Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Hírek szűrése dátum alapján:

Hírek szűrése kulcsszó alapján:

A MOL-csoport frissített hosszú távú stratégiájának megfelelően 16 töltőállomást szerzett Szlovákiában

 • A MOL megkezdte a nemrégiben frissített 2030+ stratégiájának megvalósítását a Fogyasztói Szolgáltatások területén
 • A Slovnaft, mint a MOL-csoport tagja, 16, jelenleg Lukoil márkanév alatt működő töltőállomást vásárolt Szlovákiában
 • Március elején Magyarországon a Marché éttermeket működtető céget szerezte meg a MOL

Budapest, 2021. március 24. - A MOL-csoport bejelentette, hogy szlovák leányvállalata, a Slovnaft megvásárolta a Normbenz Slovakia s.r.o. 100%-os tulajdonrészét, amely 16 Lukoil márkanév alatt működőtöltőállomást foglal magában Szlovákiában. A MOL március elején megállapodott a Marché International AG-vel is 9, Magyarországon Marché márkanév alatt üzemeltett étterem megvásárlásáról.

A megállapodások illeszkednek a vállalatcsoport „SHAPE TOMORROW” 2030+ frissített hosszú távú stratégiájába, amely külön hangsúlyt fektet a Fogyasztói Szolgáltatások fejlesztésére.

A gasztro és kényelmi szolgáltatások továbbfejlesztése, valamint a hálózat bővítése mind a frissített stratégiánk része, és azt a célt szolgálja, hogy regionális vezetővé váljunk az üzemanyag- és kiskereskedelem terén. Ennek elérése érdekében megújult elszántsággal folyamatosan keressük az új lehetőségeket. A 16 szlovákiai, Lukoil márkanév alatt üzemeltetett töltőállomás megvásárlása lehetőséget ad számunkra, hogy erősítsük jelenlétünket az országban, és újabb helyszínekre terjesszük ki Fresh Corner koncepciónkat” – mondta Ratatics Péter, a MOL-csoport Fogyasztói Szolgáltatások ügyvezető igazgatója.

A Normbenz Slovakia s.r.o. 100% -os tulajdonjogának megszerzése 16 szlovákiai, Lukoil márkanév alatt üzemelő töltőállomást foglal magába, országos lefedettséggel, ami jól kiegészíti az országban működő, jelenleg 254 töltőállomásból álló Slovnaft hálózatot. Az újonnan megszerzett töltőállomások Slovnaft márkanév alatt működnek tovább. A Slovnaft szándéka, hogy az átvételt követően az új helyszínekre is bevezesse a Fresh Corner koncepciót, prémium gasztro termékekkel és egyéb olyan szolgáltatásokkal, amelyek már szerepelnek a Slovnaft hálózat kínálatában. A tranzakció a szlovák versenyhivatal engedélyéhez kötött.

Hét a kilenc megvásárolt Marché International étterem közül több mint egy évtizede szerves része a MOL töltőállomásoknak. Az éttermek frissességükkel és á’la minute ételkészítési koncepciójukkal, munkatársaikkal a legmagasabb színvonalat képviselik az európai piacon. A MOL az elmúlt években szerzett regionális tapasztalatai révén olyan tudásra tett szert, amelynek köszönhetően ezentúl a vállalat kereteiben működhetnek tovább az éttermek, a szándék az, hogy a Fresh Corner koncepció részévé váljanak. A tranzakció zárásához bizonyos feltételek előzetes teljesülése szükséges, többek között a versenyhatósági jóváhagyás.

A Fresh Corner koncepció 2015-ben indult, és ennek köszönhetően az úton lévő vásárlók a tankolás mellett minőségi kávét, hotdogot, friss szendvicseket és péksüteményeket is fogyaszthatnak a töltőállomásokon. A láncnak most 955 üzlete van, és a koncepció nagyban hozzájárult a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens 2020-as rekord eredményéhez 510 millió dollárral növelve a csoport EBITDA-ját.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 25 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 75 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizennégy ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük kilencben folytat termelést. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa tíz országában.

