15 iunie 2023 inclusiv. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și pentru echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților, recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor și bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2023 este de 560.000 de lei. Tinerii de peste 18 ani, care au obținut finanțare în anii anteriori, sunt invitați să se înscrie într-o categorie specială, destinată lor.

„Le recomandăm tinerilor să înceapă cât mai repede procedura de înscriere, care este simplă, și să aloce timp suficient și pentru documentele opționale, care pot constitui avantaj. Atât realizările din ultimii doi ani, cât și scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, pentru care solicită finanțarea, trebuie explicate foarte clar. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației și ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere, inclusiv în grupul de Facebook al Programului, unde pot împărtăși și experiența,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Despre Program

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare de cel mult 10.000 de lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea „Sport” este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea „Artă”.

Din bugetul total disponibil pentru ediția a 18-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.

Solicitările pot fi depuse până la data de 15 iunie 2023, iar detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

András Imre

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordonator

MOL Romania

m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Rezultatele Grupului MOL în T1: performanță EBITDA solidă, generată de performanța internă excelentă

 

  • Grupul MOL a înregistrat un profit operațional CCS EBITDA de 714 milioane de dolari în T1 2023, o performanță solidă în pofida condițiilor macroeconomice actuale și a efectelor negative ale reglementărilor;
  • Rezultatul operațional CCS EBITDA pentru segmentul Downstream a crescut la 299 de milioane de dolari în T1 2023, iar diminuarea contribuției segmentului de petrochimie a fost compensată de creșterea EBITDA generată din rafinare;
  • Segmentul Consumer Services a înregistrat o dublare de la an la an și a ajuns la 127 de milioane de dolari în T1 2023, în contextul îmbunătățirii cadrului legislativ și al creșterii contribuției segmentului non-fuel;
  • Pentru segmentul Upstream, EBITDA a scăzut la 283 de milioane de dolari în T1 2023, în contextul scăderii prețului pentru petrol și gaze, al impozitului suplimentar din Ungaria, al reglementării prețului gazelor naturale în Croația și al creșterii volumelor de producție.

Budapesta, 12 Mai 2023 – Grupul MOL a anunțat rezultatele financiare pentru T1 2023. Grupul a înregistrat un rezultat operațional CCS EBITDA de 714 milioane de dolari în T1 2023, în pofida efectului negativ al reglementărilor și al scăderii prețului petrolului și al gazelor. Rezultatul stabil se datorează performanței interne solide în cadrul diviziilor: segmentul Consumer Services și-a revenit după minimele înregistrate anul trecut, pentru segmentul Upstream au crescut volumele de producție, iar în segmentul Downstream activitatea de rafinare a rămas profitabilă. MOL a generat un flux de numerar liber în valoare de peste 500 de milioane de dolari în T1 2023, o valoare foarte apropiată de cea obținută în același trimestru din anul anterior, datorită contribuției tuturor diviziilor.

Președintele grupului MOL, Zsolt Hernádi, a declarat: „Grupul MOL a obținut rezultate financiare stabile în primul trimestru al anului 2023, în contextul condițiilor macroeconomice actuale care au fost atenuate, în mare măsură, de buna performanță internă a diviziilor. Compania noastră a înregistrat progrese importante pentru a contribui la suveranitatea energetică a regiunii: în segmentul Upstream am reușit să creștem volumele de producție internă, am transportat țiței din Azerbaidjan în Europa și am continuat investițiile care să le permită rafinăriilor noastre fără ieșire la mare să acceseze țiței din surse diverse.  În plus, segmentul Consumer Services a devenit mai puternic după criza din anul precedent și a dat startul operațiunilor și în Polonia.

La un an după începerea războiului din Ucraina, un lucru este cert: consecințele economice sunt în continuare resimțite și transformă peisajul energetic european. În pofida impactului negativ al reglementărilor, modelul nostru integrat și rezilient de business s-a dovedit a fi unul de succes. Chiar și într-un context volatil, abordarea noastră ne-a permis să continuăm atât demersul de diversificare, cât și proiectele noastre de transformare.”

