Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram
  • Idén nyolcadik alkalommal hirdetik meg a 2015-ben elindított Jogosítvány a jövőhöz programot
  • A korábbi hét kiírásban 292 fiatal nyert támogatást a gépjárművezetői engedély megszerzéséhez
  • A pályázatok benyújtásának határideje: 2023. január 24.

2022. november 24., KOLOZSVÁR – Nyolcadik alkalommal hirdeti meg a MOL Románia és A Közösségért Alapítvány a Jogosítvány a jövőhöz programot, amelyben hátrányos anyagi körülmények között élő fiatalok pályázhatnak a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeire. A programban olyan fiatalok részesülhetnek támogatásban, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a jogosítvány, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A pályázatokat 2023. január 24-ig lehet benyújtani postai úton vagy online. Részletek a www.kozossegert.ro/hu/jogositvany honlapon találhatók.

A Jogosítvány a jövőhöz programban 18-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok vehetnek részt, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is.

A Jogosítvány a jövőhöz” program egyik legfontosabb célja indulása óta az volt, hogy munkavállaláskor növelje a hátrányos körülmények között élő fiatalok esélyét. Az évek folyamán számos olyan céltudatos fiatallal volt alkalmunk megismerkedni, akik sikeresen levizsgáztak, szakmára, munkahelyre tettek szert, és most stabil jövedelmük van. A Jogosítvány a jövőhöz program szerves része a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, és fontos számunkra, hogy ily módon is segíthetjük a közösségeket, amelyekben tevékenykedünk. nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A 2015-ben indított Jogosítvány a jövőhöz szervesen illeszkedik a MOL Románia társadalmi felelősségvállalási stratégiájába, amely a közösségek tagjainak támogatását szolgáló hosszútávú programok kidolgozására hivatott. A hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalok a hajtási engedélynek köszönhetően versenyképesebbé válnak a munkaerőpiacon való elhelyezkedéskor, illetve nagyobb eséllyel indulnak egy jobb munkahely megszerzéséért.

A program eddigi hét kiírásában összesen 140 fiatalnak sikerült befejeznie tanulmányait: 118-nak sikerült megszereznie a B kategóriás hajtási engedélyt, 16-nak a C-t, háromnak a pályaalkalmassági bizonyítványt, egynek B kategóriás jogosítványt átalakított járműre, egynek B96-ra (járműszerelvény vezetésére alkalmas engedély: B kategóriájú gépkocsihoz kapcsolt nehéz pótkocsi, melyek össztömege nem haladja meg a 4.250 kg-t), egy fiatal pedig mezőgazdasági vontatóra, traktorra, szerzett jogosítványt. 44 fiatal tanulmányait folytatja vagy vizsgára készül.

A programunk iránt érdeklődő fiatalokat arra biztatjuk, hogy a pályázat összeállításához kérjenek segítséget akár a hozzájuk közel álló személyektől, akár az őket felkaroló civil szervezetektől, intézményektől vagy A Közösségért Alapítvány munkatársaitól. A korábbi évek tapasztalata azt mutatja, hogy nagyobb arányban tesznek sikeres vizsgát azok a fiatalok, akiknek van egy mentoruk, akinek a segítségére számíthatnak a pályázat összeállításában, a sofőriskolába való beiratkozáskor, illetve a vizsgára való felkészüléskor. Zsűrizéskor előnye van azoknak a pályázóknak, akik csatolnak egy munkáltatói igazolást, amely tanúsítja, hogy a hajtási engedély megléte egy munkahelyet biztosítana számukra” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A programmal és a pályázattal kapcsolatos bővebb tájékoztató a www.kozossegert.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 18-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot ötéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 234 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 227 Romániában működik.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

×