Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Caută după dată:

Caută după cuvinte cheie:

MOL Group va coopera cu Meraxis pentru producția de plastic reciclat

Muri bei Bern/Elveția, Budapesta/Ungaria, 8 septembrie 2020 - Grupul comercial elvețian Meraxis și MOL Group, principala companie integrată de petrol, gaze și petrochimie din Europa Centrală și de Est, intră într-un parteneriat strategic. Cele două grupuri își vor uni forțele pentru a dezvolta în continuare producția de materiale compuse reciclate (re-compounduri) pe bază de poliolefine. Scopul parteneriatului este de a dezvolta și produce compounduri de înaltă calitate prin reciclare, care vor fi distribuite în întreaga lume.

 

Meraxis va furniza Grupului MOL materiale reciclate de înaltă calitate, care urmează să fie amestecate cu rășinile poliolefine din material virgin ale MOL. Prin combinarea cunoștințelor privind compoundurile ale Meraxis și ale Grupului MOL, va fi dezvoltat un nou portofoliu de materiale, planificate să fie produse de către Aurora Kunststoffe GmbH, o companie germană membră a Grupului MOL. Distribuția produselor va fi în responsabilitatea ambilor parteneri. Parteneriatul înseamnă o propunere de valoare unică pentru clienți, oferind expertiză pe întregul lanț valoric: aprovizionare, producție, vânzare și servicii tehnice. Directorii executivi ai celor două grupuri au semnat o scrisoare de intenție comună privind cooperarea.

 

Grupul MOL este un partener strategic pentru noi. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de polimeri din Europa, Grupul MOL este angajat de multă vreme în sprijinirea economiei circulare regenerative”, a declarat dr. Stefan Girschik, CEO al Grupului Meraxis. „Ne propunem să folosim expertiza combinată a celor două companii pentru a satisface cererea tot mai mare de plastic reciclat de înaltă calitate în industria auto, construcții și producția de ambalaje. Potențialul oferit de materialele reciclate în fabricarea produselor din plastic de înaltă calitate este încă departe de a fi epuizat. Cu toate acestea, cooperările strategice ca aceasta ne permit să facem un pas cheie către un management optimizat al reciclării”, a adăugat el.

 

Compoundurile sunt un element important în călătoria transformatoare pe care o întreprindem pentru a deveni un jucător major în sectorul petrochimic din regiunea Europei Centrale și de Est. Deoarece reglementările și preferințele clienților se schimbă continuu, MOL Group a identificat importanța utilizării materialelor reciclate, indiferent de industrie. Acest parteneriat ne va permite să dezvoltăm rapid materiale recompuse prin reciclare, care să îndeplinească cerințele actuale ale clienților și să completeze producția noastră din material virgin. Acest parteneriat ne va oferi acces la surse de materii prime de calitate superioară, în timp ce vom continua să utilizăm rețelele noastre internaționale de distribuție pentru a furniza materiale reciclate în cantitatea și calitatea dorite. În plus, Meraxis are o vastă expertiză care se întinde pe întregul lanț valoric și, împreună, dorim să accelerăm călătoria către atingerea obiectivelor privind sustenabilitatea”, a subliniat Gabriel Szabó, Vicepreședintele Executiv Downstream în cadrul Grupului MOL.

 

Fiind unul dintre cei mai importanți producători europeni de polimeri, Grupul MOL își extinde activitatea în sectorul petrochimic deja de mai mulți ani. Grupul MOL a intrat în industria compoundurilor odată cu achiziționarea Aurora Kunststoffe în noiembrie 2019 și își continuă strategia „Enter Tomorrow 2030”, cu scopul de a trece de la modelul tradițional de afaceri din sectorul Downstream, bazat pe carburanți, către un portofoliu de produse petrochimice cu valoare adăugată mai mare. Compania își propune să se impună ca lider de piață în ceea ce privește reciclarea și producția de compounduri în regiunea Europei Centrale și de Est.

 

Meraxis activează sub acest nume de peste un an, în urma fuziunii celor două companii elvețiene globale MB Barter & Trading și REHAU GmbH, aceasta din urmă fiind responsabilă, printre altele, cu furnizarea de materiale de producție pentru Grupul REHAU la nivel mondial. Din momentul fuziunii, compania și-a extins portofoliul de materiale prime și reciclate. Pentru a realiza acest lucru, distribuitorul lucrează cu numeroși parteneri și furnizori pentru a oferi companiilor din întreaga lume materiale regranulate și compounduri reciclate de calitatea și în cantitatea dorite, prin intermediul unui punct de contact unic.

 

Contact de presă:

Elena Seifert

möller pr GmbH

Telefon: +49 (0)221 80 10 87-84

Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

www.moeller-pr.de

 

