Facebook Linkedin Instagram

A MOL Nyrt. ezúton tájékoztatja a tőkepiaci szereplőket az alábbiakról:

A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (”MOL”) hosszú távú hitelminősítését, stabil kilátással, BBB- besorolásra javította a Standard and Poor’s (“S&P”).

Az S&P indoklása szerint a befektetési kategóriába sorolás annak a következménye, hogy a MOL jelenlegi és előre jelzett hitelmutatói, a társaság erős teljesítményének és a támogató iparági környezetnek köszönhetően javulnak.  Az S&P hozzátette, hogy a MOL demonstrálta az integrált üzleti modell nyújtotta előnyöket, megvalósította a költségoptimalizáló programját melynek köszönhetően fenntartható módon növekszik a nyereségesség, és növelte az iparági ciklus változásának jóval kevésbe kitett kiskereskedelmi és petrolkémiai üzletágak súlyát. A stabil kilátás az S&P azon várakozásait tükrözi, miszerint a MOL erős hitelképességi mutatókat képes fenntartani, melyet a pozitív működési cash-flow támogat, miközben a MOL továbbra is aktívan fektet be a vegyiparba.

Simola József, a MOL csoportszintű pénzügyi vezérigazgató-helyettes elmondta:

„Nagyon örülünk az S&P felminősítésnek, mely által a MOL csatlakozott a teljes mértékben befektetési kategóriába sorolt cégek elit klubjához. A felminősítés hűen tükrözi a külső környezet változásainak ellenálló, integrált üzleti modellünk és pénzügyi stabilitásunk nyújtotta előnyöket. Magas minőségű, alacsony költségű eszközeink segítségével továbbra is erős eredményeket fogunk elérni, és 2030-as hosszú-távú stratégiánk segítségével a MOL-t vezető vegyipari céggé és Kelet- Közép-Európa meghatározó kiskereskedelmi és mobilitási szolgáltatójává formáljuk.”

 

További információkért keresse a Befektetői kapcsolatok osztályt:

Befektetői Kapcsolatok: + 36 1 464 1395

Email: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

×