Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

100%-kal megnövekedett olajcsereciklus

Az ipari termelésben egy óra kiesés is milliós nagyságrendű károkat okozhat, amely folyamatos felügyelettel és megfelelő karbantartási eljárásokkal megelőzhető. A magyar alumíniumipar meghatározó szereplője, az Inotal Zrt. is hasonló problémával szembesült: a szalagöntő berendezésében bekövetkezett meghibásodás súlyos termeléskiesést és anyagi kárt eredményezett. A további veszteségek elkerülése érdekében a MOL-LUB Kft. a rendszeres olaj- és gépállapot-felügyelet bevezetését és egy csúcsteljesítményű ipari hajtóműolaj használatát javasolta a cégnek.

„Megnyugtató megoldást kaptunk a szalagöntő gépünk biztonságos üzemeltetéséhez. A tapasztalatok alapján egyéb berendezéseinken is bevezetjük a speciális hajtóműolaj használatát és a rendszeres olajdiagnosztikai vizsgálatot.”

Szőnyi László karbantartás-vezető,
INOTAL Zrt.

A több évtizedes szakmai múlttal rendelkező Inotal Zrt. partnereit folyamatosan ellátja alumínium félgyártmányok széles választékával. A vállalat szalagöntő berendezése 8 éven át hibátlanul működött. A gép általános teljesítményszintű ipari hajtóműolajjal és a gyártó által meghatározott karbantartás mellett az év 300 napján, napi 12 tonna kapacitással termelt. 2010-ben azonban meghibásodás történt: a fogaskerekek váratlanul berágódtak, és a hajtóműolaj az extrém súrlódás és hő hatására teljesen degradálódott. A meghibásodás 5 hét termeléskiesést és 35 000 euró javítási költséget jelentett a vállalatnak.

A további termeléskiesés és javítási költségek elkerülése érdekében a MOL-LUB Kft. kenéstechnikai szakmérnökei a kenőanyag-felhasználás optimalizálása mellett rendszeres WearCheck olajdiagnosztikai vizsgálatokat javasoltak. Ezzel a napjainkban egyre elterjedtebb eljárással nyomon követhető a berendezések természetes elhasználódása, így a meghibásodások is megelőzhetővé válnak, ráadásul a felmerülő károkhoz képest a szolgáltatás költségei elhanyagolhatók.

A MOL-LUB Kft. által végzett vizsgálat során optimalizálták a kenőanyag-felhasználást, és a kenési rendszer is átalakításra került. Az újraindulás után a MOL-LUB Kft. szakemberei a már több ipari alkalmazásban bizonyított, csúcsteljesítményű, speciális kopáscsökkentő és nagy nyomásállóságot biztosító adalékot tartalmazó LE 1604 DUOLEC hajtóműolaj használatát javasolták, amely révén az olajcsereciklus 100%-kal megnövekedett.

Adatlap

Cég:

Inotal Zrt.

IPARÁG:

Alumíniumipar

FELHASZNÁLÁS:

Szalagöntő berendezés

TERMÉK:

LE 1604 DUOLEC hajtóműolaj

SZOLGÁLTATÁS:

A WearCheck szolgáltatásunk új neve LubCheck

LubCheck olaj-és gépdiagnosztika

Kérdezze szakértőnket!
Cristian Grigorescu

Vegyészmérnök
Kenőanyagok

cgrigorescu@molromania.ro
Felkeltettük az érdeklődését?

×