2018 május 24. – A MOL Románia idén is támogatja a TIFF-et, az első romániai nemzetközi filmfesztivált, amelyet először 17 évvel ezelőtt szervezték meg, Kolozsváron és amely mára nemzetközi elismerésnek örvend mind az itt bemutatott filmeknek, mind a kiváló szervezésnek köszönhetően.

A fesztivál pezsgő hangulatához illeszkedve a MOL idén egy speciális Fresh Corner standot helyez el a fesztivál egyik helyszínén, hogy a szenvedélyes filmnézők számára friss energiát biztosítson. A fesztivál idején, május 25-e és június 3-a között a kolozsvári Diákművelődési ház előcsarnokában kihelyezett MOL Fresh Corner standnál különböző aromájú finom Fresh Corner kávék, ízletes szendvicsek, desszertek és hideg italok kaphatók. Ugyanitt, a nemzetközi gyermeknapon a legfiatalabb TIFF-látogatókat különleges meglepetésekkel várják.
A Fresh Corner projektet a MOL-csoport indította el három évvel ezelőtt, amelynek révén a vállalat kínálatában nagyobb teret nyer a gasztronómia. Jelenleg a MOL 215 töltőállomásos romániai hálózatában körülbelül 100 benzinkúton működik Fresh Corner.

„Sokan minden évben elutaznak Románia különböző részeiről és külföldről is erre a fesztiválra, hiszen ez az egyik leglátványosabb kulturális esemény, amely mind tematikájával, mind a tartalom eredetiségével és művészi minőségével nyűgözi le a résztvevőket és amely révén Kolozsvár a nemzetközi filmvilág egyik kulcshelyszínévé vált. Örömünkre szolgál, hogy része lehetünk annak a közösségnek, amely aktívan támogatja és népszerűsíti a kreativitást és a filmkultúrát. A szervezők hozzáértése és a fesztivál hagyománya arra buzdított bennünket, hogy immár ötödik alkalommal támogassuk ezt a projektet, és hogy a résztvevőknek finom, Fresh Corner-es energiát biztosítsunk a tökéletes TIFF-élményhez.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A MOL Irina Margareta Nistorral bemutatja a nap filmjét (#FilmulZilei de la #TIFF2018)

A romániai filmes univerzum összetéveszthetetlen hangja, Irina Margareta Nistor – aki nemcsak az egyik legelismertebb romániai filmkritikus, hanem egy, a filmvilágot bemutató műsornak a vezetője is – csatlakozik a MOL-nak a nap filmjét bemutató kampányához, hogy a fesztivál öt legjobb filmjéről írjon exkluzív kritikát, értékelést. A filmkritikák a MOL Románia facebook oldalán jelennek meg, a #FilmulZilei # TIFF2018 #PoweredbyMOL elnevezésű kampány keretében.
A MOL Románia egy olyan versenyt is meghirdetett, amely keretében a filmkedvelők részt vehetnek az idei TIFF-en.
Azok, akik részt szeretnének venni a játékban, a MOL Románia facebook oldalán (https://www.facebook.com/MOLRomania/) egy hozzászólásban kell megosztaniuk kedvenc Bergman-filmjük címét, a TIFF 2018-as kiadását ugyanis a szervezők Ingmar Bergman filmrendező emlékének ajánlják. Így részt vesznek a sorsoláson, amelyen 3 nyereményt osztunk ki: egy-egy belépőt 5 filmre, két személy számára.

Aki a MOL-nál tankol, az most jegyet nyerhet egy TIFF-filmre

Azok az ügyfelek, akik május 18-28 között a kolozsvári vagy szászfenesi MOL töltőállomásokon legalább 20 liter üzemanyagot tankolnak, sorshúzással nyerhetnek 2 belépőjegyet a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál egyik filmjére. Ezen kívül, azokat az ügyfeleinket, akik május 28-a és június 10-e között legalább 20 liter üzemanyagot tankolnak és felmutatnak egy új vagy használt TIFF-jegyet, egy finom kávéval vendégeljük meg.

A MOL Csoportról

A MOL Románia a MOL Csoport tagja. A MOL Csoport Közép-Európa egyik jelentős kőolaj- és földgázipari nemzetközi vállalata. A MOL Csoport több mint 30 országban fejti ki tevékenységét, világszinten több mint 25.000 alkalmazottat foglalkoztat. A Csoport 4 finomítót és 2 petrokémiai egységet üzemeltet egy Magyarországra, Szlovákiára, Horvátországra és Olaszországra kiterjedő ellátási lánc integrált irányításának keretében. A MOL Csoport ezen kívül körülbelül 2.000 töltőállomásból álló hálózatot működtet Közép- és Délkelet-Európában, ebből több mint 200 Romániában található.

Sajtókapcsolat:
Dana Amzoiu: +40 723313001 | @: damzoiu@molromania.ro