Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Caută după dată:

Caută după cuvinte cheie:

Gala Premiilor Mentor a avut loc în Capitala Europeană a Culturii

  • MOL România și Fundația Pentru Comunitate au premiat zece profesori și antrenori deosebiți la cea de-a 13-a Gală a Premiilor Mentor;
  • Invitatul de onoare al Galei a fost Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, originar din Timișoara;
  • Cu ocazia Galei, a fost anunțată ediția a 14-a Premiilor Mentor pentru excelență în educație în anul 2023, iar nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie.

Timișoara, 26 aprilie 2023 – MOL România și Fundația pentru Comunitate au acordat, pentru al 13-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelență în educație, recunoscând public valoarea și rezultatele activității pedagogice ale celor zece laureați, profesori și antrenori de excepție din toată țara. Gala Premiilor Mentor a fost organizată pe 26 aprilie la Timișoara, Capitala Europeană a Culturii. Laureații, care au fost nominalizați la această distincție de către elevii lor și de către părinții elevilor, au fost premiați cu câte un trofeu realizat de artistul sticlar Ioan Nemțoi și cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru excelență în educație a fost acordat anual, începând din 2010, profesorilor și antrenorilor, care au descoperit tineri talentați, i-au îndrumat încă de la începutul carierei lor și au avut un rol important în evoluția profesională a discipolilor lor. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii și rezultatele excepționale înregistrate de acești dascăli deosebiți care sunt apreciați de elevi, părinți, colegi și de întreaga comunitate în care își desfășoară activitatea.

„Mentorii mei, printre care fondatoarea Operei din Timisoara, Aca de Barbu, timisoreanul Sigismund Wiener, precum și foștii mei profesori de la Facultatea de Mecanică din Timișoara, m-au ajutat să pornesc pe o cale a realizărilor. Am parcurs această cale, încercând să întorc câte ceva din cele primite și realizate, către tinerii, către discipolii mei. Astfel, în câteva decenii am devenit și eu mentor pentru unii, înfăptuind parcursul firesc al vieții, învățând și împărtășind” a declarat invitatul de onoare, Ioan Holender, cel mai longeviv director al Operei de Stat din Viena, care în discursul rostit în cadrul Galei a vorbit despre mentorii săi și despre mentorat în lumina activității sale de peste șapte decenii.

„Credem că educația este esențială pentru o țară care se dezvoltă armonios, iar profesorii nu primesc, din păcate, recunoașterea publică pe care o merită. MOL România dorește să aducă în atenția tuturor acei dascăli, care datorită muncii susținute, au influențat în bine viața tinerilor. Anual, prin Premiile Mentor, recunoaștem excelența în educație, dar și efortul pe care îl depun profesorii și antrenorii pentru a forma caractere și cariere. Deși acordăm un număr limitat de premii, știm că în România sunt mulți profesori care își pun întreaga energie și pasiune în slujba lor și sperăm că îi vom regăsi printre propunerile făcute de elevi sau părinți pentru ediția următoare,” a declarat Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România.

Amfitrioana Galei a fost Roxana Morun, jurnalistă la TVR Timișoara, membru în juriul programului „MOL pentru sănătatea copiilor” în perioada 2011-2016.

Cei zece premianți au fost selectați dintre cele 238 de nominalizări depuse de elevi, părinți sau profesori în perioada mai-decembrie 2022. Numărul mare al nominalizărilor arată că programul Premiul Mentor este cunoscut, iar comunitățile doresc să-și exprime aprecierea față de mentorii care inspiră noua generație.

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunțată și noua ediție a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe data de 31 decembrie 2023 de către orice persoană, atât în nume propriu cât și în numele unui grup.

„Fiecare nominalizare ne aduce bucuria întâlnirii cu dascăli minunați și cu discipoli deosebiți care împreună creează valori călăuzitoare. Fiecare nominalizare ne duce în apropierea valorii și frumosului creat de adevărații mentori. Astfel încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre cei premianți, să-și revizuiască nominalizările și să depună la edițiile următoare. Formularul de nominalizare se găsește pe site-ul Fundației Pentru Comunitate, iar evaluarea nominalizărilor depuse se bazează în primul rând pe informațiile, relatările și detaliile transmise prin aceste nominalizări,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Laureații Premiului Mentor pentru excelență în educație, ediția a 13-a, 2022 sunt:

  • Bodea György, profesor de chimie, Cehu Silvaniei
  • Csavar Mária, profesor de limbă și literatură română, Gheorgheni
  • Maria Cristina Dan, profesor de vioară, Timișoara
  • Dobra Judit, profesor de limbă și literatură maghiară, Sfântu Gheorghe
  • Ilie Crinu Florinel, antrenor de kaiac, București
  • Liptak Martin, antrenor de înot, Arad
  • Cristian Mihai Maliș, antrenor de canotaj, Orșova
  • Liliana Pîntea, bibliotecar, Hangu, Neamț
  • Ilie Rus, profesor de fizică, Beiuș
  • Mihai Trandafirescu, antrenor judo, Ploiești

Videoclipurile cu premiații pot fi vizionate aici

Mai multe detalii despre program pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de 27 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 250 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de 258 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate
Fundația Pentru Comunitate este o organizație non-profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină, de asemenea, copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și de reabilitarea lor.

