Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Egy, a Közösségért Alapítvánnyal kötött szerződés értelmében a MOL Románia támogatja az Alapítványt a kulturális, oktatási, szociális, szabadidős és sportrendezvények megszervezésében. Az Alapítvány ugyanakkor kiemelt figyelmet fordít a tehetséges, vagy betegségben szenvedő gyermekek támogatására, a közép-kelet-európai népek együttműködésére, a kulturális örökség és a műemlékek védelmére.
www.pentrucomunitate.ro

Rekordszámú jelentkezés az idei MOL Tehetségtámogatón

 • Hatszáznál több pályázat érkezett a MOL Tehetségtámogató idei kiírására
 • Közel 2.000 tehetséges fiatal igényelt összesen több mint 4.500.000 lej támogatást
 • Az eddigi 17 kiírás keretében, 2006-2022. között, 3.340 fiatal sportoló és művész nyert összesen több mint hatmillió lej támogatást

Kolozsvár, 2022. augusztus 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a 17. MOL Tehetségtámogató pályázati eredményeit. Az idén 205 pályázat és 592 fiatal sportoló és művész részesül összesen 583.549 lej támogatásban. A 17 kiírás során, 2006-tól kezdődően, a MOL Tehetségtámogató 3.340 fiatalnak nyújtott 6.050.593 lej támogatást a szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében elkészített pályázatok megvalósítására.

Az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál – Besztercebánya, 2022. július – hazai résztvevői közül 11 a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettje volt: Badea Robert Andrei, Coman Darius Ștefan, Constantinescu Alexandru, Diamandescu Eliza, Nagy Nándor – úszás, Balogh Hanna – cselgáncs,Niculae Melisa Anamaria, Prâsneac Alexandru – atlétika,Novák Edmond, Posea Silvia Maria – kerékpár, Marcu Norbert Mihai – torna.

Öröm és megtiszteltetés olyan fiatalokat támogatni, akiket az ország legjobb ifjú sportolói és művészei közé sorolhatunk, akiknek lehetőségük lesz arra, hogy nemzetközi versenyeken, kiállításokon, konceteken fesztiválokon vegyenek részt. Kétségtelen, hogy még hallani fogunk róluk és büszkék lehetünk az eredményeikre.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója

A MOL Tehetségtámogató idei kiírására az ország 38 megyéjéből és a fővárosból 601 pályázat érkezett – az eddigi legtöbb a 17 kiírás során – amelyek keretében 1.911 tehetséges fiatal igényelt összesen több mint 4.500.000 lej támogatást. A rendelkezésre álló 583.549 összegű alapot két szakértői bírálóbizottság javaslata alapján osztották szét 205 nyertes pályázat között, 592 tehetséges fiatal számára. A 118 nyertes sportpályázat támogatására 223.500 lejt, az 50 művészetire 199.999 lejt, és a 18 év fölötti korcsoport 37 nyertes pályázatára160.050 lejt fordítottak.

A MOL Tehetségtámogató országos szinten ismert, ebben a tárgykörben az egyetlen olyan, amely 17 egymást követő kiírással büszkélkedhet. Ismertté vált a kiváló eredményeket elért különleges nevelési igényű tehetséges fiatalok körében is, akik közül az idén pályázott és nyert támogatást Livia Frona zongoraművész, Alexandru Turcanu úszó és a szépvásári / Târgu Frumos Moldova Speciális Középiskola Goalball csapata. Az érdeklődők egész évben elérhetnek minket, és folyamatosan tájékozódhatnak a Program facebook-csoportjában is – https://www.facebook.com/groups/441998506375878 nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A részleges vagy teljes támogatást nyert pályázatok névjegyzéke megtalálható a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro oldalakon.

Sport
18 év feletti korcsoport
Művészet

560.000 lejes támogatási alappal indul a MOL Tehetségtámogató program új kiírása

 • Folytatódik a MOL Tehetségtámogató program, amely idén 17. kiírásához érkezett
 • A fiatal sportolók és művészek egy hónapig, június 23-ig, pályázhatnak. A Program támogatási alapja 560.000 lej.
 • Az előző 16 kiírásában 2.400 pályázat révén több mint 3.000 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban

Kolozsvár, 2022. május 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhetedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A programban kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére.

Megtisztelő számunkra, hogy számos fiatal művész és sportoló, valamint tanáraik és edzőik figyelnek a MOL Tehetségtámogató program lehetőségeire. A MOL Románia számára továbbra is kiemelt fontosságú a fiatal tehetségek felkarolása, töretlen az elkötelezettségünk az olyan társadalmi felelősségvállalási programok iránt, amelyek a jó felé fordítanak” nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A program meghirdetésére a kolozsvári Szabók Bástyájában került sor. Andrei Pennazio fiatal festőművész kiállítását dr. Dorel Găină egyetemi professzor nyitotta meg. Az jászvásári Octav Băncilă Művészeti Líceum XI. osztályos tanulója a MOL Tehetségtámogató program négy kiírásában nyert támogatást, több személyes és csoportos kiállításon vett részt belföldön és külföldön egyaránt, legutóbb áprilisban, Firenzében állított ki. A rendezvény résztvevőinek különleges élményt nyújtottak a fellépő ifjú zeneművészek: Kiss Janka - hegedű, Tudor Torge - klasszikus gitár, valamint Vizsnyai Botond - ének.

A 8 és 18 év közötti művészek és sportolók 2022. június 23-ig, online nyújthatják be pályázati kérelmüket A Közösségért Alapítvány honlapján ( www.kozossegert.ro). Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is. A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és egy pályázati költségvetést. A 2022-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni.

Nagyon sok fiatal ráébred arra, hogy az elért eredményeket be kell mutatni, és a teljesítményt meg kell ismertetni. Arra biztatjuk a pályázó fiatalokat, hogy foglalják össze az utóbbi két évben elért eredményeiket és magyarázzák meg minél érthetőbben, hogy mit szeretnének elérni. A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.kozossegert.ro honlapon és az egyhónapos pályázati időszak alatt bármikor megkereshetnek bennünket, de a Facebook csoportunkban is kérdezhetnek bennünket. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy kezdje el időben a pályázat összeállítását” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program korábbi 16 kiírásában 2.049 pályázat révén 3.061 fiatal részesült összesen 5.467.000 lej támogatásban.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik, hogy a pályázati költségvetés milyen mértékben felel meg a felvázolt céloknak.

A 17. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2022. június 23. Részletes tájékoztató awww.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

MOL Tehetségtámogató 16. kiírás a rendkívül eredményes sportolók és művészek megsegítésére

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a MOL Tehetségtámogató 16. kiírását
 • A program támogatási alapja 560.000 lej
 • Az idei Tokiói Olimpián négy olyan sportoló vesz részt, akik pályafutásuk elején a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak
 • A pályázatokat online lehet benyújtani, június 19-ig

Kolozsvár, 2021. május 19. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenhatodik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogatót. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételhez. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej. A 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon négy olyan sportoló vesz részt, akik a MOL Tehetségtámogató program korábbi kiírásaiban támogatásban részesültek.

„Nagy öröm számunkra, hogy az ország egyik legrégibb tehetségtámogató programja révén hozzájárultunk olyan fiatalok felkészítéséhez, akik ma az olimpiai válogatott tagjai. A MOL Tehetségtámogató program jól példázza a kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalok megsegítéséért tett kitartó erőfeszítés sikerességét. Ezáltal is szeretnénk megmutatni a fiataloknak, akik azokban a közösségekben élnek, ahol vállalatunk tevékenykedik, hogy a tehetséget fáradhatatlan munkával, kitartással, következetességgel lehet kimunkálni, így alakíthatják szemléletmódjukat, akár sorsukat is. nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei Tokiói Nyári Olimpiai Játékokon résztvevő Szőcs Bernadette (asztalitenisz), valamint Robert Glință, Daniel Martin és David Popovici (úszás), a MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei voltak a 2009-es, 2012-2018-as, a 2016-2018-as és 2020-as, illetve a 2018-as és 2020-as kiírásokban.

A 2021-es kiírásról

A pályázatokat online lehet benyújtani 2021. június 19-ig A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az eredmények bemutatását, a pályázó célkitűzéseit, a felkészítő tanár vagy edző ajánlólevelét, a pályázó aktuális igényeit, valamint a pályázat megvalósításának költségvetési tervezetét.

Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére vagy eszközbeszerzésre.

„Tekintettel arra, hogy az elmúlt évben a sportolók és művészek kevés versenyen, fesztiválon vagy egyéb rendezvényen vehettek részt, a pályázatok elbírálásában fontos szerepe lesz a felkészítő tanárok, edzők, illetve művészeti- és sportklubok vagy szövetségek ajánlóleveleinek. A pályázat egyhónapos futamideje alatt felvilágosítással szolgálunk minden érdeklődőnek. A fiataloknak azt ajánljuk, hogy kezdjék el idejében a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiírás és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal.” nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az eddigi 15 kiírásban 2.766 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4.900.000 lej értékben, 2.223 sikeres pályázattal.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.

A 16. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2021. június 19. Részletes tájékoztató awww.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 560.000 lej támogatásban részesít 607 fiatal sportolót és művészt

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató 15. kiírásának pályázati eredményeit
 • A szakmai zsűrik javaslata alapján 607 fiatal sportoló és művész részesül 560.000 lej összértékű finanszírozásban
 • A Program tizenöt kiírása során, 2006-2020 között, 2.765 tehetséges fiatal nyert összesen több mint 4.900.000 lej támogatást

Kolozsvár, 2020. augusztus 18. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 15. kiírásának pályázati eredményeit. Az 560.000 lejes támogatási alapból 607 fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. Tizenöt év alatt, 2006. óta, a támogatást nyert tehetséges fiatalok száma elérte a 2.765-t.

A nyertes pályázatok több mint fele első alkalommal részesül finanszírozásban: a sportban 54 pályázat a 108-ból, a művészetben pedig 32 pályázat az 56-ból. A 18 év feletti korcsoportban, melyben azok a fiatalok pályázhatnak, akik 18 éves koruk előtt már nyertek támogatást, az idén 39 pályázat van a kedvezményezettek listáján.

A tehetség és a kimagasló teljesítmények kulcsfontosságú értékek a közösségek fejlődésében. 15 éve egy olyan stabil és állandó programmal veszünk részt a fiatal sportolók és művészek nevelésében és támogatásában, amelyet kiváló szakmai zsűrivel, a művészeti- és sportélet elismert személyiségeivel együttműködve valósítunk meg. A fiatalok rendkívüli képessége és az őket felkészítő tanárok, edzők elkötelezettsége minden évben meggyőz bennünket kezdeményezésünk hasznosságáról, illetve a folyamatos támogatás fontosságáról” - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírás kedvezményezettjei közül nagyon sokan elismert művészek vagy sportolók országos és nemzetközi szinten: Cadmiel Boțac, Ilisz Dominik, Sînziana Mircea, Stier Alexa, Szőcs Botond, Maria Voropciuc fiatal zongoraművészek, Ștefan Aprodu, Mălina Ciobanu, Mircea Dumitrescu, Mihaela Mitrofan hegedűművészek, Dávid Kacsó Soma, Zirbo Cornelius csellisták, Ada Ciontu, Kentelki Gábor, Andrei Pennazio ifjú képzőművészek, Emilia Corbu, Adrian Dabija, Andrei Păștin, Amalia Tătăran vívók, Andrei Anghel, Bianca Costea, Fángli Henrietta, Huszár Ingrid, Daniel Martin, David Popovici úszók, Kiss Abigél, Filip Magold, Miruna Lehaci, Matei Vîlcu sakkozók, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș asztaliteniszezők, Ștefan Simion, Tămîrjan Róbert, Zöldi Tamás triatlonisták, Diana Argint, Balogh Hanna, Denisa Șerban cselgáncsozók.


