Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Caută după dată:

Caută după cuvinte cheie:

MOL România sprijină cu 100.000 de euro Fundația pentru Parteneriat în achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical

 • MOL România acordă 100.000 de euro Fundației pentru Parteneriat pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru personalul medical implicat în combaterea pandemiei COVID-19. Echipamentele de protecție vor fi donate spitalelor din Sfântu Gheorghe, Miercurea Ciuc și Odorheiu Secuiesc.
 • Suma totală alocată de MOL România eforturilor de combatere a noului coronavirus depuse de personalul medical din țară ajunge astfel la o jumătate de milion de euro.

19 mai 2020 - MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus depuse de Fundația pentru Parteneriat acordând 100.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente de protecție pentru Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe, Spitalul Județean de Urgență Miercurea Ciuc și Spitalul Municipal Odorheiu Secuiesc. MOL România și Fundația pentru Parteneriat contribuie astfel la crearea de condiții de muncă mai sigure pentru personalul medical, echipamentele de protecție donate fiind instrumente indispensabile pentru combaterea în condiții de siguranță a noului coronavirus.

"MOL România susține lupta împotriva pandemiei prin proiecte ce vizează achiziționarea de echipamente necesare spitalelor din țară, precum și prin sprijinirea construirii Spitalului Modular 1 Elias pentru pacienții COVID-19. Cu acest nou sprijin acordat Fundației pentru Parteneriat compania noastră își continuă angajamentul de a contribui la eforturile de combatere a noului coronavirus și de a ajuta la încetinirea răspândirii acestuia prin finanțarea achiziției de echipamente de protecție pentru medici și personalul medical. Ei sunt eroii acestor zile, la care ne uităm cu speranță, dar care au nevoie la rândul lor de tot sprijinul nostru pentru a putea să-și facă meseria în condiții siguranță. Grupul MOL este puternic implicat în susținerea comunităților și sistemelor medicale în lupta contracronometru cu noul virus deoarece suntem convinși că doar prin implicarea tuturor putem depăși cu bine această situație fără precedent" , a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

"Este nevoie de implicare și solidaritate mai mult decât oricând. Fundația noastră a interiorizat această nevoie încă de la începuturile pandemiei, iar acum ne bucură enorm de mult faptul că împreună cu MOL România, partenerul nostru tradițional, putem veni în sprijinul spitalelor și al personalului medical aflat în prima linie în lupta cu virusul.”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

În pofida circumstanțelor dificile cauzate de actuala pandemie, Fundația pentru Parteneriat depune eforturi susținute pentru achiziționarea de echipamente medicale din ajutorul financiar oferit de MOL România. Donația către spitale include în principal combinezoane de protecție, măști și mănuși, dar și alte echipamente de protecție esențiale, precum și instrumente medicale (purificatoare de aer și altele) pentru ca personalul medical implicat în lupta împotriva răspândirii coronavirusului șă-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță.

Inițiativa actuală a MOL România a fost precedată de un sprijin în valoare de 400.000 de euro pentru procurarea de echipamente de protecție și instrumente medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen) necesare spitalelor din țară și pentru sprijinirea construirii unui spital modular la București. Spitalul modular dedicat tratării pacienților infectați cu COVID-19 va avea 38 de locuri și va putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

MOL România a derulat în ultima perioadă mai multe inițiative de sprijinire a sistemului medical, în cadrul cărora a alocat peste 1 milion de euro pentru dotarea mai multor spitale din țară cu aparatură și echipamente moderne. Unul dintre aceste proiecte sprijinite de companie a fost construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie - primul heliport al unui spital pediatric din România.

De 25 de ani, MOL România este nu numai un actor economic predictibil și onest pe piața românească, ci și un partener de încredere pentru comunități și un deschizător de drumuri în eforturile de responsabilitate socială în domenii importante precum asistența medicală, protecția mediului și educația.


Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Fundaţia pentru Parteneriat
Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, peste 1.270 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

Date de contact pentru presă:

Enikő Bándi | Fundația pentru Parteneriat
tel: 0266/310678 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri | MOL România
tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Dana Amzoiu | MOL România
m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Programul MOL de promovare a talentelor a ajuns la ediția a 15-a. Sprijin financiar de 560.000 lei pentru tineri sportivi și artiști

 • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor
 • Fondul total de sponsorizare este de 560.000 de lei, iar înscrierile se fac online până la data de 14 iunie 2020

14 mai 2020, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au lansat cea de-a 15-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor. Programul este organizat pe bază de concurs de proiecte și oferă sprijin financiar în valoare totală de 560.000 de lei pentru continuarea activității și susținerea performanței tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune.

Proiectele se înregistrează online până la data de 14 iunie 2020 pe pagina de internet a Fundației Pentru Comunitate - www.pentrucomunitate.ro. Sunt eligibile atât proiectele individuale cât și cele depuse de echipe sportive sau ansambluri artistice, cuprinzând rezultatele solicitanților, obiectivele de viitor, soluțiile specifice condițiilor actuale și bugetul pentru realizarea proiectului.

Programul MOL de promovare a talentelor, cel mai vechi program de concurs de proiecte din domeniu, a fost conceput nu doar pentru a susține rezultatele excelente și obiectivele de viitor ale tinerilor sportivi și artiști, dar și ca un gest de recunoaștere a anilor de muncă prin care aceștia au reușit să-și șlefuiască talentul și să devină surse de inspirație pentru ceilalți tineri. MOL România va rămâne alături de tinerii sportivi și artiști, ca parte a proiectelor sale unice de responsabilitate socială, care promovează valorile existente în comunități și în același timp schimbă perspective și chiar destine”, a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL  MOL România.

Fondul total al ediției actuale este de 560.000 lei, fiind accesibil tinerilor sportivi sau artiști cu vârste între 8 și 18 ani, respectiv categoriei de peste 18 ani, care au nevoie de susținere în scopul participării la concursuri, pentru dezvoltarea și aplicarea unor soluții specifice condițiilor actuale sau achiziției de echipamente și materiale.

