Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Közel 10 százalékos megtakarítás

Egy járműipari beszállító vállalat nehezebb helyzetben van, mint a gépipari vállalatok többsége. Nem csupán a termékeikkel és költséghatékony működésükkel kell versenyképesnek lenniük, de időről időre bizonyítaniuk kell megrendelőik számára, hogy a vállalkozásuk stabil alapokon nyugszik, és minden téren képesek lépést tartani a fejlődéssel. A MOL-LUB Kft. a világ élvonalába tartozó minőséget képviselő kenőanyagaival és műszaki szolgáltatásaival eredményesen működik együtt számos autóipari beszállítóval. Partnerei között szerepel a legújabb technológiai eljárásokat is alkalmazó MOM Faktor Gépipari Kft., ahol közel 10 százalékos megtakarítást sikerült elérni egy új hűtő-kenő folyadékkal, valamint a termék felhasználásához kapcsolódó folyadékmenedzsment szolgáltatással.

„Versenyképességünk megőrzése érdekében semmit sem bízhatunk a véletlenre. Ezt a körülményt is figyelembe vettük, amikor megbíztuk a MOL-LUB Kft.-t a gyártóberendezéseink hűtő-kenő folyadék tölteteinek ellenőrzésével és kezelésével. A vállalat folyadékmenedzsment szolgáltatása révén biztos kezekbe került a gyártási folyamatunk ezen területe.”

Lincz Péter, vállalkozási osztályvezető
MOM Faktor Gépipari Kft.

A hazai tulajdonú MOM Faktor Gépipari Kft. többségében olyan speciális, Wabco-Westinghouse licence alapján készülő járműalkatrészeket gyárt, amelyhez elengedhetetlen a kiemelkedő szakmai tudás és a legfrissebb trendek követése.

A komlói vállalat a gépparkjában használt hűtő-kenő folyadékok mennyiségének csökkentését tűzte ki célul. A feladat megoldásával a MOL-LUB Kft. szakembereit bízta meg, akik miután felmérték a gépeket, a megmunkált szerkezeti anyagokat és az alkalmazott technológiákat, a MOL Emolin 120 biostabil hűtő-kenő folyadék alkalmazását javasolták. A teszt során kiderült, hogy az új folyadékkoncentrátum felhasznált mennyisége rendszeres ellenőrzés mellett , a gyártmány-összetételtől függően 8-10 százalékkal csökkenthető a korábban alkalmazott emulzióhoz képest, ráadásul a szerszámok éltartama és gyártott termékek felületi minősége sem romlik. A MOL Emolin 120 ugyanakkor kiváló stabilitással és mosóképességgel rendelkezik, akár 18 hónapos csereperiódussal is használható. A jó eredményhez hozzájárult a MOL-LUB Kft. által kidolgozott folyadék-karbantartási technológia is, amely a hűtőfolyadék minőségének minél hosszabb ideig tartó megőrzését biztosítja. Az átállás óta a MOM Faktor Kft. folyamatos folyadékmenedzsment szolgáltatást is igénybe vesz, amely magában foglalja a töltetek rendszeres ellenőrzését, valamint a rendszertisztítással egybekötött töltetcserékben történő aktív részvételt is.

Adatlap

Cég:

MOM Faktor Gépipari Kft., Komló

IPARÁG:

Járműipar

FELHASZNÁLÁS:

Egyedi töltetekkel rendelkező CNC forgácsoló berendezések és megmunkálóközpontok

TERMÉK:

MOL Emolin 120 biostabil hűtő-kenő folyadék

SZOLGÁLTATÁS:

Folyadékmenedzsment

Kérdezze szakértőnket!
Cristian Grigorescu

Vegyészmérnök
Kenőanyagok

cgrigorescu@molromania.ro
Felkeltettük az érdeklődését?

×