Sajtókapcsolat : Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Idén is több mint 80 pozícióban várja a frissdiplomások jelentkezését a MOL

 • A MOL frissdiplomás programjára 2021. április 30-ig lehet jelentkezni a https://mol.hu/hu/karrier/growww/ oldalon
 • A Growww frissdiplomás program remek lehetőség azoknak a pályakezdőknek, akik szeretnék pályafutásukat a régió vezető energiaipari vállalatánál beindítani és maximum egy év szakmai tapasztalattal rendelkeznek.
 • A programra Magyarországról, Lengyelországból, Horvátországból, Szlovákiából, Csehországból, Romániából és Szlovéniából várják a jelentkezőket.

Budapest, 2021. március 17. - Elindult a jelentkezési időszak a MOL-csoport frissdiplomás programjára, a Growww-ra. A sokszínű, 12 hónapos program ideális lehetőség azoknak a pályakezdő fiataloknak, akik elvégezték az egyetemi alap vagy mester képzést, és szeretnék a karrierjüket a régió egyik legnagyobb vállalatánál beindítani.

A MOL-csoport több mint 80 pozíciót kínál a műszaki, üzleti, informatikai, társadalom- és természettudományi területeken. A programba legfeljebb egyéves munkatapasztalattal rendelkezők jelentkezhetnek, akár a budapesti központba, akár a MOL-csoport 6 országban (Lengyelország, Horvátország, Szlovákia, Csehország, Románia, Szlovénia) működő leányvállalataihoz.

Az egyéves program lehetőséget biztosít a fiatal tehetségeknek, hogy megismerkedjenek a MOL-csoporttal, az energiaiparral, és hogy innovatív és friss ötleteikkel vegyenek részt az iparág átalakulásában. A Growwwerek beilleszkedését egy mentor segíti majd, szakmai fejlődésükhöz pedig számos lehetőséget kínál a vállalat.

A MOL kiemelt figyelmet szentel a tehetséggondozásnak, hiszen a vállalat a nemrég megjelent MOL 2030+ stratégiájában is hangsúlyozta, hogy a MOL komplex átalakításának végrehajtásához elengedhetetlen a sokszínű, befogadó vállalati kultúra. A legnagyobb értéket pedig a tehetséges kollégák jelentik, éppen ezért elengedhetetlen egy olyan nagyvállalat számára, mint a MOL, hogy hosszú távon is vonzóvá váljon a tehetségek számára, fejlessze és megtartsa őket.

Az idei Growww programba jelentkezők nagyon izgalmas időszakban csatlakozhatnak hozzánk, hiszen stratégiánk frissítésével komoly feladatok várnak ránk. A világ jóval gyorsabb ütemben változik, mint azt gondoltuk, így nekünk is fel kell gyorsítanunk a vállalat transzformációját. Olyan új üzletágakba lépünk be hamarosan, ahol eddig még nem voltunk jelen, és ezzel új típusú kihívásokra kell felkészülnünk. A legjobb ötletekre és a legjobb kollégákra van szükségünk, akiknek a segítségével hatékonyan valósíthatjuk meg a stratégiánkat. Támogatjuk a fiatal generációt és egyben számítunk rájuk hiszen friss és innovatív szemléletmódjukkal hozzájárulhatnak céljaink megvalósításához. A Growww frissdiplomás programunk már évek óta nagyszerű ugródeszkaként szolgál azoknak a pályakezdő fiataloknak, akik a régió egyik legnagyobb vállalatánál képzelik el a jövőjüket és szeretnék velünk együtt formálni a jövőt ” - mondta Zdravka Demeter Bubalo, a MOL-csoport HR igazgatója.

A Growww programmal kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a https://mol.hu/hu/karrier/growww/ oldalra.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

Megkezdődött a bioüzemanyagok előállítása a Dunai Finomítóban

 • A MOL, összhangban nemrégiben frissített MOL Group 2030+ „SHAPE TOMORROW” stratégiájával, bioüzemanyag-termelést indított el a Dunai Finomítóban
 • A bioalapanyagot - növényi olajokat, használt étolajokat és állati zsírokat - a fosszilis komponensekkel együtt dolgozzák fel az üzemanyag-előállítás során, hogy fenntarthatóbb dízelt állítsanak elő
 • A MOL célja, hogy frissített stratégiájának megfelelően, fokozatosan egyre több hulladék és a maradék típusú alapanyagot dolgozzon fel
 • A MOL a következő öt évben 1 milliárd dollárt fektet be új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és fenntartható projektekbe, hogy a kelet-közép-európai körforgásos gazdaság kulcsszereplőjévé váljon