În decursul celor 14 ediții anterioare ale programului, au fost susținuți 2.510 tineri cu peste 4.340.000 lei, la nivel național fiind finanțate în total un număr de 2.018 proiecte.

“Organizatorii Programului MOL de promovare a talentelor oferă informații celor interesați pe tot parcursul perioadei de înscriere de o lună. Recomandăm tinerilor sportivi și artiști să înceapă din timp procedura de înscriere, care este destul de simplă, și să ne contacteze dacă doresc informații suplimentare față de cele cuprinse pe websiteul www.pentrucomunitate.ro, unde găsesc anunțul și formularele necesare”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Printre beneficiarii edițiilor anterioare ale programului s-au numărat Amalia Tătăran - scrimă, Teatrul Independent Osonó, Zirbo Cornelius – violoncel, Mălina Ciobanu - vioară; Andrei Gafița, atletism; Imre Emil - patinaj viteză Short Track, Alexandru Cadmiel Boțac - pian; Csibi Melinda - arte vizuale, Robert Glință – înot, Adina Diaconu - tenis de masă.

Despre program:
În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor, un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale.
Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.
Din finanțarea totală a ediției a 15-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.
Solicitările pot fi depuse până la data de 14 iunie 2020, iar detaliile programului pot fi găsite pe www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro
Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea sport este Violeta Beclea-Székely, campioană europeană la atletism şi doctor în sport, iar la secțiunea artă este violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj.


Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.


Contacte pentru presă

 

András Imre
Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
Coordonator CSR&PR
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Descărcare

Grupul MOL a înregistrat o pierdere netă de 152 milioane USD în T1

 • Pierdere netă de 152 milioane USD raportată în T1 din cauza pierderilor din cursul valutar și din stocuri ca urmare a deprecierii forintului și scăderii prețului petrolului
 • Operațiunile de bază au funcționat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, când restricțiile de deplasare impuse pe fondul pandemiei au început să afecteze toate liniile de business
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut cu 35% în T1, la 185 milioane USD, reflectând prețurile semnificativ mai scăzute ale petrolului și gazelor
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Downstream a crescut la 295 milioane USD în T1, pornind la o bază joasă și susținut de dublarea marjelor de rafinare
 • Rezultatul EBITDA în sectorul Consumer Services a stagnat la 88 milioane USD, în condițiile în care restricțiile impuse în martie au anulat creșterile anterioare
 • Provocările și dificultățile au crescut pe toate segmentele în Aprilie, arătând impactul real și complet al pandemiei și crizei economice

 

Budapesta, 07 mai 2020 - Grupul MOL și-a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2020. Stocurile mari și pierderile din cursul valutar au condus la raportarea unei pierderi nete de 152 milioane USD în primul trimestru, ca un prim semnal al crizei generate de pandemie. Operațiunile de bază au funcționat la un nivel solid până la jumătatea lunii martie, așa cum este reflectat de rezultatul operațional CCS EBITDA de 622 milioane USD. Pandemia a început însă să afecteze grav toate liniile de business în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie, iar situația s-a deteriorat în continuare în aprilie. Datorită mediului extern imprevizibil, țintele orientative privind rezultatul EBITDA în 2020 au fost retrase, iar țintele privind cheltuielile de capital au fost reduse cu peste 25%.

Zsolt Hernádi, CEO și Chairman al MOL, a comentat rezultatele: „Covid-19 remodelează și dirijează lumea și industria energetică. Pandemia și criza economică care urmează se vor reflecta asupra performanței noastre generale din 2020. Persoanele fizice și companiile au intrat într-o perioadă de incertitudine pe care probabil nu ne-am imaginat-o niciodată. În timp ce luptăm împotriva pandemiei și facem tot posibilul pentru a ne proteja angajații, clienții și partenerii noștri, depunem eforturi pentru a ne asigura că Grupul MOL poate continua să funcționeze chiar și în scenarii extreme și poate ieși în cele din urmă și mai puternic din această criză. Colegii noștri dedicați, activele de înaltă calitate, bilanțul solid și modelul nostru de afaceri integrat solid ne vor ajuta să navigăm prin aceste ape tulburi. Am luat deja o serie de decizii dificile care ne vor ajuta să ne conservăm numerarul, să ne menținem lichiditatea și flexibilitatea financiară și să profităm de oportunitățile care pot apărea în drumul spre normalizarea situației. "
  

 • Segmentul Upstream în T1: Din cauza prețurilor extrem de scăzute ale petrolului de la începutul lunii martie, rezultatul EBITDA în sectorul Upstream a scăzut la 185 milioane USD în T1. Producția de petrol și gaze s-a situat la 110 mii de barili echivalent petrol pe zi, în scădere cu 4% față de aceeași perioadă din 2019, ca rezultat al declinului natural al producției. În T1, MOL, în calitate de operator, a descoperit o rezervă de gaze într-un perimetru offshore din Norvegia, cu o estimare preliminară a resurselor care pot fi recuperate între 12 și 71 milioane de barili.

Actualizare aprilie: MOL a finalizat cu succes achiziția unei participații a Chevron în Azerbaijan, achiziționând o participație de 9,57% în câmpul petrolier ACG și o participație de 8,9% în gazoductul Baku-Tbilisi-Ceyhan. Noile măsuri implementate în ceea ce privește costurile operaționale și de capital au condus la scăderea rapidă a nivelului la care costurile de producție sunt acoperite în jurul unui preț al petrolului de 25 USD pe baril. În Pakistan, perimetrul TAL înregistrează în acest moment o producție la 50% din capacitate, în condițiile închiderii de rafinării ca urmare a scăderii cererii. Prețul mediu al petrolului Brent a fost de aproximativ 18,5 USD pe baril în aprilie, mai puțin de jumătate din nivelul primului trimestru, iar prețul gazului natural a continuat să scadă, ceea ce înseamnă perspective în scădere pentru trimestrul al doilea.

 

 • Segmentul Downstream în T1: Rezultatul operațional EBITDA CCS s-a dublat până la 295 milioane USD în Q1, pornind de la o bază redusă și fiind sprijinit de dublarea marjelor de rafinare. Proiectul fabricii de polioli a atins un nivel de realizare de 60% la finalului primului trimestru. Pandemia afectează lanțul de aprovizionare al proiectului și face tot mai dificilă mobilizarea forței de muncă. Impactul exact asupra proiectului nu poate fi estimat deocamdată, dar sunt așteptate întârzieri.

