• A MOL új töltőállomást nyitott a Bukarest közelében lévő Bragadiru helységben
  • A töltőállomáson bevezették az innovatív Fresh Corner Drive Thru koncepciót, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autójuk kényelméből, gyorsabban és könnyebben megrendelhessék kedvenc kávéjukat vagy hot-dogjukat
  • A MOL továbbra is befektet a hálózat bővítésébe és a termékek és szolgáltatások portfóliójának fejlesztésébe, hogy a folyamatosan úton lévő ügyfelek számára az első választás legyen

2020. december 11., Bukarest A MOL Románia új töltőállomást nyitott Bragadiru-ban. A töltőállomáson új koncepciót vezettek be a Fresh Corner Drive Thru-t , amely lehetővé teszi a sokat utazó ügyfelek számára, hogy az autójuk kényelméből, gyorsabban és könnyebben rendelhessék meg kedvenc kávéjukat vagy hot-dogjukat.

A Fresh Cornert 2015-ben vezették be a MOL Románia töltőállomásokon. Nagy sikere volt, hiszen egy olyan innovatív koncepció, amely az eredeti recept szerint pörkölt kávébabokból készített aromás kávéra és a frissen, kiváló minőségű alapanyagokból elkészített gasztro-termékek széles választékára összpontosít. Örömünkre szolgál, hogy öt évvel később egy új koncepciót kínálhatunk ügyfeleinknek - a Fresh Corner Drive Thru-t, amely kielégíti a fogyasztók folyamatosan változó igényeit, akik így könnyebben és gyorsabban tudják megrendelni kedvenc termékeiket. A MOL-nál minden tevékenységünk középpontjába az ügyfeleket helyezzük, az új Fresh Corner Drive Thru is kiváló példa erre.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A töltőállomáson két töltősziget található, amelyeken több termék elérhető – mindkettőn négy-négy töltőpisztoly az EVO 95, EVO Diesel, EVO 100 Plus és Evo Diesel Plus üzemanyagok számára, valamint két EVO Diesel gyorstöltő.

Ezenkívül, a MOL EVOTECH formulával ellátott üzemanyagok kínálata mellett, a Bragadiru-i új töltőállomásra látogató ügyfelek rendelkezésére állnak élelmiszerek, vegyiáru, autóápolási és egyéb termékek, valamint útadók kifizetésének lehetőségét biztosító szolgáltatások.

A Bragadiru-i töltőállomás a MOL legfrissebb befektetése a romániai piacon. A MOL Románia idén ünnepeli az első romániai MOL töltőállomás megnyitásának 25 éves évfordulóját, ez idő alatt mintegy 200 millió dollárt fektetett be a kiskereskedelmi hálózat és a logisztikai rendszer szerves bővítésébe és korszerűsítésébe, és ezenkívül két fontos piaci szereplőt vásárolt fel – Shell (2004) és Eni/Agip (2014) – egy koherens, hosszú távú fejlesztési terv keretében.

Mára a MOL Románia ügyfeleit 240 töltőállomásból álló hálózat szolgálja ki, a vállalat emellett Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu) két üzemanyagraktárt, Mezőtelegden egy LPG (autógáz) terminált, valamint kenőanyag és petrolkémiai részlegeket működtet, továbbá magánszemélyeket és vállalatokat célzó, kiterjedt termék- és szolgáltatásportfoliót fejlesztett ki.

A vállalat most átfogó átalakulási folyamaton megy keresztül, a cél, hogy az üzemanyag-kiskereskedelmen túlmutatóan teljes körű mobilitási szolgáltatóvá váljon, összhangban a fogyasztói magatartás változásával és Közép- és Kelet-Európa legnagyobb integrált olaj- és gázipari vállalata, a MOL-csoport fejlesztési stratégiájával.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 240 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.