Contacte pentru presă
András Imre

Director Executiv
Fundația Pentru Comunitate
m.: 0755-045699 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Erzsébet Felméri
CSR & PR Coordonator
MOL Romania
m: +40 730 230 861 | @: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

MOL România finanţează 22 de proiecte de mediu prin programul „Spaţii Verzi”, derulat alături de Fundația pentru Parteneriat

  • MOL România acordă o finanțare în valoare totală de peste 800.000 de lei pentru implementarea a 22 de proiecte de mediu în 17 județe din țară, în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului „Spaţii verzi
  • 8 dintre proiectele selectate au ca obiect „Permacultura în Zone Urbane”, iar alte 14 fac parte din componenta „Arii Naturale Protejate”
  • Valoarea totală a finanțării acordate de MOL România de la începutul programului și până în prezent a depășit 9 milioane de lei

XX Aprilie 2023 - MOL România și Fundația pentru Parteneriat anunță rezultatele celei de-a 17-a ediții a programului „Spații verzi”, respectiv cele 22 de proiecte de mediu care vor fi implementate la nivel național prin implicarea tinerilor și comunităților locale în inițiative de permacultură urbană și conservare a ariilor naturale protejate. Valoarea totală a finanţării alocate pentru realizarea proiectelor depăşeşte 800.000 de lei.

Cele 22 de proiecte alese au ca scop promovarea ariilor protejate și conștientizarea importanței conservării acestora, și se vor concretiza în activități de mediu precum organizarea Zilei Biodiversității, realizarea de poteci tematice, expediții Junior Ranger, ateliere de grădinărit, școli de vară și expoziții, și crearea de trasee educaționale pe tema biodiversității și grădini urbane cu focus pe permacultură, în 17 județe din România.

Suntem mândri de evoluția programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de CSR a MOL România, care de 17 ani contribuie la formarea și educarea tinerilor în spiritul respectului față de natură. Fiecare proiect de mediu pe care îl sprijinim reflectă viziunea MOL în ceea ce privește sustenabilitatea și angajamentul nostru de a contribui la bunăstarea comunităților locale. Ne bucurăm să vedem că oamenii sunt receptivi la problemele legate de mediu și că împreună putem construi un viitor mai sustenabil pentru generațiile tinere”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman MOL România.

În cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane”, juriul a selectat 8 proiecte ce vor fi dezvoltate în 8 județe din țară. Activitățile derulate în cadrul componentei „Permacultură în Zone Urbane” vizează dezvoltarea agriculturii sustenabile în mediul urban, iar proiectele care au obținut finanțare în cadrul acestei ediții a programului vor avea o contribuție importantă în promovarea conceptului de permacultură urbană și în implementarea unor inițiative de agricultură durabilă.

Alte 14 proiecte de mediu vor primi finanțare în cadrul celei de-a doua componente a programului, „Arii Naturale Protejate”. Ca şi în edițiile precedente, şi în acest an activitățile finanţate vor include amenajarea de poteci tematice, organizarea de tabere Junior Ranger și evenimente precum Ziua Parcului Național/Natural sau Ziua Biodiversităţii, expoziţii și activități extrașcolare de educație ecologică. Proiectele se vor derula în 12 judeţe din ţară.

Continuăm să susținem demersurile legate de promovarea ariilor naturale protejate și să sprijinim implementarea inițiativelor care promovează permacultura, corelată cu implicarea comunităților în activități de agricultură urbană, ca temă prioritară și pentru anii ce urmează . Avem la baza reușitelor noastre parteneriatul durabil pe care l-am format acum 17 ani cu MOL România și dorința de a genera o schimbare pozitivă în comunitate, din punctul de vedere al cultivării respectului tinerilor față de mediul înconjurător și al consolidării relației om-natură ”, a declarat László Potozky, director al Fundației pentru Parteneriat .

Pentru rezultatele deosebite obținute în cadrul ediției precedente, programul „Spații Verzi” a câștigat premiul II în competiția „Romanian CSR Awards” 2023. În ediția din 2022, care a introdus componenta de „Permacultură în Zone Urbane” și a stimulat interesul membrilor din comunități pentru a dezvolta inițiative care vizează această arie, au fost finanțate în total 26 de proiecte în care au fost implicați peste 5.500 de beneficiari direcți. Rezultatele primului an de „Permacultură în Zone Urbane” au fost: 163 de activități extrașcolare de educație ecologică, 1.865 de arbori și arbuști plantați, 7.107 m2 teren cultivat.

În cadrul celor 16 ediții anterioare ale programului „Spații verzi”, desfășurate în perioada 2006-2022, au fost finanţate 671 de proiecte cu peste 9 milioane lei. Peste 250.000 de persoane au fost implicate în activităţile desfăşurate în cadrul acestor proiecte, iar rezultatul eforturilor lor este remarcabil. Astfel, suprafaţa spaţiilor verzi create şi reabilitate a depășit 550.278 m2. De asemenea, programul a sprijinit organizarea a 162 de tabere Junior Ranger şi a 2.084 activităţi extraşcolare, în cadrul cărora tinerii participanţi au dobândit cunoştinţe şi experienţe importante referitoare la mediul înconjurător.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro,www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

45 de tineri din medii defavorizate fac școala de șoferi cu sprijinul MOL România și Fundația Pentru Comunitate, prin programul „Permis pentru viitor”, ediția a 8-a

  • 45 de tineri au fost desemnați câștigători ai concursului de proiecte din cadrul celei de-a 8-a ediții a programului „Permis pentru viitor”, și obțin finanțare pentru a urma anul acesta cursurile școlii de șoferi pentru categoriile B, C și BE;
  • Finanțarea oferită de MOL România acoperă costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente;
  • Pe parcursul celor șapte ediții ale Programului, 144 de tineri au obținut permis de conducere de diferite categorii

10 martie 2023, CLUJ-NAPOCA – MOL România și Fundația Pentru Comunitate anunță rezultatele concursului de proiecte din cadrul Programului „Permis pentru viitor”, lansat în noiembrie 2022. În cadrul celei de a 8-a ediții a programului, 45 de tineri din medii defavorizate au devenit beneficiarii programului și primesc o finanțare totală în valoare de 150.000 lei pentru acoperirea costurilor școlii de șoferi și a cheltuielilor adiacente. În decursul celor șapte ani de la lansarea programului, 337 de tineri din medii defavorizate au primit sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Dintre aceștia, 144 au obținut permis de conducere de diferite categorii, iar alți 38 continuă studiile sau sunt programați pentru examen .