Százhalombatta, Budapest, 2021. március 16. - Több évnyi kutató-fejlesztő munka eredményeként a MOL egy olyan beruházást valósított meg a százhalombattai Dunai Finomítóban, amellyel bioüzemanyag felhasználóból gyártóvá lépett elő. Az új eljárásban nem utólag keverik a biokomponenst a dízel üzemanyagba, hanem már a gyártás során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot. Így változatlan minőség mellett növelhető a biokomponensek részaránya, évi 200 000 tonnával csökkentve a szén-dioxid kibocsátást.

A MOL-csoport bioüzemanyag felhasználóként az elmúlt évben több mint 500 000 tonna bioüzemanyagot (bioetanolt és biodízelt) vásárolt bekeverésre. Ezzel a beruházással elkezdtünk fenntartható dízelt gyártani a MOL-csoporton belül, és bioüzemanyag-gyártókká váltunk. Ennek előnye kettős: miközben fenntarthatóbb üzemanyagot állítunk elő, a hulladék újrafeldolgozásával segítjük a körforgásos gazdaságot. Nemrégiben frissített stratégiánknak, a „SHAPE TOMORROW”-nak megfelelően 2030-ig több mint 100 000 tonna bioüzemanyag előállítását tervezzük .” - mondta Szabó Gabriel, a MOL-csoport Downstream ügyvezető igazgatója.

A Dunai Finomítóban megvalósított bioalapanyag feldolgozó (ún. co-processing) eljárás során az utólagos bekeverés helyett már a gázolaj gyártása során, a fosszilis alapanyaggal együtt dolgozzák fel a bioalapanyagot. Erre a célra növényolajat, használt sütőolajat és állati zsiradékot is használhatnak. A kőolaj és a bioalapanyag közös feldolgozása eredményeként a gyártott gázolaj részben megújuló lesz, úgy, hogy közben minősége nem változik a kőolaj alapú dízelhez képest. Ennek fő előnye, hogy továbbra is lehetséges további biodízel komponens bekeverése - a dízel szabványban meghatározott maximális 7 térfogat százalék mértékig - tehát az eljárás összességében lehetővé teszi a gázolaj biorészarányának növelését.

Az Európai Unió és a MOL-csoport egyik fő célja, hogy a szén-dioxid-kibocsátás kapcsán karbonsemlegességet érjen el 2050-ig. A megújuló részarány kötelezettségek többek között a közlekedési ágazatban is folyamatosan nőnek. Ennek megfelelően a biokomponens-tartalommal kapcsolatos elvárások a MOL-csoport üzemanyag-piacain is megnőttek, amelyeknek teljesítése eddig főként a bioetanol és a biodízel bekeverésével történt.

A Pannon Egyetem kutatási eredményeit alapul véve a MOL 2012-ben kezdte meg a kutatás-fejlesztési munkát, amelynek során meghatározták a feldolgozható alapanyagok típusait és minőségi elvárásait, majd a 2018-ban indult beruházás során kialakították az új bioalapanyagok fogadásához, tárolásához és feldolgozásához szükséges infrastruktúrát.

Az új eljárás próbaüzeme tavaly márciusban kezdődött. A gyártott biokomponens szén-dioxid megtakarítása jelentősen jobb, mint más, hasonló alapanyagból készülő egyéb bioüzemanyagoké. A fejlesztés évente 200 000 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, annyival, mintha egy Debrecen méretű város csak napenergiát használna fűtésre. Mindezek mellett cél, hogy a jövőben fokozatosan növeljük a hulladék és melléktermék típusú alapanyagok körét, tovább csökkentve ezzel üzemanyagaink szén-dioxid lábnyomát.