Segmentul Downstream: Rezultatul operațional CCS EBITDA a crescut cu 18% comparativ cu același trimestru al anului trecut, ajungând la valoarea de 299 milioane USD. Marja din segmentul de petrochimie s-a aflat sub presiune, însă performanța din zona de rafinare și marketing a compensat factorii negativi, în pofida impozitării suplimentare din Ungaria. Cererea de carburanți auto a scăzut cu 14% în Ungaria de la an la an în primul trimestru, deoarece plafonarea prețurilor a stimulat consumul în primul trimestru al anului trecut, în timp ce cererea a crescut ușor în Slovacia cu 3% și în Croația cu 1%. O etapă importantă în eforturile de diversificare a surselor de țiței a fost atinsă în luna martie, când Grupul MOL a transportat țiței ușor de origine azeră din câmpul petrolifer ACG pe care îl deține în co-proprietate în Azerbaidjan către rafinăria Slovnaft din Bratislava, contribuind la flexibilizarea surselor de aprovizionare cu țiței. 

În segmentul Consumer Services, EBITDA a crescut cu 97% în T1 2022 de la an la an, datorită îmbunătățirii cadrului de reglementare, iar marja din sectorul non-fuel și-a continuat creșterea. Volumul vânzărilor a crescut cu 16% față de aceeași perioadă a anului trecut, fiind susținut de un impact adițional pozitiv de aproximativ 200 de milioane de litri de combustibil ca urmare a achiziției Lotos în Polonia. Odată cu extinderea segmentului Consumer Services în Polonia la sfârșitul anului 2022, a fost lansat și brandul MOL în această țară, iar rebrandingul stațiilor de servicii este în curs de desfășurare. Numărul de stații de servicii care integrează conceptul Fresh Corner a crescut în întreaga rețea, ajungând la 1.172 în T1 2023, de la 1.081 în T1 2022.

Segmentul Upstream: EBITDA a scăzut la 283 milioane USD în T1 2023, în contextul în care scăderea prețurilor la petrol și gaze, redevențele suplimentare percepute pentru producția din Ungaria și reglementările prețului gazelor naturale în Croația au afectat rezultatele. Cu toate acestea, divizia a generat un flux de numerar liber de 205 milioane USD. Ca urmare a eforturilor noastre continue de dezvoltare a zăcămintelor, volumele de producție au crescut în Ungaria și în Kurdistanul Irakian. Cota ACG a fost, de asemenea, mai mare, ca urmare a contribuției mai ridicate pe care câmpul petrolifer a avut-o în contextul unui preț mai scăzut al petrolului, ceea ce a dus producția totală la peste 95 mboepd (mii de barili de petrol echivalent pe zi), peste ținta de producție. În Ungaria, a fost continuată implementarea programului de forare a gazelor de mică adâncime și au fost testate cu succes trei puțuri în T1 2023. Astfel, numărul total de puțuri de gaze de mică adâncime a ajuns la 19 de la începutul programului, în 2019. Costurile operaționale (OPEX) unitare la nivel de grup s-au menținut sub valoarea de 6 USD/boe în T1 2023, în ciuda presiunii costurilor pe tot lanțul valoric. 

Segmentul Gas Midstream: rezultatul EBITDA a ajuns la 79 de milioane USD, în creștere cu 64% față de anul precedent, datorită creșterii capacităților de transport transfrontalier, în concordanță cu creșterea volumelor de export. Scăderea prețului la gaze și modificarea fluxurilor de transport au avut un impact pozitiv asupra costului consumului de gaze.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 10 țări.

MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

 

Press contact

@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Asociația E.D.I.T., Poliția Română și MOL România lansează programul „Ora de educație rutieră la liceu” și formează 3.000 de elevi pentru un comportament responsabil în trafic

 

  • 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost cauzate de șoferi cu mai puțin de un an de experiență
  • 000 de elevi din 15 licee din București și din țară vor fi pregătiți prin cursuri interactive cu privire la siguranța rutieră, prin programul „Ora de educație rutieră la liceu, powered by MOL”

București 10 mai 2023 – MOL România, în parteneriat cu Poliția Română și Asociația E.D.I.T, duc mai departe programul „România în siguranță” și organizează „Ora de educație rutieră la liceu, powered by MOL”. În contextul în care pentru 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost responsabili șoferi cu mai puțin de un an de experiență, scopul acestui demers este de a promova un comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obțină permisul de conducere.

Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursurile interactive organizate de Asociația E.D.I.T., iar primele sesiuni vor avea loc în 10 licee din București până la începutul sezonului estival, atunci când oamenii călătoresc mai mult pentru a ajunge la destinația lor de vacanță. În context, anul trecut în timpul sezonului estival, tinerii cu vârsta între 18 și 25 de ani au produs 206 accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate și 186 de persoane rănite grav, conform datelor furnizate de Poliția Română.