Proiectele desemnate câștigătoare și care vor beneficia de finanțare au fost selectate dintre cele 155 de aplicații înscrise în concursul de proiecte în perioada 24 noiembrie 2022 - 24 ianuarie 2023, de către tineri din 25 de județe și din Capitală. 136 tineri au solicitat finanțare pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile B și BE, 18 pentru categoriile C și CE, iar pentru categoria D, un tânăr. Dintre cei 45 de beneficiari, 38 au obținut finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi în vederea obținerii permisului de conducere la categoriile B și BE, iar șapte pentru categoria C.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun.

Șansele tinerilor din medii defavorizate de a găsi un loc de muncă sunt influențate de situația lor, și în multe cazuri sunt mai reduse din cauza lipsei unor calificări. Prin Programul „Permis pentru viitor” le oferim tinerilor cu posibilități materiale reduse un sprijin concret în efortul lor de a obține un carnet de șofer, adică o calificare care reduce din dezavantajul pe care aceștia îl au în a se poziționa competitiv pe piața muncii. MOL România rămâne un partener al comunităților din care face parte, și continuă să fie alături de cei care sunt în nevoie,” a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România.

Beneficiarii acestei ediții a Programului „Permis pentru viitor” provin din 17 județe: Argeș, Bacău, Brașov, Călărași, Cluj, Covasna, Galați, Harghita, Iași, Mureș, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea și din Municipiul București.

Urmează să încheiem contracte pentru finanțarea beneficiarilor din acest an, care, la rândul lor, vor alege câte o școală de șoferi, și în termen de o lună de la încheierea contractelor se vor înscrie pentru începerea cursurilor. Stabilim de comun acord că în a doua parte a anului vor finaliza cursurile și se vor prezenta la examen. Vom anunța o nouă ediție a Programului la sfârșitul lunii noiembrie. Cei interesați se pot informa accesând website-ul Fundației Pentru Comunitate sau ne pot contacta telefonic”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Lista câștigătorilor, care devin beneficiari ai Programului „Permis pentru viitor”, a fost publicată de către Fundația Pentru Comunitate și poate fi consultată aici .

MOL România și Fundația pentru Parteneriat oferă finanțare în valoare de peste 800.000 de lei pentru proiecte de mediu prin programul Spații Verzi

  • În cei 16 ani de existență a programului Spații Verzi, numărul total al persoanelor implicate în proiectele finanțate depășește 250.000, echivalentul populației unui oraș precum Brașov sau Galați;
  • Finanțarea totală acordată de MOL România de la începutul programului și până în prezent a depășit 9 milioane de lei;
  • Organizațiile neguvernamentale pot trimite cereri de finanțare pentru proiecte de mediu până la data de 23 februarie 2023;
  • Bugetul alocat pentru finanțarea proiectelor în cadrul celei de-a 17-a ediții a programului Spații Verzi este de 821.000 de lei, respectiv 40.000 de lei/proiect pentru ambele componente: Arii Naturale Protejate și Permacultură în Zone Urbane;

Miercurea Ciuc, 30 ianuarie 2023 – MOL România și Fundația pentru Parteneriat lansează cea de-a 17-a ediție a Programului Spații Verzi, cea mai longevivă platformă de responsabilitate socială a MOL România, care are rolul de a susține proiectele de mediu și implicarea tinerilor în inițiativele de protejare a naturii. Anul acesta, în cadrul celor două componente ale programului, Permacultură în Zone Urbane și Arii Naturale Protejate, MOL România oferă finanțare în valoare totală de 821.000 de lei, iar organizațiile pot trimite propunerile de proiecte până la data de 23 februarie 2023.

În premieră, la finalul acestei ediții a programului, un proiect selectat pentru componenta Permacultură în Zone Urbane, respectiv Arii Naturale Protejate va primi suplimentar un bonus de 10.000 de lei, în funcție de rezultatele obținute.

Cu fiecare nouă ediție, programul Spații Verzi întărește viziunea noastră în ceea ce privește sustenabilitatea. Fiecare proiect pe care reușim să îl sprijinim prin intermediul acestei inițiative reflectă atât respectul nostru față de natură, cât și angajamentul pe care ni l-am asumat pe termen lung față de comunitățile locale. Suntem foarte mândri de evoluția acestui program și ne bucurăm să vedem că tinerii sunt receptivi și dornici să aibă o contribuție susținută pentru protejarea mediului ,” a declarat Camelia Ene , CEO & Country Chairman al MOL România.

Organizațiile de mediu interesate pot trimite cereri de finanțare pentru proiecte care se încadrează într-una dintre cele două componente ale programului, Permacultură în Zone Urbane și Arii Naturale Protejate, până la data de 23 februarie. Propunerile vor fi evaluate de către un juriu de specialitate, iar câștigătorii vor fi anunțați până la sfârșitul lunii martie.

