• A romániai járművezetők általában akkor mosnak autót, amikor az már nagyon koszos, vagy amikor hosszabb utazásra indulnak vagy térnek haza.
  • A mosó kiválasztásakor az autósok figyelembe veszik a várakozási időt, de nem mellékesek egyéb szempontok sem, például az ár, a mosoda eszközeinek minősége vagy az hogy mennyire van közel az otthonukhoz vagy a munkahelyükhöz.
  • Az adatok egy, a MOL Románia által, április 13-21 között, online végzett felmérésből derülnek ki, amelyben 556, a MultiBonus hűségkártyát használó válaszadó vett részt.

Bukarest, 2021. á prilis 28. - A romániai járművezetők fele (52%) akkor mos autót, amikor az már nagyon koszos, a mosó kiválasztásában fontos szempontok közé sorolják az olyan szolgáltatások elérhetőségét, mint a küszöbök tisztítása (81%), az autó belső részének porszívózása (79%) és az utastér tisztítása (75%).

Az adatok egy felmérésből derülnek ki, amelyet a MOL Románia április 13-21 között, a MultiBonus hűségkártyát használó ügyfelek körében végzett, online, 556 válaszadó részvételével. A kutatás azt mutatja, hogy a járművezetők egyértelműen előnyben részesítik a kézi autómosókat, például a sugármosást (62%), a hagyományos autómosókkal ellentétben (17%). Az autómosó kiválasztásában, a megkérdezett járművezetők 44%-a a várakozási időt említi fő szempontként, amelyet az ár (40%), a mosószerek minősége (39%), valamint az követ, hogy mennyire van közel az otthonukhoz vagy a munkahelyükhöz (37%). Ez utóbbi szempont a női válaszadók esetében sokkal fontosabb szerepet játszik az autómosó kiválasztásában, a várakozási idő után a második legfontosabb kritérium.

A mosószerek minőségét szempontként említő válaszadók 60%-a szerint a minőségi termékek biztosítják az festék épségének megőrzését, és 56%-a szerint a minőségi mosószerek egyáltalán nem hagynak karcolást az autón.

A válaszadók több mint 70% -a nyilatkozta, hogy este vagy reggel mosnak autót, de főleg az esti időpontokat részesítik előnyben. A válaszadók egyharmada hétvégén kerít időt az autómosásra, amikor több a szabadidejük.

A MOL Románia egy 243 töltőállomásból álló hálózatot működtet, amelyek közül 47 töltőállomáson a legjobb minőségű autómosó szolgáltatásokat vehetik igénybe az ügyfelek. A MOL töltőállomásokon kétféle mosoda található: automata mosó 6 mosási programmal, és kézi mosó – önkiszolgáló, előmosási, mosási, öblítési és előszárítási programokkal.

Azok az ügyfelek, akik MOL töltőállomáson mosnak autót, 2021. április 26. és július 4. között azonnal vagy sorsoláson juthatnak nyereményekhez, miközben az új Kiehl mosószerek révén német minőségű szolgáltatásokat kapnak.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet | MOL Románia | tel: 0730 230 861 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.