Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

A minőségi üzemanyaghoz jelentős technológiai befektetések szükségesek, mind a finomítási eljárás, a speciális adalékolás tekintetében, a legmodernebb motorok működésének optimalizálása és a maximális teljesítmény érdekében, mind a teljesítményteszteléseket illetően.
A MOL a minőségre fekteti a hangsúlyt, a legmodernebb és legnagyobb teljesítményű üzemanyagokat kínálja, amelyek eleget tesznek ügyfeleik elvárásainak, és tiszteletben tartja a környezetvédelemre vonatkozó standardokat.

100% Gondoskodás a MOL töltőállomásokon: új üzemanyagcsaláddal várjuk vásárlóinkat

A MOL-nál folyamatosan arra törekszünk, hogy kiemelkedő minőségű üzemanyagokat biztosítsunk vásárlóinknak, ezért 2017 októberétől új EVO üzemanyagcsaláddal jelentkezünk töltőállomásainkon. Kiváló minőségű üzemanyagaink tisztítják és tisztán tartják a motort, továbbá, a különleges adalékanyagoknak köszönhetően, eltávolítják a meglévő lerakódásokat, gátolják az újabb lerakódásokat és védelmet nyújtanak a korrózió ellen.

A MOL odafigyel ügyfeleire: minden vásárlónknak a lehető legtökéletesebb élményt szeretnénk nyújtani. Ennek szerves része szolgáltatásaink és termékeink folyamatos fejlesztése, valamint a vásárlóinkról való gondoskodás.

A megnövelt adaléktartalomnak köszönhetően az új EVO üzemanyagok használata tisztább üzemanyag-ellátó rendszert eredményez, kevesebb lerakódás keletkezik a szívószelepeken és a befecskendező (injektor) furataiban. Így optimális mennyiségű üzemanyag kerül a motorba, ez biztosítja az egyenletes teljesítményt. A lerakódások elkerülésével a motor közelebb kerül tervezett optimális működési paramétereihez, elkerülve a fölösleges megerőltetést, így csökkentve a meghibásodásokat és meghosszabbítva élettartamát. Próbáld ki te is az új EVO üzemanyagokat!


EVO 100 Plus

EVO 100 Plus benzinEVO 100 Plus – Kiválóságra elkötelezett

Az EVO 100 Plus rendszeres használatával dinamikusabb vezetési élmény, jobb gyorsulás, hosszabb motor-élettartam és kisebb károsanyag-kibocsátás érhető el. Az autósok mindezt a válogatott összetevőknek és a világ egyik vezető adalékgyártója által kifejezetten a MOL számára kifejlesztett egyedülálló összetételű, csúcsteljesítményű adalékcsomagnak köszönhetik.

EVO 100 Plus – Egy kevésbé terhelt környezetért

A EVO 100 Plus speciális összetételének, kiváló minőségű biokomponens tartalmának, valamint speciális adalékolásának köszönhetően kevésbé terheli a környezetet. Ráadásul, előállításához MOL magas oktánszámú, megújuló alapanyagokból készült bio-ETBE komponenst használ.

EVO 100 Plus – A motorért

A prémium üzemanyagok használatával a gépjármű kiváló vezetési élményt nyújt, élettartama meghosszabbodik, a motor teljesítménye, üzemanyagfogyasztása és környezetvédelmi jellemzői megközelítik az optimális szintet. Nem megfelelő minőségű üzemanyag használata esetén ezek a jellemzők idővel romlanak és lerakódások keletkeznek. Az új MOL üzemanyagok eltávolítják a meglévő lerakódásokat, meghosszabbítják a motor várható élettartamát és optimalizálják az üzemanyagfogyasztást (mely természetesen függ a terheléstől, a vezetési stílustól és a külső körülményektől, stb.).

Kiknek ajánljuk EVO Plus prémium üzemanyagainkat? Milyen autóknál érdemes használni?

Minden autóhoz érdemes prémium üzemanyagot használni, mert ezek speciális összetevőkkel és elsőosztályú teljesítményjavító adalékokkal készülnek, amelyek jobbítják a motor teljesítményét. Ezek az üzemanyagok mérnökeink kiemelkedő szaktudásának eredménye: a nemzetközi gépkocsigyártók innovációs konferenciáin szerzett tapasztalataikat, valamint az adalékgyártók előtt álló kihívásokra nyújtott megoldásokat és a legújabb fejlesztési eredményeket ötvözik.