Actualizare aprilie: Rafinăriile au funcționat la 70-75% din capacitate în aprilie, iar instalațiile de cracare cu abur la 90% din capacitate. Marja de rafinare s-a situat la 9 USD pe baril în aprilie, dar a scăzut recent; marja în segmentul petrochimic a fost de 500-600 EUR pe tonă de la jumătatea lunii martie. Toate rutele logistice și sistemele sunt operaționale.

 

 • Segmentul Consumer Services în T1: Rezultatul EBITDA a crescut cu 4% în forinți (a stagnat la 88 milioane USD exprimat în dolari), dar restricțiile de deplasare și scăderea cererii în ultimele 2-3 săptămâni ale lunii martie au anulat creșterile înregistrate anterior în T1, atât în ceea ce privește marjele pe segmentul carburanților, cât și al produselor non-fuel.

Actualizare aprilie: Vânzările de carburant au scăzut cu aproximativ 35-40% la nivelul întregii rețele, dar recent au început să-și revină treptat. Marja pe vânzările de produse non-carburant a scăzut inițial, dar vânzările de produse alimentare s-au îmbunătățit în ultimele săptămâni, iar gama de produse a fost diversificată. Vânzările non-fuel din ultima perioadă sunt cu 10-20% sub nivelul de anul trecut.

 

 • Segmentul Gas Midstream în T1: Rezultatul EBITDA a crescut cu 9% comparativ cu primul trimestru al anului trecut, la 71 milioane USD, susținut de creșterea volumelor și scăderea cheltuielilor operaționale. Volumele transportate intern cu fost constante, în timp ce exporturile au crescut cu 39% în T1. Cheltuielile operaționale au scăzut ca urmare a costului mai mic al consumului tehnologic, în linie cu prețurile de achiziție în scădere.

 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de stații de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 232 în Romania.

Contact de presă:
@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Într-o ședință extraordinară, Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat amânarea plății dividendelor

 • Consiliul de administrație al Grupului MOL a aprobat situația financiară consolidată a Grupului MOL pentru anul 2019
 • Membrii consiliului de administrație au aprobat amânarea plății dividendelor
 • Noi membri ai Consiliul de Administrație, Consiliul de Supraveghere și Comitetului de Audit
 • Raportul anual al Grupului MOL 2019 poate fi accesat la info/annualreport2019

 

Budapesta, 30 aprilie 2020 – În urma situației provocate de pandemia cu noul coronavirus COVID-19 , Grupul MOL a organizat o adunare generală extraordinară în locul Adunării generale anuale, în cadrul căreia Consiliul director a luat toate deciziile privind propunerile și rezoluțiile din punctele de pe ordinea de zi a AGA, în locul Acționarilor. Membrii Consiliului de Administrație au aprobat propunerea de gestionare a crizelor cu privire la dividende, conform căreia compania va păstra integral profitul după plata taxelor pentru tot anul 2019, până când situația se va normaliza, când pot fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru. Consiliul de administrație a aprobat și raportul financiar și situațiile financiare consolidate pentru anul 2019.

Măsurile de urgență generate de combaterea pendemiei generate de noul coronavirus COVID-19 și luate de către guvernele din țările în care Grupul MOL are activități comerciale au dus la blocarea parțială sau completă a ativității, încetinind în mod semnificativ activitatea economică în Europa Centrală și de Est. Din cauza incertitudinii privind durata și impactul pandemiei cu noul coronavirus, volatilității extreme a mediului extern și imprevizibilității cererii, Grupul MOL se concentrează pe continuitatea activității și conservarea numerarului. Consiliul de administrație a decis să păstreze integral profitul înregistrat după plata taxelor pentru anul 2019, până când situația se normalizează, când ar putea fi acordate dividende, dacă acționarii vor decide acest lucru.

În cadrul ședinței extraordinare, Consiliul de Administrație a aprobat realegerea ca membri ai Consiliului de Administrație a domnilor Dr. László Parragh, Zsigmond Járai și Dr. Martin Roman. De asemenea, dl. dr. Péter Gottfried a fost ales membru al Consiliului de Supraveghere.

Zsolt Hernádi, președinte-CEO al MOL Group, a declarat în cadrul ședinței extraordinare: „Astăzi este o zi tristă, deoarece 2019 a fost un an financiar puternic pentru noi, dar recent, în umbra COVID-19, circumstanțele s-au schimbat rapid și dramatic. Pandemia a adus provocări fără precedent pentru întreaga lume, inclusiv pentru Europa, Ungaria și MOL. Până acum, compania noastră a funcționat în siguranță, fără nicio perturbare. Cu toate acestea, am introdus o serie de măsuri pentru a reduce la minimum efectele crizei economice și de coronavirus care afectează Grupul. Scopul măsurilor noastre este să ieșim din criză mai puternici decât am fost înainte și să oferim în continuare un randament competitiv pentru acționarii noștri."
Rezultatul operațional al Grupului MOL (Clean CCS EBITDA) a fost de 2.44 miliarde USD în 2019, peste orientările anuale. Mai mult, compania a parcurs etape importante din strategia Grupului pentru 2030, a achiziționat active semnificative în Azerbaidjan, a finalizat 50% din proiectul poliol, iar divizia Consumer Services a avut un alt an record.


Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

Date de contact pentru presă:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Gest de apreciere cadrelor medicale din toate spitalele din România

Ca parte a inițiativei implementate în mai multe țări în care Grupul MOL are operațiuni de Retail, oferim un #GestdeApreciere cadrelor medicale din toate spitalele din România care, în aceste momente, au un rol extrem de important în gestionarea corespunzătoare a pandemiei de Coronavirus.

Medicii, asistentele, personalul de pe ambulanță, brancardierii, infirmierele din spitale vor primi în toate stațiile MOL România o cafea Fresh Corner, la alegere din cele 24 de tipuri disponibile la aparatul self-service, și o apă plată de 500ml, pe baza legitimației de serviciu.

