Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Elsődleges tevékenysége, az üzlet mellett a MOL Románia nagy hangsúlyt fektet a társadalmi felelősségvállalási programok lebonyolítására is, egyike a legtevékenyebbeknek ezen a területen.

Pályázati Programok

A vállalat különböző szociális programjai révén is kivívta a romániai társadalom és civil szféra megbecsülését, amit több díj is jelez. A legelső program, a városi zöldövezetek létesítését és a védett területek népszerűsítését segítő Zöldövezet tíz évvel ezelőtt indult – ezzel a Mol Románia és a projektet lebonyolító csíkszeredai Polgár-Társ Alapítvány munkakapcsolata a leghosszabb, ami egy vállalat és egy civil szervezet között működik Romániában. Az egyedülálló Mentor Díj keretében a diákok, a fiatal sportolók és művészek mögött álló edzőket, tanárokat ismerik el évről-évre. A MOL Gyermekgyógyító program keretében olyan alapítványok és szervezetek kérhetnek támogatást, akik fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő, vagy lábadozó gyereknek nyújtanak élményterápiás foglalkozásokat – ez a kezdeményezés szintén egyedi az országban. A Mentor díj és a Gyermekgyógyító program mellett a MOL Románia és a Közösségért Alapítvány együttműködik a Segíthetek? – MOL – Tehetségtámogató Program keretében is.

Tovább

Támogatások, Együttműködések

A MOL Románia egyike a leghitelesebb szponzoroknak az országban, számos társadalmi kezdeményezés, kulturális és sportesemény megszervezéséhez nyújt hathatós támogatást.

The Duke of Edinburgh’s International Award Romania

A MOL Románia támogatását is élvező és a 12-24 évesek iskolán kívüli tevékenységét megjutalmazó The Duke of Edinburgh’s International Award Romania világelső az ifjúsági programok között, minimális költségekkel biztosítva fejlődési lehetőségeket a fiatalok számára, anyagi helyzetüktől és származásuktól függetlenül. A program villámgyorsan kiterjedt országos szintre, több mint 2000 fiatalnak biztosítva fejlődési lehetőséget, és 2014-ben első díjat nyert az ifjúsági kategóriában a 12. Civil Társadalom Gálán.

UNITER

Immár hagyományosnak számít a MOL Románia és a Román Színházi Szövetség (UNITER) együttműködése, a vállalat három jelentős romániai színművészeti eseményt is támogatott. Az évente megrendezett UNITER-díjak Gáláján a szövetség elismeréseit nyújtják át, az adott naptári év produkciói alapján. A jelölteket egy válogató-zsűri nevezi meg, közülük a gála estéjén egy másik bírálóbizottság választja ki titkos szavazással valamennyi díj győztesét.
Szintén az UNITER partnereként, a MOL Románia a Nemzeti Színházi Fesztivál szponzora is, amely évente koncentrált, reprezentatív és vonzó mintát nyújt a romániai színházak repertoárjából. Szintén egyedi esemény a 2014-ben a tizenhetedik kiíráshoz érkezett HOP Gála, amely a művészeti felsőoktatás végzős hallgatóinak nyújt bemutatkozási lehetőséget.

Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF)

A Kolozsvárra ellátogató hírességeknek köszönhetően évről évre nő a MOL Románia által is támogatott Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) szakmai rangja. Tizenkét év alatt az első Romániában szervezett, nemzetközi, mozifilmeket bemutató fesztivál országos márkává lett, nemcsak a programok minősége révén, hanem a kiváló szervezésnek, a pezsgő hangulatnak és az események – szemináriumok, műhelyek koncertek és hajnalig tartó bulik – sokaságának köszönhetően. A TIFF vált a legfontosabb hazai produkciók országos bemutatásának helyévé, azonban nem csak a román filmesek találkozóhelye: az évek során olyan világsztárok jöttek el, mint Julie Delpy, Catherine Deneuve, Vanessa Redgrave, Claudia Cardinale és Franco Nero, hogy életmű-díjat vegyenek át a kolozsvári gálán.

REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálé

Pezsgő előadások, elégedett közönség, élénk szakmai élet – a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház által rendezett és a MOL Románia által is támogatott második REFLEX Nemzetközi Színházi Biennálé megfelelt az elvárásoknak. A város az első helyen áll az országban az egy főre eső kulturális forrásokban, valamint – Kolozsvár és Nagyszeben után – a harmadikon a kulturális ajánlat egy főre számított sokszínűsége alapján. Az elmúlt húsz évben a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház egyik legfőbb céljának tekintette a kortárs színházi értékek terjesztését. Ennek a szándéknak lett az eddigi csúcspontja a második REFLEX Biennálé: a terület számos díjazott közép-európai előadását mutatták be Sepsiszentgyörgyön.

EUROPAfest

A minőségi élő zene kedvelői számára évek óta kiemelt jelentőséggel bír a MOL Románia által is támogatott bukaresti EUROPAfest, amely a főváros egyik legjelentősebb kulturális eseményévé vált. A fesztiválon neves európai és más földrészekről érkező dzsessz-, blues- és popzenészek lépnek fel hagyományos és nem konvencionális koncerthelyszíneken. Szintén az EUROPAfest keretén belül zajlik két rangos, nemzetközi hírnévnek örvendő zenei verseny: a Bucharest International Jazz Competition, illetve a Jeunesses International Music Competition.

Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivál

Negyedik alkalommal rendezte meg 2014-ben a Kolozsvári Állami Magyar Színház a régió legnagyobb szakmai eseményét, az Interferenciák Nemzetközi Színházi Fesztivált. A minden második évben esedékes rendezvény célja a különböző színházi kultúrák összehozása és a legjelentősebb nemzetközi színpadi tendenciák bemutatása. Az Interferenciák Kolozsvárra hozza a nemzetközi színházi világ legjelentősebb társulatait és rendezőit. Ennek köszönhetően 2014-ben Kolozsváron először mutattak be a két fontos jelenkori rendező, Thomas Ostermeier és Declan Donellan által színpadra állított darabokat, és szintén először lépett fel a Szamos-parti színházban a mexikói Lux Boreal társulat. A fesztivál programját kiállítások, kollokviumok, konferenciák, vetítések és közönségtalálkozók egészítették ki, és az esemény túllépte a színházi teret, bevonva a város más jelentős kulturális intézményeit, mint az Ecsetgyár, a Művészeti Múzeum, a Tranzitház vagy a Nemzeti Színház.

Transilvania Filharmónia

Az 1955-ben Kolozsvári Állami Filharmónia néven alapított zenei intézmény világhírnévre tett szert az évek során. A számos híres meghívott művésszel történő együttműködés emelte a zenekar rangját és hozzájárult a mennyiségi és művészi fejlődéshez. A Transilvania Filharmónia számos sikeres turnén vett részt Európa majd minden országában és fontos hazai és nemzetközi fesztiválokon lépett fel. A zenekar több mint 150 lemezt adott ki, ez az ország egyik legértékesebb és legrészletesebb diszkográfiája. A Transilvania Filharmónia által megrendezett Kolozsvári Zenei Ősz Románia leghosszabb életű komolyzenei fesztiválja, és a legfontosabb a bukaresti George Enescu Fesztivál után. Az első ízben 1965-ben megrendezett Zenei Ősz egyetlen kétéves szünetet leszámítva megtartotta évenkénti ritmusát, és 2014-ben már a 48. kiírásnál tartott.

Novák Károly-Eduárd

A pályakerékpárosok 4 kilométeres üldözőversenyének megnyerésével 2012-ben, Londonban, Novák Károly Eduárd lett Románia első paralimpiai bajnoka. A csíkszeredai sportoló a 20 éves korában bekövetkezett autóbalesetéig gyorskorcsolyázó volt, majd miután amputálni kellett a jobb lábát, kerékpározni kezdett. A MOL Románia által támogatott sportoló a 2008-as pekingi paralimpián ezüstérmet szerzett, ami Románia első medálja volt a fogyatékkal élő sportolók világversenyén. A londoni játékokra már világbajnokként utazott és a sikersorozat a nagy-britanniai paralimpia után is folytatódott: 2013-ban két újabb aranyérmet szerzett a kanadai világbajnokságon. A 39 éves sportoló jelenleg a riói paralimpián való részvételért küzd, ahol a célja ismét az éremszerzés.