Az EVO 100 Plust leginkább azok a fogyasztók értékelik

 • akik ún. old-timer gépkocsikat használnak (ideértve az 1990 előtt nagyobb sorozatszámban készült gépkocsikat is), mert a magasabb oktánszám alacsonyabb terhelést jelent, valamint a speciális összetétel révén a régi motor érzékeny részei kevésbé vannak kitéve a korróziónak
 • akiknek a gépkocsijában sport-benzinmotor van, az EVO 100 Plus tökéletes vezetési élményt ígér

 

Jellemzők Mértékegység Érvényben levő szabványok EVO benzin
"Kutatási" oktánszám   min. 95 >100*
Aromás szénhidrogén-tartalom % v/v max. 35 <35
Benzoltartalom % v/v max. 1 <1
Kéntartalom mg/kg max.10 <10
Forráspont °C max. 210 <210

*A MOL Románia által önként előírt érték.

 

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

EVO Diesel Plus

EVO Diesel PlusEVO Diesel Plus – A dízelautók tökéletes útitársa

Az EVO Diesel Plus olyan, kénmentes prémium gázolaj, amely évszaktól függetlenül a jól ismert, kiváló minőséget biztosítja az autó számára. A világ egyik vezető adalékgyártója kifejezetten a MOL számára fejlesztette ki az egyedülálló összetételű, csúcsteljesítményű adalékokat. Legyen szó téli hidegről vagy nyári hőségről, mindig ugyanazt a minőséget nyújtjuk!

EVO Diesel Plus – Egy kevésbé terhelt környezetért

Az EVO Diesel Plus használata az üzemanyag speciális összetételének és adalékolásának köszönhetően kevésbé terheli a környezetet.

EVO Diesel Plus – A jó motorért

Az EVO Diesel Plus speciális adalékcsomagja gondoskodik a motor és az üzemanyagrendszer tisztán tartásáról és védelméről, eltávolítja a korábban kialakult lerakódásokat, megakadályozza az új lerakódások kialakulását és megnöveli a motor élettartamát. Az üzemanyag-ellátó rendszer tisztasága így maximális motorteljesítményt és optimális fogyasztást eredményez. További kiváló tulajdonsága, hogy védi a motort és az üzemanyag-ellátó rendszert a káros korróziós hatásoktól. A EVO Diesel Plus üzemanyag használata a következő jelzésű motoroknál kifejezetten javasolt: JTD, TDI, PDTDI, HDI, TDdi, TDCi, i-CTDi, CDI.

EVO Diesel Plus – Neked

Az EVO Diesel Plust azoknak az autósoknak ajánljuk, akik elkötelezettek a környezetvédelem iránt, ugyanakkor gépkocsijuknak a legkiválóbb üzemanyagot szeretnék biztosítani. Az EVO Diesel Plus kiváló tulajdonságai nemcsak a régi típusú autóknál, hanem modernebb motorral felszerelt gépjárműveknél is érvényesülnek. Az EVO Diesel Plus szélsőséges időjárási körülmények között is megállja a helyét: a hideg napokon is könnyedén indul a motor, így a hirtelen jött tél sem okoz többé meglepetést.

 

Jellemzők Mértékegység Érvényben levő szabványok EVO Diesel - adalékolt
Oktánszám   min. 51 >51
Desztillálási pont 95% °C 360 <360
Policiklusos aromás szénhidrogének % m/m 8 <8
Kéntartalom mg/kg max.10 <10*
Szűrési hőmérséklet-határérték (télen) °C -20-ig <-28 (hozzávetőleges átlagérték)*

* A termék szűrési hőmérséklet-határértéke -23 és -45 °C között változhat töltőállomásonként az átlaghőmértéklettől függően és a hideg égövi viszonyoknak megfelelő termék elérhetőségétől az ország különböző régióiban. Ezek az értékek a töltőállomásokon vannak feltüntetve.

* SR EN 590:2010 szabvány, a hideg égövi viszonyokkal rendekező országokban érvényes termékjellemzőkre vonatkozóan

 

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

EVO 95 benzin

EVO 95 benzinEVO 95 benzin – Klasszikus és megbízható

Az EVO 95 benzin egy olyan, korszerű adalékokkal ellátott üzemanyag, amelyeket a világ egyik vezető adalékgyártója kifejezetten a MOL számára fejlesztett ki. Az üzemanyag mind a modern, közvetlen befecskendezésű rendszerek, mind a karburátoros Otto-motorok számára ideális.