Acțiunea se desfășoară între 27.04-31.05.2020, cu posibilitate de prelungire în funcție de evoluția pandemiei la nivelul României.

Acțiunea nu este condiționată de achiziția altor produse sau servicii din stațiile MOL și este valabilă in statiile MOL Romania (cu excepția stațiilor MOL Partener).

 

Informare prelucrare date personale

„ Prezenta informare descrie modul în care MOL România Petroleum Products SRL cu sediul în Bld 21 Decembrie 1989, nr. 77, Etaj 1, Camera C.1.1, Clădirea C-D The Office, înregistrată la Reg. Comerțului Cluj sub nr. J12/729/2000, CUI RO7745470, e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. (“MOL România”) gestionează Datele Dvs. Personale (exclusiv vizualizare legitimatie de serviciu prin intermediul stațiilor - împuterniciți).

Scopul prelucrării: oferirea gratuită a produselor participante în Campanie, ca gest de mulțumire pentru medicii care sunt în prima linie în lupta împotriva COVID-19. Temeiul juridic al prelucrării: consimțământul Dvs. obținut prin prezentarea voluntara a legitimatiei de serviciu.

Datele Personale nu sunt stocate, legitimația de serviciu va fi doar vizualizată de personalul stației (casier).

Drepturile Dvs. cu privire la protecția Datelor Personale de MOL România: Dreptul la informare: dreptul de a primi informații privind operațiunile de prelucrare a Datelor Personale efectuate de către MOL România; Dreptul de acces: dreptul de a obține confirmarea că MOL România  prelucrează sau nu Datele Personale și, în caz afirmativ, acces la date și furnizarea de informații privind prelucrările de date. Dreptul de a nu face obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automată, inclusiv crearea de profiluri (orice prelucrare automată care utilizează Datele Personale pentru a evalua anumite aspecte personale ale Dvs.), care produce efecte juridice care vă privesc sau care vă afectează în mod similar într-o măsură semnificativă. Dreptul de vă retrage consimțământul acordat în orice moment și fara a indica vreun motiv. Pentru exercitarea drepturilor de mai sus, puteți trimite o cerere scrisă prin e-mail la adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. După primirea cererii, MOL România va reveni către Dvs. cu un răspuns în mod gratuit și fără întârzieri nejustificate, și în termen de cel mult o lună de la primirea cererii. Această perioadă poate fi prelungită cu două luni atunci când este necesar, ținându-se seama de complexitatea și numărul cererilor. MOL România vă va informa cu privire la orice astfel de prelungire, în termen de o lună de la primirea cererii, prezentând și motivele întârzierii. Totodată, aveți dreptul de a depune plângere în fața Autorității Naționale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, cu sediul în B-dul G-ral. Gheorghe Magheru 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Pentru orice informații cu privire la protecția Datelor Personale, ne puteți contacta la adresa de e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Lista stațiilor este disponibilă pe www.molromania.ro.

MOL România sprijină cu 400.000 de euro lupta împotriva coronavirusului

 • MOL România acordă 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață pentru achiziția de echipamente de protecție și aparatură medicală și pentru ridicarea unui spital modular destinat pacienților cu COVID-19.

 

23 aprilie 2020 - MOL România sprijină eforturile de combatere a noului coronavirus acordând 400.000 de euro asociației Dăruiește Viață. Asociația va achiziționa echipamente de protecție și aparatură medicală pentru medici și spitale din țară care tratează pacienți cu COVID-19 și va direcționa o parte din sumă către ridicarea Spitalului Modular 1 Elias destinat tratării pacienților cu COVID-19.

 

 

“Medicii și personalul medical se află în acest moment în prima linie în lupta cu noul coronavirus. Cu toții ne punem speranța în profesionalismul și dedicarea lor pentru a depăși această criză medicală. Este însă vital ca echipele medicale să aibă echipamente de protecție corespunzătoare și acces la dispozitive medicale pentru tratarea cazurilor de COVID-19. MOL România a fost în ultimii ani un sprijin constant pentru sistemul medical din România și suntem alături de personalul medical și de data aceasta, deoarece înțelegem că este nevoie de efort comun pentru a salva cât mai multe vieți și pentru a putea depăși în siguranță această situație fără precedent. Grija pentru comunități se află în centrul valorilor Grupului MOL, care s-a implicat încă de la început în această luptă contracronometru prin acțiuni de sprijinire a angajaților, comunităților și sistemelor medicale”, a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO al MOL România.

 

„Putem trece peste această pandemie doar împreună: fiind solidari, colaborând, ajutând oriunde este nevoie. Ne bucurăm de implicarea MOL și sperăm ca tot mai multe companii să urmeze acest exemplu, să-și sprijine comunitatea și personalul medical care are grijă de ea.” - Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.

 

„Reușim împreună este mesajul pe care Dăruiește Viață îl transmite în această perioadă și în care credem cu tărie. Eu, tu, noi, cu toții, persoane fizice, companii - trecem împreună prin această perioadă și vom reuși doar dacă suntem solidari. Cu o mobilizare rapidă de fonduri și eforturi, spitalul va fi gata în câteva săptămâni, atunci când se estimează că va fi cea mai mare nevoie de paturi suplimentare. Fiecare contribuție contează.” - Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.

 

MOL România oferă asistență financiară asociației Dăruiește Viață, care va achiziționa echipamente de protecție și dispozitive medicale (aparate de ventilație, măști de oxigen, kituri de intubație) și le va transfera ca donații în natură spitalelor. De asemenea, o parte din fonduri va fi alocată acoperirii cheltuielilor cu spitalul modular pe care asociația îl construiește în curtea Spitalului de Urgență Elias din București.

 

Spitalul modular este dedicat tratării pacienților cu COVID-19. Inițiativa are ca obiectiv izolarea pacienților cu COVID-19 și prevenirea transmiterii virusului pacienților cu alte boli grave tratați în secția ATI a Spitalului Elias. Spitalul modular va avea 38 de locuri și va fi putea fi utilizat chiar și după ce actuala criză medicală va fi depășită, ca spital de mari arși.

