• A MOL megkezdte a nemrégiben frissített 2030+ stratégiájának megvalósítását a Fogyasztói Szolgáltatások területén
  • A Slovnaft, mint a MOL-csoport tagja, 16, jelenleg Lukoil márkanév alatt működő töltőállomást vásárolt Szlovákiában
  • Március elején Magyarországon a Marché éttermeket működtető céget szerezte meg a MOL

Budapest, 2021. március 24. - A MOL-csoport bejelentette, hogy szlovák leányvállalata, a Slovnaft megvásárolta a Normbenz Slovakia s.r.o. 100%-os tulajdonrészét, amely 16 Lukoil márkanév alatt működőtöltőállomást foglal magában Szlovákiában. A MOL március elején megállapodott a Marché International AG-vel is 9, Magyarországon Marché márkanév alatt üzemeltett étterem megvásárlásáról.

A megállapodások illeszkednek a vállalatcsoport „SHAPE TOMORROW” 2030+ frissített hosszú távú stratégiájába, amely külön hangsúlyt fektet a Fogyasztói Szolgáltatások fejlesztésére.

A gasztro és kényelmi szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a hálózat bővítése mind a frissített stratégiánk része, és azt a célt szolgálja, hogy regionális vezetővé váljunk az üzemanyag- és kiskereskedelem terén. Ennek elérése érdekében megújult elszántsággal folyamatosan keressük az új lehetőségeket. A 16 szlovákiai, Lukoil márkanév alatt üzemeltetett töltőállomás megvásárlása lehetőséget ad számunkra, hogy erősítsük jelenlétünket az országban, és újabb helyszínekre terjesszük ki Fresh Corner koncepciónkat” – mondta Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatója.

A Normbenz Slovakia s.r.o. 100% -os tulajdonjogának megszerzése 16 szlovákiai, Lukoil márkanév alatt üzemelő töltőállomást foglal magába, országos lefedettséggel, ami jól kiegészíti az országban működő, jelenleg 254 töltőállomásból álló Slovnaft hálózatot. Az újonnan megszerzett töltőállomások Slovnaft márkanév alatt működnek tovább. A Slovnaft szándéka, hogy az átvételt követően az új helyszínekre is bevezesse a Fresh Corner koncepciót, prémium gasztro termékekkel és egyéb olyan szolgáltatásokkal, amelyek már szerepelnek a Slovnaft hálózat kínálatában. A tranzakció a szlovák versenyhivatal engedélyéhez kötött.

Hét a kilenc megvásárolt Marché International étterem közül több mint egy évtizede szerves része a MOL töltőállomásoknak. Az éttermek frissességükkel és á’la minute ételkészítési koncepciójukkal, munkatársaikkal a legmagasabb színvonalat képviselik az európai piacon. A MOL az elmúlt években szerzett regionális tapasztalatai révén olyan tudásra tett szert, amelynek köszönhetően ezentúl a vállalat kereteiben működhetnek tovább az éttermek, a szándék az, hogy a Fresh Corner koncepció részévé váljanak. A tranzakció zárásához bizonyos feltételek előzetes teljesülése szükséges, többek között a versenyhatósági jóváhagyás.

A Fresh Corner koncepció 2015-ben indult, és ennek köszönhetően az úton lévő vásárlók a tankolás mellett minőségi kávét, hotdogot, friss szendvicseket és péksüteményeket is fogyaszthatnak a töltőállomásokon. A láncnak most 955 üzlete van, és a koncepció nagyban hozzájárult a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens 2020-as rekord eredményéhez 510 millió dollárral növelve a csoport EBITDA-ját.

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 25 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 75 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizennégy ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük kilencben folytat termelést. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.