Az idei kiírásra 523 pályázat érkezett, melyben 1.258 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.500.000 lej értékben. Az 560.000 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 607 tehetséges fiatal részesül 203 nyertes pályázat révén. A művészeti zsűri 56 pályázatot javasolt összesen 200.000 lej támogatásra, a sportban pedig 108 pályázat nyert 220.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban a 140.000 lejes támogatási alapból 39 pályázat részesült.

A program, 15 éves fennállása óta egyszerű és jól kiforrott szabályokkal működik. Ez egy lehetőség a tehetséges fiatalok számára támogatást szerezni saját tevékenységükhöz, illetve megtanítja őket megkeresni és megpályázni a rendelkezésükre álló más anyagi forrásokat is. Az utóbbi két évben online pályáznak, de a szervezők továbbra is folyamatos tájékoztatást és segítséget biztosítanak minden érdeklődőnek. A következők időszakban előkészítjük a szerződéskötéshez szükséges dokumentumokat, de már a 16. kiírásra is gondolunk. Azt javasoljuk a jövő május-júniusban jelentkezőknek, hogy idejében készítsék elő pályázatukat, mert a jól megalapozott és részletesen dokumentált pályázatok az esélyesebbek”. – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programban olyan fiatal művészek és sportolók pályázhatnak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket értek el, és anyagi támogatásra van szükségük szakmai pályafutásuk folytatása érdekében.

A részleges vagy teljes támogatást nyert pályázók névsora megtalálható a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. Az 560.000 lejes támogatási keretből 220.000 lej a sport kategória, 200.000 lej a művészeti kategória, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de idő közben betöltötték 18. életévüket.

A program keretében az eddigi 15 kiírás során 2.765 tehetséges fiatal sportoló és művész részesült összesen több mint 4.900.000 lej támogatásban, közülük egyesek többször is az eddig összesen 2.222 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri:

Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – a zsűri elnöke, Miriam Cuibus, színművész, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa, Timotei Nădășan, grafikus, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója, Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora, Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára.

A sportzsűri:

Violeta Beclea Székely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának igazgatója – a zsűri elnöke, Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, Viorel Bitang, az Országos Úszóedző-Kamara volt elnöke, az aradi Aurel Vlaicu Egyetem Szenátusának tagja, Narcisa Lecușanu, a Nemzetközi Kézilabdaszövetség ügyvezetőségi tagja, Marian Ursescu sportújságíró, Gazeta Sporturilor.

A MOL - csoportról

A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre

Ügyvezető

A Közösségért Alapítvány

m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Felméri Erzsébet

PR és CSR koordinátor

MOL Románia

tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 Letölthető anyagok

15-ik alkalommal hirdetik meg a MOL Tehetségtámogató programot. 560.000 lej támogatás fiatal művészeknek és sportolóknak

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdeti meg a MOL Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke 560.000 lej, a pályázatokat online lehet benyújtani június 14-ig

Kolozsvár, 2020. május 14. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenötödik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A pályázati rendszerben szervezett program keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek nyerhetnek támogatást tevékenységük folytatásához. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatokat online lehet benyújtani 2020. június 14-ig A Közösségért Alapítvány honlapján www.kozossegert.ro. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázatnak tartalmaznia kell az elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, a jelenlegi helyzethez igazított sajátos megoldásokat, valamint a költségvetési tervezetet.

A MOL Tehetségtámogatót, amely az egyik legrégebbi pályázati program a tehetséggondozás területén, nem csupán a fiatal sportolók és művészek kiváló teljesítményének és jövőbeni terveinek támogatására hoztuk létre, hanem egyben elismerésnek is azért a többéves munkáért, amelynek során tehetségüket csiszolták és jó példát mutattak más fiataloknak. A MOL Románia továbbra is támogatja az ifjú sportolókat és művészeket, hiszen ez egyike azon társadalmi felelősségvállalási programjainak, amely a közösségekben rejlő értékeket szolgálják, lehetőségeket teremtenek vagy akár sorsokat változtatnak meg.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
Az idei kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak versenyeken való részvételi és utazási költségek fedezésére, a jelenlegi sajátos helyzetben felmerült megoldások alkalmazására és fejlesztésére vagy eszközbeszerzésre.

Az eddigi 14 kiírásban 2.510 fiatal sportoló és művész nyert támogatást, több mint 4.340.000 lej értékben, 2.018 sikeres pályázattal.
A MOL Tehetségtámogató program szervezői az egyhónapos pályázati időszakban folyamatosan tájékoztatják az érdeklődőket. Azt javasoljuk fiatal sportolóknak és művészeknek, hogy idejében kezdjék el a viszonylag egyszerű pályázat összeállítását. Amennyiben a www.kozossegert.ro honlapon megtalálható kiírás és online pályázati űrlapba foglaltakon túl további tájékoztatásra van szükségük, forduljanak hozzánk bizalommal.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program korábbi kedvezményezettjei között vannak: Amalia Tătăran párbajtőrvívó, Osonó Színházműhely, Cornelius Zirbo csellóművész, Mălina Ciobanu hegedűművész, Andrei Gafița atléta, Imre Emil rövidpályás gyorskorcsolyázó, Alexandru Cadmiel Boțac zongoraművész, Csibi Melinda képzőművész, Robert Glință úszó, Adina Diaconu asztaliteniszező.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. 
A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.
A 15-ik kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2020. június 14. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.
A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról 

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 232 töltőállomást üzemeltet, két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m: 0755-045699 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

560.000 lej értékű támogatás a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató program keretében. Online lehet pályázni

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke 560.000 lej
 • A pályázatokat online kell benyújtani június 15-ig

Ploiești, 2019. május 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, amelyben kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatokat idéntől online kell benyújtani a www.kozossegert.ro honlapon 2019. június 15-ig. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2018-2019 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Az elmúlt 13 év során a MOL Románia 1.724 alkalommal támogatott 2.184 fiatal sportolót és művészt. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.780.000 lej.

“A tehetséges fiatalok folyamatos támogatásával hozzájárulunk életminőségük javításához, és ezáltal kedvezően befolyásoljuk a közösségek életminőségét is. A rendkívüli teljesítmények eléréséhez nélkülözhetetlen a tehetség és a kitartó munka, de a sikerhez hozzájárulnak azok is, akik támogatást biztosítanak. Robert Glință úszóval például, aki elsőnek jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra, hét éve tart az együttműködés, de a 14 éve megszervezett MOL Tehetségtámogató program keretében számos más értékes fiatalt is támogattunk rövidebb vagy hosszabb ideig” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a ploiești-i Vega Olimpiai Uszodában került sor, melyen részt vettek a korábbi kiírásokban nyertes, Prahova megyei fiatalok: Clara Spânu és Emilia Colți Dumitrescu úszók, Mihai Alexandru ifjú hegedűművész, Daria Duca kerékpáros, Ana Tudose zongorista, Cătălin Onofrei cselgáncsos, Iarina Slobozeanu ifjú festőművész, Diana Vlad karatéka, valamint Toma Mirițescu Mentord díjas, érdemes úszóedző. “A támogatás segítségével megvásárolt felszerelés erősítette bennem a versenyszellemet, növelte önbizalmamat és az úszás iránti szenvedélyemet” – nyilatkozta Clara Spânu.

A 2019-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„Ez az első olyan kiírás, melyre elektronikusan várjuk a pályázatokat. A pályázóknak a Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) egy személyes fiókot kell létrehozniuk, és a pályázatot online kell beküldeniük. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy a regisztrációs folyamatot időben kezdjék el, hogy a szoros határidő miatt adódó hibalehetőségeket elkerülhessék, és a szükséges pályázati dokumentumokat megfelelően állíthassák össze” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018-as, 13-ik kiírás kedvezményezettjei közül Robert Glință úszó az elsőként jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra. A krajovai Cristina Tomescu fiatal zongorista megnyerte az Orbetello Piano Competition Junior 2019 verseny I. díját, Andreea Cristina Verdeș Romániát fogja képviselni a 2019-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, a besztercei Alexandru Grecu pedig III. díjat szerzett az „Alirio Diaz” ausztriai klasszikus gitár versenyen. Amalia Tătăran párbajtőrös harmadjára is megvédte országos bajnoki címét, Alyln Arhire idén is első díjat szerzett az Országos Klasszikus Balett- és Modern Tánc Versenyen, Huszár Ingrid úszó részt vett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A jászvásári, 13 éves Andrei Pennazio ifjú képzőművész 7 kiállításon vett részt és megnyert egy országos festészeti versenyt. Alexia Hecico nagybányai atléta a Hegyifutó Világbajnokságon VI. lett egyéniben, III. helyezést ért el csapatversenyben, Ilinca Amariei pedig megnyerte az U18 országos teniszbajnokságot.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.
A zsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.
A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. június 15. Részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia és a Közösségért Alapítvány 526 fiatal sportolónak és művésznek nyújt több mint 560.000 lej támogatást

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Tehetségtámogató program 13. pályázati kiírásának eredményeit
 • A szakmai zsűrik javaslata alapján 526 fiatal sportoló és művész részesül több mint 560.000 lej támogatásban
 • A program keretében 13 év alatt 2.186 tehetséges fiatal sportoló és művész nyert összesen több mint 3.780.000 lej támogatást

Kolozsvár, 2018. augusztus 16. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 526 fiatal sportolót és művészt részesít anyagi támogatásban a 13. MOL Tehetségtámogató program keretében. A támogatási alap több mint 560.000 lej. 2006 óta, az elmúlt 13 év során, 2.186 tehetséges fiatal részesült anyagi támogatásban.

A 13. kiírás során támogatott pályázatok több mint fele első alkalommal nyert: 170 pályázatból 103 a sport, illetve a 70 pályázatból 42 a művészet kategóriában. A támogatásban részesülő fiatal művész- és sporttehetségek az utóbbi években kiváló eredményeket értek el hazai és nemzetközi megmérettetéseken, mint például Robert Glință, Daniel Martin és Andrei Anghel úszás, Miruna Lehaci, Matei Mogîrzan és Mălina Aciu sakk, Amalia Tătăran, Bianca Benea és Schlier Zsuzsa vívás, Miklós Andrea, Marina Băboi, Andrei Gafița atlétika, Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Rareș Șipoș asztalitenisz, Tămîrjan Róbert triatlon, Mălina Ciobanu, Mihaela Mitrofan, Mircea Dumitrescu hegedű, Cristina Tomescu, Eva Garet, valamint Cadmiel Boțac zongora sport vagy művészeti ágazatokban.

„A támogatási alap 60%-os emelése lehetővé tette a kedvezményezettek számának 35%-os növekedését, valamint a kiemelkedő eredmények hangsúlyosabb támogatását az előző kiíráshoz képest. A szakmai zsűrik hozzájárulásával programunk 13 éve folyamatosan és következetesen támogatja Románia eljövendő bajnokait. A támogatott fiatalok kimagasló eredményei, programunk népszerűsége és egyszerű hozzáférhetősége ismételten igazolja, hogy a megfelelő formát választottuk ennek a pályázati programnak .” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei kiírásra 465 pályázat érkezett, melyben 1.059 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást több mint 3.100.000 lej értékben. Az 562.500 lejes támogatási alapból a két szakmai zsűri javaslata alapján 526 tehetséges fiatal részesül, a 282 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri 70 pályázatot javasolt összesen 203.866 lejjel történő támogatásra, a sportban pedig 170 pályázat nyert 218.634 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban – amelybe azok a fiatalok kapnak pályázati meghívást, akik nagykorúságuk elérése előtt a program kedvezményezettjei voltak – a 140.000 lejes támogatási alapból 42 pályázat részesült.