A MOL Group 2030+ stratégia egyik alappillére, hogy kulcsfontosságú szerepet játszik az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakításában új üzletekbe történő beruházásokkal, mint például a hulladékbegyűjtés, -hasznosítással és újrahasznosítás, a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás (CCUS), fejlett bioüzemanyagok és potenciálisan a hidrogénnel kapcsolatos lehetőségek. Az elkövetkező öt évben a MOL 1 milliárd dollárt költ új, alacsony szén-dioxid-kibocsátású és fenntartható projektekre, hogy a kelet-közép-európai régió kulcsszereplőjévé váljon a körforgásos gazdaságban, és 2050-re közelebb kerüljön a nettó nulla szén-dioxid kibocsátási célhoz. A MOL célja, hogy downstream szegmense meghatározó szereplővé váljon, mint vegyiparra összpontosító, kiemelten hatékony és fenntartható vállalat.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig csaknem 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Sajtókapcsolat: Mol Magyarország Kommunikáció
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://molgroup.info/strategia-2030

A MOL Románia 36 hátrányos helyzetű fiatalt támogat gépjárművezetői engedély megszerzésében

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalnak téríti meg a hajtási engedély megszerzésének költségeit
 • A Jogosítvány a jövőhöz program 6. kiírásában támogatott 36 fiatal B és C kategóriás hajtási engedély megszerzéséhez kap költségtérítést
 • A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján

2021. március 3., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 36 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a B és C kategóriájú hajtási engedély megszerzésében, a Jogosítvány a jövőhöz program hatodik kiírásában. A nyertes pályázatokat a 2020. november 26. és 2021. január 23. között beérkezett 340 pályázati kérelemből választották ki. A nyertesek névsorát A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján tették közzé.

A nyertes pályázatokat a hatodik kiírásra beküldött 340 támogatási kérelemből választották ki. 317 fiatal B/BE kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 21 fiatal a C és CE, egy személy fogyatékkal élők számára átalakított B kategóriás jogosítvány, egy pedig traktor jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott, összesen több mint 657.000 lej értékben. A program támogatási alapja 75.000 lej.

„A Jogosítvány a jövőhöz azoknak a fiataloknak szól, akik szeretnék megszerezni a gépjárművezetői engedélyt, de nincsenek hozzá anyagi forrásaik. Olyan fiatalokat támogatunk, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a hajtási engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. A program eddigi hat kiírása során olyan fiatalokkal volt alkalmunk találkozni, akiknek megindító történetei életre szóló tanításként szolgálhatnak. Megtiszteltetés számunkra, hogy megismerhettük őket, és örvendünk, hogy mellettük lehetünk. Amint azt korábban is kihangsúlyoztuk, a MOL Románia a közösségek elkötelezett partnere. Az a szándékunk, hogy továbbra is számíthassanak ránk azok, akiknek szüksége van a segítségünkre, és örülünk, hogy évről évre növekedik a program iránt érdeklődők száma – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kedvezményezett fiatalok 22 megyéből származnak – Argeș, Bákó, Bihar, Brăila, Brassó, Galac, Giurgiu, Gorj, Hargita, Hunyad, Iași, Ilfov, Kolozs, Konstanca, Máramaros, Prahova, Szatmár, Szeben, Szilágy, Teleorman, Temes, Vrancea – valamint Bukarestből. A nyertesek listája megtekinthető awww.molromania.ro és a www.kozossegert.ro honlapokon.

„A pályázati határidő lejárta óta is sokan érdeklődnek a program iránt. Számukra, valamint azoknak, akik most nem tudtak pályázni, vagy akik most nem nyertek támogatást, illetve akik korábban támogatásban részesültek, és egy további kategóriában szeretnének hajtási engedélyt szerezni, jelezzük, hogy a program következő, hetedik kiírását november végén hirdetjük meg. A Közösségért Alapítvány honlapján található információk alapján idejében elkezdhetik összeállítani a pályázatot, és szükség esetén felvilágosításért folyamodhatnak hozzánk. A mostani kedvezményezettekkel szerződést kötünk, és folyósítjuk részükre a járulékos kiadások, valamint a sofőriskola költségeinek ellenértékét” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. A program anyagi támogatást biztosít 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok részére, B, C, D kategóriájú, beleértve traktor, trolibusz és villamos, gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez, akik számára a gépjárművezetői engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz programot hatéves fennállása alatt két országos versenyen díjazták: 2018-ban a Civil Társadalom Gáláján, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A hatodik meghirdetésre 2020. november 26-án került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2021. január 23. volt. A támogatások összértéke 75.000 lej.