MOL România face un pas suplimentar pentru consolidarea angajamentului asumat față de comunitățile locale, inițiind și o campanie națională de informare și de conștientizare a riscului de accidente rutiere, cu scopul de a ajuta toți șoferii să înțeleagă mai bine impactul acțiunilor lor în trafic. Centrată pe mesajul „Familia are prioritate”, campania de informare atrage atenția asupra implicațiilor multiple pe care accidentele grave le au nu numai asupra celor implicați, ci și asupra familiei, copiilor și celor apropiați. Conform datelor Poliției Române, persoanele cu vârsta de sub 12 ani au fost implicate în 425 de accidente rutiere grave produse la nivel național, în anul 2022.

Inițiativele fac parte din platforma dedicată siguranței rutiere a MOL România, o direcție de responsabilitate socială prin care compania derulează activități de educare și prevenție împreună cu autorități, parteneri, ONG-uri și angajați, menite să contribuie semnificativ la îmbunătățirea gradului de conștientizare a importanței siguranței în trafic în România.  

„De 27 de ani, MOL România dezvoltă produse și servicii inovatoare, pentru a le oferi clienților o experiență de călătorie cât mai bună, adaptată nevoilor lor mereu în schimbare. Din păcate însă, vedem și o realitate tristă, cauzată de rata mare a accidentelor rutiere grave, iar prin parteneriatul cu Asociația E.D.I.T. și cu sprijinul Poliției Române, ne dorim să aducem mai aproape de oameni informațiile esențiale despre un comportament responsabil în trafic. Cred cu tărie că deciziile bune la volan sunt luate de oameni informați, care pot să înțeleagă pericolele la care se expun și care se pun în siguranță printr-o abordare prudentă,” a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Programul „Ora de educație Rutieră la liceu”, susținut de MOL România și realizat cu sprijinul Poliției Române, face parte din programul național „România în siguranță” dezvoltat de Asociația E.D.I.T. Pentru a-i ajuta pe liceeni să înțeleagă mai bine pericolele la care se expun în trafic, dar și ce trebuie să facă pentru a fi în siguranță și cum trebuie să acționeze în cazul unei situații de urgență, elevii vor participa la workshop-uri unde vor dobândi cunoștințe despre siguranța rutieră, acordarea primului ajutor și conducerea defensivă.

„Cu toții avem proiecte pe care ne dorim să le facem, însă, ca să avem șanse să le realizăm trebuie să fim, în primul rând, în siguranță. Câteva clipe de neatenție sau grabă, cauzate de dorința de a îndeplini cât mai multe dintre obiectivele pe care le avem, se transformă prea des în accidente rutiere grave, care distrug viețile tinerilor – chiar înainte ca acestea să fi început cu adevărat. În acest context, alături de partenerul nostru MOL România, ne dorim să schimbăm aceste statistici și credem că putem aduce o contribuție reală prin programele de educație pentru tineri,” a declarat Liviu Zorilă, Președintele Asociației E.D.I.T.

Poliția Română, prin Direcția Rutieră, depune eforturi constante pentru a crește gradul de disciplină rutieră, cu scopul de a preveni accidente. Salutăm și inițiativele din mediul privat care luptă pentru același scop și sperăm că printr-o abordare care pune accent pe educație vom reuși, împreună, să corectăm comportamentele care pun vieți în pericol. Salutăm demersul MOL România și susținem această inițiativă punând la dispoziție specialiști în siguranță rutieră din echipa noastră, dar și materiale educative, cu ajutorul cărora ne dorim să contribuim la educația tinerei generații, care poate lua decizii conștiente și responsabile și din calitatea de participant la trafic,” a declarat Marian Măndescu, comisar-șef de poliție, Poliția Română.

Deși în anul 2022 a fost înregistrat cel mai mic număr de accidente rutiere din ultimul deceniu – 4.711, 1.634 de oameni și-au pierdut viața pe șosea, iar alți 3.685 au fost grav răniți, România clasându-se în continuare pe primul loc în UE la numărul de accidente grave și decese în trafic. Printre cauzele acestora se numără și indisciplina pietonilor, alături de nerespectarea regimului de viteză sau de indisciplina bicicliștilor.

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

 

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordonator

MOL România

m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Grupul MOL angajează 74 de absolvenți pentru a oferi soluții durabile pentru regiune, prin intermediul programului „MOL Growww” ediția 2023

 

  • 74 de absolvenți vor fi angajați în 7 țări și vor lucra la soluții pentru avansarea mobilității, energiei și sustenabilității în Europa Centrală și de Est, prin intermediul programului „MOL Growww” ediția 2023;
  • În cei 17 ani de la înființarea sa, programul „MOL Growww” a atras peste 2.500 de candidați absolvenți din întreaga regiune.