„A MOL Tehetségtámogató program egyszerű és jól meghatározott szabályok alapján működik 13 éve. A pályázónak a kiírás szerint kategóriánként 4-6 kötelező dokumentumot kell beküldenie, melyek által lehetősége nyílik meggyőzni a zsűrit a finanszírozás fontosságáról. Mint minden versenyben, itt is fontos a szabályokhoz való alkalmazkodás, melyek betartása sportszerűségről tesz bizonyságot, az ezektől való eltérés pedig – például hiányos dokumentáció, 10.000 lej feletti összeg igénylése, határidők túllépése – a pályázat érvénytelenítését vonja maga után.” - nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A részleges vagy teljes támogatásban részesülő pályázók névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A 13. pályázati kiírás támogatási keretéből 220.000 lej a sport kategória, 200.000 lej a művészeti kategória, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére állt, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de idő közben betöltötték 18. életévüket.

A program keretében a eddigi 13 kiírás keretében 2.186 tehetséges fiatal sportoló és művész részesült összesen több mint 3.780.000 lej támogatásban – közülük egyesek több évben is –, 1.724 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri:
Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – a zsűri elnöke, Miriam Cuibus, színművész, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa, Timotei Nădășan, grafikus, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója, Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora, Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára.

A sportzsűri:
VVioleta Beclea-Székely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának igazgatója – a zsűri elnöke, Octavian Amzulescu, a Romániai WFK Karate Szövetség elnöke, Cătălin Becheru, a bukaresti Navi Sport Klub elnöke, Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 215 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor
MOL Romania
tel.: 0264-407624 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m: 0755-045699 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia megemelt támogatási alappal hirdeti meg a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató programot

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenharmadik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke idén 560.000 lej, a korábbi kiíráshoz képest 210.000 lejjel emelték
 • Az elmúlt tizenkét évben a MOL Románia több mint 3.220.000 lejjel támogatott 1.953 fiatal sportolót és művészt

Szatmárnémeti, 2018. május 18. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tegnap este tizenharmadik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatok benyújtásának határideje 2018. június 16. A program részletei a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2017-2018 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Az elmúlt tizenkét év során a MOL Románia 1.442 alkalommal támogatott 1.953 fiatal sportolót és művészt, egyeseket többször is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.220.000 lej.

“A tehetség, a munka és a kiváló teljesítmény olyan értékek, amelyek szorosan kötődnek azoknak a közösségeknek a jövőjéhez, amelyekben tevékenykedünk. A fiatal művészek és sportolók kitartó támogatásával hangsúlyozni kívánjuk az általuk képviselt értékek fontosságát, valamint azt, hogy érdemes ápolni a tehetségeket és különböző országos, európai, világszintű vagy olimpiai versenyeken felhívni rájuk a figyelmet” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a szatmárnémeti Csipler Sándor vívóteremben került sor. A rendezvényen részt vett Mácska Ádám, Ianos Oroian, Ionuț Gurza és Szilágyi Balázs vívó, Izabela Voropciuc fiatal zongoraművész, valamint Csiszár Ferenc mentor. “A támogatás lehetővé tette a felkészülésemhez nélkülözhetetlen minőségi hangszer megvásárlását” – nyilatkozta az ifjú zongorista.

A 2018-as kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A mai tehetséges fiatalok lesznek a holnap értékes és tiszteletreméltó személyiségei. Örömteli számunkra a velük való együttműködés ebben a lenyűgöző átalakulási folyamatban. A sikerhez vezető úton a fiatal művészeknek és sportolóknak szükségük van útbaigazításra, érzelmi támaszra, de anyagi támogatásra is. Értékeljük a MOL Románia elkötelezettségét a helyi közösségek aktív és hosszú távú támogatása iránt, hiszen a tehetségek felkarolása egy befektetés a közös jövőnkbe”nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2017-es, 12-ik kiírás kedvezményezettjei közül három sportoló részt vett a 2018-as téli olimpiai játékokon: Phjoncshangban Lőrincz Tímea sífutó, valamint Ștefan Mușei és Andrei Turea szánkós állt rajthoz. Andreea Dragoman asztaliteniszező részt vesz a Buenos Airesben sorra kerülő, 2018-as ifjúsági olimpián. A brassói származású Andrei Păștin kardvívó Veronában, 2018. áprilisában megszerezte Románia első világbajnoki aranyérmét, egyéniben, kadét korcsoportban. A krajovai Cristina Tomescu ifjú zongorista immár harmadik éve ér el első helyezést a zenei tantárgyverseny országos szakaszán, Cadmiel Boțac pedig megnyerte az Adilia Alivea és a Piano Campus rangos franciaországi zongoraversenyeket. Az Osonó Színházműhely 30 díjat nyert országos és nemzetközi fellépéseken és versenyeken, a sepsiszentgyörgyi csapat Hamburgtól Bangkokig számos városban állt színpadra.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2018. június 16. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL Csoportról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 29.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több, mint 1.700 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 214 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat:
Felméri Erzsébet
CSR&PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

Több mint 380 fiatal sportoló és művész részesül finanszírozásban a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány Tehetségtámogató programjának keretében

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a MOL Tehetségtámogató program 12. pályázati kiírásának eredményeit
 • A szakmai zsűrik javaslata alapján 387 fiatal sportoló és művész részesül a 359.000 lejes támogatási alapból
 • A program keretében 12 év alatt összesen 1.954 tehetséges fiatal sportoló és művész kapta a több mint 3.230.000 lej támogatást

Kolozsvár, 2017. augusztus 16. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 387 fiatal sportolót és művészt részesít anyagi támogatásban a 12. MOL Tehetségtámogató program keretében. A támogatási alap 359.000 lej.

Az idei kiírásra is több olyan fiatal pályázott sikerrel, aki az utóbbi években kiváló eredményt ért el hazai és nemzetközi versenyeken, köztük: Adina Diaconu és Andreea Dragoman, asztalitenisz; Miklós Andrea, Cosmina Spiridon és Andrei Gafița, atlétika; Ana Dascăl, Daniel Martin és Radu Marius, úszás; Paula Gliga és Balogh Hanna, cselgáncs; Schlier Zsuzsa és Amalia Tătăran, vívás; Mălina Ciobanu, hegedű; Cadmiel Boțac, zongora. Violeta Beclea-Székely és Márkos Albert, a sport- és művészeti zsűrik elnökei, nagyra értékelték a támogatásra javasolt fiatalok teljesítményét, ugyanakkor kiemelték a legjobbak kitartását és szerénységét.

Az idei kiírásra 515 pályázat érkezett, melyben 1.162 fiatal sportoló és művész részére igényeltek támogatást 3.043.000 lej értékben. A 359.000 lejes támogatási alapból 387 tehetséges fiatal részesül a két szakmai zsűri javaslata alapján, a 179 nyertes pályázat révén.

„Immár 12 éve támogatjuk a tehetséges fiatalokat, hozzájárulunk a fejlődésükhöz és elősegítjük az országos és nemzetközi versenyeken való szereplésüket. Így szeretnénk aktívan részt venni az eljövendő romániai bajnokok kinevelésében. A pályázati lehetőség folyamatosságának valamint a szakmai zsűrik elkötelezettségének és komolyságának köszönhetően a tehetséges fiatalok bizalommal pályáznak” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A művészeti zsűri 49 pályázatot javasolt összesen 120.000 lej támogatásra, a sportban pedig 106 pályázat nyert 169.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban – amelybe azok a fiatalok kapnak pályázati meghívást, akik nagykorúságuk elérése előtt a program kedvezményezettjei voltak – a 70.000 lejes támogatási alapból 24 pályázat részesült.

„Az idei nyertes pályázatok többségének a zsűrik részleges támogatást javasoltak. A teljes finanszírozás esélyét növeli az eredmények világos bemutatása, a célok pontos megfogalmazása és a költségvetés megfelelő összeállítása. Egy viszonylag egyszerű pályázatról van szó, munkatársaink pedig egész évben az érdeklődők rendelkezésére állnak. Idén is több mint 500 pályázati kérelem érkezett, ami azt mutatja, hogy a program könnyen hozzáférhető és országszerte ismert” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertesek névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A 12. pályázati kiírás támogatási keretéből 169.000 lej a sport kategória, 120.000 lej a művészeti kategória, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére állt, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A program keretében 12 év alatt 1.954 tehetséges fiatal sportoló és művész részesült összesen 3.230.000 lej támogatásban – közülük egyesek több alkalommal is – az 1.441 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri:
Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – elnök, Miriam Cuibus, színművész, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa, Timotei Nădășan, grafikus, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója, Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora, Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára

A sportzsűri:
Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója – a zsűri elnöke, Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, a Román Sport Akadémia és a Román Vívószövetség elnöke, Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok, Simona Richter, a női cselgáncs-válogatott másodedzője, az első romániai olimpiai érmes női cselgáncsozó, Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője

A MOL Csoportról és a MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport 40 országban fejti ki tevékenységét, Európában, a Közép-Keleten, Észak-Afrikában és a FÁK tagországaiban, világszinten több mint 25.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül több mint 2.000 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában. Romániában a MOL 156 tagú töltőállomás-hálózattal rendelkezik, a nagykereskedelmi és a kenőanyag eladásban folyamatos növekedés jellemzi. A MOL belépett a földgázpiacra is, a MOL Energy Trade révén. A MOL Csoport koncessziós szerződést kötött az Országos Ásványkincs Hatósággal 3 kutatási blokkra Románia nyugati részén.
A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Letölthető anyagok

MOL Tehetségtámogató program 2017

A MOL Románia 350.000 lej támogatást nyújt fiatal sportolóknak és művészeknek a Tehetségtámogató program keretében

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdeti meg a MOL Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke az idei kiírásban 350.000 lej
 • Az elmúlt tizenegy évben a MOL Románia több mint 2.870.000 lejjel támogatott 1.846 fiatal sportolót és művészt

Csíkszereda, 2017. május 17. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenkettedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek számára. Az országos program támogatási kerete 350.000 lej, amelyet a MOL Románia biztosít. A pályázatok benyújtásának határideje 2017. június 17. A részletes tájékoztató, a szükséges dokumentumok és formanyomtatványok a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában.

Az elmúlt tizenegy év során a MOL Románia 1.261 alkalommal támogatott 1.846 fiatal sportolót és művészt, egyeseket közülük több alkalommal is. Az eddigi támogatás összértéke több mint 2.870.000 lej.

“12 éve folyamatosan segítjük azokat a fiatal sportolókat és művészeket, akik európai és világszintű versenyeken, fesztiválokon, olimpián képviselik az országot. Kiváló eredményeket elért fiatalokat támogatunk, ezáltal is kifejezve a tehetségük és munkájuk iránti elismerésünket.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A meghirdetésen részt vevő korábbi kedvezményezett fiatalok beszéltek a támogatás fontosságáról, annak meghatározó szerepéről a pályafutásukban. Imre Emil, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (FOTE) egyetlen hazai aranyérmese és a két ezüstérem közül az egyik birtokosa elmondta: „A támogatás segítségével sikerült olyan felszerelést és eszközöket vásárolnom, amelyekről korábban csak álmodtam, de amelyek szükségesek a felkészüléshez.”

