Facebook Linkedin Instagram

A MOL Petchem egyike Európa 10 legfontosabb petrolkémiai termékgyártójának, ugyanakkor az európai műanyag-feldolgozó vállalatok egyik legfontosabb polietilén és polipropilén beszállítója.

2004-ben alakult MOL Petchem a Slovnaft Petrochemicals (Szlovákia) és a TVK (Magyarország) petrolkémiai egységekből áll. Jelenleg a MOL Petchem mintegy 2,4 millió tonna finomított terméket dolgoz fel, poliolefin-eladása megközelítőleg 1,2 millió tonna. A vállalat a termelőipart, valamint a kiterjedt termékkörrel rendelkező műanyag-feldolgozókat célozza meg. A cég főbb tevékenysége poliolefinok termelése, értékesítése és a piackutatás, főként a Közép-, Kelet- és Nyugat-európai piacon.

A MOL Petchem legfőbb előnyeit az integrált finomítási folyamat, a stratégiai földrajzi elhelyezkedés, illetve az aktív versenyszellem jelentik. Mindezek mellé versenyképes termékeket felvonultató, kiegyensúlyozott portfolió járul, amely megfelelő alapot teremt a nagyobb termékkörű ipari alkalmazások számára is.

A MOL Petchem termék-portfoliója:

 • Kissűrűségű polietilén (LDPE)*
  Tipolen (TVK)
  Bralen (SPC)
 • Közepes sűrűségű polietilén (MDPE)*
 • Nagysűrűségű unimodális és bimodális polietilén (HDPE)*,
  Tipelin (TVK)
 • Polipropilén (Homopolimer *, Random kopolimer *, Impact kopolimer *)
  Tipplen (TVK)
  Tatren (SPC)

*a műszaki adatlapok a www.tvk.hu/en holnapon érhetők el

A MOL Petchem stratégiai célja a vezető pozíció megtartása a Közép és Kelet-európai régiókban, a hatékony partneri viszonyok kialakítása, valamint a folyamatos teljesítménynövelés révén.

Telefon: +40 21 204 85 00

A MOL Petchem a TVK-, valamint az SPC-termékek esetében is saját értékesítési hálózatot fejlesztett ki.
A MOL Petchem 2006 óta működik Romániában, az itteni képviselet tevékenységi köre kiterjed a Moldovai Köztársaságra is.

×