 

Budapesta, 04 mai 2023 Grupul MOL va angaja 74 de absolvenți talentați, oferindu-le ocazia să lucreze la soluții care promovează mobilitatea, energia și sustenabilitatea în 7 țări din Europa Centrală și de Est, prin intermediul celei de-a 18-a ediții a programului „MOL Growww”.

MOL lansează ediția din 2023 a unuia dintre cele mai apreciate programe regionale pentru absolvenți – „MOL Growww”. Programul se desfășoară pe durata unui an și le oferă tinerilor talentați, proaspăt absolvenți de studii superioare, posibilitatea să își înceapă cariera în cadrul uneia dintre cele mai importante și stabile companii energetice din Europa Centrală și de Est, și să lucreze la soluții care promovează mobilitatea, energia și sustenabilitatea în regiune.

În cadrul programului „MOL Growww”, absolvenții care vor fi angajați vor face parte dintr-o echipă internațională dinamică și vor fi îndrumați pas cu pas de profesioniștii MOL cu expertiză în domeniile lor de activitate. După etapa de recrutare, cei 74 de „Growwwers” își vor începe călătoria de dezvoltare profesională astfel: 44 dintre ei vor lucra la sediul MOL din Budapesta, 9 la sediul INA din Zagreb, 12 la sediul Slovnaft din Bratislava și 5 la sediile MOL România din București și Cluj-Napoca.

MOL este o companie în continuă dezvoltare, care aspiră să devină un jucător cheie în economia circulară în Europa Centrală și de Est. MOL are ca obiectiv reducerea emisiilor de carbon și își propune să ofere energie verde și sigură pentru întreaga regiune. Pe lângă domeniul energiei, MOL desfășoară activități importante în domenii precum chimie durabilă, mobilitate, retail și managementul eficient al deșeurilor. MOL caută colegi talentați alături de care să contribuie la crearea unui viitor sustenabil și la progresul întregii regiuni. Pentru atingerea acestui obiectiv, MOL  crede cu tărie în oameni și investește în dezvoltarea profesională a celor care îi împărtășesc această viziune.

Lana Faust Krizan, Vice Președinte al Departamentului de Resurse Umane al MOL Group a declarat:

Acesta este al 18-lea an în care derulăm programul Growww. În ultimii 17 ani, 2.500 de tineri talentați s-au alăturat Grupului MOL prin intermediul acestui program, oferindu-ne perspective și idei noi, și astfel contribuind cu adevărat la dezvoltarea companiei. Sunt colegi talentați, orientați către rezultate, care caută constant soluții în domeniile lor de activitate. Sunt acei oameni care își pun în fiecare zi întrebarea: cum pot face acest lucru mai bine?

Gabriela Neamțu, Director de Resurse Umane al MOL România a declarat:

Îi încurajez pe toți tinerii absolvenți să aplice în cadrul programului MOL Growww pentru a se alătura echipei MOL România, dacă simt că vor să facă parte dintr-o comunitate energică de oameni entuziaști, dedicați și pasionați de munca lor. Aici le vom oferi ocazia de a crește atât în plan individual, cât și la nivel de echipă. Fiecare coleg care ni se alătură are atuuri și experiențe diferite, însă evoluția sa profesională este rezultatul colaborării și interacțiunii cu alți oameni, de la care poți mereu să înveți ceva nou. Programul Growww este un început minunat pentru acei tineri absolvenți care visează la construirea unei cariere profesionale de excepție într-una dintre cele mai mari companii din regiune și care își doresc să contribuie la dezvoltarea durabilă și să modeleze viitorul industriei împreună cu noi.”

Szabolcs Kozma, fost Growwwer și actual Director de Logistică MOL Ungaria a declarat:

Amintirea programului GROWWW la care am participat rămâne pentru mine o călătorie minunată alături de o echipă extraordinară. Pe parcursul celor 12 luni am colaborat la proiecte comune, am avut mentori care ne-au îndrumat, am învățat de la colegii din top management și am avut parte de multe momente distractive. Însă, desigur, a fost și o perioadă de muncă intensă. Această experiență m-a ajutat să devin liderul care sunt astăzi.

Tinerii absolvenți pot aplica pentru pozițiile deschise în cadrul MOL Group accesând adresa: https://molgroupcareers.info/en/growww-graduate-programme

Contact de presă:

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

***

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 10 țări.

MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est. 

 

Gala Premiilor Mentor a avut loc în Capitala Europeană a Culturii

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori deosebiți la cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor;
  • Invitatul de onoare al Galei a fost Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, originar din Timișoara;
  • Cu ocazia Galei, a fost anunțată ediția a 14-a Premiilor Mentor pentru excelență în educație în anul 2023, iar nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie.