Despre Grupul Meraxis

Cu vânzări totale de peste 2 miliarde de euro, Meraxis este unul dintre principalii distribuitori internaționali de soluții în sectorul polimerilor. Grupul elvețian oferă clienților soluții personalizate pentru fiecare cerință din lanțul valoric al polimerilor, datorită rețelei sale logistice globale și a accesului la piețele globale ale polimerilor. Furnizorul de servicii complete combină mulți ani de experiență în comerțul global cu dezvoltarea și prelucrarea polimerilor și deține o expertiză solidă în ceea ce privește materialele și produsele din industria de conversie a polimerilor. Meraxis aprovizionează companii din toate sectoarele industriale - de la industria auto și construcții, până la companii producătoare de ambalaje. Portofoliul de produse al companiei, cu sediul în Muri bei Bern (Elveția), include polimeri clasici (PE, PP, PET, PVC), materiale termoplastice, masterbatch-uri, aditivi plastifianți, cerneluri de acoperire și tipărire și materiale reciclate. Portofoliul grupului este completat de piese și componente (folii, materiale electrice) și de mașini, sisteme și unelte pentru procesarea plasticului, toate însoțite de servicii și consultanță privind proprietățile necesare ale produselor. Distribuitorul se angajează să continue dezvoltarea soluțiilor durabile și inovatoare privind polimerii. Cu abordarea sa de punct de contact unic, Meraxis adaugă valoare clienților oferind soluții complete pentru materiale prime, reciclate sau compounduri obținute din reciclare, precum și servicii digitale pe întreg lanțul de aprovizionare.

 

Website: https://www.meraxis-group.com/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/meraxis-group/

YouTube: https://www.youtube.com

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de 1.933 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în România.

 

 

Website: www.molgroup.info

Contact de presă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate acordă 560.000 lei finanțare pentru 607 de tineri sportivi și artiști

 • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele celei de-a 15-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor
 • În urma jurizării de specialitate, 607 de tineri sportivi și artiști obțin finanțare în valoare totală de 560.000 de lei
 • În cadrul celor 15 ediții ale programului, între anii 2006-2020, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 de lei, pentru 2.765 de tineri talentați

CLUJ, 18 august 2020 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au anunțat rezultatele concursului de proiecte din cadrul ediției a 15-a a Programului MOL de promovare a talentelor. Prin intermediul acestui program, 203 proiecte și 607 tineri talentați din domeniul artelor și al sportului vor beneficia de un fond total de 560.000 lei. De la prima ediție organizată în 2006, 2.765 de tineri au fost susținuți pe parcursul celor 15 ediții ale programului.

Mai mult de jumătate din proiectele susținute în acest an obțin finanțare pentru prima dată: 54 de proiecte din cele 108 la categoria sport și 32 de proiecte din cele 56 la categoria arte. 39 de proiecte au obținut finanțare la categoria de vârstă de peste 18 ani – unde au fost invitați beneficiarii edițiilor anterioare ale Programului, care au împlinit vârsta majoratului.

Talentul și performanța sunt valori esențiale pentru dezvoltarea comunității. Suntem implicați de 15 ani și susținem formarea tinerilor sportivi și artiști cu potențial printr-un program stabil și constant desfășurat în parteneriat cu jurii de specialitate și personalități recunoscute din domenii relevante. Abilitățile excepționale ale tinerilor și angajamentul profesorilor pregătitori și al antrenorilor ne conving la fiecare ediție a Programului că această formă de implicare și de finanțare consecventă este binevenită și utilă”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman&CEO MOL România.

Majoritatea beneficiarilor acestei ediții a Programului sunt cunoscuți pe plan național și internațional datorită rezultatelor deosebite: pianiștii Cadmiel Boțac, Ilisz Dominik, Sînziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc, artiștii de vioară Ștefan Aprodu, Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan, violonceliștii Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius, artiștii plastici Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio, scrimerii Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Păștin, Amalia Tătăran, înotătorii Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici, șahiștii Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu, jucătorii de tenis de masă Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș, triatloniștii Ștefan Simion, Tămîrjan Róbert, Zöldi Tamás, judoka Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Șerban.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 523 de proiecte, prin care 1.258 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 3.500.000 de lei. Alocarea fondului de 560.000 lei s-a făcut în urma selecției realizate de către juriile specializate din sport și artă, fiind declarate câștigătoare 203 de proiecte prin care obțin finanțare 607 de tineri talentați. Cele 108 de proiecte de sport sunt susținute cu suma totală de 220.000 lei, cele 56 de arte cu 200.000 lei, iar cele 39 de proiecte din categoria de vârstă de peste 18 ani cu 140.000 de lei.

Programul, care funcționează cu reguli simple și bine formate pe parcursul celor 15 ani de existență, oferă tinerilor talentați finanțare pentru activitatea lor și îi învață modalitatea de accesare a surselor existente în sprijinul lor. Pentru facilitarea procesului de înscriere în program, în ultimii doi ani, proiectele au fost depuse online cu sprijinul și consultanța permanentă ale organizatorilor. În perioada următoare, întocmim documentele pentru încheierea contractelor de sponsorizare și totodată ne gândim și la ediția a 16-a. Recomandăm celor interesați să pregătească din timp proiectele pe care doresc să le depună în mai-iunie anul viitor, deoarece solicitările de finanțare bine fundamentate și explicate au șanse mai mari de reușită”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Programul oferă sprijin financiar copiilor și tinerilor talentați care au obținut rezultate foarte bune la concursuri naționale și internaționale în domeniul sportiv sau artistic și au nevoie de sprijin material pentru dezvoltarea și continuarea carierei.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Despre program:

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei pentru categoria de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în ultimii ani și au depășit vârsta majoratului.

În cei 15 ani de existență a Programului, au fost acordate finanțări în valoare de peste 4.900.000 lei, pentru 2.765 de tineri sportivi și artiști, o parte dintre ei obținând finanțare de mai multe ori în cadrul celor 2.222 de proiecte câștigătoare, susținute în acești ani.