Az iparági szabványos motortesztek szerint, melyeket különböző üzemanyagokon és motortípusokon** végeztek, az EVO üzemanyag tisztító hatása a következőképpen alakult:

EVO 95 benzin

 • 55%-os lerakódás-eltávolítás a régebbi PFI (Port Fuel Injection) motorokról, melyeknél a motorszelepen található lerakódás leginkább a befecskendezett üzemanyag miatt jelenhet meg
 • 31%-os lerakódás-eltávolítás az újabb, közvetlen benzin befecskendezéses motorrendszereknél. Ezeknél a motoroknál a lerakódásokat az üzemanyag okozhatja.

** Az eredményeket a jármű típusa és állapota befolyásolhatják. Az új üzemanyagok vizsgálata a CEC F-20-98, TDG-F-13/GDI, CEC F-23-01 és CEC F-98-08 szabványok alapján történt.

Tisztán tartó hatás:

99%-kal kevesebb lerakódás a régebbi (PFI) motorokon, az EU referencia üzemanyagokhoz képest***.

Jelenleg nem létezik egy, az EU szintjén elfogadott szabvány az újabb, közvetlen benzin-befecskendezéses rendszerekre vonatkozó tisztán tartó hatásra vonatkozóan. A tisztán tartó hatásra vonatkozó vizsgálatot a CEC F-20-98 szabvány szerint végeztük.***

*** Szabványosított, üzemanyag-teljesítmény tesztekben használatos tesztüzemanyag, az autóipar képviselői, az üzemanyag-előállítók, valamint az olajvállalatok által elfogadott technikai tulajdonságokkal.

Mit nyújt neked és autódnak az új EVO üzemanyag?

Az EVO 95 benzin használatával nemcsak a környezetet, de autód is kímélheted.

 • Rendszeres használatával a teljes üzemanyag-ellátó rendszer tisztán tartható, a tanktól a befecskendezőkön át a szívószelepekig.
 • Így a motor megtartja eredeti működési paramétereit, gyorsulását.
 • Tartós használata esetén fellazulnak a tankban és a szelepekben lévő régi lerakódások, csökkenti a meghibásodások valószínűségét, a motor élettartama pedig hosszabb lesz.

 

Jellemzők Mértékegység Érvényben levő szabványok Tempo Plus 95 benzin
"Research" oktánszám   min. 95 >95
Aromás szénhidrogén-tartalom % v/v max. 42 <42
Benzoltartalom % v/v max. 1 <1
Kéntartalom mg/kg max.150 <50*
Forráspont °C max. 210 <210

* a maximum 50 ppm-es kéntartalom Romániában 2007.01.01.-jével kezdődően kötelező.

 

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

EVO Diesel

EVO DieselEVO Diesel – Garancia a teljesítményre

Az EVO Diesel korszerű adalékokkal ellátott gázolaj, amelyeket a világ egyik vezető adalékgyártója kifejezetten a MOL számára fejlesztett ki. Az EVO Diesel ideális mind a modern, magas nyomású befecskendező (common rail) rendszerek, mind a hagyományos dízelmotorok számára.

 • 58%-os lerakódás-eltávolítás az újabb turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses dízelmotor-rendszereknél. Ezeknél a motoroknál a befecskendezőn található lerakódásokat az üzemanyag okozhatja.
 • 57%-kal kisebb teljesítményveszteség az újabb turbófeltöltős, közvetlen befecskendezéses motorok esetében, a referencia üzemanyaghoz viszonyítva***.
 • 45%-kal kevesebb injektor-szennyeződés a régebbi, hagyományos, nem turbófeltöltős, indirekt befecskendezéses dízelmotorok esetében, a referencia üzemanyaghoz viszonyítva***.

*** Szabványosított, üzemanyag-teljesítmény tesztekben használatos tesztüzemanyag, az autóipar képviselői, az üzemanyag-előállítók, valamint az olajvállalatok által elfogadott technikai tulajdonságokkal.

Kiknek ajánljuk az EVO Dieselt?

 • Azoknak, akiknek számít a megbízhatóság és a gazdaságos autózás.
 • Azoknak, akik szeretnék autójuk alkatrészeit már a tankolt üzemanyaggal is óvni.
 • Azoknak, akik a környezettudatosság jegyében döntenek.