A korábbi hat kiírásban összesen 90 fiatalnak sikerült megszerezni a hajtási engedélyt, 63 fiatal pedig még tanul vagy vizsgára készül.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével, több mint 40 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 1940 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 243 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 243 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @:Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Felméri Erzsébet
PR és CSR koordinátor
MOL Románia
m: 0730 230 861| @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL frissítette hosszú távú stratégiáját, belép a körkörös gazdaságba

 • A MOL -csoport “Shape Tomorrow” címmel frissíti és aktualizálja hosszútávú stratégáját, hogy Kelet-Közép-Európa körkörös gazdaságának vezető szereplőjévé váljon.
 • A stratégia meghatározza azokat az irányokat, amelyek segítségével a vállalatcsoport fenntartható módon állít elő termékeket, alacsony széndioxid kibocsátású üzemanyagokkal látja el a közlekedést és kibővült fogyasztói szolgáltatásokat kínál az úton lévőknek.
 • A finomítás területén fokozza a magasabb hozzáadott értékű petrolkémiai termékek előállítását .
 • A kutatás-termelésben a profittermelésen túl a régió kulcsfontosságú szereplőjévé válik a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás területén.
 • A fogyasztói szolgáltatások átalakulása pedig folytatódik, a cél, hogy az üzletág magas szinten digitalizált kiskereskedelmi, illetve integrált mobilitási szolgáltatóvá váljon.
 • A MOL felgyorsítja a már 2016-ban megkezdett transzformációját azért, hogy tevékenysége 2050-re karbonsemleges legyen.
 • Ennek érdekében 2030-ig minden második dollárt fenntartható projektekre költ.
 • E z a következő öt évben mintegy 1 milliárd dollár értékű befektetéseket jelent a körforgásos gazdaságot támogató projektekbe.

Budapest, 2021. február 24. – A MOL Igazgatósága jóváhagyta a 2016-ban bejelentett, MOL 2030 hosszú távú stratégia aktualizálását és meghatározta a 2030 utáni időszakra vonatkozó jövőképét. A frissített stratégiában még nagyobb fókuszt kapnak a fenntarthatósági célok, illetve új elemként megjelenik a körkörös gazdaság. A MOL továbbra is elkötelezett amellett, hogy a hagyományos, fosszilis üzemanyag alapú tevékenységét alacsony szén-dioxid-kibocsátású, fenntartható üzleti modellé alakítsa át.

“A 2010-es évek közepén a MOL az első volt a régióban, amely stratégiájában megfogalmazta, hogy kilép a hagyományos olaj- és gázipari keretek közül, és a külső környezet változásait megelőzve alakítja át tevékenységét. Finomítóinkat fejlesztettük, történelmi beruházásokat kezdtünk a petrolkémiában, és a régió egyik legerősebb, legsokoldalúbb mobilitási szolgáltatója lettünk. Mert tudtuk, hogy a fosszilis üzemanyagok iránti igény csökkeni fog, a petrolkémiai alapanyagok iránti kereslet megnő, az emberek mobilitási és fogyasztási szokásai pedig radikálisan átalakulnak majd a következő évtizedben. És igazunk is lett. Öt év múltán kijelenthetjük, hogy stratégiánk progresszív és sikeres.

Most pedig megint egy nagy átalakulásnak vagyunk tanúi. Az ipari és gazdasági transzformáció felgyorsult, a klímaváltozás, illetve a vírus okozta gazdasági válság olyan kérdéseket vetett fel, amelyek azonnali választ követelnek az ipartól és a döntéshozóktól. A régió felelős és erős vállalataként mi tudjuk ezekre a kérdésekre a megfelelő választ. Ez pedig a körforgásos gazdaság. Ezért ennek megfelelően frissítjük stratégiánkat, alakítjuk át tevékenységünket. Mert körforgásos gazdaság nélkül nincs jövő. A MOL egyik legnagyobb erőssége a rugalmas, egyedülálló módon kiegyensúlyozott, integrált üzleti modellje. Annak érdekében, hogy megőrizhessük ezt az ellenálló képességet és alakítani tudjuk a jövőnket, az üzleti portfóliót folyamatosan az alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaság kihívásaihoz kell igazítanunk. " (Hernádi Zsolt, MOL Elnök-vezérigazgató)