Timișoara, 26 aprilie 2023 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 13-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. Gala Premiilor Mentor a fost organizată pe 26 aprilie la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii. Laureații, care au fost nominalizați la această distincție de către elevii lor și de către părinții elevilor, au fost premiați cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru excelență în educație a fost acordat anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor, care au descoperit tineri talentați, i-au îndrumat încă de la începutul carierei lor și au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor lor. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii și rezultatele excepționale înregistrate de acești dascăli deosebiți care sunt apreciați de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea.

„Mentorii mei, printre care fondatoarea Operei din Timisoara, Aca de Barbu, timisoreanul Sigismund Wiener, precum și foștii mei profesori de la Facultatea de Mecanică din Timișoara, m-au ajutat să pornesc pe o cale a realizărilor. Am parcurs această cale, încercând să întorc câte ceva din cele primite și realizate, către tinerii, către discipolii mei. Astfel, în câteva decenii am devenit și eu mentor pentru unii, înfăptuind parcursul firesc al vieții, învățând și împărtășind” a declarat invitatul de onoare, Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, care în discursul rostit în cadrul Galei a vorbit despre mentorii săi și despre mentorat în lumina activității sale de peste șapte decenii.

„Credem că educația este esențială pentru o țară care se dezvoltă armonios, iar profesorii nu primesc, din păcate, recunoașterea publică pe care o merită. MOL România dorește să aducă în atenția tuturor acei dascăli, care datorită muncii susținute, au influențat în bine viața tinerilor. Anual, prin Premiile Mentor, recunoaștem excelența în educație, dar și efortul pe care îl depun profesorii și antrenorii pentru a forma caractere și cariere. Deși acordăm un număr limitat de premii, știm că în România sunt mulți profesori care își pun întreaga energie și pasiune în slujba lor și sperăm că îi vom regăsi printre propunerile făcute de elevi sau părinți pentru ediția următoare,” a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Amfitrioana Galei a fost Roxana Morun, jurnalistă la TVR Timișoara, membru în juriul programului „MOL pentru sănătatea copiilor” în perioada 2011-2016.

Cei zece premianți au fost selectați dintre cele 238 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada mai-decembrie 2022. Numărul mare al nominalizărilor arată că programul Premiul Mentor este cunoscut, iar comunitățile doresc să-și exprime aprecierea față de mentorii care inspiră noua generație.

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe data de 31 decembrie 2023 de către orice persoană, atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

„Fiecare nominalizare ne aduce bucuria întâlnirii cu dascăli minunați și cu discipoli deosebiți care împreună creează valori călăuzitoare. Fiecare nominalizare ne duce în apropierea valorii și frumosului creat de adevărații mentori. Astfel încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre cei premianți, să-și revizuiască nominalizările și să depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 13-a, 2022 sunt:

  • Bodea György, profesor de chimie, Cehu Silvaniei
  • Csavar Mária, profesor de limbă și literatură română, Gheorgheni
  • Maria Cristina Dan, profesor de vioară, Timișoara
  • Dobra Judit, profesor de limbă și literatură maghiară, Sfântu Gheorghe
  • Ilie Crinu Florinel, antrenor de kaiac, București
  • Liptak Martin, antrenor de înot, Arad
  • Cristian Mihai Maliș, antrenor de canotaj, Orșova
  • Liliana Pîntea, bibliotecar, Hangu, Neamț
  • Ilie Rus, profesor de fizică, Beiuș
  • Mihai Trandafirescu, antrenor judo, Ploiești

Videoclipurile cu premiații pot fi vizionate aici

Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă
András Imre

Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România finanţează 22 de proiecte de mediu prin programul „Spaţii Verzi”, derulat alături de Fundația pentru Parteneriat

  • MOL România acordă o finanțare în valoare totală de peste 800.000 de lei pentru implementarea a 22 de proiecte de mediu în 17 județe din țară, în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului „Spaţii verzi
  • 8 dintre proiectele selectate au ca obiect „Permacultura în Zone Urbane”, iar alte 14 fac parte din componenta „Arii Naturale Protejate”
  • Valoarea totală a finanțării acordate de MOL România de la începutul programului și până în prezent a depășit 9 milioane de lei

XX Aprilie 2023 - MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 17-a ediții a programului „Spații verzi”, respectiv cele 22 de proiecte de mediu care vor fi implementate la nivel național prin implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate. Valoarea totală a finanţării alocate pentru realizarea proiectelor depăşeşte 800.000 de lei.