În cadrul componentei Permacultură în Zone Urbane sunt finanțate proiecte care promovează conceptul de permacultură și care reușesc să aducă o contribuție importantă în sprijinul dezvoltării agriculturii durabile în orașe și în imediata vecinătate a acestora, prin implicarea comunităților locale, în acord cu principiile pe care permacultura le promovează.

Pentru componenta Arii Naturale Protejate sunt eligibile inițiativele care pot contribui la promovarea ariilor protejate din România, respectiv proiectele care prin implicarea activă a comunităților locale, precum și a ONG-urilor și școlilor, ajută oamenii să înțeleagă mai bine rolul ariilor protejate și de ce este nevoie să fie prezervate.

Atât proiectele de sprijinire a dezvoltării agriculturii durabile în mediul urban, pe baza principiilor permaculturii, cât și inițiativele ce urmăresc promovarea ariilor naturale protejate pot primi o finanțare de maximum 40.000 de lei/proiect.

În ceea ce privește programul Spații verzi, 2022 a reprezentat un an de reînnoire și inovare, prin faptul că pe lângă linia de finanțare deja tradițională, destinată ariilor protejate, am introdus o componentă nouă de program, și anume cea legată de dezvoltarea permaculturii, înlocuind astfel componenta de spații verzi urbane. La final de an ne-a bucurat mult să constatăm că acest demers s-a bucurat de un real interes din partea organizațiilor beneficiare, materializat prin proiecte frumoase. Ca urmare putem afirma că pilotarea a produs succesul scontat, ceea ce ne face să menținem dezvoltarea permaculturii ca temă prioritară și pentru anii ce urmează. În ceea ce privește componenta de arii protejate, rămâne în continuare o temă prioritară pentru noi, convingere întărită și prin recentele decizii luate la nivel mondial în ceea ce privește importanța ariilor protejate (adoptarea Cadrului global pentru biodiversitate, un acord istoric care vizează protejarea a 30% din suprafața terestră și a oceanelor până în 2030) , a declarat László Potozky, director al Fundaţiei pentru Parteneriat .

Noutăți în cadrul Programului Spații Verzi 2023

Față de ediția anterioară a programului, finanțarea oferită proiectelor din cadrul componentei Arii Naturale Protejate a fost majorată de la 35.000 de lei/proiect la 40.000 de lei/proiect, în timp ce pentru proiectele din componenta Permacultură în Zone Urbane suma acordată va fi de maximum 40.000 de lei/proiect.

La finalul ediției de anul acesta, după evaluarea proiectelor implementate, MOL România și Fundația pentru Parteneriat vor premia câte o asociație de mediu finanțată în cadrul fiecăreia dintre cele două componente ale programului. Premiul va fi oferit suplimentar, pentru rezultatele deosebite obținute și constă în acordarea unei sume de 10.000 de lei/organizație.

Solicitanții trebuie să trimită cererea de finanțare prin e-mail la următoarele adrese: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. , până la data de 23 februarie 2023, ora 16:00.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spatiiverzi.org.ro,www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro

bugetul_proiectului_Componenta_Arii_Naturale_Protejate_2023
bugetul_proiectului_Componenta_Permacultura_in_Zone_Urbane_2023
Componenta Arii Naturale Protejate - CERERE DE FINANŢARE – 2023
Componenta Permacultură în Zone Urbane - CERERE DE FINANŢARE – 2023
Componenta Arii Naturale Protejate - Ghidul solicitantului – 2023
Componenta Permacultură în Zone Urbane - Ghidul solicitantului - 2023

De opt ani consecutiv, MOL România și Fundația Pentru Comunitate oferă „Permis pentru viitor” tinerilor din medii defavorizate

  • Lansat în noiembrie 2015, programul a ajuns anul acesta la cea de-a opta ediție;
  • Până în prezent, prin intermediul programului, peste 292 de tineri au primit finanțare pentru a urma cursurile școlii de șoferi;
  • Solicitările de finanțare pot fi depuse până la data de 24 ianuarie 2023.

24 noiembrie 2022, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru cea de-a 8-a ediție a programului „Permis pentru viitor”, prin intermediul căruia tinerii din medii defavorizate pot primi sprijin financiar pentru a urma cursurile școlii de șoferi. Astfel, aceștia pot obține permisul de conducere și pot avea un avantaj în obținerea unui loc de muncă sau în extinderea atribuțiilor de serviciu. Selecția beneficiarilor este realizată în baza unui concurs de proiecte. Cei interesați pot aplica on-line sau trimite prin poștă dosarul până la data de 24 ianuarie 2023, conform informațiilor disponibile pe website-ul Fundației pentru Comunitate - https://pentrucomunitate.ro/permis .

Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, indiferent de localitatea de reședință, care provin din medii defavorizate și care își doresc să obțină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie.

De la bun început Programul „Permis pentru viitor” a fost gândit să ofere o șansă în plus în carieră și în viață tinerilor din medii defavorizate. În toți acești ani am cunoscut tineri ambițioși, care au finalizat cursurile școlii de șoferi și au promovat examenul, iar acum dețin permis de conducere și o meserie care le asigură un venit. Suntem încântați că acest program reușește să continue strategia noastră de responsabilitate socială, care își propune să construiască parteneriate solide cu membrii comunităților din care facem parte,” a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.

Inițiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunitățile. Pentru tinerii cu posibilități materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piața muncii sau pentru a obține un loc de muncă mai bun. În decursul celor șapte ani de la lansarea acestui program, 140 tineri au finalizat cu succes cursurile școlii de șoferi: 118 au obținut permis de categoria B, 16 categoria C și trei atestate, o tânără cu handicap a obținut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obținut permisul pentru tractoare agricole. Alți 44 de beneficiari continuă studiile sau sunt programați pentru examen.