A 2017-es kiírás támogatási alapja 350.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„A pályázat összeállítása viszonylag egyszerű. Az utóbbi két év versenyeredményeinek, valamint a jövőbeni tervek bemutatásán kívül fontos a költségvetési tervezet pontos megszerkesztése. A költségtételek és a kitűzött célok körültekintő összehangolása segíti a fiatalokat életük egyéb területeinek megtervezésében is.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2016-os, 11-ik kiírás kedvezményezettjei közül több úszó tartja az országos rekordot a saját versenyszámában: Ștefan Cozma, Ana Dascăl, Robert Glință, Huszár Ingrid, Daniel Martin, Vlad Pațurcă, Andrei Rusen, Simona Savastița.

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 160.000 lej a sport kategóriában, 120.000 lej a művészetiben, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. június 17. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

Letölthető anyagok

2016 tehetségtámogató program

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a MOL Tehetségtámogató 11. kiírásának pályázati eredményeit. A 354.000 lej összértékű támogatás 360 fiatal sportolónak és művésznek jelent segítséget, köztük öt olimpiai versenyzőnek.

A MOL Tehetségtámogató kedvezményezettjei közül 5 sportoló vesz részt a Rio de Janeiroban megrendezett Nyári Olimpiai Játékokon: Radu Marius úszó, 6 alkalommal részesült támogatásban; Glință Robert úszó, ötszörös támogatott; Miklós Andrea atléta, 3 alkalommal részesült támogatásban; Szőcs Bernadette, asztaliteniszező, egy alkalommal részesült támogatásban; Dascăl Ana úszó, most nyert először támogatást.

„Különleges öröm tölt el ebben az olimpiai évben. Az „Citius, Altius, Fortius” jelmondat sok munkát jelent, kitartást, következetességet, jellemformálást, rugalmasságot. Mindezek soha nem jönnek maguktól. A tehetség önmagában nem elegendő jobbnak és erősebbnek lenni, ahhoz állhatatosságot, megfelelő felszereltséget és felkészülési feltételeket kell társítani. És most azért örvendhetünk, mert 11 éven át úgy tudtuk támogatni a tehetséges fiatalokat, hogy közülük egyesek Romániát képviselhessék az Olimpiai Játékokon. Külön gratulálunk a romániai olimpiai keret öt tagjának, akik a MOL Tehetségtámogató korábbi és jelenlegi kedvezményezettjei. Hasonlóképpen gratulálunk edzőiknek ehhez a teljesítményhez. A sport és művészet 11 éves folyamatos támogatása mellett büszkék vagyunk azokra a tehetséges fiatalokra, akiket az ország és a világ legjobbjai között tartanak számon. Az ő munkájuk támogatására, és a pályakezdő, talán ma még ismeretlen fiatalok támogatására érdemes fenntartani hosszútávú és állandó programokat, amelyek eredménye egy egész országot megörvendeztet.” nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A második évtizedébe lépett MOL Tehetségtámogató idei kiírására rekordszámú, 534 támogatási kérelem érkezett, 1.859 fiatal részére igényeltek támogatást, több mint 3.300.000 lej értékben. A 354.000 lejes támogatási alapból a sport- és művészeti zsűri javaslata szerint 360 tehetséges fiatal részesül 171 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri 50 pályázatot javasolt összesen 120.000 lej támogatásra, a sportban pedig 103 pályázat nyert 164.000 lej összértékű finanszírozást. A 18 év fölötti korcsoportban – amelybe azok a fiatalok kapnak pályázati meghívást, akik nagykorúságuk elérése előtt a program kedvezményezettjei voltak – a 70.000 lejes támogatási alapból 18 pályázat részesült.

„A MOL Tehetségtámogató pályázati eljárása viszonylag egyszerű. A pályázati űrlap és a négy melléklet előkészítéséhez munkatársaink egész évben folyamatos tájékoztatást nyújtanak az érdeklődőknek. A nagyszámú támogatási kérelem azt mutatja, hogy a program országszerte ismert és könnyen hozzáférhető.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az idén nyertes ifjú művészek között van Ciobanu Mălina és Dumitrescu Mircea - hegedű, Szőcs Botond - zongora, Ciontu Ada - képzőművészet, Zirbo Cornelius - cselló és a Kodály Zoltán Gyermekkar.

A nyertesek névsora megtalálható a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A 11. pályázati kiírás támogatási keretéből 164.000 lej a sport kategória, 120.000 lej a művészeti kategória, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére állt, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A program keretében 11 év alatt 1.848 tehetséges fiatal művész és sportoló részesült összesen 2.871.000 lej támogatásban – közülük egyesek több alkalommal is – az 1.264 nyertes pályázat révén.

A művészeti zsűri:
Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – elnök
Miriam Cuibus, színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa,
Timotei Nădășan, grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója
Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora
Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára

A sportzsűri:
Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója – a zsűri elnöke
Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, a Román Sport Akadémia elnöke
Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok
Simona Richter, a női cselgáncs-válogatott másodedzője, az első romániai olimpiai érmes női cselgáncsozó
Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője

Letölthető anyagok

A MOL Románia 350.000 lej támogatást nyújt fiatal sportolóknak és művészeknek a 11. alkalommal meghirdetett Tehetségtámogató program keretében

Jászvásár, 2016. május 18. A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizenegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. Az országos program támogatási kerete 350.000 lej, melyre kiváló eredményeket elért fiatal művészek és sportolók pályázhatnak.

A program meghirdetésének fő eseménye a korábbi években támogatott fiatal képzőművészek közös kiállítása volt, amelyre Jászvásárból, Marosvásárhelyről, Bákóból, az argeși Corbeni-ből és Bukarestből érkeztek alkotások.

A program keretében egyénileg és csoportosan is lehet pályázni a sport és művészeti kategóriában egyaránt. Az elmúlt tíz év során a MOL 1.090 alkalommal támogatott 1.664 fiatal sportolót és művészt, több mint 2.500.000 lej értékben, egyeseket közülük több alkalommal is.

A tavalyi kiírás nyertesei közül jelentős eredményeket ért el Tătăran Amalia párbajtőrvívó, Miklós Andrea atléta, Glință Robert úszó, Ciobanu Mălina hegedűművész, Ciontu Ada és Alexandru David képzőművész, Popescu Dor Geta hegymászó.

„A fiatal sportolók és művészek élnek a tíz éve folyamatosan létező támogatási lehetőséggel, számolnak vele a költségvetésük összeállításában. A legtöbb támogatási kérelem jól indokolt, megalapozott, az igényelt összegek pedig a szükségleteknek megfelelően, a lehetséges legtöbb 10.000 lejtől az eddigi legkevesebb 170 lejig terjednek” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A MOL Tehetségtámogató ifjú képzőművészeinek első közös kiállításán részt vett Alexandru David (Jászvásár), Călinescu Sorina és Călinescu Ștefania (Corbeni, Argeș), Ciontu Ada (Bukarest), Csibi Melinda és Szitai Eszter (Marosvásárhely), Melinte Ștefana Georgiana és Melinte Cristian George (Roșcani, Iași), Onea Vanessa (Bákó), valamint Bandi András fotóművész (Marosvásárhely).

A tavalyi kiírás kedvezményezettjei közül idén egyéves megbízással ismét kinevezték a tehetség tíz „nagykövetét”, akik jószolgálati tevékenységet vállaltak a program hírének közvetítésében. A MOL Tehetségtámogató „diplomáciai testületét” Imre Emil irányítja, a téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál egyetlen romániai aranyérmese.

A tehetség követei: Alexandru David, rajz és festészet; Cadăr Benedicta, pánsíp; Gafița Andrei, távgyaloglás; Ivancia Mădălina, hegedű; Lupu Andreea, kardvívás; Orheanu Ștefan, ír tánc; Szitai Eszter, festészet, tűzzománc; Tătăran Amalia, párbajtőr; Verdeș Andreea, ritmikus gimnasztika.

A program keretében 350.000 lej összértékű támogatásra, eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére pályázhatnak 8-18 éves fiatalok, illetve 18 év fölöttiek.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret 160.000 lej a sport kategóriában, 120.000 lej a művészetiben, 70.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2016. június 18.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A részletes tájékoztató pályázati útmutató, illetve a pályázáshoz szükséges dokumentumok, űrlapok letölthetők:

Letölthető anyagok

Segíthetek? tehetségtámogató program 2015

Eredmények 2015

A MOL Románia idén 350.000 lejt juttat 493 ifjú sportolónak és művésznek a Segíthetek? Tehetségtámogató Programban

 • Több mint 900 tehetséges fiatal pályázott a Segíthetek? MOL Tehetségtámogató idei, 10. kiírásában
 • A MOL Románia 350.000 lejjel támogatja a 138 nyertes pályázatban résztvevő 493 ifjú sportolót és művészt
 • A program keretében 10 év alatt 1.665 tehetséges fiatal művész és sportoló kapott támogatást, összesen 2.510.000 lejt

Kolozsvár, 2015. augusztus 14. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány közzétette a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program 10. kiírásának nyerteseit. A 350.000 lej összértékű támogatásból 493 fiatal sportoló és művész részesül.
A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató 10. meghirdetésére több mint 900 tehetséges fiatal sportoló és művész jelentkezett az ország minden részéből. Az idén 350.000 lejre emelt támogatási alapból 493 fiatal részesül, 138 nyertes pályázat keretében.
„A Segíthetek? Tehetségtámogató Program révén sikerült hozzájárulnunk több sportoló kiváló nemzetközi eredményéhez, így az idei Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál mindhárom romániai aranyérméhez és az Európai Játékokon szerzett egyik aranyéremhez. Az ifjú művészek támogatásával pedig kifejeztük megbecsülésünket mindennel szemben, ami művészeti értéket képvisel. Ezeknek a csodálatos, kiváló teljesítményű fiataloknak a munkáját minden pillanatban támogatni kell, és mi, ahogy az elmúlt tíz évben, a továbbiakban is megbízható partnerük kívánunk maradni” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.
A művészeti zsűri 39 nyertes pályázatnak osztott szét 120.000 lejt, a sportzsűri pedig 86 pályázatnak ítélt oda 160.000 lejt. A 18 év fölötti korcsoportban – ahová azokat hívja meg A Közösségért Alapítvány, akik korábban sikeresen pályáztak, de időközben nagykorúak lettek – 13 ifjú részesült a 70.000 lejes alapból.

A Segíthetek? MOL Tehetségtámogató 10. kiírásának nyertes pályázói között van Gâdea Maria Claudia, Miklós Andrea és Imre Emil, az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál aranyérmesei, Amalia Tătăran szatmári párbajtőröző, az Európai Játékok aranyérmese, Predescu Alexandra világbajnok vívó, Diaconu Adina Európa-bajnok asztaliteniszező, Ada Ciontu képzőművész és Ciobanu Mălina zongoraművész.
„A pályázás révévn a fiatalok bátorságot nyerhetnek saját értékeik érvényesítéséhez. A gazdag tapasztalattal rendelkező és széles látókörű zsűri-tagok pedig egyaránt figyelnek a már ismert, eredményes fiatalokra, valamint a pályakezdő, még ki nem bontakozott tehetségesekre” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.
Az eredmények megjelentek a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon.

A programról:
A „Segíthetek?” program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret idéntől a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 120.000 lej, továbbá 70.000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.
A program keretében 10 év alatt összesen 2.510.000 lej támogatást kapott 1.665 fiatal művész és sportoló, közöttük sokan vannak, akik több évben is sikeresen pályáztak. Tíz év alatt összesen 1088 pályázat nyert támogatást.