Membrii juriului de artă:

Márkos Albert, violonist, concert-maestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, președintele juriului, Miriam Cuibus, actriță a Teatrului Național Cluj, lector al Facultății de Teatru și TV din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Timotei Nădășan, grafician, director al revistei de artă contemporană IDEA, Nelida Nedelcuț, profesor universitar, prorector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj, Erich Türk, organist, lector al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj.

Membrii juriului de sport:

Violeta Beclea Székely, campioană europeană, vicecampioană olimpică la atletism, director al departamentului de marketing și comunicare din cadrul Comitetului Olimpic și Sportiv Român, președintele juriului, Viorel Bitang, fost președinte al Colegiului Central al Antrenorilor de înot, membru în Senatul Universității Aurel Vlaicu din Arad, Laura Cârlescu Badea, campioană olimpică și mondială la scrimă, Narcisa Lecușanu, membru executiv în cadrul Federației Internaționale de Handbal, Marian Ursescu, jurnalist, Gazeta Sporturilor.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 9 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de 1.933 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în Romania.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație nonprofit înființată la Cluj în 2008, cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

 

Contacte pentru presă

 

Imre András

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordonator

MOL Romania

tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Descărcare

Rezultatele Grupului MOL au fost afectate de criză în T2, dar fluxul de numerar a rămas pozitiv

 • Rezultatul operațional CCS EBITDA a scăzut cu 44% în T2 2020, la 353 milioane USD, astfel că rezultatul CCS EBITDA în S1 a fost de 975 milioane USD, în scădere cu 15% față de aceeași perioadă din 2019
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut la 112 milioane USD în T2, fiind afectat de prețurile mai scăzute ale petrolului și gazelor, în pofida creșterii volumului producției
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Downstream a scăzut, de asemenea, la 110 milioane USD în T2, în condițiile în care marjele de rafinare au devenit negative de la jumătatea lunii mai
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Consumer Services exprimat în monedă locală a rămas relativ constant, iar exprimat în dolari s-a redus cu 6%, la 111 milioane USD în T2
 • O nouă țintă orientativă privind rezultatul EBITDA pentru întreg anul 2020 a fost setată la 1,7-1,9 miliarde USD
 • Toate segmentele de activitate au generat un flux de numerar liber simplificat pozitiv în S1 2020

 

Budapesta, 7 August 2020 – Grupul MOL și-a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru S1 și T2 2020. În primele șase luni, Grupul MOL a înregistrat un rezultat EBITDA de 975 milioane USD, în condițiile unei scăderi semnificative a EBITDA în T2, din cauza pandemiei și a crizei economice. Ținta privind cheltuielile de capital de 1,5 miliarde USD în 2020 a fost confirmată, aceasta implicând și generarea la un nivel susținut a fluxului de numerar liber simplificat. În pofida provocărilor, fluxul de numerar liber simplificat a rămas pozitiv în T2 și a fost relativ constant la nivelul primelor șase luni, la 356 milioane USD, în condițiile reducerii cheltuielilor de capital ca reacție la pandemie și la criza economică generată de aceasta. O nouă țintă orientativă privind rezultatul EBITDA în 2020 a fost stabilită la 1,7-1,9 miliarde de dolari, reflectând condițiile comerciale dificile, care sunt așteptate să continue și în semestrul al doilea.

 

Zsolt Hernádi, CEO și Chairman al MOL, a comentat rezultatele: „MOL s-a confruntat cu provocări fără precedent în al doilea trimestru din 2020, de la riscuri semnificative privind sănătatea și siguranța generate de pandemie până la probleme operaționale majore în administrarea facilităților noastre de producție în perioada restricțiilor, în timp ce a trebuit să ne asigurăm că situația noastră financiară rămâne solidă. Deși virusul nu a fost încă învins, sunt mândru să spun că până acum am făcut față cu succes acestor provocări. Majoritatea angajaților noștri sunt în siguranță și au o stare de sănătate bună, am asigurat aprovizionarea în siguranță a clienților noștri pe toate piețele unde operăm chiar și în perioada de vârf a crizei și am reușit să generăm un flux de numerar liber simplificat pozitiv în trimestrul al doilea. Toate acestea atestă calitatea oamenilor și agilitatea modelului nostru de afaceri. Iar acest lucru îmi oferă încredere că vom continua să navigăm cu succes chiar și în perioadele cele mai dificile și că vom deveni o organizație mai puternică."

 

SegmentulUpstream: Rezultatul EBITDA a scăzut la 112 milioane USD în T2 și la 297 milioane USD în S1, fiind afectat de colapsul prețurilor petrolului și gazelor. Producția de hidrocarburi a crescut cu 6% față de trimestrul anterior, la 117 mii de barili echivalent petrol pe zi, în condițiile în care contribuția câmpului petrolier ACG din Azerbaijan a compensat volumele mai reduse înregistrate în Marea Britanie și Pakistan; producția medie zilnică de hidrocarburi a atins 130 de mii de barili echivalent petrol în iulie. În T2 2020, MOL, în calitate de operator, a descoperit o rezervă de gaze și condensat în perimetrul TAL din Pakistan, unde sonda de explorare Mamikhel South-1 a testat un debit de gaze și condensat de 6.516 barili echivalent petrol pe zi.

