• A MOL Románia az ország egészségügyi rendszerének segítésére fordított támogatása tavaly február óta meghaladta az egymillió eurót.
  • A legújabb támogatás összértéke 550 000 euró, amelyből orvosi berendezéseket és védőeszközöket adományoznak a marosvásárhelyi, csíkszeredai, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, gyurgyevói (Giurgiu), jászvásári és bukaresti kórházak nak, a Polgár-Társ Alpítvánnyal és a Gyermekek Szíve Egyesülettel (Inima Copiilor) együttműködésben.
  • A MOL Románia legújabb támogatásával megvásárolt berendezések egy részét már leszállították az elmúlt napokban és a többi eszköz beszerzése és a kórházakba történő eljuttatása is folyamatban van, hogy mihamarabb használatba vehessék őket.

2021. április 27. - A MOL Románia továbbra is támogatja az egészségügyi rendszert a Covid-19 járvány elleni küzdelemben, a marosvásárhelyi, csíkszeredai, kézdivásárhelyi, sepsiszentgyörgyi, székelyudvarhelyi, gyergyószentmiklósi, gyurgyevói, jászvásári és bukaresti kórházaknak szánt új orvosi berendezésekből álló adományai révén.

A kórházaknak nyújtott adományozásban a vállalat partnerei a Polgár-Társ Alapítvány és a Gyermekek Szíve Egyesület. A legújabb támogatásból orvosi eszközöket és felszereléseket adományoznak, összesen 550 000 euró értékben, ezzel a támogatások összértéke meghaladja az egymillió eurót, amellyel a MOL Románia az orvosok, ápolók és más egészségügyi személyzet munkáját segíti a koronavírus elleni küzdelemben.

"Tavaly a MOL 25 éves jelenlétét ünnepelte a romániai piacon. Ebben a negyed évszázadban nemcsak egy üzleti sikertörténetet írtunk, hanem lefektettük a közösséggel való szoros kapcsolatunk alapjait is. A MOL Románia a hazai egészségügyi rendszer támogatója volt a pandémia kirobbanása előtti években is. Az elmúlt évben viszont úgy gondoltuk, hogy fokoznunk kell erőfeszítéseinket ezen a területen, hogy minél több beteget segítsünk a vírus leküzdésében. Hagyományos partnereink segítettek a szervezésben (A Polgár-Társ Alapítvány és a Gyermekek Szíve Egyesület), de egy új szervezettel is együttműködtünk, a Dăruiește Viață egyesülettel, akiknek köszönjük a bizalmat. Továbbra is támogatjuk az új koronavírus leküzdésére irányuló erőfeszítéseket. Nem ez az első ilyen jellegű kezdeményezésünk, és biztosan nem is ez lesz az utolsó." - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 2006 óta partnerek a Zöldövezet pályázati program megszervezésében, az elmúlt évben pedig együtt segítették a kórházakat a világjárvány leküzdésében. Tavaly, röviddel a járvány kirobbanása után, a MOL Románia 100 000 eurós támogatásából a Polgár-Társ Alapítvány a COVID-19 járvány elleni küzdelemben részt vevő egészségügyi személyzet számára védőeszközöket adományozott a sepsiszentgyörgyi, csíkszeredai és székelyudvarhelyi kórházaknak. A MOL Románia legújabb pénzügyi támogatásából a Marosvásárhelyi Megyei Sürgősségi Kórház, a Sepsiszentgyörgyi „Dr. Fogolyán Kristóf" Megyei Sürgősségi Kórház, a Gyergyószentmiklósi Városi Kórház, a Kézdivásárhelyi Városi Kórház, a Székelyudvarhelyi Városi Kórház és a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház számára vásárol a Polgár-Társ Alapítvány orvosi eszközöket és berendezéseket.

Az első 6, súlyos betegek kezelésére teljesen felszerelt intenzív terápiás ágy már megérkezett a „Dr. Fogolyán Kristóf” Sepsiszentgyörgyi Megyei Sürgősségi Kórházba. Az ágyak a non-covid intenzív terápiás osztály kórtemeibe kerülnek, ahol a legutóbbi átszervezéseket követően csökkent a befogadóképesség, a COVID-19 osztályra került súlyos betegek nagy száma miatt.

