Facebook Linkedin Instagram

Rólunk

FinomítóA MOL kenőanyag gyártó, forgalmazó és szolgáltató leányvállalata, a MOL-LUB Kft. az általa fejlesztett korszerű, a világ élvonalába tartozó minőséget képviselő kenőanyagaival és magas szintű műszaki szolgáltatásaival több, mint 40 ország piacán áll partnerei rendelkezésére.

Statisztikák


Több mint egy évszázados minőség

Vacuum Oil Company R.T.A MOL-LUB Kft. története 1907-ig nyúlik vissza, amikor Almásfüzitőn megkezdte a termelését a Vacuum Oil Company kenőanyag gyára. A telephely ma is a hazai kenőanyag-gyártás központja, 2002 óta MOL-LUB Kenőanyag Gyártó Forgalmazó és Szolgáltató Kft. néven.

A Slovnaft MOL-csoportba történt integrációja következtében a szlovák kenőanyaggyártás 2004-től az almásfüzitői gyárba került át. Ezzel a koncentrált termelési háttérrel, valamint a szinergiák sikeres kiaknázásával Magyarországon és Szlovákiában piacvezetővé vált a vállalat, míg Csehországban és Romániában jelentős piaci részesedést sikerült megszereznie.


A MOL-LUB a közép-kelet-európai régió meghatározó szereplője

Mára a MOL-LUB a kenőanyaggyártás egyik legjelentősebb piaci szereplőjévé vált a közép-kelet-európai régióban Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban is piacvezető.

A MOL-LUB Kft. több mint 850 termékével és számos szolgáltatásával közel 40 ország piacán van jelen. A vállalat több mint 9 millió darab kiskiszerelt terméket és több mint 60 kt kenőanyagot értékesít évente. Az értékesítés a kelet-közép-európai régióra, azon belül is a magyar, a szlovák, a cseh, a román, a horvát és a bosznia-hercegovinai piacokra fókuszál. A vállalat számos más térségbeli piacra is exportál, olyan tengerentúli országokba, mint Tajvan, a Cook-szigetek és Kína. A főbb exportterületeken kívül a cég olyan meghatározó piacokon is jelen van, mint az orosz, az ukrán, az olasz és a szerb piacok.

Töltőállomások Európában - térkép

 

Kenőanyagok és szolgáltatások széles skálája

MOL-LUB Kft. a világ élvonalába tartozó minőséget képviselő kenőanyag-választékkal rendelkezik. A termékek között megtalálhatóak a közlekedési kenőanyagok, ipari kenőanyagok, zsírok, fémmegmunkálási segédanyagok, autókemikáliák, kenőanyag adalékok, AdBlue és egyéb speciális termékek is.
A vállalat termékkínálata teljesen megfelel a legkorszerűbb ACEA és API előírásoknak és olyan piacvezető autóipari és gépipari gyártók jóváhagyásaival is rendelkezik, mint a Volkswagen Group, a Mercedes-Benz, a Volvo, a Renault, a MAN, a Scania, a Siemens, a Bosch-Rexroth, az Alstrom és a Flender.
A kenőanyagok, a hozzáadott értéket képviselő széleskörű szolgáltatások és az alkalmazásukhoz szükséges gyakorlati tapasztalatok együttesen képezik a MOL-LUB kínálatának teljes választékát. A vállalat szolgáltatási palettája a kenéstechnikai igények teljes skáláját lefedi: legyen szó akár magas szintű oktatási- vagy tanácsadói tevékenységről, a kenőanyagok helyszíni karbantartásáról, személyre szabott kenőanyag fejlesztésről, a kenéstechnikai tevékenység átvilágításáról vagy a MOL-LUB Kft. WearCheck laboratóriumában végzett olaj- és gépdiagnosztikáról. A MOL WearCheck laboratóriuma évente több mint 7000 olajminta bevizsgálást végez.

Innovációs és technikai kiválóság

A MOL-LUB Kft. termékfejlesztéssel és kenéstechnikai szolgáltatások nyújtásával foglalkozó mérnökei folyamatosan figyelemmel kísérik a vezető járműgyártó- és ipari berendezés-gyártó vállalatok tevékenységét annak érdekében, hogy az általuk fejlesztett kenőanyagok folyamatosan kielégítsék a legújabb követelményeket. Napi kapcsolatban állnak a kenőanyag-adalékok fejlesztésében élenjáró vállalatok munkatársaival, így első kézből kapnak információkat a technológiai újdonságokról. A közel 400 alkalmazott munkáját korszerű berendezésekkel felszerelt, független intézet által akkreditált kutatólaboratórium támogatja, amely lehetőséget nyújt a legkorszerűbb vizsgálati technikák alkalmazására.

×