Cele 22 de proiecte alese au ca scop promovarea ariilor protejate și conștientizarea importanței conservării acestora, și se vor concretiza în activități de mediu precum organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții Junior Ranger, ateliere de grădinărit, școli de vară și expoziții, și crearea de trasee educaționale pe tema biodiversității și grădini urbane cu focus pe permacultură, în 17 județe din România.

Suntem mândri de evoluția programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de CSR a MOL România, care de 17 ani contribuie la formarea și educarea tinerilor în spiritul respectului față de natură. Fiecare proiect de mediu pe care îl sprijinim reflectă viziunea MOL în ceea ce privește sustenabilitatea și angajamentul nostru de a contribui la bunăstarea comunităților locale. Ne bucurăm să vedem că oamenii sunt receptivi la problemele legate de mediu și că împreună putem construi un viitor mai sustenabil pentru generațiile tinere”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

În cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane”, juriul a selectat 8 proiecte ce vor fi dezvoltate în 8 județe din țară. Activitățile derulate în cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane” vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban, iar proiectele care au obținut finanțare în cadrul acestei ediții a programului vor avea o contribuție importantă în promovarea conceptului de permacultură urbană și în implementarea unor inițiative de agricultură durabilă.

Alte 14 proiecte de mediu vor primi finanțare în cadrul celei de-a doua componente a programului, „Arii Naturale Protejate”. Ca şi în edițiile precedente, şi în acest an activitățile finanţate vor include amenajarea de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și evenimente precum Ziua Parcului Național/Natural sau Ziua Biodiversităţii, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele se vor derula în 12 judeţe din ţară.

Continuăm să susținem demersurile legate de promovarea ariilor naturale protejate și să sprijinim implementarea inițiativelor care promovează permacultura, corelată cu implicarea comunităților în activități de agricultură urbană, ca temă prioritară și pentru anii ce urmează . Avem la baza reușitelor noastre parteneriatul durabil pe care l-am format acum 17 ani cu MOL România și dorința de a genera o schimbare pozitivă în comunitate, din punctul de vedere al cultivării respectului tinerilor față de mediul înconjurător și al consolidării relației om-natură ”, a declarat László Potozky, director al Fundației pentru Parteneriat .

Pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul ediției precedente, programul „Spații Verzi” a câștigat premiul II în competiția „Romanian CSR Awards” 2023. În ediția din 2022, care a introdus componenta de „Permacultură în Zone Urbane” și a stimulat interesul membrilor din comunități pentru a dezvolta inițiative care vizează această arie, au fost finanțate în total 26 de proiecte în care au fost implicați peste 5.500 de beneficiari direcți. Rezultatele primului an de „Permacultură în Zone Urbane” au fost: 163 de activități extrașcolare de educație ecologică, 1.865 de arbori și arbuști plantați, 7.107 m2 teren cultivat.

În cadrul celor 16 ediții anterioare ale programului „Spații verzi”, desfășurate în perioada 2006-2022, au fost finanţate 671 de proiecte cu peste 9 milioane lei. Peste 250.000 de persoane au fost implicate în activităţile desfăşurate în cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, suprafaţa spaţiilor verzi create şi reabilitate a depășit 550.278 m2. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 162 de tabere Junior Ranger şi a 2.084 activităţi extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe şi experienţe importante referitoare la mediul înconjurător.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro,www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

45 de tineri din medii defavorizate fac școala de șoferi cu sprijinul MOL România și Fundația Pentru Comunitate, prin programul „Permis pentru viitor”, ediția a 8-a

  • 45 de tineri au fost desemnați câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 8-a ediții a programului „Permis pentru viitor”, și obțin finanțare pentru a urma anul acesta cursurile școlii de șoferi pentru categoriile B, C și BE;
  • Finanțarea oferită de MOL România acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente;
  • Pe parcursul celor șapte ediții ale Programului, 144 de tineri au obținut permis de conducere de diferite categorii

10 martie 2023, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului „Permis pentru viitor”, lansat în noiembrie 2022. În cadrul celei de a 8-a ediții a programului, 45 de tineri din medii defavorizate au devenit beneficiarii programului și primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor șapte ani de la lansarea programului, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Dintre aceștia, 144 au obținut permis de conducere de diferite categorii, iar alți 38 continuă studiile sau sunt programați pentru examen .

Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 155 de aplicații înscrise în concursul de proiecte în perioada 24 noiembrie 2022 - 24 ianuarie 2023, de către tineri din 25 de județe și din Capitală. 136 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, iar pentru categoria D, un tânăr. Dintre cei 45 de beneficiari, 38 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B și BE, iar șapte pentru categoria C.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun.

