• A Román női kézilabda-bajnokság (románul: Liga Florilor), Európa második legértékesebb bajnoksága, ebben a szezonban MOL női kézilabda liga (románul: Liga Florilor MOL) lesz

2019. január 17., Bukarest - A MOL Románia és a Román Kézilabda Szövetség ma bejelentették együttműködésüket, amelynek célja a női kézilabda-bajnokság teljesítményének fenntartása, támogatása. A MOL Románia lesz az ország legfontosabb női kézilabdaversenyének fő partnere, amelyet idén MOL női kézilabda ligának neveznek.

“A MOL társulása a román kézilabdával nem véletlen, tükrözi ugyanis azokat a közös értékeket, amelyek számunkra kiemelten fontosak és amelyek sikerünket is biztosították: tisztességes játék, csapatmunka, kitartás és lendület. Azáltal, hogy a Román női kézilabda-bajnokság fő partnerei vagyunk, szeretnénk kifejezni elismerésünket a játékosok, edzők és minden érintett kitartásáért és erőfeszítéséért, hiszen nekik köszönhető, hogy a román kézilabda Európa legjobbjai között van. A sport jó modell az új generációk számára, megmutatja, hogy a kitartó munka, az elkötelezettség, valamint a fizikai és mentális erő meghozza gyümölcsét. A női kézilabda támogatásával folytatni kívánjuk a MOL hagyományát: a teljesítmény népszerűsítését, és szeretnénk hozzájárulni ahhoz, hogy az általa képviselt értékek révén kialakuljon egy, az emberek életére gyakorolt pozitív hatás.” - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Megtisztel és nagy örömmel tölt el bennünket, hogy egy ilyen erős vállalat, mint a MOL Románia mellénk állt. Ez a partnerség e sport értékének elismerését jelenti, egy meglehetősen hosszú folyamat része, amelyben a román kézilabda bajnokságait meghatározták, márkává tették, majd népszerűsítették. A MOL női kézilabda liga ezen az úton halad tovább, jelenleg Európa második legjobb bajnoksága vagyunk, szeretnénk az élvonalban maradni, és azt, hogy a bajnokság révén minél többen kerüljenek közelebb a kézilabdához, résztvevő játékosként, vagy nézőként." - mondta Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke.

Az Európai Kézilabda Szövetség koefficiensei szerint a Román női kézilabda-bajnokság a második legértékesebb bajnokság Európában. A jelenlegi szezonban is szoros a verseny, amelyben a CSM Bukarest és az SCM Râmnicu Vâlcea ismét fej fej mellett haladnak a döntő felé.

A MOL Románia 25 éve van jelen a romániai piacon, ez idő alatt nem csak beszámítható és becsületes gazdasági szereplő volt, hanem olyan partnere is a közösségeknek, amely aktív szerepet vállalt a társadalom életének fontos területein, mint például a sport, a környezet, az egészség vagy a kultúra területeken.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 227 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4 elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 227 Romániában működik.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet - CSR & PR koordinátor, MOL Románia