 

Segmentul Downstream: Rezultatul EBITDA a scăzut la 110 milioane USD în T2, în condițiile în care marjele de rafinare au devenit negative de la jumătatea lunii mai. Un T1 cu rezultate solide a fost urmat de provocări operaționale majore în T2, marcat de mișcări fără precedent ale prețurilor și marjelor de rafinare. Rezultatele aferente întregului semestru întâi arată mai bine, cu un nivel al indicatorului EBITDA de 405 milioane USD, în creștere anuală cu 0,5%. Contribuția activității din segmentul petrochimic a rămas la un nivel solid, în condițiile în care atât marjele, cât și volumele s-au menținut la un nivel relativ solid în perioada pandemiei. Proiectul fabricii de polioli a atins un nivel de realizare de 65% la finalului celui de-al doilea trimestru. Toate echipamentele prefabricate importante au fost livrate pe șantier, iar transportul maritim/fluvial al echipamentelor agabaritice a fost încheiat.

 

Segmentul Consumer Services s-a dovedit rezilient în fața crizei, rezultatul EBITDA fiind relativ constant în monedă locală (-6% exprimat în dolari, până la 111 milioane USD), în pofida unei scăderi anuale a volumului total al vânzărilor de 22% în T2, ca urmare a măsurilor de restricționare a circulației la nivel regional pe fondul pandemiei COVID-19. Reducerile de costuri au compensat aproape integral scăderea marjelor pe segmentele carburant și non-carburant generate de pandemie. După atingerea unui minim în aprilie, consumul de carburanți și-a revenit treptat pe parcursul trimestrului, iar vânzările de produse alimentare au înregistrat chiar o creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Rezultatul EBITDA din primele șase luni s-a situat la 199 milioane USD, cu doar câteva puncte procentuale sub nivelul din anul anterior.

 

Rezultatul EBITDA în segmentul Gas Midstream aproape s-a dublat în T2 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, până la 45 milioane USD, și a atins un nivel de 116 milioane de dolari în prima jumătate a anului, pe fondul creșterii rezervărilor de capacitate și scăderii cheltuielilor operaționale.

 

 

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de 1.933 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în România.

 

Contact de presă:

@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate au încheiat ediția jubiliară a Premiilor Mentor și au dat startul înscrierilor în ediția a 11-a

 • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților Mentor 2019
 • În decursul celor 10 ani de la înființarea Premiilor Mentor au fost distinși 101 profesori și antrenori de excepție
 • Nominalizările pentru ediția din acest an pot fi trimise, online, până la 31 decembrie 2020

 

21 iulie 2020, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au publicat lista premianților ediției jubiliare 2019 a Premiilor Mentor pentru excelență în educație și au anunțat ediția a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările pentru ediția a 11-a pot fi depuse până la sfârșitul anului.

 

Ediția jubiliară a Premiilor Mentor a venit cu noutăți atât pentru laureați, cât și pentru organizatorii programului. Pentru prima dată în decursul celor zece ani de la înființare, un Premiu Mentor a fost acordat în comun către doi laureați, aceștia fiind și cei mai tineri din istoria programului. Distincțiile au fost înmânate în cadrul a șase evenimente de premiere, organizate în diferite orașe din țară, pe terasele stațiilor MOL, în perioada 7 iunie – 6 iulie 2020.

 

Laureații Premiilor Mentor pentru excelență în educație au primit și în acest an câte o diplomă, câte un trofeu realizat de artistul plastic Ioan Nemțoi și câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

 

De 10 ani, MOL România și Fundația pentru Comunitate premiază profesori și antrenori care prin dedicarea și talentul lor formează generații întregi și schimbă în bine destinele elevilor lor. Suntem mândri că am premiat peste 100 de mentori de-a lungul timpului și ne dorim să continuăm acest gest de apreciere și respect pentru munca cât mai multor dascăli și pe viitor. Educația presupune, în primul rând, vocație, capacitate de dăruire și răbdare, iar aceste virtuți trebuie recunoscute și apreciate”, a declarat Camelia Ene, director executiv MOL România.

 

Cei 11 profesori și antrenori premiați în cadrul ediției jubiliare au fost selectați de către Consiliul Director al Fundației Pentru Comunitate dintre cele 229 de nominalizări primite în perioada mai-decembrie 2019 din partea elevilor, părinților, foștilor elevi sau colegi. Nominalizările profesorilor și antrenorilor deosebiți pot fi actualizate și depuse din nou pentru edițiile viitoare.

 

Nominalizările pentru ediția din acest an se pot depune online pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, începând din 21 iulie, până la sfârșitul anului. Încurajăm pe cei care fac nominalizări, inclusiv tinerii, elevii, să colaboreze și să utilizeze posibilitățile noi existente – rețele de socializare, imagini, video – în elaborarea propunerilor. Juriul decide în primul rând pe baza informațiilor, relatărilor, detaliilor cuprinse în aceste nominalizări”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

 

Laureații Premiilor Mentor pentru excelență în educație, ediția a 10-a, sunt:

Andreea Borțun, regizor film și Alexandru Ion actor, Alexandria

Alexandru Chiculiță, antrenor de scrimă, București

Aurel Dascălu, învățător, Tansa, Iași

Jerebie Magdolna, antrenor baschet, Brașov

Gheorghe Neagu, antrenor gimnastică, București

Peteley Attila, antrenor de înot, Târgu Mureș

Sándor Csaba, profesor de dans popular, Bălan, Harghita

Florin Șerbu, profesor de fizică, Eforie Sud

Mariana Suma, profesor de vioară, Cluj

Elena Erzilia Țîmpău, antrenor de atletism, Câmpulung Moldovenesc

 

Videoclipurile cu premianții ediției din acest an și videoclipurile despre evenimentele de premiere vor fi difuzate pe site-urile www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

Organizatorul și respectiv finanțatorul programului – Fundația Pentru Comunitate și MOL România – au anunțat lansarea ediției a 11-a, 2020, a programului. Nominalizările se pot depune până la data de 31 Decembrie 2020. Înscrierea se face online, procedura fiind descrisă în anunțul Programului. Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

 

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 40 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 țări din Europa Centrală și de Est, dintre care 232 în Romania.