Îi încurajăm pe cei interesați să obțină Permis pentru viitor să solicite cu încredere sprijin în procesul de depunere a proiectelor, atât din partea oamenilor apropiați, cât și din partea organizațiilor cu care sunt în legătură sau direct de la organizatorii Programului. Experiența edițiilor anterioare ne arată că tinerii care aleg un mentor, un îndrumător, o persoană care să-i ajute la înscriere, dar și mai târziu, în timpul cursurilor școlii de șoferi, au rezultate mai bune. Accentuez importanța unei adeverințe din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deține permis de conducere, fiindcă aceasta constituie un real avantaj în procesul de jurizare a proiectelor”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Formularul de înscriere și alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro.

***

Despre programul Permis pentru viitor

Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de MOL România. Prin acest program se acordă finanțarea necesară obținerii permisului de conducere – costurile școlii de șoferi și cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze și tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 18 și 25 de ani, pentru care existența permisului este o condiție sau un avantaj în obținerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuțiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate. Programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan național: la Gala Societății Civile 2018 și la Romanian CSR Awards 2017.

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group și una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezență de peste 25 ani pe piața autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse și servicii în domeniul comerțului de carburanți, lubrifianți, produse petrochimice și bitum. În prezent, compania deține un număr de 253 de stații de servicii la nivel național, două depozite de carburanți la Giurgiu și Tileagd și un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la București, un sediu administrativ la Arad și un număr de peste 260 de angajați proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, care în prezent oferă și o variantă digitală prin aplicația MOL Go. Începând cu anul 2018, MOL România este parte a proiectului NEXT-E, care vizează instalarea de stații de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităților din care face parte și nu numai, printr-o platformă extinsă de programe de responsabilitate socială adresate educației, sportului, sănătății și mediului.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internațională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie și retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operațiuni în peste 30 de țări, o forță de lucru dinamică formată din 24.000 de angajați în întreaga lume și peste 100 de ani de experiență în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării și două unități petrochimice la nivelul managementului integrat al lanțului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia și Croația. Compania are, de asemenea, o rețea de aproape 2.000 de stații de servicii în 9 țări din Europa Centrală și de Sud-Est. Activitățile de explorare și producție ale Grupului MOL sunt susținute de o experiență de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor și 30 de ani în injecția de CO2. În prezent, activitățile de producție se desfășoară în 8 țări, iar cele de explorare în 6 țări. MOL se angajează să își transforme operațiunile tradiționale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, și aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală și de Est.

Despre Fundația Pentru Comunitate

Fundația Pentru Comunitate este o organizație non profit înființată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoașterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunțate, Fundația sprijină activități în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv și de recreație. Sprijină de asemenea copii și tineri în suferință, precum și acele organizații care se ocupă de însănătoșirea și reabilitarea lor.

MOL România și Fundația pentru Comunitate lansează o nouă ediție a concursului de proiecte din cadrul Programului MOL pentru Sănătatea Copiilor și alocă o finanțare în valoare de 400.000 de lei

  • În cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor de anul acesta, MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează un nou concurs de proiecte pentru ONG-uri care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale;
  • În cadrul celor 13 ediții anterioare consecutive ale Programului au fost finanțate 246 de proiecte cu aproape 4,5 milioane de lei, în beneficiul a peste 13.500 de copii și adolescenți;

23 septembrie 2022, București – MOL România și Fundația Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru concursul de proiecte din cadrul celei de-a 14-a ediții a Programului MOL pentru sănătatea copiilor, destinat organizațiilor non-guvernamentale care derulează proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice.

Finanțarea alocată pentru această ediție este în valoare de 400.000 de lei, iar înscrierea aplicațiilor se poate face on-line, accesând website-ul Fundației pentru Comunitate până la finalul zilei de 22 octombrie. Fiecare ONG poate obține finanțare de maximum 25.000 de lei pentru realizarea unui proiect.

Suntem mândri să putem continua acest proiect extrem de complex și să avem o contribuție susținută la îmbunătățirea sănătății și calității vieții a unor copii și tineri cu nevoi speciale. Mai mult, considerăm că în ultimii 13 ani echipa MOL România a câștigat peste 13.500 de prieteni și tot atâtea exemple de curaj, reziliență și supraviețuire, devenind o echipă și mai puternică, a declarat Camelia ENE, CEO & Country Chairman MOL România.

Ediția de anul acesta a Progamului a beneficiat de un eveniment de lansare în format fizic, după doi ani, petrecuți exclusiv on-line și a reunit reprezentanții celor 19 ONG-uri care au obținut finanțare la ediția precedentă pentru a prezenta rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2021 - august 2022. Inițiativele implementate au ajutat 678 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă și joc (muzică, desen, colaj, pictură), terapie emoțională (jocuri de rol, povești terapeutice, jocuri cu marionete), terapie ocupațională, asistată de animale și prin aventură, cât și activități de integrare senzorială.

În cadrul evenimentului au fost prezentate și rezultatele ediției a VI-a a Cupei MOL pentru sănătatea copiilor, eveniment organizat de către Asociația Hip-Tep din Aiud. Acesta este primul și unicul concurs național de călărie terapeutică, având un rol important în reintegrarea copiilor cu nevoi speciale.

Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2021 a fost acordat Asociației de Mișcare de Tabără Yuppi Tábormozgalom Egyesület, pentru realizarea proiectului intitulat „Yuppi camp pentru frați” – proiect pilot de terapie prin aventură, mișcare, dans și joc de roluri pentru copiii cu cancer și boli autoimune și frații lor sănătoși. Scopul acestui proiect a fost de a-i ajuta pe beneficiari să își îmbunătățească stima de sine și interacțiunile interpersonale, cât și să creeze un context care să faciliteze comunicarea dintre copiii bolnavi și frații lor. Drept premiu, asociația va beneficia de o nouă finanțare în valoare de 25.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul ediției 2022 a Programului, fără să mai fie necesar să participe la concursul de proiecte. În plus, un reprezentat al Asociației va fi membru al juriului și va evalua proiectele depuse la ediția de anul acesta.

Organizatorii Programului MOL pentru sănătatea copiilor asigură o informare permanentă atât prin comunicare directă sau participări la diferite evenimente, cât și prin grupul de Facebook al Programului în care se pot înscrie atât specialiștii, terapeuții, lucrătorii din domeniu, cât și organizații. Înscrierile pentru noul concurs de proiecte au început și se pot face on-line, pe website-ul Fundației , a declarat András Imre, Director Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

De la lansare și până în prezent, prin Programul MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 4,5 milioane de lei pentru derularea a 246 de proiecte de terapie emoțională și intervenții psihosociale, în care au fost incluși și au beneficiat de activități terapeutice peste 13.500 de beneficiari, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundația Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziție de compania MOL România. Anunțul programului precum și formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

Program MOL pentru sănătatea copiilor

MOL a îmbunătățit rețeta carburanților MOL EVO premium și standard

  • Noii carburanți MOL EVO Plus 3X Effect oferă performanță mai bună, prelungesc durata de viață a motorului și diminuează cantitatea de emisii de dioxid de carbon ;
  • Eficiența noilor carburanți a fost demonstrată prin metode standardizate de testare a motoarelor conform normelor Consiliului European de Coordonare (CEC).

București, 16 septembrie 2022 – După o perioadă de investiții semnificative în cercetare și dezvoltare, Grupul MOL a îmbunătățit rețeta carburanților MOL EVO premium și standard. Noii carburanții - MOL EVO Plus 3X Effect - oferă un efect triplu complex: performanță mai bună, durată de viață prelungită a motorului și o cantitate diminuată de emisii de dioxid de carbon. Carburanții sunt deja disponibili în toate stațiile de servicii operate de Grupul MOL.

Noii carburanți MOL EVO PLUS cu efect triplu complex sunt deja disponibili în toate stațiile din România și asigură creșterea eficienței motorului, datorită unui conținut mai ridicat de aditivi și a unor rețete îmbunătățite,” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

Motor mai curat și consum optimizat

Creșterea consumului de carburant, a emisiilor nocive și reducerea performanței motorului sunt câteva dintre efectele generate de depunerile de pe supapa de admisie. Depunerile apar atunci când nu este pompată cantitatea ideală de carburant în camera de ardere. Noii carburanți conțin un procent mărit de aditivi cu efect ridicat de eliminare a contaminanților și de reducere a depunerilor, asigurând creșterea eficienței motorului. Pentru a preveni apariția depunerilor de pe supapa de admisie, aditivii din combustibilul MOL EVO Plus acționează ca un detergent: terminația activă a moleculelor EVOTECH aderă la impurități și le curăță din sistemul de carburant. În același timp, arderea mai eficientă a combustibilului contribuie la evitarea pierderii performanței vehiculului și la diminuarea emisiilor nocive și a consumului de combustibil. Consumul mai mic de combustibil duce implicit la emisii de CO2 mai mici. De asemenea, datorită efectului de curățare, carburanții MOL EVO Plus pot prelungi viața motorului.

Rezultate măsurate prin metodele standardizate de testare a motoarelor conform normelor Consiliului European de Coordonare (CEC)

Eficiența efectului de curățare și menținerea curățeniei motorului generat de benzinele MOL EVO sunt dovedite pe motoare cu ardere internă (ICE) relevante pentru majoritatea vehiculelor din parcul auto: motoare cu injecție de combustibil în port (PFI) și injecție directă (GDI, DISI). Efectul de menținere a curățeniei motorului generat de benzină arată cum aceasta previne formarea depunerilor pe supape și injectoare, în timp ce proprietatea de curățare descrie modul în care îndepărtează depunerile deja formate pe aceste părți ale motorului. Măsurătorile au fost efectuate conform standardelor CEC F-20-98 (PFI, M111) și CEC TDG-F-113 (GDI, EA111).

Efectul de curățare și păstrare a curățeniei motorului generat de motorinele MOL este dovedit pe motoarele diesel cu ardere internă (ICE) relevante: motoarele cu injecție indirectă și injecție directă (common rail). Menținerea efectului de curățare generat de motorinele MOL arată cum este prevenită formarea depunerilor pe partea interioară și exterioară a injectoarelor, în timp ce proprietatea de curățare descrie modul în care îndepărtează depunerile deja formate de pe aceste părți ale motorului. Măsurătorile au fost efectuate conform standardelor CEC F-23-01 (XUD9), CEC F-98-08 (DW10B) și CEC F-110-16 (DW10C).

Atât benzinele, cât și motorinele au fost testate de către o companie independentă de testare din Austria (Drive Technology Center – DTC Testing GmbH), iar carburanții testați au fost produși în Rafinăria Grupului MOL din Százhalombatta - Ungaria.

Aici puteți vedea câteva video-uri de prezentare despre noi carburanți MOL EVO PLUS 3X Effect.

Înscrieri record la Programul MOL de promovare a talentelor din acest an

  • Peste 600 de proiecte au fost înscrise de către tineri talentați în cadrul ediției 2022 a Programului MOL de promovare a talentelor ;
  • Aproape 2.000 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei;
  • În cadrul celor 17 ediții ale Programului, derulate între anii 2006-2022, finanțarea acordată este de peste șase milioane de lei, de care au beneficiat 3.340 de tineri talentați.

