• A MOL Csoport megnyitotta az első, új töltőállomás koncepció szerint működő romániai kútját, Ploiesti-en (Prahova megye)
  • A MOL Románia hálózatában idén további 4 benzinkút működik majd a Fresh Corner koncepció szerint
  • MOL Románia Fresh Corner kínálata a vásárlók mindennapi fogyasztási igényeihez igazodik

Ploiesti, 2015. július 28. – A MOL Románia megnyitotta első Fresh Corner üzletét, a MOL Ploiesti (Blejoi)-i töltőállomáson. Romániában, első körben, 5 töltőállomás és annak üzletei működnek majd a Fresh Corner koncepció szerint.

A MOL Fresh Corner a MOL Csoport új kiskereskedelmi koncepciójának egyik legfontosabb eleme, amely különös figyelmet szentel a kávénak, a friss szendvicseknek, a pékárunak és a napi bevásárláshoz szükséges, elérhető árú fogyasztási cikkeknek.

“Az új piaci trendeknek megfelelve és az új kiskereskedelmi stratégiájával összhangban, a MOL Csoport megnyitotta az első Fresh Corner üzletét Romániában. Erős regionális jelenléte révén a MOL Csoport új módokat talál hálózatának jobb kihasználására és egy olyan termék- kínálatot vezet be, amely a vásárlók legújabb fogyasztási igényeihez igazodik; ide tartozik a kávé, friss élelmiszerek, valamint egy kibővült termék- és szolgáltatáskínálat, mindez egy új, kellemes környezetben” – nyilatkozta Lars Höglund, a MOL Csoport kiskereskedelmi ügyvezető igazgatója.

Idén a MOL Románia további 4 kútjánál találkozhatunk az új koncepció jegyében kialakított Fresh Cornerekkel, Bukarestben és Nagyszebenben. A fogyasztók elégedettsége és pozitív visszajelzései alapján a vállalat a töltőállomás hálózat egy részét 2016-ban tervezi átalakítani.

“A Fresh Corner egy regionális koncepció, amely egy több országra kiterjedő felmérés alapján jött létre. Annak érdekében, hogy a romániai vásárlók számára a legjobb kávéfajtákat és pékáru kínálatot válasszuk ki, fókuszcsoportos kutatásokat végeztünk. Figyelemmel kísérjük, hogy miként válik az új termékkínálat a romániai autósok napi bevásárlási szokásainak részévé” – tette hozzá Camelia Ene, a MOL Románia kiskereskedelmi vezetője.

A Fresh Corner egyik kulcs-eleme a kávé: egy új, érintőképernyős, önkiszolgáló kávéfőző teszi lehetővé az ügyfelek számára, hogy a 26 különböző ízesítésű kávé közül válasszanak, míg egy barista 23 típusú kávét készít elvitelre és 16 kávé fajtát a kúton való fogyasztásra. A szendvicsek helyben készülnek és a pékáru – kenyér és péksütemények – frissen sül.
Bármelyik, romániai piacon működő töltőállomáshoz képest újdonságnak számít a Fresh Corner üzlet áru-kínálata: versenyképes áron kínált mindennapi fogyasztási cikkek,, melyek választékát a romániai vásárlók igényeihez igazítottunk. A kínálatban, többek között, van liszt, cukor, rizs, bab, konzervek - hús, hal, gyümölcs, zöldség.
A hűtött termékek választékában tejtermékeket kínálunk, például tejet, joghurtot, kefírt, tej-alalpú desszerteket, illetve tojást.
A Fresh Corner a legkorszerűbb berendezésekbe történő beruházásokkal épült, azaz az önkiszolgáló érintőképernyős kávéfőző, egy teafőző és három sütő (a pékárunak, a péksüteményeknek, és gyorsmelegítésnek)