Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

 

Kolozsvár, 2023. május 26. – A Copil Iubit la Bord projekt és a MOL Románia elindította a Car Seat Check programot, amely három kolozsvári töltőállomáson – a Tordai úti (Calea Turzii), a Csillagvizsgáló (Observator) úti, és a Budai Nagy Antal úti (Calea Dorobanților) MOL töltőállomásokon zajlik majd. A kezdeményezés célja, hogy segítse a gyermekekkel utazó autósokat abban, hogy minden szükséges intézkedést megtegyenek a kiskorú utasaik biztonsága érdekében. Így július 25-ig, minden szerdán és pénteken a résztvevők elsajátíthatják a legveszélyeztetettebb utasokra vonatkozó biztonsági szabályokat. 

A MOL Románia három kolozsvári töltőállomásán az érdeklődők megtanulhatják, hogyan kell meggyőződniük arról, hogy helyesen szerelték be a gyereküléseket, illetve helyi szakemberek ingyenes tanácsadást nyújtanak a témában. 

Az Európai Bizottság 2021-es jelentése alapján a közúti balesetek halálos áldozatainak aránya Romániában a legmagasabb. A jármű fiatal utasainak védelme érdekében a leghatékonyabb intézkedések közé a biztonsági övek és a gyerekülések helyes használata tartozik. A tanulmányok alapján a biztonsági övek és a gyerekülések szakszerűtlen használata baleset esetén csökkentheti, vagy akár ki is iktathatja az autó biztonsági rendszere által nyújtott védelmet, növelve a súlyos vagy akár halálos sérülések kockázatát.  

„A gyermekek a legfontosabb utasaink, a gyerekülések helyes használata pedig alapvető a biztonságuk szempontjából. A Crucea Albă Alapítvánnyal közösen segítünk a szülőknek megbizonyosodni arról, hogy minden szükséges lépést megtettek azért, hogy ők és a gyermekeik biztonságban érjenek célba. Biztos vagyok benne, hogy hasznos információkat kapnak majd a MOL töltőállomásokon szervezett képzéseken, amelyekre szeretettel várjuk őket"nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója. 

„Bármikor megtörténhet egy közúti baleset. Ezért fontos, hogy a gyermekek mindig az életkoruknak, a testsúlyuknak és a magasságuknak megfelelő, helyesen beszerelt gyerekülésekben utazzanak. Mindez jelentősen csökkenti a súlyos vagy halálos kimenetelű sérülések kockázatát, megvédve az autó legfontosabb utasait: a gyermekeket"tette hozzá Ana Măiță, a Crucea Albă Alapítvány elnöke. 

Hogyan működik a Car Seat Check program? 
A MOL Románia három kolozsvári töltőállomásán kialakítnak egy-egy találkozópontot, ahol a program szaktanácsadói fogadják azokat a jelenlegi vagy leendő szülőket, akik szeretnének megbizonyosodni arról, hogy minden biztonsági intézkedést megtettek gyermekük biztonságos utazása érdekében. A résztvevők a mintegy 30 perces, személyes tanácsadás keretében ingyenesen ellenőrizhetik, hogy helyesen szerelték-e be a gyerekülést. A részvételhez telefonon kell bejelentkezni a kívánt időpont előtt legalább két órával, a helyeket érkezési sorrendben osztják ki. A képzések során a résztvevőknek az IOSH (The Institution of Occupational Safety and Health) által akkreditált tanácsadó fogja megmutatni a gyerekülések helyes beszerelését. 

A tanácsadás és ellenőrzés során a szülők a következőket fogják elsajátítani: 

  • gyakorlat és a tanácsadótól kapott útmutatások segítségével megtanulják a gyerekülés helyes beszerelését;
  • egyéni tanácsadás arra vonatkozóan, hogy a szülők a gyermek növekedésének következő szakaszában is a magasságának, a testsúlyának és az életkorának megfelelő autós biztonsági rendszert válasszák ki 
  • a megfelelő babaülés, gyerekülés vagy ülésmagasító kiválasztása 
  • a már meglévő gyerekülés(ek) vizsgálata és az esetleges hibák azonosítása, illetve annak ellenőrzése, hogy lejárt-e a termék szavatossági ideje, vagy a gyártó időközben visszahívta-e az adott gyerekülést 
  • a Child Car Safety App alkalmazás használata, amely egyszerű hozzáférést biztosít a gyermekek biztonságos közlekedésre vonatkozó aktuális jogszabályokkal kapcsolatos információkhoz 

Ingyenes képzés előzetes telefonos időpontfoglalással 
A szakértőkkel előzetes időpontfoglalást követően lehet találkozni, egyeztetve arról, hogy a programban részt vevő három töltőállomás közül melyiken és milyen időpontban kerüljön sor a képzésre és tanácsadásra. Az érdeklődők az adott töltőállomás szaktanácsadójának telefonos elérhetőségein foglalhatnak időpontot, további részletek a Car Seat Check Program honlapon találhatók. 

A Csillagvizsgáló úti MOL töltőállomáson
Szerdán és pénteken 12:00-15:00 között 
Tanácsadó: Mircea Bucșa – 0740 657 351 

A Tordai úti MOL töltőállomáson
Szerdán és pénteken 9:00-12:00 között 
Tanácsadó: Ramona Vecean – 0744 250 267 
Szerdán és pénteken 16:00-19:00 között 
Tanácsadó: Ioana Gudea – 0758 117 632 

A Budai Nagy Antal (Dorobanților) úti MOL töltőállomáson
Szerdán és pénteken 9:00-12:00 között 
Tanácsadó: Ioana Gudea – 0758 117 632 

A Car Seat Check programról 
A program fő célja, hogy növelje azon autósok számát, akik helyesen használják a gyereküléseket. A program segít abban, hogy a szülők hozzáférjenek az aktuális jogszabályokkal kapcsolatos ismeretekhez és ezeket megfelelően alkalmazzák a gyermekek minél nagyobb biztonsága érdekében. 

A célcsoportot azok a jelenlegi és leendő szülők vagy a gyerekek más gondviselői alkotják,  akiknek segítségre van szükségük az autós biztonsági rendszerek – babaülés, gyerekülés vagy ülésmagasító – helyes beszereléséhez.   

A Copil Iubit la Bord programról 
A Copil Iubit la Bord program az első olyan kezdeményezés Romániában, amely több területet átfogó megközelítéssel kíván javítani az autóban utazó gyermekek biztonságán. A program tevékenységeit Kolozsváron  indítják el és tesztelik, a célközönséget az olyan Kolozsváron élő szülők alkotják, akik autóval utaznak 12 éven aluli gyermekeikkel. 

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 27 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia kiterjedt termék- és szolgáltatásportfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. Jelenleg a vállalat 250 töltőállomást működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 258 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program jelenleg digitális változatban is elérhető  a MOL Go alkalmazáson keresztül. A társaság az elmúlt években befektetett az elektromos járművek töltési infrastruktúrájának fejlesztésébe, és 41 töltőállomáson 137 MOL Plugee töltőpontot hozott létre, amelyek 96 elektromos jármű egyidejű kiszolgálására alkalmasak. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. 2023-ban elindította a Te vezetsz! A család az első elnevezésű projektet, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a közúti közlekedés kockázataira, és elősegítse a felelősségteljes magatartást.

Kapcsolat:
Anca Dinu, a projekt kommunikációs menedzsere
0722-870-000

×