MOL Liga

A MOL-csoport és a sport világa leginkább a MOL Liga keretében kapcsolódik össze. A legjobb romániai és magyarországi jégkorong-csapatok közös bajnoksága 2008-ben jött létre, annak érdekében, hogy a résztvevők minél több és keményebb mérkőzéseket vívhassanak. A MOL Liga 2012-ben Szlovákia felé terjeszkedett, az érsekújvári csapat csatlakozásával. Az első kiírást 2009-ben a HC Csíkszereda nyerte, a döntőben éppen a városi rivális Sportklubot győzve le. 2010-ben, az egyetlen négyes döntővel véget ért idényben a Vasas HC nyert, 2011-ben az immár egyetlen csíki csapatként induló HSC, 2012-ben és 2013-ban pedig a Dab.Docler. A legutóbbi szezon Érsekújvár sikerével zárult, amely a döntőben 4-2-es összesítéssel múlta felül a Corona Brassót.

Temesvári RCM Universitatea de Vest

Közel 70 éves történelme során a temesvári rögbiklub mindig megmaradt egyetemi csapatnak. Első meccsét 1949 októberében játszotta Segesváron, a helyi Locomotiva ellen, és 34-0 arányban győzött. Az 1971-1972-es idényben a csapat megtörte az 58 éven át tartó bukaresti hegemóniát, és megszerezte Temesvár első bajnoki címét. Azóta rendszeresen a román élvonal egyik legjobb együttese, amely a diákrögbit népszerűsíti.

Rowmania FEST

Az ökoturizmus elterjedésének és népszerűsítésének kiváló példájaként szolgáló Rowmania FEST (az Evezős Bárkák Nemzetközi Fesztiválja) szintén élvezi a MOL Románia vállalat támogatását. A Tulceán rendezett esemény szervezője az Ivan Patzaichin-Mila 23 egyesület, és programja tovább bővült az előző évekhez képest. A leglátványosabb újdonság az országos triatlon-bajnokság egyik szakasza, a Delta Rowmania triatlon bekerülése, de a hagyományos evezős versenyek mellett a fesztivál keretében rendezték meg a „Fedezd fel Rowmaniát” kampány országos döntőjét is, amelyben 10+1 fős kanotka-csapatok versenyeztek. Az Ivan Patzaichin négyszeres olimpiai bajnok által személyesen kifejlesztett kanotka egy speciális vízi jármű – a romániai kenuzás élő legendája elkötelezte magát szülőföldje, a Duna-delta természetes szépségének megőrzése mellett.

Urbatlon 2014

Falmászás, többszintes parkolóban végzett crossfit-gyakorlatok, közlekedési akadályok kikerülése, lépcsőfutás a Nemzeti Arénában vagy utcai focizás – csupán néhány azon próbák közül, amelyeket a Bukarestben 2014 nyarán először megrendezett Urbatlon verseny keretében kellett teljesítenie a több mint 1500 résztvevőnek. A MOL Románia által is támogatott, Gabriela Szabo olimpiai bajnok atléta pártfogásával megrendezett egyedi sportesemény a Lia Manoliu parkban és a Nemzeti Aréna területén, 5 kilométeres pályán zajlott.

Hőlégballon-parádé

A Maros megyei Vármező már 2006 óta látja vendégül a Hőlégballon-parádét: a MOL Románia által is támogatott háromnapos esemény rendre több ezer nézőt vonz. Egyesek csupán a földről nézik az országból és külföldről érkezett légi járműveket, de a bátrabbak akár ki is próbálhatják az 1000-1500 méter magasan történő lebegés egyedülálló élményét. A hagyományoknak megfelelően az egyetlen ilyen Romániában rendezett fesztiválon az érdeklődök a motoros sárkányrepülést és siklóernyőzést is kipróbálhatják.

Gyűjtse a Használt Étolajat!

A MOL az első benzinkúthálózat Romániában, amely 2012 augusztusában programot indított a lakossági használt étolaj begyűjtésére, azzal a céllal, hogy hozzájáruljon a környezet védelméhez és a környezettudatos gondolkodás erősítéséhez a lakosság körében, valamint megoldást nyújtson a háztartásoknak arra, hogy könnyen és környezetbarát módon szabaduljanak meg a hulladéktól.

Tovább

A MOL Románia bevezette az Every Can Counts programot 35 töltőállomásra

A MOL Románia csatlakozott az alumínium dobozok szelektív gyűjtésére vonatkozó Every Can Counts programhoz, amit az Alucro Egyesület szervez Romániában, és ennek keretében 35 töltőállomásra helyezte ki az említett csomagolások szelektív gyűjtését szolgáló dobozokat.