 

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

 

 

Contacte pentru presă

 

Imre András

Director Executiv

Fundația Pentru Comunitate

m: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Erzsébet Felméri

CSR & PR Coordonator

MOL Romania

tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Descărcări

Laureații Premiului Mentor 2019 (pdf)

Anunţ – Premiul Mentor 2020 (pdf)

MOL România sprijină cu 100.000 de euro Fundația pentru Parteneriat în achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical

 • MOL România acordă 100.000 de euro Fundației pentru Parteneriat pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentele de protecție vor fi donate spitalelor din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.
 • Suma totală alocată de MOL România eforturilor de combatere a noului coronavirus depuse de personalul medical din țară ajunge astfel la o jumătate de milion de euro.

19 mai 2020 - MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus depuse de Fundația pentru Parteneriat acordând 100.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. MOL România și Fundația pentru Parteneriat contribuie astfel la crearea de condiții de muncă mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protecție donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea în condiții de siguranță a noului coronavirus.

"MOL România susține lupta împotriva pandemiei prin proiecte ce vizează achiziționarea de echipamente necesare spitalelor din țară, precum și prin sprijinirea construirii Spitalului Modular 1 Elias pentru pacienții COVID-19. Cu acest nou sprijin acordat Fundației pentru Parteneriat compania noastră își continuă angajamentul de a contribui la eforturile de combatere a noului coronavirus și de a ajuta la încetinirea răspândirii acestuia prin finanțarea achiziției de echipamente de protecție pentru medici și personalul medical. Ei sunt eroii acestor zile, la care ne uităm cu speranță, dar care au nevoie la rândul lor de tot sprijinul nostru pentru a putea să-și facă meseria în condiții siguranță. Grupul MOL este puternic implicat în susținerea comunităților și sistemelor medicale în lupta contracronometru cu noul virus deoarece suntem convinși că doar prin implicarea tuturor putem depăși cu bine această situație fără precedent" , a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

"Este nevoie de implicare și solidaritate mai mult decât oricând. Fundația noastră a interiorizat această nevoie încă de la începuturile pandemiei, iar acum ne bucură enorm de mult faptul că împreună cu MOL România, partenerul nostru tradițional, putem veni în sprijinul spitalelor și al personalului medical aflat în prima linie în lupta cu virusul.”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În pofida circumstanțelor dificile cauzate de actuala pandemie, Fundația pentru Parteneriat depune eforturi susținute pentru achiziționarea de echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România. Donația către spitale include în principal combinezoane de protecție, măști și mănuși, dar și alte echipamente de protecție esențiale, precum și instrumente medicale (purificatoare de aer și altele) pentru ca personalul medical implicat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului șă-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Inițiativa actuală a MOL România a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 va avea 38 de locuri și va putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

MOL România a derulat în ultima perioadă mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie - primul heliport al unui spital pediatric din România.

De 25 de ani, MOL România este nu numai un actor economic predictibil și onest pe piața românească, ci și un partener de încredere pentru comunități și un deschizător de drumuri în eforturile de responsabilitate socială în domenii importante precum asistența medicală, protecția mediului și educația.


Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat
Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, peste 1.270 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Date de contact pentru presă:

Enikő Bándi | Fundația pentru Parteneriat
tel: 0266/310678 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri | MOL România
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dana Amzoiu | MOL România
m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediția a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști

 • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
 • Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020

14 mai 2020, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.

Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020 pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate - www.pentrucomunitate.ro. Sunt eligibile atât proiectele individuale cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.

Programul MOL de promovare a talentelor, cel mai vechi program de concurs de proiecte din domeniu, a fost conceput nu doar pentru a susține rezultatele excelente și obiectivele de viitor ale tinerilor sportivi și artiști, dar și ca un gest de recunoaștere a anilor de muncă prin care aceștia au reușit să-și șlefuiască talentul și să devină surse de inspirație pentru ceilalți tineri. MOL România va rămâne alături de tinerii sportivi și artiști, ca parte a proiectelor sale unice de responsabilitate socială, care promovează valorile existente în comunități și în același timp schimbă perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL  MOL România.

Fondul total al ediției actuale este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.

În decursul celor 14 ediții anterioare ale programului, au fost susținuți 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel național fiind finanțate în total un număr de 2.018 proiecte.

“Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi și artiști să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularele necesare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Printre beneficiarii edițiilor anterioare ale programului s-au numărat Amalia Tătăran - scrimă, Teatrul Independent Osonó, Zirbo Cornelius – violoncel, Mălina Ciobanu - vioară; Andrei Gafița, atletism; Imre Emil - patinaj viteză Short Track, Alexandru Cadmiel Boțac - pian; Csibi Melinda - arte vizuale, Robert Glință – înot, Adina Diaconu - tenis de masă.

Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2020, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secțiunea artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.


Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

 

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR&PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

Grupul MOL a înregistrat o pierdere netă de 152 milioane USD în T1

 • Pierdere netă de 152 milioane USD raportată în T1 din cauza pierderilor din cursul valutar și din stocuri ca urmare a deprecierii forintului și scăderii prețului petrolului
 • Operațiunile de bază au funcționat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, când restricțiile de deplasare impuse pe fondul pandemiei au început să afecteze toate liniile de business
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut cu 35% în T1, la 185 milioane USD, reflectând prețurile semnificativ mai scăzute ale petrolului și gazelor
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Downstream a crescut la 295 milioane USD în T1, pornind la o bază joasă și susținut de dublarea marjelor de rafinare
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Consumer Services a stagnat la 88 milioane USD, în condițiile în care restricțiile impuse în martie au anulat creșterile anterioare
 • Provocările și dificultățile au crescut pe toate segmentele în Aprilie, arătând impactul real și complet al pandemiei și crizei economice

 

Budapesta, 07 mai 2020 - Grupul MOL și-a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2020. Stocurile mari și pierderile din cursul valutar au condus la raportarea unei pierderi nete de 152 milioane USD în primul trimestru, ca un prim semnal al crizei generate de pandemie. Operațiunile de bază au funcționat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, așa cum este reflectat de rezultatul operațional CCS EBITDA de 622 milioane USD. Pandemia a început însă să afecteze grav toate liniile de business în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie, iar situația s-a deteriorat în continuare în aprilie. Datorită mediului extern imprevizibil, țintele orientative privind rezultatul EBITDA în 2020 au fost retrase, iar țintele privind cheltuielile de capital au fost reduse cu peste 25%.

Zsolt Hernádi, CEO și Chairman al MOL, a comentat rezultatele: „Covid-19 remodelează și dirijează lumea și industria energetică. Pandemia și criza economică care urmează se vor reflecta asupra performanței noastre generale din 2020. Persoanele fizice și companiile au intrat într-o perioadă de incertitudine pe care probabil nu ne-am imaginat-o niciodată. În timp ce luptăm împotriva pandemiei și facem tot posibilul pentru a ne proteja angajații, clienții și partenerii noștri, depunem eforturi pentru a ne asigura că Grupul MOL poate continua să funcționeze chiar și în scenarii extreme și poate ieși în cele din urmă și mai puternic din această criză. Colegii noștri dedicați, activele de înaltă calitate, bilanțul solid și modelul nostru de afaceri integrat solid ne vor ajuta să navigăm prin aceste ape tulburi. Am luat deja o serie de decizii dificile care ne vor ajuta să ne conservăm numerarul, să ne menținem lichiditatea și flexibilitatea financiară și să profităm de oportunitățile care pot apărea în drumul spre normalizarea situației. "
  

 • Segmentul Upstream în T1: Din cauza prețurilor extrem de scăzute ale petrolului de la începutul lunii martie, rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut la 185 milioane USD în T1. Producția de petrol și gaze s-a situat la 110 mii de barili echivalent petrol pe zi, în scădere cu 4% față de aceeași perioadă din 2019, ca rezultat al declinului natural al producției. În T1, MOL, în calitate de operator, a descoperit o rezervă de gaze într-un perimetru offshore din Norvegia, cu o estimare preliminară a resurselor care pot fi recuperate între 12 și 71 milioane de barili.

Actualizare aprilie: MOL a finalizat cu succes achiziția unei participații a Chevron în Azerbaijan, achiziționând o participație de 9,57% în câmpul petrolier ACG și o participație de 8,9% în gazoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan. Noile măsuri implementate în ceea ce privește costurile operaționale și de capital au condus la scăderea rapidă a nivelului la care costurile de producție sunt acoperite în jurul unui preț al petrolului de 25 USD pe baril. În Pakistan, perimetrul TAL înregistrează în acest moment o producție la 50% din capacitate, în condițiile închiderii de rafinării ca urmare a scăderii cererii. Prețul mediu al petrolului Brent a fost de aproximativ 18,5 USD pe baril în aprilie, mai puțin de jumătate din nivelul primului trimestru, iar prețul gazului natural a continuat să scadă, ceea ce înseamnă perspective în scădere pentru trimestrul al doilea.

 

 • Segmentul Downstream în T1: Rezultatul operațional EBITDA CCS s-a dublat până la 295 milioane USD în Q1, pornind de la o bază redusă și fiind sprijinit de dublarea marjelor de rafinare. Proiectul fabricii de polioli a atins un nivel de realizare de 60% la finalului primului trimestru. Pandemia afectează lanțul de aprovizionare al proiectului și face tot mai dificilă mobilizarea forței de muncă. Impactul exact asupra proiectului nu poate fi estimat deocamdată, dar sunt așteptate întârzieri.

Actualizare aprilie: Rafinăriile au funcționat la 70-75% din capacitate în aprilie, iar instalațiile de cracare cu abur la 90% din capacitate. Marja de rafinare s-a situat la 9 USD pe baril în aprilie, dar a scăzut recent; marja în segmentul petrochimic a fost de 500-600 EUR pe tonă de la jumătatea lunii martie. Toate rutele logistice și sistemele sunt operaționale.

 

 • Segmentul Consumer Services în T1: Rezultatul EBITDA a crescut cu 4% în forinți (a stagnat la 88 milioane USD exprimat în dolari), dar restricțiile de deplasare și scăderea cererii în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie au anulat creșterile înregistrate anterior în T1, atât în ceea ce privește marjele pe segmentul carburanților, cât și al produselor non-fuel.