Cluj-Napoca, 23 august 2022 – MOL România și Fundația Pentru Comunitate au selectat câștigătorii celei de-a 17-a ediții a Programului MOL de promovare a talentelor. În acest an a fost acordată finanțare în valoare totală de 583.549 de lei, iar cu acest buget vor fi susținute 205 de proiecte de artă și sport și 592 de tineri sportivi și artiști. Începând din 2006 și până în prezent, prin acest Program au fost sprijiniți 3.340 de tineri talentați cu finanțare în valoare totală de 6.050.593 de lei. Aceste resurse au fost investite în proiecte special concepute pentru a-i ajuta să își dezvolte abilitățile necesare pentru a-și transforma talentul într-o carieră.

La Festivalul Olimpic al Tineretului European din acest an care a avut loc în perioada 24-30 iulie, Banská Bystrica, comunitatea reunită în jurul Programului MOL de promovare a talentelor a fost bine reprezentată. Astfel, au participat 11 sportivi, beneficiari ai diferitelor ediții ale programului: Badea Robert Andrei, Coman Darius Ștefan, Constantinescu Alexandru, Diamandescu Eliza, Nagy Nándor – înot, Balogh Hanna – judo,Niculae Melisa Anamaria, Prâsneac Alexandru – atletism,Novák Edmond, Posea Silvia Maria – ciclism, Marcu Norbert Mihai – gimnastică artistică.

Este o bucurie și onoare să putem susține prin acest Program unii dintre cei mai buni tineri sportivi și artiști din țară, care vor avea ocazia să participe la competiții, festivaluri, concerte și expoziții internaționale. Cu siguranță vom mai auzi despre ei și ne vom mândri cu toții de rezultatele lor.” a declarat Camelia Ene, Country Chairman & CEO MOL România.

La ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor au fost înscrise 601 de proiecte din 38 de județe și din capitală – un record al tuturor edițiilor. Prin aceste proiecte 1.911 de tineri sportivi și artiști au solicitat finanțare în valoare totală de peste 4.500.000 de lei. Alocarea fondului disponibil de 583.549 lei a fost făcută în urma selecției realizate de către două jurii formate din specialiști în sport și artă. După analiza aplicațiilor, aceștia au declarat câștigătoare 205 de proiecte, care susțin 592 tineri talentați. Astfel, în domeniul sportului sunt susținute 118 de proiecte cu suma totală de 223.500 de lei, în domeniul artelor 50 de proiecte cu 199.999 de lei, iar la categoria de vârstă de peste 18 ani, 37 de proiecte vor fi susținute cu 160.050 de lei.

Programul este recunoscut pe plan național, fiind singurul din domeniu care se poate mândri cu 17 ediții consecutive. Acesta a devenit cunoscut și de tinerii cu nevoi speciale, cu dizabilități, care la rândul lor au rezultate deosebite. Astfel, în acest an s-au înscris și au obținut finanțare pianista Livia Frona, înotătorul Alexandru Turcanu și echipa de Goalball a Liceului Special Moldova Târgu Frumos. Cei interesați ne pot contacta pe tot parcursul anului sau pot fi la curent cu noutățile înscriindu-se în grupul de Facebook al Programului denumit „Program MOL de promovare a talentelor / MOL Tehetségtámogató”, și care poate fi accesat aici a declarat András Imre, Directorul Executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Listele proiectelor finanțate parțial sau integral sunt publicate pe www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro

Categoria sport
Categoria de vârstă peste 18 ani
Categoria artă

MOL România semnează Carta Diversității

  • MOL România semnează Carta Diversității și reafirmă angajamentul companiei în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă pe plan local;
  • Diversitatea și incluziunea sunt principii fundamentale ale viziunii MOL România, fiind incluse în Strategia Grupului MOL 2030+ Shape Tomorrow;

București, 24 mai 2022 - MOL România semnează Carta Diversității și consolidează astfel angajamentul companiei în ceea ce privește adoptarea și punerea în practică a valorilor și principiilor diversității și incluziunii, obiective care se regăsesc în Strategia Grupului MOL 2030+ Shape Tomorrow.

Este o onoare să semnăm Carta Diversității, fără doar și poate reprezintă un pas important în reafirmarea angajamentului asumat față de comunitatea locală, în ceea ce privește dezvoltarea sustenabilă. Credem cu tărie că obiectivele ambițioase pe care ni le propunem pot fi atinse doar împreună, într-un mediu incluziv și divers, în care fiecare coleg este încurajat să-și valorifice adevăratul potențial, transformând diferențele dintre noi în cel mai mare avantaj pe care îl putem avea ca echipă”, a transmis Camelia Ene, CEO & Country Chair, MOL România.

Diversitatea și incluziunea reprezintă elemente cheie ale strategiei MOL România, având ca fundament patru piloni principali: diversitatea generațională, egalitatea de gen, bunăstarea angajaților și perspectiva transformațională în ceea ce privește capacitatea de lucru a echipelor. Formarea unei echipe diverse și incluzive este, de asemenea, cheia succesului în călătoria de transformare a Grupului MOL, definită prin intermediul Strategiei 2030+ Shape Tomorrow.

Compania MOL este prezentă de peste 25 de ani pe piața din România, timp în care a devenit una dintre cele mai mari și performante companii din economie. Succesul MOL România are la bază o strategie sustenabilă de creștere, dar mai ales o echipă de oameni profesioniști, dedicați și extrem de pasionați de ceea ce fac.

MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează o nouă ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, cu o finanțare alocată anul acesta în valoare de 560.000 de lei

  • Programul MOL de promovare a talentelor continuă, ajungând anul acesta la cea de-a 17-a ediție;
  • Tinerii sportivi și artiști pot depune proiecte timp de o lună, până în data de 23 iunie inclusiv, fondul total de sponsorizare fiind de 560.000 de lei;
  • În decursul celor 16 ediții anterioare au fost acordate finanțări în valoare totală de 5.467.000 lei pentru 3.000 de tineri și 2.400 de proiecte.

23 mai 2022, Cluj-Napoca – MOL România și Fundația Pentru Comunitate lansează cea de-a 17-a ediție a Programului MOL de promovare a talentelor, adresat tinerilor sportivi și artiști cu rezultate foarte bune . Organizat pe bază de concurs de proiecte, Programul oferă sprijin financiar pentru achiziționarea de materiale, echipament sportiv, instrumente muzicale sau pentru acoperirea cheltuielilor de deplasare la concursuri, festivaluri, cantonamente.

Suntem onorați de faptul că foarte mulți tineri sportivi și artiști, împreună cu antrenorii și profesorii lor, iau în considerare Programul MOL talente, iar această recunoaștere înseamnă foarte mult pentru noi. Pentru MOL, susținerea performanței tinerilor talentați cu rezultate deosebite rămâne o preocupare prioritară și constantă, reafirmând încă odată angajamentul nostru pentru programe de responsabilitate socială care să aducă o schimbare în bine,” a declarat Camelia ENE, Country Chairman & CEO MOL România.

Evenimentul de lansare a ediției de anul acesta a Programului, organizat la Turnul Croitorilor din Cluj, s-a bucurat de prezența profesorului universitar dr. Dorel Găină, care a deschis expoziția tânărului pictor Andrei Pennazio, beneficiar al Programului MOL de promovare a talentelor în ultimii patru ani. Elevul în clasa a XI-a la Liceul de Arte „Octav Băncilă” din Iași, a avut expoziții personale, cât și împreună cu alți artiști, atât în țară, cât și în străinătate, cea mai recentă fiind găzduită la Florența, în luna aprilie. De asemenea, evenimentul s-a bucurat și de prezența tinerilor artiști Kiss Janka, vioară, Tudor Torge, chitară clasică și Vizsnyai Botond, canto, beneficiari ai Programului, care au încântat audiența prin momente muzicale emoționante.

Tinerii sportivi și artiști cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani pot depune proiectele online până la data de 23 iunie 2022 pe site-ul Fundației Pentru Comunitate. Pot fi înscrise atât proiecte individuale, cât și propuneri realizate de echipe sportive sau ansambluri artistice. Solicitările de finanțare trebuie să conțină descrierea rezultatelor solicitanților, recomandările profesorilor și antrenorilor pregătitori, o listă cu obiectivele de viitor și bugetul necesar pentru realizarea acestora. Fondul total de sponsorizare alocat ediției 2022 este de 560.000 lei. Tinerii de peste 18 ani sunt și ei invitați să se înscrie, existând o categorie specială, dedicată celor care au obținut finanțare în anii anteriori și au trecut de vârsta majoratului.

Foarte mulți tineri realizează că rezultatele trebuie promovate și performanța trebuie susținută. Îi încurajăm pe cei care doresc să se înscrie la ediția din acest an a Programului MOL de promovare a talentelor să cuprindă în proiectul propriu toate realizările din ultimii doi ani și să explice foarte clar scopul pe care doresc să-l atingă în perioada următoare, inclusiv finanțarea de care au nevoie și pe care o solicită. Cei interesați găsesc toate informațiile necesare înscrierii pe website-ul Fundației și ne pot contacta pe tot parcursul perioadei de înscriere. De asemenea, pot comunica și în grupul de Facebook al Programului, înființat tocmai cu acest scop. Recomandăm tinerilor să înceapă din timp procedura de înscriere, care este extrem de accesibilă,” a declarat András Imre, directorul executiv al Fundației Pentru Comunitate.

Pe parcursul celor 16 ediții ale Programului au fost susținuți 3.061 de tineri și 2.409 de proiecte din toată țara, cu o finanțare totală alocată în valoare de 5.467.000 lei.

Despre Program

În cadrul Programului MOL de promovare a talentelor un solicitant poate să obțină finanțare în valoare maximă de 10.000 lei pentru a acoperi cheltuielile de transport legate de activitatea sa sportivă sau artistică sau pentru a achiziționa echipamente și materiale. Membrii juriilor iau în considerare, pe lângă alte criterii, și corelarea cheltuielilor cu obiectivele stabilite.

Cererile vor fi evaluate de două jurii de specialitate. Președintele juriului la secțiunea „Sport” este Violeta Beclea-Székely, vicecampioană olimpică și mondială la atletism și doctor în sport, respectiv violonistul Márkos Albert, concertmaestrul Filarmonicii Transilvania din Cluj, la secțiunea „Artă”.

Din finanțarea totală a ediției a 17-a, 220.000 lei sunt destinați sportului, 200.000 lei sunt dedicați domeniului artelor și 140.000 lei categoriei de vârstă de peste 18 ani, în cadrul căreia pot solicita sprijin acei tineri care au beneficiat deja de sponsorizări în anii anteriori și au depășit vârsta majoratului.

Solicitările pot fi depuse până la data de 23 iunie 2022, iar detaliile programului pot fi găsite accesând: www.pentrucomunitate.ro și www.molromania.ro

×