Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

 

  • A sportban és művészetekben jeleskedő fiatalok legtöbb 10.000 lej értékű támogatást igényelhetnek.
  • A pályázási határidő június 15.
  • A program támogatási alapja 560.000 lej.

Kolozsvár, 2023. május 16. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennyolcadik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot. A programban kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. június 15.

A 2006-ban indított és évente meghirdetett Tehetségtámogató a MOL Románia egyik legrégibb társadalmi felelősségvállalási programja. Az elmúlt 17 évben 3.340 fiatal művész és sportoló részesült összesen több mint hatmillió lej értékű finanszírozásban, amelyet szakmai fejlődésükre fordíthattak. A 2022-ben támogatott tehetséges fiatalok közül például Lois Muntean – hegedű, Andrei Pennazio – festészet, Tudor Torge – klasszikus gitár, Szaniszló Attila és Sînziana Mircea – zongora, különböző fellépések vagy kiállítások megszervezésére fordította a támogatást. Más fiatalok, például Casian Cîdu – vívás, Fángli Henrietta és Eliza Diamandescu – úszás, Cosmin Nedelea – gyorskorcsolya, eszközbeszerzésre, felszerelésük gyarapítására használták a Programban elnyert összeget.

„Megtisztelő és örömteli számunkra, hogy az elmúlt 18 év folyamán alkalmunk volt együttműködni néhány kimagasló művész- és sporttehetséggel. A nagy érdeklődés a program elismertségét mutatja, az anyagi támogatást a fiatalok, szüleik és edzőik egyaránt nagyra becsülik. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a MOL Tehetségtámogató az ország legrégibb ilyen jellegű kezdeményezése, és továbbra is elkötelezzük magunk olyan társadalmi felelősségvállalási programok működtetése mellett, amelyek a közösségünk számára értéket képviselnek.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A 8 és 18 év közötti művészek és sportolók 2023. június 15-ig, online nyújthatják be pályázati kérelmüket A Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro). Pályázni lehet egyénileg vagy csoportosan is. A pályázatnak tartalmaznia kell az utóbbi másfél évben elért eredményeket, a felkészítő tanár ajánlását, a jövőbeni célok megfogalmazását és egy pályázati költségvetést. A 2023-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej. A 18 év feletti korcsoportban meghívásos alapon lehet pályázni.

„A pályázó fiataloknak azt javasoljuk, hogy kezdjék el időben a pályázat összeállítását és szánjanak időt az opcionális dokumentumok megszerzésére, amelyek előnyt jelenthetnek. A pályázati rendszer egyszerű: össze kell foglalni az utóbbi két évben elért eredményeket, és tisztán körvonalazni kell a jövőbeni célokat, amelyre támogatást kívánnak szerezni. A programmal kapcsolatos információk megtalálhatók a www.kozossegert.ro honlapon és az egyhónapos pályázati időszak alatt bármikor megkereshetnek bennünket, de a Facebook csoportunkban is kérdezhetnek bennünket. Mindenkinek azt ajánljuk, hogy kezdje el időben a pályázat összeállítását” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

 

A programról:

A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.

A szakzsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik, hogy a pályázati költségvetés milyen mértékben felel meg a felvázolt céloknak.

A 18. kiírás támogatási kerete 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. június 15. Részletes tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 243 Romániában működik.

 

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 253 töltőállomást működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 260 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

 

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felméri Erzsébet
PR és CSR koordinátor
MOL Románia
m: 0730 230 861| @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

×