Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Kétszeresére növekedett olajcsere-periódus

Az alkatrészgyártó cég komplett megoldásokat kínál a villamosenergia-elosztás területén, készülékek és integrált berendezések formájában, amelyek megbízható és biztonságos üzemeltetést nyújtanak a felhasználók számára. A vállalat a gyártás során olyan nagy teljesítményű berendezéseket használ, amelyek leállása nem csak a termelés kiesésével jár, de azok javítási költsége is jelentős lehet. A gyártóberendezések élettartamának meghosszabbítására a MOL-LUB Kft. szakemberei egy új, hamumentes hidraulikaolajat fejlesztettek ki, és rendszeres olajdiagnosztikai vizsgálatot javasoltak. Ezek együttes bevezetésével a gépek hidraulikus rendszereinek kopása minimálisra csökkent, az olajcsere-periódusuk pedig kétszeresére nőtt, ami éves szinten jelentős költségmegtakarításhoz vezetett.

Az alkatrészgyártó cég komplett megoldásokat kínál a villamosenergia-elosztás területén, készülékek és integrált berendezések formájában, amelyek megbízható és biztonságos üzemeltetést nyújtanak a felhasználók számára.

A gyártott termékek átölelik a kis- és középfeszültségű készülékek széles palettáját, úgymint moduláris készülékek és lakossági elosztók, ipari kapcsoló- és vezérléstechnikai készülékek, villamos elosztószekrények, továbbá készre szerelt energiaelosztó rendszerek és egyéb villamos szerelési anyagok.

A vállalat gyárában használt hidraulikus berendezések teljesítményének növelése érdekében felmerült az igény a tisztább és megnövelt élettartammal rendelkező munkafolyadékok használatára. A gépek többsége esetében mindezt a hidraulikus rendszer intenzív termikus terhelése mellett kellett biztosítani, természetesen a műszaki kockázat növelése nélkül. A MOL-LUB Kft. szakemberei a felmerült igényekre válaszul fejlesztették ki az új adalékkoncepcióra épülő hamumentes hidraulikaolaj-családot.

A hamuképző anyagokat (cink, kalcium) nem tartalmazó adalékkomponensekkel készülő ISO-L-HM teljesítményszintű új, speciális MOL Hydro HM 46 AL hamumentes hidraulikus munkafolyadék használatával az olajcsere-periódus közel kétszeresére emelkedett. Ráadásul az olaj magasabb hőstabilitásának köszönhetően az alacsony üledékképző hajlam mindvégig kedvező hatással volt a munkafolyadék üzem közbeni tisztaságára. A MOL-LUB Kft. szakértőinek tapasztalatai alapján általánosan is elmondható, hogy a termék 20 000 üzemórán keresztül minden probléma nélkül használható, azonban nagy figyelmet kell fordítani a rendszeres állapotfelügyeletre és a berendezés gyártója által előírt karbantartási feladatok elvégzésére. Az olajdiagnosztikai eredmények alapján – a gépek és olajtölteteik szakszerű karbantartása mellett – várható a hidraulikus rendszerek élettartamának jelentős növekedése is.

Adatlap

Cég:

Villamos egységek műanyag alkatrészeit gyártó cég

IPARÁG:

berendezés- és gépgyártás

FELHASZNÁLÁS:

műanyagfröccsöntő-gép

TERMÉK:

MOL Hydro HM 46 AL hamumentes hidraulikus munkafolyadék

SZOLGÁLTATÁS:

A WearCheck szolgáltatásunk új neve LubCheck

LubCheck olaj-és gépdiagnosztika


Hidraulikaolaj-fejlesztés

Kérdezze szakértőnket!
Cristian Grigorescu

Vegyészmérnök
Kenőanyagok

cgrigorescu@molromania.ro
Felkeltettük az érdeklődését?

×