Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Politicile si strategiile ne definesc identitatea si modul de lucru, asigurand in acelasi timp cadrul pentru activitatea noastra internationala.

Politici HSE (protectia sanatatii, mediului si siguranta muncii

O data cu introducerea noilor principii si structuri ale Grupului MOL si ale normelor HSE, vechile politici HSE aplicate unor companii independente, precum si o parte din elementele cheie ale acestora au devenit inaplicabile si a fost nevoie de actualizarea lor.

Schimbarile structurale si nevoia de perfectionare a indicilor HSE au determinat elaborarea unei politici noi a Grupului MOL in domeniul HSE. In urma unui proces detaliat de elaborare a acestei politici – cu experti si workshop-uri complexe – ultima varianta a politicii HSE a Grupului MOL a fost revizuita si aprobata de conducerea de varf a Grupului.

Noua politica reprezinta un angajament serios la nivelul Grupului MOL pentru asigurarea unui management eficient in domeniul sanatatii, sigurantei muncii si a protectiei mediului si se aplica tuturor unitatilor de business si sucursalelor ca baza de elaborare a propriilor obiective, strategii si programe de lucru in domeniul HSE.

Politica aceasta exprima limpede faptul ca Grupul MOL este constient de avantajele unei dezvoltari pe termen lung. De aceea se concentreaza pe crearea unor conditii de siguranta si protectie a muncii, pe asigurarea unui mediu curat si pe aplicarea unei abordari proactive in toate domeniile de activitate.

In martie 2005 Grupul MOL a initiat Ziua HSE. Acesta a fost punctul de start pentru promovarea si comunicarea noii politici, care va fi implementata gradat prin fragmentarea unor obiective pe termen lung (tinte si masuri strategice) in obiective si strategii anuale HSE la nivel de Grup si la nivelurile inferioare. Scopul este de a amortiza eforturile la nivel de unitati individuale cu linia generala si principiile Grupului MOL.

Proiectele majore in domeniul HSE contribuie esential la implementarea politicii HSE. Eforturile depuse in cadrul proiectului Seveso pentru respectarea Legii de prevenire a accidentelor industriale majore au ajutat la reducerea riscurilor si a consecintelor unor accidente. Proiectul legat de siguranta locului de munca dezvolta la angajatii si managerii MOL atitudini si competente adecvate temei. Toate aceste proiecte reflecta hotararea MOL de a imbunatati conditiile generale de siguranta a muncii si de a reduce riscurile HSE intrinseci tehnologiilor, modului de operare si produselor utilizate.

Un obiectiv cheie HSE este elaborarea unui procedeu eficient de gestionare a datelor care sa permita luarea unor decizii eficiente, imbunatatirea costurilor, precum si indeplinirea cu succes a unor sarcini HSE – toate intr-o maniera integrata. Suplimentar, acest sistem consolideaza un sistem de raportare si comunicare mai clar, mai transparent si constant cu actionarii externi, un indiciu in plus al angajarii intr-un dialog cu actionariatul complex al Grupului.

Dincolo de toate, compania incearca realizarea implementarii optime a unui concept managerial de dezvoltare structurat pe termen lung. Acest concept va implica toate unitatile aferente sub umbrela unui organism de varf la nivelul Grupului, organism care sa se dedice exclusiv dezvoltarii durabile.

×