 

Sprijinul către asociația Dăruiește Viață urmează unei serii de inițiative de sprijinire a spitalelor din România derulate de MOL România în ultima perioadă. Doar în ultimul an, MOL România a sponsorizat cu aproximativ 750.000 de euro dotarea cu echipamente și aparatură moderne - inclusiv paturi ATI și echipamente de ventilație, necesare astăzi tratării pacienților cu COVID-19 – spitalele din Miercurea Ciuc, Giurgiu și Gheorgheni. La acestea se adaugă investiția de 425.000 de euro în construcția heliportului de pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie, primul heliport la un spital pediatric din România.

 

MOL România are o prezență de 25 de ani pe piața românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest, dar și un partener de încredere al comunităților prin numeroase inițiative de implicare socială în domenii critice, precum sănătate, educație sau mediu.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Date de contact pentru presă:

Dana Amzoiu m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL Group asigură securitatea lanțului de aprovizionare prin măsuri de optimizare operațională și financiară

 • Grupul MOL implementează măsuri sanitare, de siguranță, operaționale și financiare, ca răspuns la pandemia COVID-19 și situația economică actuală
 • MOL revizuiește ținta orientativă privind indicatorul EBITDA pentru 2020, reduce nivelul cheltuielilor de capital și operaționale
 • Operațiunile și producția continuă neîntrerupt, cu un program de operare și volume optimizate, acolo unde este necesar

 

 

Budapesta, 8 aprilie 2020 - Grupul MOL pune în aplicare măsuri nu doar pentru atenuarea impactului situației actuale asupra Grupului, dar și pentru a putea ieși mai puternic din această criză. Compania se concentrează pe protejarea sănătății și siguranței angajaților săi, ajustarea operațiunilor pentru a minimiza răspândirea COVID-19 și adaptarea volumelor de producție la cererea modificată a pieței. Cheltuielile operaționale și de capital vor fi reduse pentru a conserva numerarul și pentru a permite MOL să gestioneze perioadele dificile, chiar și în cazul unei crize de durată mai lungă.

Adaptându-se constant la situația în continuă schimbare, MOL a implementat diferite acțiuni și a creat noi soluții în ultimele săptămâni pentru a reduce riscul de infecție în rândul angajaților și clienților. Aceste măsuri preventive și de precauție afectează operațiunile de retail, upstream și downstream, deoarece sprijină distanțarea socială, sporesc conștientizarea importanței igienei și includ furnizarea de echipamente de protecție colegilor noștri, modificarea procedurilor privind schimbul de ture în toate facilitățile de producție și perimetrele de explorare ale Grupului, implementarea testelor în domeniile operaționale cheie și trecerea la lucrul de acasă, acolo unde este posibil.

Măsurile de urgență luate de guvernele din țările unde MOL are operațiuni în contextul pandemiei COVID-19 au dus la blocarea parțială sau completă a activităților sociale, încetinind în mod semnificativ activitatea economică în piețele-cheie ale companiei din ECE. Pentru a-și menține capacitatea de rezistență, Grupul MOL și-a actualizat țintele orientative privind performanța financiară și operațională.

Din cauza incertitudinilor cu privire la durata și impactul pandemiei coronavirusului, a volatilității extreme a mediului extern și a cererii imprevizibile, MOL a decis următoarele:

 • revizuirea țintei orientative privind indicatorul EBITDA pentru 2020;
 • reducerea cheltuielilor de capital cu cel puțin 25% până la mai puțin de 1,5 miliarde USD în 2020, ca urmare a unei revizuiri proiect cu proiect, cu scopul de a amâna investițiile neesențiale;
 • derularea unei analize cuprinzătoare a cheltuielilor operaționale cu scopul conservarea numerarului;
 • menținerea unei lichidități sporite chiar și după încheierea tranzacției ACG, cu aproximativ 2-2,5 miliarde USD la dispoziție, pentru a înfrunta o eventuală criză de durată mai lungă și a profita de oportunitățile apărute odată ce criza este depășită; și
 • păstrarea profitului după impozitare obținut din 2019 până la normalizarea situației, când acestea ar putea fi distribuite ca dividende, în cazul în care acționarii decid în acest sens.

Zsolt Hernádi, CEO și Chairman al MOL, a spus:

Lumea se confruntă cu o provocare fără precedent. Viața noastră s-a schimbat complet în ultimele săptămâni. Industria energetică, deși este mai bine poziționată pentru a face față dificultăților economice decât altele, intră într-o perioadă de incertitudine cu care probabil nu s-a confruntat niciodată, cu scenarii care merg până la extreme, ceea ce era imposibil de imaginat chiar și cu doar câteva săptămâni în urmă.

MOL și-a dovedit capacitatea de adaptare de multe ori înainte; am experimentat și am depășit mai multe șocuri în trecut. Am arătat că putem opera cu succes într-un mediu extern extrem de volatil, grație în mare parte activelor noastre de înaltă calitate, modelului nostru de afaceri rezistent, integrat și, cel mai important, forței noastre de muncă dedicate, cu înaltă calificare. MOL intră în această perioadă dificilă într-o formă bună și sunt sigur că va ieși din ea și mai puternic, și cu siguranță cu lecții importante învățate.

Într-un final, totul se reduce la investițiile noastre în capitalul uman - la munca dedicată a aproape 25.000 de colegi. Avem multe active în multe țări, dar oamenii noștri sunt cheia solidității noastre. Am făcut și vom continua să facem totul pentru a le proteja sănătatea, în special a celor care trebuie să fie prezenți fizic pe teren pentru a asigura atât continuitatea activității, cât și securitatea aprovizionării.

Sunt extrem de mândru de colegii mei care au venit cu ideea de a modifica o linie de producție de lubrifianți pentru a produce dezinfectanți. Deși în perioadele obișnuite aceasta poate fi și o propunere de afaceri bună, astăzi este responsabilitatea și obligația noastră de a veni cu idei și soluții inovatoare pentru a ajuta la combaterea răspândirii virusului, a ne proteja angajații și a lupta cot la cot cu guvernele, autoritățile publice și comunitățile din țările unde operăm. Personal, cred că modul în care o companie se comportă într-o criză îi arată caracterul și puterea reală. MOL este hotărât să fie o sursă de stabilitate într-o lume plină de incertitudine și va dovedi încă o dată că are un loc în „liga campionilor” a companiilor de energie.”