Megerősítést nyertek az üzletágak stratégiai transzformációs irányai

Figyelembe véve a fosszilis motorüzemanyagok iránti kereslet hosszú távú csökkenésének jövőképét Európában, illetve Kelet-Közép-Európában, a MOL a Downstream-en (Feldolgozás és Kereskedelem) belül folytatja és felgyorsítja az átállást az üzemanyag-termelésről a vegyiparra, hogy Kelet-Közép-Európa vezető, fenntartható vegyipari vállalatává váljon. A MOL ambíciói változatlanok a Fogyasztói Szolgáltatások területén, azaz, hogy piacvezető, magas szinten digitalizált kiskereskedelmi, illetve komplex mobilitási szolgáltató legyen a régióban. Az Upstream (Kutatás-Termelés) célja, hogy fokozza a meglévő források profittermelését, miközben hatékonyabbá és fentarthatóbbá válik.

Downstream (Feldolgozás és Kereskedelem): cél, hogy a MOL meghatározó szereplővé váljon ebben az iparágban, mint vegyiparra összpontosító, kiemelten hatékony és fenntartható vállalat. A MOL Downstream megőrzi kiemelkedő készpénztermelő pozícióját az európai finomítási üzletágban, 2025-ig 1,2 milliárd dollárt meghaladó EBITDA elérését célozza meg, melyet 150 millió dollár értékű hatékonyságnövelés támogat. Teljes sebességgel folytatódik a fókusz áthelyezése az üzemanyagról a vegyiparra. A vállalat 1,8 millió tonna üzemanyagot alakít át petrolkémiai alapanyaggá 2030-ig (két beruházási hullám révén, 2027-es, illetve 2030-as indulással). Ugyanakkor fokozatosan integrálja működésébe a körforgásos gazdasági tevékenységeket, felhasználva a bio- és hulladékalapú anyagáramokat a termelésben, növelve az újrahasznosítást, valamint kihasználva a CCUS (a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás) lehetőségeit. Ezek segítségével jelentős mértékben csökkenthető a z üzletág CO2-lábnyoma. A Downstream transzformáció teljes CAPEX-e a következő 10 évben elérheti a 4,5 milliárd USD-t.

Fogyasztói Szolgáltatások: cél, hogy 2030-ig magas szinten digitalizált kiskereskedelmi, illetve integrált mobilitási szolgáltatóvá váljon, jelentősen növelt bevételekkel és szabad cash flow-val. A Fogyasztói Szolgáltatások tovább növelheti hozzájárulását a csoport eredményeihez azáltal, hogy 2025-ig 700 millió dollárt meghaladó EBITDA-t, valamint 2021 és 2025 között 2 milliárd dollár feletti szabad cash flow-t biztosít. Az üzletág újabb beruházásokkal fejleszti az élelmiszer és nem üzemanyag típusú termékkínálatot, folytatja a hálózat digitalizálását és a szabványosítási folyamatokat. Ezt követően a fókusz egyre inkább az értékesítési csatornák diverzifikálására, az alternatív üzemanyagportfólió bővítésére, illetve a komplex mobilitási platformokra és szolgáltatásokra helyeződik át.

Upstream (Kutatás-Termelés): a cél az összpontosítás a profittermelésre, a közép-kelet-európai termeléscsökkenés kezelése, a nemzetközi portfólió lehetőségeinek kihasználása, valamint CCUS-befektetések. A már meglévő erőforrásokat a továbbiakban is úgy kezeljük, hogy 2021 és 2025 között maximalizáljuk a készpénztermelő képességünket és az értékteremtést, megközelítőleg 1,8 milliárd dollár egyszerűsített szabad pénzáramlást termelve, 50 dolláros olaj átlagár mellett (feltételezve, hogy nincs inorganikus készletpótlás). Ez magában foglalja a kelet-közép-európai termelés visszaesésének költségtudatos és hatékony kezelését, továbbá a nemzetközi portfólió aktív, az adódó üzleti lehetőségekre nyitott megközelítését. A MOL célja, hogy a Pannon-medence geológiai adottságairól szerzett tapasztalatokat felhasználva 2030-ig kulcsfontosságú szereplővé váljon a közép-kelet-európai szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás (CCUS) területén, ezáltal támogatva a karbonsemlegessé válást (Scope 1. és 2.).