A művészeti zsűri:
Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – elnök
Miriam Cuibus, színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa,
Timotei Nădășan, grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója
Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora
Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára

A sportzsűri tagjai:
Violeta Beclea-Szekely, Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója – a zsűri elnöke
Laura Cârlescu Badea, olimpiai- és világbajnok vívó, a Román Sport Akadémia elnöke
Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok
Simona Richter, a női cselgáncs-válogatott másodedzője, az első romániai olimpiai érmes női cselgáncsozó
Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője

A 2015-ös kiírás nyertesei:

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kilencedik alkalommal hirdette meg a „Segíthetek?” – MOL Tehetségtámogató programot A „Tehetség követei” átvették megbízólevelüket

Országos szinten eredményes és elismert kilenc fiatalt neveztek ki egy évre a tehetség követévé. A „Segíthetek?” – MOL Tehetségtámogató új „diplomáciai testületét” Imre Emil gyorskorcsolyázó, a Kínában megrendezendő 2014. évi nyári Ifjúsági Olimpiai Játékok romániai ifjú sport-nagykövete irányítja, aki mostanáig két alkalommal nyert támogatást a program keretében.

„A kitartás és a munka az eredményesség feltétele úgy a sportban, mint a művészetben egyaránt. A MOL Románia folyamatosan támogatja a tehetséges fiatalokat, ahogyan azt a nyolc éve elindított programban vállalta. Hosszútávon megbízható partner akarunk maradni, mert tudjuk, hogy a teljesítményhez vezető úton nem léteznek rövidítések. Ezek a fiatalok a feláldozott idejük és erőfeszítésük révén lesznek kiválóak, bebizonyítva mindannyiunknak, hogy az adottság és a tehetség csak fegyelemmel, összpontosítással és odaadással társulva válik eredményessé.” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója

”Nyolc év alatt a programban résztvevő fiatalok gyakorolták a saját értékeik menedzselését, megtanulták egy pályázati iratcsomó összeállítását és a pénzügyi felelősséget. Ez a tapasztalat az alapja annak a kezdeményezésnek, hogy a tehetség követeiként hozzájáruljanak a program ismertetéséhez, jó hírének terjesztéséhez. Lehet, hogy ez a program eddigi legjobb közösségi eredménye.” – mondta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A program idei meghirdetésén jelen volt több olyan országos bajnok és országos versenyek nyertese, akik az elmúlt években támogatásban részesültek, valamint a zsűri két tagja: Ivan Patzaichin többszörös olimpiai bajnok és Doina Sava, az úszóválogatottak edzője. Beszéltek a megnyert támogatás felhasználásáról, illetve annak szükségességéről a sport- és művészeti teljesítményben.

A program egy évre megbízott nagykövetei Imre Emil mellett: Andrei Gafița, ezüstérmes Balkán-bajnok 10 km gyaloglásban; Bálint Bernadett ifjúsági ezüstérmes világbajnok asztaliteniszező; Bandi András, fotóművész; Amalia Tătăran, ezüstérmes Európa-bajnok vívó; Mara Prună, a zeneszerző országos verseny háromszoros nyertese; Cosmin Marinescu, balettművész; Mihaela Mărculescu, teniszező; Mircea Dumitrescu, hegedűművész és Cătălina Grecu, zongoraművész.

Az eseményen készült videó megtekinthető itt.

A program 290.000 lej össztámogatást nyújt eszközbeszerzésre vagy utazási költségek fedezésére 8-18 év közötti sportolók és művészek számára, illetve a 18 év fölötti korcsoportban.

A nyolc év óta folyamatosan létező program keretében a MOL Románia közel 2.000.000 lej támogatásban részesített 1.700 fiatal hazai sportolót és művészt. A 2013-ban sikeresen pályázó fiatalok több mint 500 országos- és több mint 180 nemzetközi versenyen, bajnokságon szereztek érmet, vagy értek el pontozott helyezést.

A programról:

A „Segíthetek?” program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 80.000 lej.

Az idén is további 50.000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatokat 2014. június 27-ig lehet benyújtani. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

Letölthető anyagok

Eredmények 2013

A MOL Románia 295.000 lej összeggel támogat 318 tehetséges és jó eredményeket elért fiatal sportolót és művészt a nyolcadik alkalommal meghirdetett Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program keretében.

„A tehetséges fiatalok teljesítményének és törekvéseinek támogatása hosszútávú és aktív közösségi tevékenységünk velejárója. Az előző hét évben támogatott fiatal sportolók és művészek közel 600 országos és nemzetközi versenyen értek el helyezést. A Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program nyolcadik meghirdetésével a támogatások összértéke közelíti a kétmillió lejt, amelyből 1.700 ifjú részesült.” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A sport és művészeti kategóriában, valamint a 18 év fölötti korcsoportban benyújtott 406 pályázat közül a két bírálóbizottság és A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma a 128 pályázatot díjazott. Nyertes pályázatok 21 megyéből vannak, legtöbb a fővárosból. A kedvezményezett ifjak száma 318.

A nevezetesebb pályázók között van Amalia Tătăran szatmári vívó, az olimpiai válogatott tagja (18 év fölötti korcsoport), aki minőségi sportfelszerelés vásárlására és világkupa-versenyen való részvételre nyert támogatást.

„Ez a program közvetlenül alakítja a tehetséges fiatalok jövőjét. Zlătior Alexandra szászfenesi zongoraművész számára kizárólag az elnyert támogatás tette lehetővé, hogy résztvegyen a skóciai Royal Konzervatórium nyári egyetemén, ahol a tanulmányai jövőjét meghatározó döntéseket hoz. Călinescu Ștefania – Corbeni, Argeș m. – kifejezte abbéli örömét, hogy két kislányának lehetősége nyílt a művészpályán történő elinduláshoz szükséges támogatás megszerzésére.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A művészeti zsűri a 107 beérkezett pályázatból 33 között osztotta el a rendelkezésére álló 80.000 lejt. A sportzsűri 279 pályázatot értékelt, közülük 83-t díjazott a 165.000 lej összegű alapból. A 18 év fölötti korcsoport részére elkülönített 50.000 lejből 12 olyan pályázó részesült, aki korábban a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program nyertesei voltak, de időközben betöltötték a 18 évet.

„Örömmel tapasztaltuk idén a pályázatok minőségének jelentős emelkedését. Míg a korábbi években a képzőművészeti és fotópályázatok közül csak néhány volt igazán kiemelkedő, ebben az évben a többségük támogatásra érdemes volt. Amennyiben ez a minőségi javulás az elkövetkező években is fennmarad, még nehezebb lesz elosztani a rendelkezésre álló támogatást.” – nyilatkozta Timotei Nădășan, a művészeti bírálóbizottság tagja.

„A Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató Program sportzsűrijének elnökeként szerzett tapasztalt alapján elmondhatom, hogy egyáltalán nem volt könnyű kiválasztanunk az idei kedvezményezetteket. A megnyert pénzbeli támogatásokon túl, ezek a sportolók gazdagították pályázati tapasztalatukat, ismételten megbizonyosodva arról, hogy munkával és kitartással minden jó terv véghezvihető.” – nyilatkozta Violeta Beclea Székely, a sportzsűri elnöke.

A programról:

 • A program hét éve létezik. Ebben az időszakban a MOL Románia több mint 1.645.000 lej támogatást nyújtott 1.380 fiatal sportolónak és művésznek. A 2012-ben támogatást nyert fiatalok 582 országos-, 261 nemzetközi-, 34 európai- és 12 világbajnokságon, kupában, versenyen és rendezvényen vettek részt, illetve értek el olyan eredményt, amelyet az országos és nemzetközi ranglistákon pontoznak.
 • A „Segíthetek?” program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 80.000 lej.
 • Az idén is további 50.000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt két évben sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A művészeti zsűri tagjai:

Márkos Albert, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere – elnök
Miriam Cuibus, színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa,
Timotei Nădășan, grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója
Nelida Nedelcuț, egyetemi tanár, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia prorektora
Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára

A sportzsűri tagjai:

Violeta Beclea-Szekely, európabajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marke¬ting¬osztályának az igazgatója - a zsűri elnöke
Alina Alexoi, sportújságíró, TVR
Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok
Simona Richter, a női cselgáncsválogatott másodedzője, az első romániai olimpiai érmes női cselgáncsozó
Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője

A nyertesek:

Művészet kategória
Sport kategória
18+ kategória

Nyolcadik évében a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató program - Európa- és országos bajnokok a nyertes pályázók között

Nyolcadik évében a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató program - Európa- és országos bajnokok a nyertes pályázók között

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány nyolcadik alkalommal hirdette meg a Segíthetek? – MOL Tehetségtámogató programot, amelynek keretében 290 000 lejt biztosítanak a kiváló eredményeket elért tehetséges fiatalok számára.

A program meghirdetésén az Arad Municípiumi Sportklubban jelen volt a program néhány eddigi nyertese. Bálint Bernadett, többszörös Európa- és országos bajnok asztaliteniszező elmondta, hogy a két korábbi támogatásból négy olyan nemzetközi verseny és három edzőtáborozás utazási költségeit fedezte, amelyek jelentősek voltak az európai és világranglistán elfoglalt helyezése tekintetében. A nagyváradi Florian Alexandra Larisa, Európa-bajnok és többszörös országos bajnok cselgáncsozó tavaly két versenykimonó és a felkészüléséhez szükséges egyéb sportfelszerelés beszerzéséhez nyert támogatást.

Az eddigi pályafutásukról és tapasztalataikról szólva mindketten kiemelték, hogy a program keretében nyert támogatás érdemben segítette fejlődésüket és hozzájárult az eredményeikhez.

Az idén a program 290 000 lejt biztosít 8-18 év közötti fiatal sportolók és művészek, ill. a 18+ kategória számára, eszközbeszerzés támogatására és utazási költségek fedezésére.

Az immár hétéves múlttal rendelkező program keretében a MOL Románia 1 380 fiatal sportolót és művészt részesített több mint 1 645 000 lejnyi támogatásban. A 2012-ben támogatást nyert fiatalok 582 országos-, 261 nemzetközi-, 34 európai- és 12 világbajnokságon, kupában, versenyen és rendezvényen vettek részt, illetve értek el olyan eredményt, amelyet az országos és nemzetközi ranglistákon pontoznak.

„Nyolc évvel ezelőtt a MOL Románia azért indította el a Segíthetek? Programot, hogy támogatást nyújtson a kiváló eredményekre törekvő fiataloknak. Egy atléta számára biztosított jó minőségű sportcipő, egy teleobjektív a fényképésznek, egy jó vonó, vagy a hegedűművész számára szükséges kották, vagy akár a versenyekre utazás lehetőségének megteremtése jelenti a kibontakozó tehetség támogatását. Mi is büszkék vagyunk az általuk elért eredményekre, és örvendünk annak, hogy segíthetjük őket ezek megvalósításában” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Ritka teljesítménynek számít manapság az, hogy egy pályázati program nyolc éven át fennmaradjon, és általa folyamatosan anyagi támogatáshoz jussanak az arra érdemesek. Az ifjú sportolók és művészek az anyagi segítség mellett pályázati tapasztalatra is szert tettek, gyakorolták saját értékeik menedzselését, ami később is hasznukra válik” – mondta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programról:

A Segíthetek? Program keretében egy pályázó legtöbb 10 000 lejnyi támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre. A támogatási keret a sport kategóriában 160 000 lej, a művészetiben pedig 80.000 lej.