Date operaționale actualizate privind principalele segmente operaționale:

Upstream. Producția a fost de aproximativ 110 mii de barili echivalent petrol pe zi în primul trimestru, în linie cu țintele noastre anterioare. Cererea mai redusă de combustibili, capacitățile de stocare complete și reducerea activității de rafinare pot duce totuși la reducerea temporară a producției în unele active internaționale, potențial compensată de creșterea drepturilor de producție ca urmare a prețului scăzut al petrolului. Având în vedere mediul macroeconomic incert, revizuim țintele orientative privind producția la 115-120 de mii de barili echivalent petrol pe zi de la 120 mii de barili echivalent petrol pe zi (luând în considerare o contribuție de 6 luni din partea ACG). Am pus în aplicare un set de acțiuni pentru ajustarea cheltuielilor și reducerea pragului de break-even al portofoliului nostru spre nivelul de 25 USD/baril.

Downstream. Restricțiile privind activitățile sociale din țările-cheie unde operăm au dus la o scădere semnificativă a cererii de 20-40% pentru principalele linii de produse. Deși acest lucru a generat provocări operaționale și o nevoie de optimizare continuă a activelor noastre de înaltă calitate din segmentul Downstream, profităm de marjele atractive din prezent petru a menține toate rafinăriile în funcțiune, chiar dacă la capacitate redusă. MOL va continua să asigure o aprovizionare sigură și constantă cu produse petroliere și chimice în toate piețele-cheie.

Retail. După o performanță operațională și financiară puternică în primul trimestru, Grupul MOL a înregistrat o scădere a vânzărilor, deoarece frontierele au fost închise și activitățile sociale au fost restricționate. Drept urmare, Grupul MOL și-a reorganizat operațiuniunile pentru a-și aproviziona în siguranță rețeaua și a menține fluxul de numerar pozitiv. MOL renunță la țintele orientative stabilite pentru 2020 și în acest segment, având în vedere incertitudinea privind durata măsurilor de restricționare a călătoriile neesențiale.

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 1.900 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est.

Contact de presă: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

MOL România și Fundația pentru Parteneriat dotează Spitalul Municipal din Gheorgheni cu aparatură de 212.000 de euro

 • MOL România și Fundația pentru Parteneriat donează echipamente şi aparatură medicală în valoare de 212.000 de euro Spitalului Municipal din Gheorgheni
 • Secțiile de neonatologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie și anestezie și terapie intensivă vor fi dotate, printre altele, cu defibrilatoare, paturi pentru terapie intensivă, incubatoare și aparate EKG

 

 

10 martie 2020 – MOL România și Fundația pentru Parteneriat sprijină procesul de modernizare a Spitalului Municipal din Gheorgheni cu aparatură și echipamente de ultimă generație în valoare de 212.000 de euro.

 

Donația către Spitalul Municipal Gheorgheni este un nou proiect în sfera sănătății publice prin care MOL România contribuie la acoperirea unei nevoi reale a comunității: accesul oamenilor la îngrijire medicală la standarde moderne. Echipa MOL România este entuziasmată să fie parte dintr-o inițiativă prin care va fi asigurat un nivel crescut de îngrijire și o șansă în plus la viață pacienților aflați în stare critică. Filozofia noastră de responsabilitate socială este să ne implicăm în proiecte cu un impact direct în comunitate, iar donația către Spitalul din Gheorgheni nu face excepție, fiind un proiect care contribuie în mod direct și eficient la un trai mai bun pentru comunitate”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

 

După proiectul de succes de anul trecut prin intermediul căruia am vizat îmbunătățirea serviciilor medicale în cadrul Spitalului Județean Miercurea Ciuc, concretizat prin dotarea cu aproape 50 de tipuri de echipamente și instrumente, povestea continuă și în 2020. Ne face o deosebită plăcere că datorită deja tradiționalei noastre colaborări cu MOL România vom putea repeta un astfel de demers de dezvoltare comunitară și în cazul municipiului Gheorgheni, prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generație a mai multor secții din cadrul spitalului municipal”, a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat.

 

Ca urmare a donației făcute de MOL România, secțiile de neonatologie, pediatrie, obstetrică-ginecologie, oftalmologie, anestezie și terapie intensivă ale Spitalului Municipal Gheorgheni vor fi dotate cu următoarele echipamente: două defibrilatoare cu pacing extern și electrocardiograf, 3 defibrilatoare portabile, 5 paturi pentru terapie intensivă, două incubatoare pentru nou născuți, 4 aparate holter EKG, două pulsoximetre, un biomicroscop, un aparat de detectare vene, precum și alte echipamente și aparate necesare.

 

Secția de anestezie și terapie intensivă este dotată cu o serie de echipamente medicale inovatoare oferite de MOL România. Datorită dispozitivelor portabile non-contact de iluminat venele primite, bolnavii primesc un tratament mult mai puțin dureros. Acest lucru este foarte important mai ales în cazul copiilor și pacienților ale căror vene sunt dificil de detectat. Totodată, cu ajutorul dispozitivului de detectare și stimulare a nervilor periferici, putem efectua blocaje nervoase care pot anestezia în siguranță zona chirurgicală, o procedură prin care pacienții resimt la minimum intervenția și care nu a fost posibilă până acum în spitalul nostru”, a declarat Dr. Tölcsér Zsolt, medic specialist A.T.I., Spitalul Municipal din Gheorgheni.

