Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

MOL România, Asociaţia E.D.I.T. și Poliţia Română au lansat programul „Ora de educaţie rutieră la liceu” și formează 3.000 de elevi pentru un comportament responsabil în trafic.

MOL România, alături de Asociația E.D.I.T. și Poliția Română, au marcat pe 10 mai lansarea programului „Ora de educație rutieră la liceu”, în sala de festivități a Liceului „Sfântul Sava” din București. Acest eveniment a reunit un public numeros, cuprinzând aproximativ 200 de elevi, reprezentanți ai Poliției Române și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și pilotul de raliu Adrian Grigore. De asemenea, ne-am bucurat de participarea reprezentanților din media.

În deschiderea acestui eveniment, Camelia Ene, CEO și Country Chairman MOL România, a vorbit despre importanța siguranței rutiere în rândul tinerilor.

 

Impactul și scopul programului

Conform statisticilor, pentru 28% dintre accidentele grave din 2022 au fost responsabili șoferi cu mai puţin de un an de experienţă, de aceea, scopul programului „Ora de educaţie rutieră la liceu, powered by MOL” este de a promova un comportament responsabil în trafic în rândul tinerilor care urmează să obţină permisul de conducere. Iniţiativa susţinută de MOL România face parte din programul naţional „România în siguranţă” dezvoltat de Asociaţia E.D.I.T.

Aproximativ 3.000 de elevi din 15 licee vor participa la cursurile interactive, iar primele sesiuni vor avea loc în 10 licee din București. Pentru a-i ajuta pe liceeni să înţeleagă mai bine pericolele la care se expun în trafic, dar și ce trebuie să facă pentru a fi în siguranţă și cum trebuie să acţioneze în cazul unei situaţii de urgenţă, tinerii vor participa la workshop-uri unde vor dobândi cunoștinţe despre siguranţa rutieră, acordarea primului ajutor și conducerea defensivă.

×