A 18+ kategóriában az idén is további 50 000 lej áll azok rendelkezésére, akik az elmúlt két évben sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatokat 2013. június 15-ig lehet benyújtani. A szükséges dokumentumok, űrlapok és részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro honlapon találhatók.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A művészeti zsűri tagjai - Tehetségtámogató 2013

 • Márkos Albert, a művészeti zsűri vezetője, hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere - elnök
 • Miriam Cuibus, színművésznő, a Kolozsvári Nemzeti Színház társulatának tagja, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Színház és Televízió Karának adjunktusa,
 • Stela Drăgulin, egyetemi tanár, a Brassói Transilvania Egyetem Zeneművészeti Karának dékánja
 • Erich Türk, orgonaművész, a kolozsvári Gheorghe Dima Zeneakadémia tanára
 • Timotei Nădășan, grafikusművész, az IDEA kortárs művészeti folyóirat igazgatója

A sportzsűri tagjai - Tehetségtámogató 2013

 • Violeta Beclea-Szekely, a sportzsűri vezetője, európabajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának az igazgatója - a zsűri elnöke
 • Alina Alexoi, sportújságíró, TVR
 • Silviu Matei, a Román Teniszszövetség vezérigazgatója
 • Ivan Patzaichin, többszörös olimpiai bajnok
 • Doina Sava, Románia úszóválogatottjainak az edzője

Kiírás
Tájékoztató
Tabel rezultate la Anexa 4.
Formular de aplicare arta
Formular de aplicare sport
Declaratie parinte
Formular decont

Hét éves a Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Program

A program keretében 2006-tól 1020 sportoló, fiatal művész, csapat-, és művészcsoport tag részesült összesen 330.000 eurót meghaladó támogatásban. A támogatás nyertesei olyan országos vagy nemzetközi versenyeken értek el eredményeket, amelyekre a Segíthetek? program nélkül sok esetben el sem jutottak volna.

„A Segíthetek programot hetedik éve támogatjuk, és úgy vélem, az elmúlt hat évben nemcsak kiváló fiataloknak biztosítottunk esélyt a jobb eredmények megvalósításához, hanem egyúttal azt is igazoltuk, hogy számunkra a helyi közösségek tehetségeinek támogatása valós jelentőséggel bír” – nyilatkozta Daradics Kinga, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Programjaink révén támogatjuk a tehetséges fiatalokat, hozzájárulva megnyilatkozási lehetőségeik gyarapításához. Ilyen módon a társadalomban létező értékek példaadó erejét szeretnénk megmutatni.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az idei program keretében szintén olyan 8 és 18 év közötti fiatal sportolók vagy művészek pályázhatnak utazási vagy eszközvásárlási támogatásért, akik az elmúlt években kiváló eredményeket értek el. A támogatási keret a sport kategóriában 160.000 lej, a művészetiben pedig 80.000 lej. A Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Programban a sportolók és a fiatal művészek egyénileg és csapattal egyaránt pályázhatnak.

Az idei kiírás a második alkalom, amikor – meghívásos alapon – pályázhatnak azok a fiatalok is, akik az elmúlt két évben már részesültek támogatásban, de időközben betöltötték 18. életévüket. Nekik a szervezők levélben ajánlják fel egy újabb pályázat benyújtásának a lehetőségét. A program eme szegmensére elkülönített keret 50.000 lej.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Szekely, Európa-bajnok atléta, a sportok doktora, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A pályázatokat 2012. június 15-ig lehet benyújtani. A szükséges dokumentumok, űrlapok lenneb, vagy a www.pentrucomunitate.ro honlapon érhetők el.

Letölthető anyagok

139 nyertes fiatal a Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Programban

A Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Program művészeti- és sportzsűrije, valamint A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma elbírálta az idén benyújtott 419 pályázatot és szétosztotta a 290.000 lej összértékű támogatást. A nyertes pályázók névsora a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro internetes honlapokon olvasható.

Jelentős mértékben növekedett a MOL Tehetségtámogató Program iránti érdeklődés. Az idén közel 100 pályázattal többet nyújtottak be A Közösségért Alapítványhoz, mint a tavaly.

Daradics Kinga Ágnes, a MOL Románia ügyvezető igazgatója megköszönve a zsűri tagjainak a pályázatok értékelését és elbírálását, elmondta, hogy a Társaság továbbra is kiemelten fontosnak tartja a tehetséges fiatalok támogatását. „A pályázatok száma az elmúlt évek során emelkedett. Ez a pozitív tendencia azt mutatja, hogy valós igény létezik azoknak a közösségeknek a szintjén, ahol tevékenykedünk. Ezzel a támogatással is, amelyet a tehetséges fiataloknak nyújtunk, a társadalomban létező igazi, valós értékekre kívánjuk irányítani a figyelmet. Ezeknek a fiataloknak a példája és az eredményeik egyaránt hozzájárulnak az egészséges gondolkodás és -életmód térhódításához.” – nyilatkozta Daradics Kinga Ágnes.

Az idén az ország 37 megyéjéből 419 pályázat érkezett A Közösségért Alapítványoz. Legtöbben Hunyad megyéből, Bukarestből, Maros-, Kolozs-, Bákó-, Hargita- és Argeș megyékből pályáztak. A nagyobb városokból érkezett pályázatok száma: Bukarest 36, Kolozsvár 27, Marosvásárhely 27, Petrozsény 24, Bákó 21, Nagyvárad 13, Pitești 21, Sepsiszentgyörgy 11, Csíkszereda 11.

A rendelkezésre álló 290.000 lejt a különböző művészeti- és sportágakban benyújtott, és nyertesnek nyilvánított 139 pályázat között osztották szét. A nyertesek többsége az egyes sportágakban – atlétika, asztalitenisz, küzdősportok, úszás, vívás – országos és nemzetközi bajnokságokon ért el helyezéseket. Közülük többen az elmúlt években is sikeresen pályáztak. A Közösségért Alapítvány 2012. augusztus 15-ig értesíti a nyerteseket, és előkészíti a támogatási szerződések megkötését.

„Gratulálunk a nyerteseknek és valamennyi pályázónak! Reményeink szerint 2013 májusában nyolcadik alkalommal is meghirdetjük a Tehetségtámogató Programot, amelyre várjuk a gondosan és idejében előkészített, jó eredményekre támaszkodó pályázatokat.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

Az idei nyertesek között vannak:

 • Amalia Tătăran, párbajtőrvívó, Szatmár, többszörös országos bajnok, bronzérmes világ- és Európa-bajnok.
 • Bálint Bernadett, asztaliteniszező, Sepsiszentgyörgy / Arad, háromszoros Európa-bajnok, többszörös Balkán-bajnok és többszörös országos bajnok.
 • Crina Coco Popescu, hegymászó, Barcarozsnyó, a világ több hegycsúcsának (Mount Vinson, Carstensz Pyramid, Giluwe, Aconcagua, Ojos del Salado) legfiatalabb meghódítója.
 • Bandi András, fotóművész, Marosvásárhely, országos és nemzetközi fotókiállítások résztvevője.
 • Alexandru Cadmiel Boțac, zongoraművész, Máramarossziget, több nemzetközi és hazai zongoraverseny nyertese, díjazottja.

A nyertesek listája művészet kategóriában.

A nyertesek listája sport kategóriában.

A 18 év fölötti korcsoport nyerteseinek listája.

Kibővült a Segíthetek? - Tehetségtámogató Program

A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia kibővített formában hirdeti meg a hatodik kiadásához érkezett, ifjú tehetségeket támogató „Segíthetek?” programot.

A hagyományos országos pályázat keretében olyan 8 és 18 év közötti fiatalok kérhetnek utazási vagy eszközvásárlási támogatást, akik a sportban vagy a művészetek területén már korábban is kiváló eredményeket értek el. A sport kategóriában 160.000 RON, a művészetiben 80.000 RON az idei támogatási keret. A Segíthetek? - MOL – Tehetségtámogató Programra a sportolók és a fiatal művészek egyénileg és csapattal egyaránt pályázhatnak.

Idén azok a fiatalok is pályázatot nyújthatnak be, akik az elmúlt két évben már támogatásban részesültek a program keretében, és idő közben betöltötték a 18. évüket. Nekik a szervezők levélben ajánlják fel egy újabb pályázat benyújtásának a lehetőségét. A program eme szegmensére elkülönített keret 50.000 RON. A pályázatokat 2011 június 15-ig lehet beküldeni. A program dokumentumai, űrlapjai a meghirdetés időpontjától a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon érhetők el.

„Azért bővítettük ki a programot a 19-20 évesek korosztályának is, hogy az elmúlt években már megismert tehetséges fiatalok mellett maradhassunk. Ők életük nehéz időszakét élik most át” - nyilatkozta Felméri Erzsébet, a MOL Románia PR koordinátora.

A romániai program keretében 2006-tól 414 sportoló, fiatal művész, csapat, és művészcsoport részesült összesen 250 000 eurót meghaladó támogatásban. A támogatás nyertesei megannyi díjat szereztek olyan országos vagy nemzetközi versenyeken, amelyekre a Segíthetek? program nélkül sok esetben el sem jutottak volna.

„A sportversenyek végén csak keveseknek van esélyük a pódiumra lépni. E program keretében is a résztvevőknek csak egy része juthat anyagi támogatáshoz. Az év elején megmutattuk azonban, hogy azok erőfeszítése sem volt hiábavaló, akik nem kerültek a nyertesek közé. Valamennyi pályázót, aki megadta a postacímét futball- vagy kosárlabdával ajándékoztunk meg” - nyilatkozta Gazda Árpád, a Közösségért Alapítvány elnöke.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Szekely, Európa-bajnok atléta, a sportok doktora, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

Letölthető anyagok

Eredményhirdetés a Segíthetek? Tehetségtámogató Programban

Több mint 260 tehetséges gyermek és fiatal örvendhet ebben az évben a MOL Románia által felajánlott támogatásnak.

Ők egyénileg vagy csoportosan pályáztak a Segíthetek? Tehetségtámogató Program keretében. A 138 támogatott pályázat listáját a hét végén tette közzé a szervező Közösségért Alapítvány a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon. A támogatások összértéke meghaladja a 310 000 RON-t.

Az idén hatodik alkalommal meghirdetett program azoknak a tehetséges gyermekeknek és fiataloknak szól, akik már országos vagy nemzetközi sport vagy művészeti versenyeken bizonyították tehetségüket, a fejlődéshez azonban támogatásra van szükségük. A program által eszközvásárláshoz vagy versenyekre, felkészítő táborokba való elutazáshoz nyerhetnek támogatást. A korábbi években 8 és 18 év közötti tehetségek pályázatait fogadták a szervezők. Idén azonban azokat is meghívták a pályázatra, akik az elmúlt két évben támogatottjai voltak a programnak, de időközben betöltötték a 18 évet.

A tehetségtámogató programra 324 pályázatot nyújtottak be Románia 36 megyéjéből. Ezeket két szakértői zsűri értékelte. A sportzsűri munkáját Violeta Beclea-Szekely olimpiai ezüstérmes atléta, a Román Olimpiai és Sportbizottság kommunikációs és marketingosztályának a vezetője irányította, a művészeti zsűrit Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezette.

”Idén 30 százalékkal nőtt a fiatal tehetségeknek szánt támogatási keret. Úgy véljük azonban, hogy a nekik nyújtott támogatás tulajdonképpen befektetés a jövőbe” - nyilatkozta Daradics Kinga Ágnes, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

“Óriási élmény azt látni, hogy a tehetséges gyermekek évről évre vastagabb dossziéval pályáznak, a mellékelt diplomák pedig egyre értékesebbek. A fejlődésüket látván határoztuk el, hogy legtehetségesebbeket a felnőtté válásuk után is támogatjuk. Ezért nyitottunk a 19-20 évesek felé” - nyilatkozta Gazda Árpád, a Közösségért Alapítvány elnöke.

Letölthető anyagok

Segíthetek? tehetségtámogató program 2010

130 tehetséges fiatal lesz a haszonélvezője a Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Program 2010-es kiírásának.