 

Secția de neonatologie este dotată cu un incubator și un pulsoximetru. Incubatorul ajută la o termo-izolare sigură a nou născuților, crescând astfel șansele lor de supraviețuire. Pulsoximetrul monitorizează saturaţia de oxigen şi ritmul cardiac, într-un mod nedureros pentru nou – născuţi. Mobilitatea sa facilitează monitorizarea stării pacienților mici chiar și în timpul transportului. Secția de pediatrie este dotată cu un incubator, un pulsoximetru și un monitor pentru semne vitale, ultimul dintre acestea putând monitoriza 5 parametri în mod continuu: tensiunea arterială, frecvența cardiacă, temperatura, saturația oxigenului și ritmul respirator”, a declarat Dr. Nagy Annamária, medic primar pediatrie, sef secție, Spitalul Municipal din Gheorgheni.

 

Aparatura și echipamentele de ultimă generație cu care vor fi dotate cele cinci secții ale Spitalului Municipal din Gheorgheni vor asista medicii în activitatea lor de zi cu zi pentru ca bolnavii să beneficieze de un tratament eficient și de o recuperare timpurie.

 

Datorită donației MOL România, Spitalul Municipal din Gheorgheni beneficiază de echipamente și aparatură medicală noi și moderne. Spitalul nostru se află într-o etapă de evoluție dinamică. Rezultatele proiectelor noastre de dezvoltare încep să prindă contur. Echipamentele tehnice pe care le primim ne ajută și susțin îmbunătățirea calității îngrijirii pacienților prin introducerea de noi proceduri. Mulțumim MOL România și Fundației pentru Parteneriat!”, a afirmat Ec. Ferenczy Ștefan, managerul Spitalului Municipal din Gheorgheni.

 

Dotarea Spitalului Municipal din Gheorgheni cu echipamente medicale de ultimă generație urmează altor trei inițiative de susținere a sistemului de sănătate. Anul trecut, MOL România a anunțat o investiție de 425.000 de euro în construcția unui heliport pe acoperișul Spitalului Clinic de Urgență Marie Curie, primul heliport construit la un spital pediatric din România. O donație de echipamente medicale a fost efectuată către Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc, o altă donație fiind realizată anul acesta către Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu.

 

MOL România are o prezență de 25 de ani pe piața românească, timp în care a fost nu doar un actor economic predictibil și onest, dar și un partener de încredere al comunităților și un deschizător de drumuri în ceea ce privește activitățile de CSR.

 

 

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări, din care 232 în România.

 

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 232 stații de servicii, 2 depozite de carburanți, la Giurgiu și Tileagd și un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de aproximativ 250 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piață QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

 

Despre Fundaţia pentru Parteneriat

Fundaţia pentru Parteneriat sprijină îmbunătăţirea mediului și dezvoltarea comunităţilor din România, contribuind astfel la formarea unei societăţi durabile. Fundaţia dezvoltă si implementează o gamă largă de programe şi instrumente, care includ finanţările, asistenţa tehnică, instruirea precum şi programe operaţionale specifice având ca scop sprijinirea iniţiativelor de dezvoltare durabilă și de sprijinire a comunităţilor. Astfel, prin intermediul programelor de finanţare derulate de fundaţie, în ultimii 20 ani au fost sprijinite, cu peste 63 de milioane de lei, peste 1.270 de proiecte de protejare a mediului și de dezvoltare comunitară derulate de ONG-uri.

 

Contacte pentru presă

 

Erzsébet Felméri

Coordonator CSR & PR

MOL Romania

tel: 0264-407624 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Enikő Bándi

Manager program

Fundația pentru Parteneriat

tel: 0266/310678 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România lansează MOL myISA-RO – o aplicație mobilă destinată clienților B2B

 • Prin MOL myISA-RO, clienții pot plasa comenzi, vizualiza detaliile de încărcare a produsului și monitoriza istoricul facturilor.

27 ianuarie 2020, București – MOL România a lansat aplicația MOL myISA-RO, versiunea pentru telefonul mobil a platformei online MOL ISA – Internet Sales Application, prin intermediul căreia clienții persoane juridice pot plasa și pot gestiona comenzi pentru toată gama de produse petroliere en gros: carburant, bitum, gaz petrolier lichefiat.

“Platforma MOL ISA este un instrument util şi apreciat de clienţii noștri datorită beneficiilor incontestabile privind rapiditatea și accesibilitatea. Prin lansarea aplicației MOL myISA adăugăm o nouă dimensiune extrem de utilă în lumea în continuă mișcare de astăzi - mobilitatea. Indiferent că se află la birou, acasă sau în drum spre o întâlnire de business, clienții persoane juridice ai MOL pot plasa rapid comenzi sau pot primi consultanță în timp real, reușind astfel să economisească timp și să-și eficientizeze operațiunile”, a declarat Bela Petrik, Head of Commerce & Logistics MOL România.

Din aplicația MOL myISA-RO, clienții corporate pot plasa comenzi și pot urmări statusul acestora, pot monitoriza datele de încărcare și au acces la istoricul facturilor. Aplicația include de asemenea informații despre MOL, iar mesajele trimise de clienți din aplicație ajung în timp real la un reprezentant al departamentului Comercial.

Comenzile pot fi efectuate 24 de ore din 24, online, rapid şi simplu, iar clienții au acces la toate informaţiile importante într-un singur loc, în timp real, de oriunde s-ar afla.

Clienţii pot descărca aplicaţia pe telefoane cu sisteme Android sau IOS şi o pot accesa imediat cu ajutorul credenţialelor pentru platforma ISA – Internet Sales Application.

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 227 de staţii de servicii, 4 puncte de încărcare a autovehiculelor electrice, situate în 4 stații MOL din București, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucuresti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie multinațională integrată și independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, aproximativ 25.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. În domeniul explorării și producției de hidrocarburi, experiența de peste 75 de ani a Grupului sprijină operațiunile de producție în 8 țări și activitățile de explorare în 13 țări. Grupul MOL controlează patru rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală și de Sud-Est, în 10 țări.