Az Every Can Counts program jelenléte a MOL Románia töltőállomásain környezeti előnyökkel jár, mert az újrahasznosított anyagból készülő dobozok jelentős energia-megtakarítást eredményeznek. A dobozok alapanyagául szolgáló alumínium a legértékesebb újrahasznosítható anyag, hiszen feldolgozása során nem veszít tulajdonságaiból. Egy újrahasznosított alumíniumból készült doboz körülbelül 60 nap múlva kerül vissza az üzletek polcaira. Használt alapanyagból történő gyártás esetén a felhasznált erőforrások mértéke 95%-kal kevesebb, mint a nyersanyag felhasználásakor.

A MOL kutakon begyűjtött teljes mennyiséget engedélyezett vállalatok veszik át, majd európai hulladék újrahasznosító üzemekbe kerül és új dobozok gyártására szolgáló alumíniumlemez formájában tér vissza az országba.

A programban résztvevő MOL töltőállomások listája:

Arad Aurel Vlaicu sugárút 244-246 sz., Arad, ARAD megye
Rodnei út, 294. sz., Arad, ARAD megye
Bákó 9 Mai u.. 84. sz., Bákó, BÁKÓ megye
Bors Borsi út 110. sz., Bors, Bihar megye (az országba való belépéskor a jobb oldalon)
Brassó Feldioarei u. sz. n. (Segesvár irányába), Brassó, BRASSÓ megye
Bukaresti út 4. sz. , Négyfalu, Brassó megye, Brassó, Brassó megye
Bukarest Corneliu Coposu sugárút 14. sz., Bukarest
Giulesti út 39 sz./ Grant-híd, 6. Kerület, Bukarest
Odai út, 425.-431. sz., Bukarest
București-Ploiesti út 127C. sz., Bukarest, ILFOV megye
DN1, km 13+00, Otopeni község, ILFOV megye
Theodor Pallady sugárút 66 sz., 3. Ker., Bukarest
Voluntari, București-Nord út, 20. sz.
Râmnicu Vâlcea u. 12. sz., Bukarest
Valea Cascadelor u., 26. sz., 6. Kerület, Bukarest
Drobeta Turnu Severin Şimian falu, Şimian község, Mehedinţi megye., Simian, MEHEDINTI megye
Szászfenes,
Kolozs megye
Szászfenes, Avram Iancu u. sz.n., DN1, E60, Szászfenes, Kolozs megye
Focșani Bukarest sugárút SZ. N.,Vrancea megye, Focsani, VRANCEA megye
Gura Humorului Stefan Cel Mare u., 128 bis sz., Gura Humorului SUCEAVA megye
Jászvásár Silvestru-Pod de piatra kereszteződés, sz. n., Jászvásár, IASI megye
Miroslava község, Bratuleni falu, Industriilor út, 22.sz.
Marosludas Republicii u., 58 sz., Marosludas, MAROS megye
Nagyvárad Borsi út, 39. sz., Nagyvárad, BIHAR megye
Szászváros DN 7, Armatei u., sz. n., Szászváros, HUNYAD megye
Piatra Neamț Traian sugárút 179. sz., Piatra Neamt, NEAMT megye
Pitești 3 Autópálya - Km 80 Bukarest – Pitesti Autópálya, Km 80+700, RATESTI község (Arges)
Szatmárnémeti Aurel Vlaicu u., 74. sz., Szatmárnémeti, SZATMÁR megye
Szászsebes Drumul Sibiului u., sz. n., Szászsebes, FEHÉR megye
Szeben Szeben u.,1. sz. , Szeben, SZEBEN megye
Sellenberk község, Vesztény falu , DN1 és DN7 kereszteződés, Szeben, SZEBEN megye
Segesvár Mihai Viteazul u., sz. n., Segesvár, MAROS megye
Szováta Parajd u., SZ.N., (Primaverii u., 58. sz.), Szováta, MAROS megye
Kézdivásárhely 1 Decembrie 1918 u., szám nélkül, Kézdivásárhely, KOVÁSZNA megye
Temesvár Győröd, Lugosi út, 86. sz.
Tulcea Barajului u., 3. sz. , Tulcea, Tulcea, TULCEA megye

Vállalati Önkéntesség

Az immár közel öt éve tartó együttműködés során a MOL Románia több száz munkatársa segített önkéntes munkával a Dévai Szent Ferenc Alapítvány hét különböző otthonában – a legtöbb helyen játszótereket hoztak létre, de építettek karámot és csűrt is. A Böjte Csaba atya által alapított karitatív szervezet szeretettel várja a rászoruló gyermekeket. A nagy családként működő otthonokban ingyenes nevelés-oktatást, teljes ellátást biztosítanak számukra. Több mint 20 éves fennállása alatt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány több mint ötezer gyereket fogadott be; jelenleg 82 helyiségben több mint 2400 gyereket gondoz.