Ők összesen 240.000 RON értékben kapnak támogatást ahhoz, hogy versenyekre utazzanak, vagy a fejlődésükhöz szükséges eszközöket vásároljanak. A 97 nyertes pályázat listáját pénteken, július 30-án egy időben hozták nyilvánosságra a programot szervező A Közösségért Alapítvány és a programot finanszírozó MOL Románia honlapján. A nyertesek között szerepel a piatra neamți Vasile Ghilea teniszező, a román tenisz nagy reménysége, és a nemzetközi szinten is elismert sepsiszentgyörgyi Osonó színtársulat.

A program idei, ötödik romániai kiírásán minden várakozást meghaladt a tehetséges fiatal sportolók és művészek érdeklődése. A szervezők 342 pályázatot iktattak az ország 38 megyéjéből.

„Az a célunk, hogy ne legyen már olyan tehetséges fiatal, aki az információ hiányában esik el a MOL Románia által felajánlott nagylelkű támogatástól” - nyilatkozta Gazda Árpád, az alapítvány elnöke. Hozzátette, egyáltalán nem irigyelte a zsűri tagjait, hiszen rendkívül nehéz volt rangsorolni a pályázatokat.

„Fontos, hogy évről-évre növekszik a pályázók száma. A sportolók számára ez egy másik fajta verseny, amelyikben a teljesítményt díjazzuk. Számomra egy lelki beteljesülést jelent a zsűrizés és a program, amelyben hittem az elindításától kezdve”– nyilatkozta Violeta Beclea-Szekely, aki immár ötödik alkalommal látta el a sportzsűri elnöki tisztségét.
„Kár, hogy nem lehet mindenkit támogatni. Örvendetesen magas volt az idei színvonal – jegyezte meg Erich Türk orgonaművész, a művészeti zsűri elnöke.

A program szervezői az elkövetkező napokban postai levelet küldenek valamennyi pályázónak, amelyben írásban is értesítik az elért eredményekről. A nyerteseknek küldött levél tartalmazni fogja a támogatási szerződést is.

 

Segíthetek? tehetségtámogató program 2009

Segíthetek? - MOL-Tehetségtámogató Program

Szervező: A Közösségért Alapítvány

Támogató: MOL Romania Petroleum Products

A pályázat címe: SEGÍTHETEK? – MOL – TEHETSÉGTÁMOGATÓ PROGRAM

Pályázhatnak: 8 és 18 év közötti romániai általános és középiskolás diákok, diákcsapatok, iskolai egyletek, együttesek, amelyek a sport-, illetve művészeti tevékenységüket Romániában fejtik ki

Időtartama: 2009. május 4. – június 12.

A támogatás területe: Sport és Mûvészet (valamennyi ágazat)

A Közösségért Alapítvány a MOL Románia társasággal együttműködve pályázatot hirdet olyan 8 és 18 év közötti, romániai diákok, diákcsapatok, valamint iskolai sportegyletek, művészeti együttesek számára, akik/amelyek kiemelkedő teljesítményt értek el országos és nemzetközi versenyeken, és szakmai fejlődésük, pályafutásuk folytatása érdekében anyagi támogatásra van szükségük.

A támogatás módja:

1. Anyagi támogatás olyan eszközök beszerzéséhez, amelyek a pályázó sport-, illetve művészeti teljesítménye fokozásához szükségesek.

2. Útiköltség-térítés annak érdekében, hogy a pályázók országos és nemzetközi versenyekre, kiállításokra, koncertekre, valamint felkészítõ táborokba jussanak el.

A program részletes bemutatója (tájékoztató, pályázati formanyomtatványok) a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon található.

A pályázati iratcsomónak kötelezõ módon tartalmaznia kell a következõket:

1. kitöltött pályázati adatlap,

2. érvényes árajánlat a beszerezni kívánt eszközökről, illetve a tervezett versenyek, edzőtáborok ütemezése, költségvetése,

3. szülõ/gondviselõ nyilatkozata, amellyel hozzájárul a gyermek(ek) pályázatához,

4. a tanár/edzõ támogató nyilatkozata,

5. a pályázó eredményei a sport kategóriában a 01.05.2008. - 04.05.2009. idõszakból, a mûvészetek kategóriában a 01.01.2007. - 04.05.2009. idõszakból (diplomák másolatai, valamint a versenyek hivatalos honlapjainak az eredményhirdetései),

6. média-megjelenések másolatai, ha vannak (elõnyt jelentenek).

MEGJEGYZÉS

Egy pályázó csak egy pályázati iratcsomót nyújthat be!

Azok a pályázók, akik csapatsportban értek el eredményeket egyéni iratcsomóval nem pályázhatnak.

 

A dosszié első oldalán a következő adatokat kérjük feltüntetni:

 • a pályázó neve
 • a pályázó képviselőjének a neve, minősége (szülő, vagy gondviselő),
 • telefonszám,
 • faxszám,
 • e-mailcím

A dossziét a Cluj-Napoca, Oficiul Poştal 1, C.P. 1141 címre kérjük elküldeni.

A borítékra írják rá: „Pot ajuta? - MOL – Program de promovare a talentelor”

Beküldési határidő: (a postai bélyegző dátuma) 2009. június 12. A késve elküldött, vagy a formai feltételeknek meg nem felelő pályázatok nem kerülnek a zsűri elé.

A dossziékat a sportélet és a mûvészeti élet jelességeibõl alkotott zsűri bírálja el, a pontozás az eddig elért eredmények és a pályázók szociális rászorultsága alapján történik. A nyertesek listáját A Közösségért Alapítvány kuratóriuma hagyja jóvá. Az alapítvány valamennyi pályázót (e-mailen vagy postán elküldött) levélben értesít az elért eredményről, a nyertes pályázókkal támogatási szerződést köt. A nyertesek azt követően juthatnak a támogatáshoz, hogy aláírták és visszaküldték a szerződést.

A támogatás összegét az Alapítvány a támogatási szerződésben feltüntetett bankszámlára utalja. Valamennyi nyertes pályázó köteles elszámolni a támogatási összeggel, az elszámolásra vonatkozó részleteket a támogatási szerződés rögzíti.

A pályázat eredményeit a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapon tesszük közzé 2009 július 30-ig, a nyerteseknek augusztus 15-ig küldjük el a támogatási szerződést.

Szóbeli kérdéseikre a 0800 800 514 ingyenes telefonon válaszolunk munkanapokon 10 és 17 óra között, írásbeli kérdéseiket a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen várjuk.

Kapcsolódó linkek
Letölthető anyagok

Segíthetek? tehetségtámogató program 2008

Egy rajzóra ára egy ismert tanárral 50 RON-tól indul. Egy ezüst kiegészítőkkel felszerelt minőségi fuvola ára meghaladja a 2.000 RON-t. Egy profi sífelszerelés ára 10.000 RON. Ez csak néhány példa arra, hogy milyen költségeket szembesülnek azok a fiatalok, akik teljesítményt akarnak elérni a sport vagy a művészet területén.

Többi mint 80 nyertes a MOL "Segíthetek?" pályázati programján

A MOL Románia által a Teljesítményért és Kultúráért Egyesülettel közösen szervezett "Segíthetek?" programnak 89 nyertese van a művészet és a sport kategóriában. A pályázat keretében a MOL összesen 60000 eurónyi támogatást nyújt (40000 euró értékű támogatás a sport és 20000 euró értékű támogatás a művészet területén) a zsűri által kiválasztott tehetséges sportolóknak és fiatal művészeknek.

A két kategóriában összesen 221 pályázatot nyújtott be több mint 900 pályázó (egyéni sportolók, csapatok, művészek, csoportok). A 89 nyertes közül 66 élsportoló (56 egyéni sportoló és összesen 120 tagot számláló 10 csapat), nagyrészük pedig eszközvásárlásra igényelte a támogatást. A művészet kategóriában a zsűri 23 pályázónak (19 ifjú művésznek és 4, összesen 114 tagot számláló csoportnak) hagyta jóvá a szintén eszközvásárlásra igényelt támogatást.

„Rendkívül hasznos és pozitív dolog, hogy a programot a művészet kategóriára is kiterjesztették. A pénzbeni támogatás a fiatalok hasznára válik, így lehetőségük lesz művészi tehetségük továbbfejlesztésére” - nyilatkozta Goiţi Daniel zongoraművész, a művészeti zsűri elnöke.

„Az idén nagyon sok nyertest választottunk ki, szinten minden sportágból. Most, a három év eredményét látva bízom abban, hogy az elkövetkező években is lehetőségünk lesz a legjobbak közül csakis a legjobbakat támogatni” - értékelte Beclea-Szekely Violeta, a sport zsűri elnöke.

„A „Segíthetek?” program kapcsán érkezett pozitív visszajelzéseknek köszönhetően hirdettük meg az idén első alkalommal a művészeti kategóriát. Nyitottak vagyunk a közösség igényeire és úgy vélem, hogy akkor lehet igazi társadalmi felelősségvállalási programot kialakítani, ha ezt folyamatosan szem előtt tartjuk” – mutatott rá a program hátterére Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A harmadik alkalommal megszervezett pályázat országszinten 2008. június 6 és július 4. között zajlott. A legtöbb pályázatot Bukarestből küldték be, valamint Hunyad, Kolozs és Bihar megyéből.

A „Segíthetek?” programról bővebb információkat a kifejezetten erre a célra létrehozott honlapon, a www.csr-molromania.ro lehet keresni. A honlap emellett részletes információkat nyújt az alábbi témakörökön belül: a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási politikája, szponzorációs kérdőív, programok bemutatása, hasznos linkek, sajtóközlemények.

Letölthető anyagok

A MOL Románia „Segíthetek?” tehetségtámogató programja

Egy rajzóra ára egy ismert tanárral 50 RON-tól indul. Egy ezüst kiegészítőkkel felszerelt minőségi fuvola ára meghaladja a 2.000 RON-t. Egy profi sífelszerelés ára 10.000 RON. Ez csak néhány példa arra, hogy milyen költségeket szembesülnek azok a fiatalok, akik teljesítményt akarnak elérni a sport vagy a művészet területén.

Az ő támogatásukra hirdeti meg a Segíthetek? programot a MOL Románia a Kultúráért és Teljesítményért Egyesülettel közösen. A harmadik alkalommal meghirdetett pályázat célja a sportban, és idén első alkalommal a művészetben tehetséges fiatalok támogatása tehetségük kibontakoztatása érdekében.

A június 6. – július 4. közötti időszakban a sportban és bármilyen művészeti ágban kiváló eredményeket megvalósító, 8-18 év közötti fiatal pályázhat. A kiírás keretében eszközvásárlásra és utazási támogatásra lehet anyagi segítséget igényelni, az idei keret 40 000 euró a sport és 20 000 euró a művészet kategória számára. Tavaly és tavalyelőtt összesen 240 fiatal sportoló és csapat kapott támogatást mintegy 80 000 euró összértékben.

A támogatási igényekről két szakzsűri dönt. A sportpályázatokat elbíráló bizottság összetétele: Violeta Beclea – a bizottság elnöke, Cosmin Cernat sportszerkesztő, Simona Amanar Tabara tornász, Doina Sava úszóedző és Tiberiu Troia, többszörös motorkerékpár-bajnok. A művészeti pályázatok elbírálója: Daniel Goiţi zongoraművész – a bizottság elnöke, dr. Erich Türk, egyetemi docens, Adriana Elian képzőművész, Corin Braga író, a Kolozsvári Bölcsészkar Dékánja és Nicolae Daian tenor.

“Szükségesnek tartottuk kiterjeszteni a Segíthetek? programot egy olyan területre is, amely szintén kiváló eredményeiről híres: a művészetre. Támogatjuk a teljesítményt, a fiatal tehetségeket céljaik megvalósítása érdekében, épp ezért minden évben igyekszünk továbbfejleszteni ezt a társadalmi szerepvállalási programot” - nyilatkozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Örvendünk a MOL Románia fiatal tehetségek támogatására irányuló kezdeményezésnek. Egyesületünk fiatalokból álló civil szervezet, akik hisznek a következetesen megszervezett társadalmi szerepvállalási programokban, amelyek hosszú távú szociokulturális eredményekkel járnak a teljesítmény ösztönzése révén”- hangsúlyozta Adina Marcu, az egyesület elnöke.