Date de contact pentru presă:
Dana Amzoiu m: +40 723313001 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Rezultatele Grupului MOL în 2019: EBITDA robust, peste ținta orientativă

 • Rezultatul EBITDA pentru întreg anul 2019 a atins 2,44 miliarde de dolari, peste ținta orientativă actualizată, în pofida dinamicii macroeconomice negative din trimestrul al patrulea, dar în scădere cu 9% față de anul anterior
 • Producția din segmentul Upstream a crescut în Q4, iar producția anuală a atins 111 mii bep/zi, depășind ținta orientativă pentru 2019 de 110 mii bep/zi; EBITDA a scăzut cu 17% față de 2018, în principal din cauza prețurilor mai mici pentru hidrocarburi pe piețele internaționale
 • Rezultatul operațional CCS EBITDA pe segmentul Downstream a scăzut cu 13%, la 866 milioane de dolari, ca urmare a marjelor de rafinare și din segmentul petrochimic mai mici
 • Rezultatul EBITDA pe segmentul Consumer Services a crescut cu 30% în monedă locală și cu 24% în USD în Q4, și a crescut cu 18% în 2019
 • Luând în considerare o contribuție de 6 luni a activelor ACG din Azerbaijan, Grupul MOL estimează un rezultat operațional CCS EBITDA de 2,5 miliarde de dolari în 2020

Budapesta, 21 februarie 2020 – Grupul MOL și-a anunțat astăzi rezultatele financiare pentru 2019. În pofida mediului extern volatil și plin de provocări de la finalul anului, Grupul MOL a obținut un rezultat operațional CCS EBITDA de 598 milioane USA în Q4, rezultatul pentru întreg anul atingând astfel 2,44 miliarde USD, peste ținta orientativă actualizată recent. Fluxul de numerar liber simplificat a scăzut comparativ cu 2018, în condițiile în care compania continuă proiectele de transformare strategică, dar a rămas la un nivel pozitiv de 356 milioane USD în 2019.

Producția din segmentul Upstream a înregistrat o creștere secvențială în trimestrul al patrulea și a rămas aproape neschimbată la nivelul întregului an 2019, la 111 mii bep / zi, ușor peste ținta orientativă. Din cauza scăderii prețurilor țițeiului și gazului natural, rezultatul EBITDA a fost cu 17% sub nivelul din 2018. Explorarea și producția au rămas activitățile generatoare de numerar pentru Grupul MOL, înregistrând un flux de numerar liber simplificat masiv de aproape 700 USD în 2019. În segmentul Upstream, MOL are o țintă dublă în 2020: să finalizeze cu succes achiziția și să integreze activele ACG, care vor contribui la creșterea producției cu 20.000 de barili pe zi; în același timp, MOL va continua să maximizeze generarea de valoare și flux de numerar în segmentul Upstream prin operarea eficientă a activelor existente.

Rezultatul operațional CCS EBITDA pe segmentul Downstream a scăzut cu 13%, la 866 milioane USD, reflectând în totalitate mediul macroeconomic mai dificil. În trimestrul al patrulea, rezultatul operațional CCS EBITDA a scăzut cu 21% față de perioada corespunzătoare din 2018, la 191 milioane USD, în condițiile în care marjele de rafinare și cele din segmentul petrochimic s-au redus la finalul anului trecut. Totuși, marjele de rafinare au revenit pe creștere în ianuarie-februarie 2020. Cererea de carburanți în regiune a rămas foarte solidă în 2019, înregistrând o creștere de 3,4%, care a sprijinit sectorul Downstream.

Proiectul de construcție a fabricii de polioli se află în parametrii de timp și buget planificați; lucrările majore de construcție au avansat în 2019, iar proiectul este finalizat în proporție de 50% în acest moment. O decizie finală de investiții a fost adoptată și în ceea ce privește proiectul de modernizare a Rafinăriei Rijeka, cu scopul de a transforma segmentul Downstream al INA într-un business sustenabil și profitabil. Proiectul include construcția unei unități de transformare a rezidurilor petroliere care utilizează tehnologia de cocsificare întârziată, a cărei finalizare este programată pentru 2023.

Segmentul Consumer Services a fost “sectorul vedetă” în 2019, rezultatul EBITDA pe acest segment înregistrând o creștere anuală de 30% în Q4 (24% exprimat în USD), încheind astfel încă un an cu o creștere solidă de două cifre a venitului. Segmentul Consumer Services a atins anul trecut câteva borne importante, inclusiv generarea de către segmentul non-carburanți a 30% din marja totală. Dezvoltarea accelerată a conceptului non-carburanți a continuat: numărul stațiilor reamenajate pentru a include spații Fresh Corner a crescut la 877, de la 687 în urmă cu un an.

Segmentul Gas Midstream a generat un rezultat EBITDA de 71 milioane USD în Q4, în creștere cu 48% față de anul precedent, în condițiile în care cererea de capacitate de transport de gaze a crescut semnificativ pe fondul incertitudinilor privind acordul de tranzit dintre Rusia și Ucraina. Cheltuielile operaționale au scăzut cu peste 10%, în condițiile în care consumul propriu tehnologic și pierderile din rețea s-au redus, aceeași tendință fiind înregistrată și de prețul gazului natural.

Zsolt Hernádi, CEO și Chairman al MOL, a comentat rezultatele:
“Am livrat rezultate financiare robuste în 2019, chiar ușor peste ținta orientativă actualizată pentru EBITDA, în pofida mediului extern dificil.

Am atins, de asemenea, câteva borne importante de-a lungul drumului nostru de transformare până în 2030. Am aprobat achiziția de active upstream în Azerbaijan, am finalizat 50% din proiectul nostru fanion de polioli, iar businessul de Consumer Services a avut încă un an record.

Cu bazele noastre solide și în pofida incertitudinilor globale în creștere, privim 2020 cu optimism. Cu ajutorul noilor active, ne așteptăm la creșterea rezultatului EBITDA la aproximativ 2,5 miliarde USD, pe baza cadrului nostru macro pe termen mediu privind un preț al țițeiului Brent de aproximativ 60 USD pe baril și a unei perspective conservatoare privind sectorul petrochimic. Astfel, ar trebui să obținem un flux de numerar suficient pentru a acoperi investițiile în proiectele noastre strategice.”

Despre Grupul MOL Grupul MOL este o companie de petrol și gaze internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 75 de ani în domeniul hidrocarburilor. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 8 ţări, iar cele de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în 10 ţări din Europa Centrală şi de Est, dintre care 227 in Romania.

Contact de presă
@: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

×