Șansele tinerilor din medii defavorizate de a găsi un loc de muncă sunt influențate de situația lor, și în multe cazuri sunt mai reduse din cauza lipsei unor calificări. Prin Programul „Permis pentru viitor” le oferim tinerilor cu posibilități materiale reduse un sprijin concret în efortul lor de a obține un carnet de șofer, adică o calificare care reduce din dezavantajul pe care aceștia îl au în a se poziționa competitiv pe piața muncii. MOL România rămâne un partener al comunităților din care face parte, și continuă să fie alături de cei care sunt în nevoie,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a Programului „Permis pentru viitor” provin din 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și din Municipiul București.

Urmează să încheiem contracte pentru finanțarea beneficiarilor din acest an, care, la rândul lor, vor alege câte o școală de șoferi, și în termen de o lună de la încheierea contractelor se vor înscrie pentru începerea cursurilor. Stabilim de comun acord că în a doua parte a anului vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Vom anunța o nouă ediție a Programului la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului „Permis pentru viitor”, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată aici .

MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțare în valoare de peste 800.000 de lei pentru proiecte de mediu prin programul Spații Verzi

  • În cei 16 ani de existență a programului Spații Verzi, numărul total al persoanelor implicate în proiectele finanțate depășește 250.000, echivalentul populației unui oraș precum Brașov sau Galați;
  • Finanțarea totală acordată de MOL România de la începutul programului și până în prezent a depășit 9 milioane de lei;
  • Organizațiile neguvernamentale pot trimite cereri de finanțare pentru proiecte de mediu până la data de 23 februarie 2023;
  • Bugetul alocat pentru finanțarea proiectelor în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului Spații Verzi este de 821.000 de lei, respectiv 40.000 de lei/proiect pentru ambele componente: Arii Naturale Protejate și Permacultură în Zone Urbane;

Miercurea Ciuc, 30 ianuarie 2023 – MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 17-a ediție a Programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de responsabilitate socială a MOL România, care are rolul de a susține proiectele de mediu și implicarea tinerilor în inițiativele de protejare a naturii. Anul acesta, în cadrul celor două componente ale programului, Permacultură în Zone Urbane și Arii Naturale Protejate, MOL România oferă finanțare în valoare totală de 821.000 de lei, iar organizațiile pot trimite propunerile de proiecte până la data de 23 februarie 2023.

În premieră, la finalul acestei ediții a programului, un proiect selectat pentru componenta Permacultură în Zone Urbane, respectiv Arii Naturale Protejate va primi suplimentar un bonus de 10.000 de lei, în funcție de rezultatele obținute.

Cu fiecare nouă ediție, programul Spații Verzi întărește viziunea noastră în ceea ce privește sustenabilitatea. Fiecare proiect pe care reușim să îl sprijinim prin intermediul acestei inițiative reflectă atât respectul nostru față de natură, cât și angajamentul pe care ni l-am asumat pe termen lung față de comunitățile locale. Suntem foarte mândri de evoluția acestui program și ne bucurăm să vedem că tinerii sunt receptivi și dornici să aibă o contribuție susținută pentru protejarea mediului ,” a declarat Camelia Ene , CEO & Country Chairman al MOL România.

Organizațiile de mediu interesate pot trimite cereri de finanțare pentru proiecte care se încadrează într-una dintre cele două componente ale programului, Permacultură în Zone Urbane și Arii Naturale Protejate, până la data de 23 februarie. Propunerile vor fi evaluate de către un juriu de specialitate, iar câștigătorii vor fi anunțați până la sfârșitul lunii martie.

În cadrul componentei Permacultură în Zone Urbane sunt finanțate proiecte care promovează conceptul de permacultură și care reușesc să aducă o contribuție importantă în sprijinul dezvoltării agriculturii durabile în orașe și în imediata vecinătate a acestora, prin implicarea comunităților locale, în acord cu principiile pe care permacultura le promovează.

Pentru componenta Arii Naturale Protejate sunt eligibile inițiativele care pot contribui la promovarea ariilor protejate din România, respectiv proiectele care prin implicarea activă a comunităților locale, precum și a ONG-urilor și școlilor, ajută oamenii să înțeleagă mai bine rolul ariilor protejate și de ce este nevoie să fie prezervate.

Atât proiectele de sprijinire a dezvoltării agriculturii durabile în mediul urban, pe baza principiilor permaculturii, cât și inițiativele ce urmăresc promovarea ariilor naturale protejate pot primi o finanțare de maximum 40.000 de lei/proiect.