2010 – Déva (Hunyad megye)
A MOL Románia és a Dévai Szent Ferenc Alapítvány első együttműködése során 32 munkatárs a vállalat anyagi segítségével az iskolakezdésre újította fel a dévai gyermekotthon játszóterét.

2010 – Tusnádfürdő (Kovászna megye)
A MOL 13 önkéntese Kolozsvárról és Bukarestből érkezett a 2006-ban létrehozott Szent László Gyermekvédelmi Központba, ahol a kicsik nagy örömére megépítették az üdülőváros első játszóterét.

2011 – Torockó (Fehér megye)
A Szent Ferenc Alapítvány által működtetett Kis Szent Teréz Gyermekvédelmi Központ is új játszóteret kapott a MOL Románia önkénteseitől, akik két nap alatt saját kezűleg szerelték össze a fajátékokat, új homokozót alakítottak ki, virágokat és díszbokrokat ültettek.

2012 – Gyergyószárhegy (Hargita megye)
A korábbiaknál nagyobb vállalkozásba fogott a MOL Románia 53 munkatársa, akik az ország több megyéjéből érkeztek a Kájoni János Gyermekotthonba: 40 méter átmérőjű, fából készült karámot építettek az otthonhoz tartozó lovardába és besegítettek az udvar felújításába is.

2013 – Tusnádfürdő (Kovászna megye)
A korábban megépített játszóteret körhintával bővítette a MOL Románia tucatnyi munkatársa. A munkába besegített az otthon néhány lakója és nevelőszülőik, míg más gyerekek az általuk rajzolt oklevéllel köszönték meg az önkéntesek segítségét.

2013 – Gyergyószentmiklós (Hargita megye)
Új játszótérnek örülhettek az alapítvány gyergyószentmiklósi házában élő gyerekek. A MOL önkéntesei két hintából, egy kastélyból és két csúszdából álló játszó együttest építettek meg, valamint egy homokozót is létrehoztak.

2013 – Csíkszentsimon (Hargita megye)
A csíkszentsimoni otthon kialakításán a MOL Románia 100 munkatársa dolgozott. Az új gazdaképző kollégium udvarán egy ácsmester irányítása alatt csűrt ácsoltak össze megépítették a lovarda elkerítő elemeit, valamint tűzifát aprítottak és elraktároztak télire.

2014 – Csíkszereda (Hargita megye)
A már meglévő elemek felújításával és néhány további új játék felszerelésével a MOL önkéntesei továbbfejlesztették a 90 gyereket befogadó csíkszeredai otthon játszóterét.

2014 – Csíkszentsimon (Hargita megye)
Ugyancsak októberben a MOL 35 önkéntese összesen 550 fát és virágot ültetett el a közel negyven, 14 éven felüli fiatalnak otthont adó csíkszentsimoni gazdaképző kollégium udvarán.

Szerepvállalás a Közösségben Kiadvány

Az évente, román nyelven megjenő kiadványban a MOL Románia tevékenységének néhány eredményéről számolunk be. A vállalat alkalmazottainak, a Dévai Szent Ferenc alapítvány otthonaiban végzett önkéntes tevékenységéről olvashatnak, de a MOL Románia saját kezdeményezésű társadalmi szerepvállalási programjairól is: a Segíthetek, a Zöldövezet, a Gyermekgyógyító és a Mentor Díj pályázati programokról, valamint azok eredményeiről. Megismerhetnek egy pár, a Segíthetek? keretében támogatott fiatal sportolót és művészt, olvashatnak a Gyermekgyógyító és a Zöldövezet programokon keresztül támogatott civil szervezetekről, melyek tevékenységükkel egy-egy kisebb fajta csodát teremtenek. Bemutatjuk azokat a dijazott Mentorokat is, akik tevékenységük révén nagyon sokunk életútját meghatározóan befolyásolták.

Büszkék vagyunk támogatottainkra.
Tovább

{{-- content goes here from dom --}}
A Weboldalon használt sütik beállítása
A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)


A Weboldalon használt sütik beállítása

A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Süti tájékoztató

×