Védelem és megbízhatóság

Az EVO Diesel üzemanyag több fronton is bizonyít: védelmet biztosít a lerakódások és a korrózió ellen, valamint csökkenti a kopási folyamatokat is.

Miért a legjobb választás?

 • Mert egyenletesebb alapjáratot biztosít.
 • Mert turbódízel motorok esetében alacsonyabb a károsanyag-kibocsátás.
 • Mert kopáscsökkentő adaléka megakadályozza az üzemanyag-ellátó rendszer alkatrészeinek kopását.
 • Mert a statikus feltöltődést gátló adalék biztonságossá teszi a tankolást.

 

Jellemzők Mértékegység Érvényben levő szabványok Tempo Plus Euro Diesel
Oktánszám   min. 51 >51
Desztillálási pont 95% °C 360 <360
Policiklusos aromás szénhidrogének % m/m 8 <8
Kéntartalom mg/kg max.10 <10*
Szűrési hőmérséklet-határérték (télen) °C -15-ig <-20 (hozzávetőleges átlagérték) *

* A termék szűrési hőmérséklet-határértéke -15 és -26 °C között változhat töltőállomásonként az átlaghőmértéklettől függően és a hideg, illetve a mérsékelt kontinentális égövi viszonyoknak megfelelő termék elérhetőségétől az ország különböző régióiban. Ezek az értékek a töltőállomásokon vannak feltüntetve.

*SR EN 590:2010 szabvány, a Romániára vonatkozó melléklettel együtt (mérsékelt kontinentális égövi ország).

 

Kapcsolódó Linkek
Letölthető anyagok

Cseppfolyósított gáz

Ennek az üzemanyagnak a használata jelentős gazdasági előnyei mellett csökkentett károsanyag-kibocsátással is jár. A speciális összetételű cseppfolyósított szénhidrogéngáz-keverék magas oktánszámmal rendelkezik. A MOL töltőállomásain ECO+ Autógáz márkanéven kapható.

Az ECO+ Autógáz ideális üzemanyag az erre a hajtóanyagra tervezett, valamint a speciális felszerelés beépítésével gázüzemre átalakított gépjárművek számára.

Kevesebb káros anyag, gazdaságosság

Az ECO+ Autógáz tankolása és használata biztonságos, egyformán gazdaságos és környezetbarát. A motor megfelelő teljesítményének biztosítása érdekében oktánszáma jelentősen meghaladja a szabvány előírását, értéke 93 körüli, azaz közel azonos az ES-95 benzin oktánszámával. A gázüzemű autók károsanyag-kibocsátása is kedvezőbb a hagyományos üzemanyagokkal szemben.

A romániai szabványok előírásai azonosak az európai szabványok követelményeivel.

Hogyan használjuk az ECO+ Autógázt?

Az autógázzal üzemelő jármű tankolásánál, beindításánál és üzemeltetésénél speciális szabályok az irányadóak.

 • Hidegindítás: 0 ˚C alatti hőmérsékleten előfordulhatnak indítási nehézségek, ilyenkor ajánlatos a motort benzin üzemmódban indítani. Ha a motor elérte az üzemi hőmérsékletet, akkor kapcsoljuk át gáz-üzemmódra – az adott járműre előírt utasítás szerint.
 • Szívószelep-tisztántartás: egyes gázüzemre utólag átalakított gépjárműtípusoknál problémát okozhat a szívószelepeken keletkező lerakódás. Ennek elkerülésére megoldást jelenthet, ha rendszeresen váltogatva használjuk a benzines és gázos üzemmódot, ezáltal elősegítjük a motorbenzines tisztítást. Amennyiben a jármű működési ideje alatt 20-30%-os arányban benzines üzemmódban fut, a tisztítás a problémás autótípusoknál is megoldódik. A lerakódások csökkenését elősegíti a megfelelő, alacsony hamutartalmú motorolajok használata is.
 • Használatra vonatkozó korlátozások: a jelenleg érvényes szabályozásnak megfelelően gázüzemű gépjárművek nem parkolhatnak mélygarázsokban, mivel az ilyen építmények szellőztetése még nem megoldott. Tekintve, hogy az autógáz a levegőnél nehezebb, az esetleges gázszivárgás a padló szintjén összegyűlve robbanó elegyet alkothat.
Link-uri
{{-- content goes here from dom --}}
A Weboldalon használt sütik beállítása
A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)


A Weboldalon használt sütik beállítása

A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Süti tájékoztató

×