În ceea ce privește programul Spații verzi, 2022 a reprezentat un an de reînnoire și inovare, prin faptul că pe lângă linia de finanțare deja tradițională, destinată ariilor protejate, am introdus o componentă nouă de program, și anume cea legată de dezvoltarea permaculturii, înlocuind astfel componenta de spații verzi urbane. La final de an ne-a bucurat mult să constatăm că acest demers s-a bucurat de un real interes din partea organizațiilor beneficiare, materializat prin proiecte frumoase. Ca urmare putem afirma că pilotarea a produs succesul scontat, ceea ce ne face să menținem dezvoltarea permaculturii ca temă prioritară și pentru anii ce urmează. În ceea ce privește componenta de arii protejate, rămâne în continuare o temă prioritară pentru noi, convingere întărită și prin recentele decizii luate la nivel mondial în ceea ce privește importanța ariilor protejate (adoptarea Cadrului global pentru biodiversitate, un acord istoric care vizează protejarea a 30% din suprafața terestră și a oceanelor până în 2030) , a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat .

Noutăți în cadrul Programului Spații Verzi 2023

Față de ediția anterioară a programului, finanțarea oferită proiectelor din cadrul componentei Arii Naturale Protejate a fost majorată de la 35.000 de lei/proiect la 40.000 de lei/proiect, în timp ce pentru proiectele din componenta Permacultură în Zone Urbane suma acordată va fi de maximum 40.000 de lei/proiect.

La finalul ediției de anul acesta, după evaluarea proiectelor implementate, MOL România și Fundația pentru Parteneriat vor premia câte o asociație de mediu finanțată în cadrul fiecăreia dintre cele două componente ale programului. Premiul va fi oferit suplimentar, pentru rezultatele deosebite obținute și constă în acordarea unei sume de 10.000 de lei/organizație.

Solicitanții trebuie să trimită cererea de finanțare prin e-mail la următoarele adrese: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , până la data de 23 februarie 2023, ora 16:00.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro,www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

bugetul_proiectului_Componenta_Arii_Naturale_Protejate_2023
bugetul_proiectului_Componenta_Permacultura_in_Zone_Urbane_2023
Componenta Arii Naturale Protejate - CERERE DE FINANŢARE – 2023
Componenta Permacultură în Zone Urbane - CERERE DE FINANŢARE – 2023
Componenta Arii Naturale Protejate - Ghidul solicitantului – 2023
Componenta Permacultură în Zone Urbane - Ghidul solicitantului - 2023

De opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă „Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate

  • Lansat în noiembrie 2015, programul a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție;
  • Până în prezent, prin intermediul programului, peste 292 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi;
  • Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 24 ianuarie 2023.

24 noiembrie 2022, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru cea de-a 8-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin intermediul căruia tinerii din medii defavorizate pot primi sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Astfel, aceștia pot obține permisul de conducere și pot avea un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în extinderea atribuțiilor de serviciu. Selecția beneficiarilor este realizată în baza unui concurs de proiecte. Cei interesați pot aplica on-line sau trimite prin poștă dosarul până la data de 24 ianuarie 2023, conform informațiilor disponibile pe website-ul Fundației pentru Comunitate - https://pentrucomunitate.ro/permis .

Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

De la bun început Programul „Permis pentru viitor” a fost gândit să ofere o șansă în plus în carieră și în viață tinerilor din medii defavorizate. În toți acești ani am cunoscut tineri ambițioși, care au finalizat cursurile școlii de șoferi și au promovat examenul, iar acum dețin permis de conducere și o meserie care le asigură un venit. Suntem încântați că acest program reușește să continue strategia noastră de responsabilitate socială, care își propune să construiască parteneriate solide cu membrii comunităților din care facem parte,” a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun. În decursul celor șapte ani de la lansarea acestui program, 140 tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 118 au obținut permis de categoria B, 16 categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 44 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Îi încurajăm pe cei interesați să obțină Permis pentru viitor să solicite cu încredere sprijin în procesul de depunere a proiectelor, atât din partea oamenilor apropiați, cât și din partea organizațiilor cu care sunt în legătură sau direct de la organizatorii Programului. Experiența edițiilor anterioare ne arată că tinerii care aleg un mentor, un îndrumător, o persoană care să-i ajute la înscriere, dar și mai târziu, în timpul cursurilor școlii de șoferi, au rezultate mai bune. Accentuez importanța unei adeverințe din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, fiindcă aceasta constituie un real avantaj în procesul de jurizare a proiectelor”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere și alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

***

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 253 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

×