Actualizare aprilie: Vânzările de carburant au scăzut cu aproximativ 35-40% la nivelul întregii rețele, dar recent au început să-și revină treptat. Marja pe vânzările de produse non-carburant a scăzut inițial, dar vânzările de produse alimentare s-au îmbunătățit în ultimele săptămâni, iar gama de produse a fost diversificată. Vânzările non-fuel din ultima perioadă sunt cu 10-20% sub nivelul de anul trecut.

 

 • Segmentul Gas Midstream în T1: Rezultatul EBITDA a crescut cu 9% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, la 71 milioane USD, susținut de creșterea volumelor și scăderea cheltuielilor operaționale. Volumele transportate intern cu fost constante, în timp ce exporturile au crescut cu 39% în T1. Cheltuielile operaționale au scăzut ca urmare a costului mai mic al consumului tehnologic, în linie cu prețurile de achiziție în scădere.

 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.

Contact de presă:
@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Într-o ședință extraordinară, Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat amânarea plății dividendelor

 • Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat situația financiară consolidată a Grupului MOL pentru anul 2019
 • Membrii consiliului de administrație au aprobat amânarea plății dividendelor
 • Noi membri ai Consiliul de Administrație, Consiliul de Supraveghere și Comitetului de Audit
 • Raportul anual al Grupului MOL 2019 poate fi accesat la info/annualreport2019

 

Budapesta, 30 aprilie 2020 – În urma situației provocate de pandemia cu noul coronavirus COVID-19 , Grupul MOL a organizat o adunare generală extraordinară în locul Adunării generale anuale, în cadrul căreia Consiliul director a luat toate deciziile privind propunerile și rezoluțiile din punctele de pe ordinea de zi a AGA, în locul Acționarilor. Membrii Consiliului de Administrație au aprobat propunerea de gestionare a crizelor cu privire la dividende, conform căreia compania va păstra integral profitul după plata taxelor pentru tot anul 2019, până când situația se va normaliza, când pot fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru. Consiliul de administrație a aprobat și raportul financiar și situațiile financiare consolidate pentru anul 2019.

Măsurile de urgență generate de combaterea pendemiei generate de noul coronavirus COVID-19 și luate de către guvernele din țările în care Grupul MOL are activități comerciale au dus la blocarea parțială sau completă a ativității, încetinind în mod semnificativ activitatea economică în Europa Centrală și de Est. Din cauza incertitudinii privind durata și impactul pandemiei cu noul coronavirus, volatilității extreme a mediului extern și imprevizibilității cererii, Grupul MOL se concentrează pe continuitatea activității și conservarea numerarului. Consiliul de administrație a decis să păstreze integral profitul înregistrat după plata taxelor pentru anul 2019, până când situația se normalizează, când ar putea fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru.

În cadrul ședinței extraordinare, Consiliul de Administrație a aprobat realegerea ca membri ai Consiliului de Administrație a domnilor Dr. László Parragh, Zsigmond Járai și Dr. Martin Roman. De asemenea, dl. dr. Péter Gottfried a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere.

Zsolt Hernádi, președinte-CEO al MOL Group, a declarat în cadrul ședinței extraordinare: „Astăzi este o zi tristă, deoarece 2019 a fost un an financiar puternic pentru noi, dar recent, în umbra COVID-19, circumstanțele s-au schimbat rapid și dramatic. Pandemia a adus provocări fără precedent pentru întreaga lume, inclusiv pentru Europa, Ungaria și MOL. Până acum, compania noastră a funcționat în siguranță, fără nicio perturbare. Cu toate acestea, am introdus o serie de măsuri pentru a reduce la minimum efectele crizei economice și de coronavirus care afectează Grupul. Scopul măsurilor noastre este să ieșim din criză mai puternici decât am fost înainte și să oferim în continuare un randament competitiv pentru acționarii noștri."
Rezultatul operațional al Grupului MOL (Clean CCS EBITDA) a fost de 2.44 miliarde USD în 2019, peste orientările anuale. Mai mult, compania a parcurs etape importante din strategia Grupului pentru 2030, a achiziționat active semnificative în Azerbaidjan, a finalizat 50% din proiectul poliol, iar divizia Consumer Services a avut un alt an record.


Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

Date de contact pentru presă:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Gest de apreciere cadrelor medicale din toate spitalele din România

Ca parte a inițiativei implementate în mai multe țări în care Grupul MOL are operațiuni de Retail, oferim un #GestdeApreciere cadrelor medicale din toate spitalele din România care, în aceste momente, au un rol extrem de important în gestionarea corespunzătoare a pandemiei de Coronavirus.

Medicii, asistentele, personalul de pe ambulanță, brancardierii, infirmierele din spitale vor primi în toate stațiile MOL România o cafea Fresh Corner, la alegere din cele 24 de tipuri disponibile la aparatul self-service, și o apă plată de 500ml, pe baza legitimației de serviciu.

Acțiunea se desfășoară între 27.04-31.05.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția pandemiei la nivelul României.

Acțiunea nu este condiționată de achiziția altor produse sau servicii din stațiile MOL și este valabilă in statiile MOL Romania (cu excepția stațiilor MOL Partener).

