Budapest, 2020. november 17. - Idén ismét elismerően értékelte a MOL tevékenységét a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Index. A nemzetközi indexet évente hirdetik ki, és ez már az ötödik alkalom, hogy a MOL bekerül a felsorolásba.

A rangsor külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat. Ebben a kategóriában a MOL az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10%-ban szerepel. Ezen kívül a Dow Jones indexe megerősíti, hogy  MOL továbbra is élen jár a kelet-közép európai vállalatok között fenntarthatóság területén. A MOL a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából.

A DJSI index olyan vállalatokat tesz rangsorba, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul. DJSI-tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak e szempontok szerint

Büszkék vagyunk arra, hogy fenntarthatósági erőfeszítéseink elismeréseként ismét bekerültünk a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexbe. Fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előre lépni. Az indexbe való bekerülés elismerés minden munkatársunknak és partnerünknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a MOL transzformációjához az alacsony karbonkibocsátású világ felé vezető úton.” – mondta Simola József, MOL-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.