"Nagyon örülünk, hogy 2021-ben is a MOL Romániával való hagyományos partnerkapcsolatunknak és az ebből adódó támogatásnak köszönhetően folytathatjuk a járvány elleni küzdelmet és az egészségügyi szolgáltatások javításának elősegítését célzó tevekénységeinket, ellátva a korházakat a lehető legkorszerűbb felszerelésekkel és készülékekkel. Idén, 6 kórház számára nyújtott támogatás révén reméljük, hogy érdemlegesen hozzájárulhatunk az orvosi rendszer sürgős szükségleteinek fedezéséhez, és ezáltal a támogatott korházak által ellátott közösségeknek nyújtott szolgáltatások minőségi javulásához.” Potozky László, igazgató, Polgár -Társ Alapítvány

A Gyermekek Szíve Egyesület szintén hagyományos partnere a MOL Romániának, együttműködtek olyan projektekben, mint a Marie Curie Kórház tetejére épített helikopter leszálló, vagy a gyurgyevói kórház korszerű eszközökkel való feleszerelése. Most a legújabb közös projekt keretében a Bukaresti Egyetemi Kórháznak, a Giurgiu Megyei Kórháznak és a Jászvásári „Cuza Vodă” Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kórháznak adományoznak orvosi berendezéseket.

"Folytatjuk a MOL Romániával való sikeres együttműködések sorozatát és támogatjuk az egészségügyi rendszert, amelyet az elmúlt évben a Covid-járvány oly keményen próbára tett. Még mindig távol vagyunk a járvány végétől, továbbra is sok a fertőzött és a kórházak továbbra is túlterheltek, így a támogatásunk jókor érkezik." - mondta Alexandru Popa, a Gyermekek Szíve Egyesület igazgatója

2020 januárjában, nem sokkal a járvány kitörése előtt a MOL Románia és az Gyermekek Szíve Egyesület bejelentették, hogy a Giurgiu Megyei Sürgősségi Kórháznak 110 000 euró értékben orvosi felszerelést adományoznak, amelyek a gyermekosztályra, az újszülöttosztályra és az intenzív terápiás osztályra kerültek. Ezúttal a Giurgiu Megyei Sürgősségi Kórháznak adományozott berendezések az intenzív terápiás osztályra kerülnek.

Ezenkívül, a koronavírusos betegek kezeléséhez elengedhetetlen fontosságú felszerelés kerül a Bukaresti Egyetemi Kórház neonatológiai osztályára és a Jászvásári „Cuza Voda” Szülészeti és Nőgyógyászati ​​Kórházba is, ahol több mint 50 Covid-fertőzött kismamát és újszülöttet kezeltek.

A MOL Románia 25 éve nemcsak a román gazdaság fontos szereplője, hanem a közösségek megbízható partnere is, az elmúlt években számos kezdeményezés keretében támogatta az egészségügyi rendszert. 2020-ban, a járvány kezdetén a MOL Románia 500 000 euróval támogatta a Covid elleni küzdelemben részt vevő kórházakat, a Polgár-Társ Alapítványnak nyújtott 100 000 eurós és a Daruieste Viata Egyesületnek nyújtott 400 000 eurós támogatások révén.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A Polgár-Társ Alapítványról

A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 20 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány közel 1.290 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 65,3 millió lej értékben.

A Gyermekek Szíve Egyesületről

A Gyermekek Szíve Egyesület 2006 óta segíti a súlyosan beteg, főként szívbetegségben szenvedő gyermekeket. Az Egyesület a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórházban a közegészségügyi rendszer legkorszerűbb felújításait valósította meg: a Szívsebészet osztályon (amelyet 2013 óta folyamatosan támogat) és az Újszülött Intenzív osztályon, valamint a konstancai megyei kórház Újszülött Intenzív osztályán. Az egyesület a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórházban a kardiológiai és idegsebészeti osztályokat is felújította, felszerelte a műtőt az idegsebészeti osztályon, és továbbra is támogatja, anyagilag is, a felújított osztályokat és sok, segítségre szoruló beteg gyermeket. Jelenleg az egyesület 2 fontos infrastrukturális projektet bonyolít a bukaresti Marie Curie Gyermekkórházban: az Újszülött Intenzív Osztály bővítését és a helikopter leszálló építését (a MOL Románia anyagi támogatásával).

Szintén a MOL Románia támogatásával a Gyermekek Szíve Egyesület hozzájárul a romániai kórházak fontos részlegeinek korszerű orvosi berendezésekkel történő felszereléséhez, amelyek célja az egészségügyi személyzet erőfeszítéseinek támogatása a Covid-járvány idején, illetve, hosszú távon, az érintett osztályokon a körülmények radikális javítása.

Sajtó kapcsolat:

Erzsébet Felméri | MOL România | tel: 0730 230 861 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Laszló Potozky | Fundația pentru Parteneriat | tel: 0744 396 813| @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Alexandru Popa | Asociația Inima Copiilor | tel: 0722 360 339 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.