 

Informare prelucrare date personale

„ Prezenta informare descrie modul în care MOL România Petroleum Products SRL cu sediul în Bld 21 Decembrie 1989, nr. 77, Etaj 1, Camera C.1.1, Clădirea C-D The Office, înregistrată la Reg. Comerțului Cluj sub nr. J12/729/2000, CUI RO7745470, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (“MOL România”) gestionează Datele Dvs. Personale (exclusiv vizualizare legitimatie de serviciu prin intermediul stațiilor - împuterniciți).

Scopul prelucrării: oferirea gratuită a produselor participante în Campanie, ca gest de mulțumire pentru medicii care sunt în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Temeiul juridic al prelucrării: consimțământul Dvs. obținut prin prezentarea voluntara a legitimatiei de serviciu.

Datele Personale nu sunt stocate, legitimația de serviciu va fi doar vizualizată de personalul stației (casier).

Drepturile Dvs. cu privire la protecția Datelor Personale de MOL România: Dreptul la informare: dreptul de a primi informații privind operațiunile de prelucrare a Datelor Personale efectuate de către MOL România; Dreptul de acces: dreptul de a obține confirmarea că MOL România  prelucrează sau nu Datele Personale și, în caz afirmativ, acces la date și furnizarea de informații privind prelucrările de date. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri (orice prelucrare automată care utilizează Datele Personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale Dvs.), care produce efecte juridice care vă privesc sau care vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. Dreptul de vă retrage consimțământul acordat în orice moment și fara a indica vreun motiv. Pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteți trimite o cerere scrisă prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. După primirea cererii, MOL România va reveni către Dvs. cu un răspuns în mod gratuit și fără întârzieri nejustificate, și în termen de cel mult o lună de la primirea cererii. Această perioadă poate fi prelungită cu două luni atunci când este necesar, ținându-se seama de complexitatea și numărul cererilor. MOL România vă va informa cu privire la orice astfel de prelungire, în termen de o lună de la primirea cererii, prezentând și motivele întârzierii. Totodată, aveți dreptul de a depune plângere în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru orice informații cu privire la protecția Datelor Personale, ne puteți contacta la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Lista stațiilor este disponibilă pe www.molromania.ro.

MOL România sprijină cu 400.000 de euro lupta împotriva coronavirusului

 • MOL România acordă 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală și pentru ridicarea unui spital modular destinat pacienților cu COVID-19.

 

23 aprilie 2020 - MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus acordând 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață. Asociația va achiziționa echipamente de protecție și aparatură medicală pentru medici și spitale din țară care tratează pacienți cu COVID-19 și va direcționa o parte din sumă către ridicarea Spitalului Modular 1 Elias destinat tratării pacienților cu COVID-19.

 

 

“Medicii și personalul medical se află în acest moment în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Cu toții ne punem speranța în profesionalismul și dedicarea lor pentru a depăși această criză medicală. Este însă vital ca echipele medicale să aibă echipamente de protecție corespunzătoare și acces la dispozitive medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19. MOL România a fost în ultimii ani un sprijin constant pentru sistemul medical din România și suntem alături de personalul medical și de data aceasta, deoarece înțelegem că este nevoie de efort comun pentru a salva cât mai multe vieți și pentru a putea depăși în siguranță această situație fără precedent. Grija pentru comunități se află în centrul valorilor Grupului MOL, care s-a implicat încă de la început în această luptă contracronometru prin acțiuni de sprijinire a angajaților, comunităților și sistemelor medicale”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

 

„Putem trece peste această pandemie doar împreună: fiind solidari, colaborând, ajutând oriunde este nevoie. Ne bucurăm de implicarea MOL și sperăm ca tot mai multe companii să urmeze acest exemplu, să-și sprijine comunitatea și personalul medical care are grijă de ea.” - Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

 

„Reușim împreună este mesajul pe care Dăruiește Viață îl transmite în această perioadă și în care credem cu tărie. Eu, tu, noi, cu toții, persoane fizice, companii - trecem împreună prin această perioadă și vom reuși doar dacă suntem solidari. Cu o mobilizare rapidă de fonduri și eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. Fiecare contribuție contează.” - Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

 

MOL România oferă asistență financiară asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și dispozitive medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen, kituri de intubație) și le va transfera ca donații în natură spitalelor. De asemenea, o parte din fonduri va fi alocată acoperirii cheltuielilor cu spitalul modular pe care asociația îl construiește în curtea Spitalului de Urgență Elias din București.

 

Spitalul modular este dedicat tratării pacienților cu COVID-19. Inițiativa are ca obiectiv izolarea pacienților cu COVID-19 și prevenirea transmiterii virusului pacienților cu alte boli grave tratați în secția ATI a Spitalului Elias. Spitalul modular va avea 38 de locuri și va fi putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

 

Sprijinul către asociația Dăruiește Viață urmează unei serii de inițiative de sprijinire a spitalelor din România derulate de MOL România în ultima perioadă. Doar în ultimul an, MOL România a sponsorizat cu aproximativ 750.000 de euro dotarea cu echipamente și aparatură moderne - inclusiv paturi ATI și echipamente de ventilație, necesare astăzi tratării pacienților cu COVID-19 – spitalele din Miercurea Ciuc, Giurgiu și Gheorgheni. La acestea se adaugă investiția de 425.000 de euro în construcția heliportului de pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie, primul heliport la un spital pediatric din România.

 

MOL România are o prezență de 25 de ani pe piața românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest, dar și un partener de încredere al comunităților prin numeroase inițiative de implicare socială în domenii critice, precum sănătate, educație sau mediu.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Date de contact pentru presă:

Dana Amzoiu m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×