A programra a fiatal sportolók és művészek egyénileg vagy csapattal, társulattal/együttessel pályázhatnak.

A Segíthetek? regionális szinten megszervezett program, Magyarországon már 2005-ben, míg Szlovákiában tavaly hirdették meg első alkalommal. Az idei magyarországi kiírásra több mint 700 iratcsomó érkezett, melyből 116-ot bírált el pozitívan a zsűri.

Segíthetek? tehetségtámogató program 2007

A MOL Románia a mai nap folyamán ismét meghirdette a Segíthetek? Pályázatot.

100 nyertese van a MOL „Segíthetek?” pályázatnak

42 egyéni sportoló és 10 csapat részesül a MOL Románia támogatásában a Segíthetek? program keretében. A nyertesek több mint 70 százaléka a szükséges edzőfelszerelés beszerzéséhez igényelt támogatást, fennmaradó százalékuk pedig országos és nemzetközi versenyekre való eljutáshoz.

A második alkalommal meghirdetett Segíthetek? pályázaton 548 tehetséges fiatal sportoló vett részt, és közülük 100-an nyertek támogatást. A pályázatokat elbíráló zsűri elnöke Violeta Beclea-Szekely, tagjai Camelia Potec úszóbajnok, Simona Amânar Tabără tornász, valamint Gyenes Emánuel motorkerékpáros, aki a legjobb romániai eredményt valósította meg a Dakar Ralin. Az elbírálásnál a zsűri tagjai elsődlegesen a pályázók eredményét és az anyagi szükséglet szintjét vették figyelembe. A Segíthetek? „bajnokai” az ország minden pontján (Bukarest, Kolozsvár, Brăila, Galac, Lupény, Petrilla, Gyergyószentmiklós, Temesvár, Arad, Nagybánya, Brassó stb.) megtalálhatók, és változatos sportágakat képviselnek: úszás, karate, tenisz, sporttánc, sí, atlétika, sakk, cselgáncs, szánkózás, ritmikus sportgimnasztika, kerékpározás, korcsolya, karting, vívás stb.

A MOL által odaítélt pénztámogatás összértéke 40 000 euró.

„Annak ellenére, hogy a sportot már nem gyakorolom versenyszerűen, nem felejtettem el, mennyire nehéz eredményeket elérni az anyagiak hiányában, hiszen erre nagy szükség, hogy a tehetség megnyilvánuljon. Nagy lelkesedéssel vettem részt ebben a programban, mert mindaz, amit a MOL tesz a fiatal sportolókért követésre méltó példa” - nyilatkozta Violeta Beclea-Szekely, a zsűri elnöke.

„Nagyon örülünk annak, hogy a 100 közül 19 sportoló tavaly is nyert. Bizalmunkat nagyon jó eredményekkel hálálták meg, és ez arra ösztönöz bennünket, hogy máris a jövő évi programra gondoljunk. A pályázati dossziékból világosan látszott, hogy nagy segítségre van szükség ezen a területen, és tudjuk, hogy ezzel a pályázattal a közösség valós igényét elégítjük ki. Megtisztelő számunkra, hogy segíthetjük a fiatal sportolókat a még jobb eredmények elérésében”- nyilatkozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tehetségtámogató programot a MOL csoportszinten szervezi meg, Románián kívül Magyarországon és Szlovákiában is meghirdette hasonló témájú pályázatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia "Segíthetek?" tehetségtámogató programja

„A Segíthetek? keretében fiatal, tehetséges sportolók számára biztosítunk lehetőséget sportfelszerelés vásárlására vagy útiköltség-támogatásra. Az idén – éppúgy mint tavaly - több mint 100 000 eurót fordítunk a pályázat megvalósítására. Tisztában vagyunk azzal, hogy az élsport a kitartás és kemény edzések mellett rengeteg áldozatot igényel, épp ezért felelősségünknek érezzük támogatni a tehetséges sportolókat álmaik megvalósítása érdekében” – hangsúlyozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázat 2007. május 16-án kezdődik és 2007. szeptember 26-án ér véget az eredményhirdetéssel. Olyan sportolóknak, illetve csapatoknak szól, akiknek anyagi támogatásra van szükségük sportkarrierjük folytatásához, és akik 2005 január elseje és 2007 május elseje között díjakat nyertek országos, illetve nemzetközi sportversenyeken (országos sportrendezvényen 1-3. helyezett, nemzetközi versenyeken 1-10 helyezett). Részt vehetnek általános iskolák, gimnáziumok tanulói, iskolai sportklubok tagjai, akik betöltötték nyolcadik életévüket, ám nem lépték túl a tizennyolcat. A pályázat egyik alapfeltétele, hogy a versenyző Romániában sportoljon. (A szabályzat, a pályázati kiírás, az adatlap és a kitöltendő mellékletek alább találhatók.)

A pályázatokat a romániai sportélet neves képviselőiből álló szakmai zsűri: Violeta Beclea Szekely, a zsűri elnöke, Camelia Potec úszóbajnok, Gyenes Emanuel raliversenyző és Simona Amanar Tabara tornász fogja elbírálni.

A tavalyi, kísérleti jelleggel megszervezett programban összesen 910 tehetséges sportoló vett részt több mint 26 megyéből. A zsűri döntése értelmében 140 tehetséges sportoló részesült támogatásban.

A Segíthetek? regionális szinten megszervezett program, amit a MOL-csoport 2005-ben hirdetett meg első alkalommal Magyarországon. Az idén több mint 800 pályázatot nyújtottak be, az eredményhirdetés május 27-én lesz. Romániában a programot tavaly rendeztük meg első alkalommal, és az idéntől Szlovákia is csatlakozik a pályázatot meghirdető országokhoz.

Segíthetek? tehetségtámogató program 2006

A MOL Románia meghirdeti a „Segíthetek?” tehetségtámogató pályázati felhívást fiatal, tehetséges sportolók számára.

Segíthetek? nyertesek

Bemutatjuk a Segíthetek? tehetségtámogató program nyerteseit.

Letölthető anyagok

140 nyertese van a MOL Segíthetek? pályázatának

A MOL Románia által meghirdetett Segíthetek? pályázati felhívásnak 140 nyertese van az ország egész területéről. A nyertesek sportfelszerelés megvásárlására (a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez szükséges felszerelés, sporteszközök stb. beszerzése), illetve útiköltség-térítésre (annak érdekében, hogy eljussanak országos és nemzetközi versenyekre, valamint felkészítő edzésekre, edzőtáborokba) kapnak anyagi támogatást.

A MOL Románia által meghirdetett Segíthetek? pályázati felhívásnak 140 nyertese van az ország egész területéről. A nyertesek sportfelszerelés megvásárlására (a pályázó országos és nemzetközi versenyekre való felkészüléséhez szükséges felszerelés, sporteszközök stb. beszerzése), illetve útiköltség-térítésre (annak érdekében, hogy eljussanak országos és nemzetközi versenyekre, valamint felkészítő edzésekre, edzőtáborokba) kapnak anyagi támogatást.

A zsűri tagjainak – Leonard Doroftei, Violeta Beclea Szekely, Camelia Potec, Simona Amânar Tabără és Gyenes Emánuel – pontozása alapján összesen 76 nyertes pályázat van, ezek közül több iskolai sportklub és csapat, így a kedvezményezettek száma eléri a 140-et. Számukra összesen 40 000 euró értékű támogatást biztosít a MOL Románia.

A pályázati programot az írott sajtóban, rádióban, interneten, iskolákban, a MOL-töltőállomásokon és a MOL ingyenes magazinjában, a Stílus&Lendületben hirdettük meg. A versenyen összesen 910 fiatal sportoló vett részt. A legtöbb pályázat Bukarestből, Csíkszeredából, Iaşi-ból, Aradról és Kolozsvárról érkezett.

“Örvendetesnek tartjuk, hogy a MOL Románia által meghirdetett pályázatra ilyen szép számban neveztek be fiatal, különböző sportágban tevékenykedő sportolók. A jelentkezők több mint 15 százaléka anyagi támogatáshoz jutott a program keretében. Mindezek a tényezők megerősítik elhatározásunkat, hogy jövőre is meghirdessük a pályázatot, és tehetséges fiatalokon segítsünk a jobb eredmények elérésében” – hangsúlyozta Szalay Zsolt, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A legtöbb pályázatot a Iaşi-i Sportiskola, a Csíkszeredai Iskolai Sportklub és a Karánsebesi Iskolai Sportklub diákjai küldték be. Mindhárom intézmény csapata sportfelszerelést kap, a iaşi-i az atlétika csapat, a csíkszeredai a jégkorong csapat, a karánsebesi pedig a röplabda csapat számára.

A MOL Románia által meghirdetett pályázaton több sportág képviselői vettek részt: kézilabda, úszás, sí, dzsúdó, műkorcsolya, sakk, atlétika, gokart, motocross, sporttánc, foci, röplabda, vívás, GO, taekwon-do, ökölvívás, jégkorong.

Letölthető anyagok

A MOL Románia „Segíthetek?” tehetségtámogató programja

A MOL Románia meghirdeti a „Segíthetek?” tehetségtámogató pályázati felhívást fiatal, tehetséges sportolók számára.

A pályázatra romániai általános iskolák, líceumok és iskolai sportklubok diákjai – 8 és 18 év között – jelentkezhetnek, akik kitűnő teljesítményeket értek el országos és nemzetközi sportversenyeken (1-3. hely országos, 1-10. hely nemzetközi versenyeken), és anyagi támogatásra van szükségük sportpályafutásuk folytatásához.

A program keretében a MOL Románia biztosítja a szállítási költségeket versenyekre, edzőtáborokba, vagy sportfelszerelés megvásárlására.

A kötelező részvételi dokumentáció tartalmazza az általános adatlapot, az „A 1” vagy „A 2” mellékleteket, a szülők nyilatkozatát – B melléklet - a projektbemutatót, a további támogatási forrásokat igazoló okiratokat (ha van), a jelentkező elért eredményeit igazoló iratokat (oklevelek másolatai), újságcikkeket.

Egy jelentkező csak egy részvételi iratcsomót nyújthat be. Csapatsportban versenyző személyek jelentkezése csak abban az esetben érvényes, ha az egész csapat nevében küldik be! A versenyzők kizárólag a 2006. december 20-a után kezdődő sportversenyekre jelentkezhetnek.

A jelentkezési iratcsomókat szakzsűri értékeli ki, melynek tagjai elismert román sportolók: Leonard Doroftei, Violeta Beclea-Szekely, Simona Amanar, Camelia Potec és Gyenes Emánuel.

A részvételi iratcsomót kérjük egy példányban elküldeni az 1144 sz. PF, 1 sz. Postahivatal, Kolozsvár címre. A hozzánk eljuttatott iratokat nem küldjük vissza, ezért kérjük, hogy másolatokat küldjenek. A borítékon kérjük feltüntetni: „Segíthetek? – MOL tehetségtámogató program”.

Az iratcsomó leadásának határideje 2006. október 20. A határidő után benyújtott vagy nem teljes iratcsomót nem értékeli a zsűri. Az eredmények kihirdetésének időpontja: 2006. december 5. A verseny eredményei a www.molromania.ro honlapon tekinthetők meg legkésőbb 2006. december 10-én.

További információkért hívja a pályázat zöld számát: 0800 800 662, munkanapokon 9 és 16 óra között.

×