„A fenntarthatóság és a jövedelmezőség nem egymást kizáró szempontok; egyszerre kell teljesülniük. Nem mondhatjuk el magunkról, hogy fenntarthatóan működünk anélkül, hogy bevételt és jövedelmet generálnánk, és nem lehetünk nyereségesek a fenntarthatósági szempontok figyelembevétele nélkül; ezeknek kéz a kézben kell járniuk. Ez az elmúlt időszakban nyilvánvalóvá vált, és a jövőben mindenki számára egyre inkább evidens lesz. Mindannyian egy jobb, biztonságosabb és tisztább világban szeretnénk élni; és a jobb, fenntarthatóbb világ érdekében egy alacsony szén-dioxid-kibocsátású, körforgásos gazdaság felé kell elmozdulnunk, és ebben kulcsszerepe lesz a körforgásos gazdaságnak." (Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató)

Beruházások új üzletágakba, hogy ezáltal a MOL az alacsony szén-dioxid kibocsátású körforgásos gazdaság vezető szereplőjévé váljon Kelet-Közép-Európában

A MOL 2030-ra a teljes CAPEX 50 százalékát meghaladó mértékben, jelentősen növelné az EU Taxonómia szabályozási rendszeréhez igazodó, fenntartható beruházásait. A cél a 100% elérése 2050-ig, vagy akár korábban. A MOL emellett kulcsszerepet kíván játszani az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakításában. Ehhez olyan új üzletágakba tervez beruházni, mint például a hulladékkezelés és -hasznosítás, az újrahasznosítás, a szén-dioxid-leválasztás, -hasznosítás és -tárolás (CCUS), a második generációs bioüzemanyagok vagy akár a hidrogénnel kapcsolatos lehetőségek. A vállalat 1 milliárd dollárt fektet be a következő öt évben alacsony szén-dioxid kibocsátású és fenntartható projektekbe.

Jelentős szén-dioxid-csökkentési célkitűzések 2030-ig, a 2050-re vonatkozó ambíciók és az EU Zöld megállapodásának teljeskörű összehangolása

Követve a Párizsi Megállapodást, valamint a globális éghajlatváltozás megfékezésére tett erőfeszítéseket, a MOL feladata az is, hogy csökkentse az értékláncához és az általa működtetett eszközökhöz köthető szén-dioxid-kibocsátás mértékét. Ennek megfelelően a MOL 2030-ig 30 százalékkal csökkenti a csoportszintű kibocsátását: Scope 1 és 2 esetében a Kutatás-Termelés és a Fogyasztói Szolgáltatások karbonsemleges lesz, a Downstream jelenlegi tevékenységeinél pedig (a 2019-es bázishoz képest) 20 százalékos lesz a csökkentés mértéke. A MOL osztozik az EU azon törekvésében is, hogy mindennemű (Scope 1., 2., 3.) szén-dioxid-kibocsátás kapcsán karbonsemlegességet érjen el 2050-ig, és aktívan részt kíván venni, mind önállóan, mind partnerségeken keresztül az Európát karbonsemlegessé alakító ipari forradalomban.

„Minden átalakulás összetett, hosszadalmas és sok esetben fájdalmas folyamat. Azonban meggyőződésem, hogy a frissített hosszú távú stratégiánkkal biztosítani tudjuk, hogy a MOL továbbra is a jó úton haladjon, és kulcsszereplővé váljon az alacsony szén-dioxid kibocsátású körforgásos gazdaság területén. Mindeközben izgalmas kihívásokat nyújtunk kollégáinknak, folyamatosan dolgozunk egy magasabb szintű fogyasztói élmény biztosításán, konstruktívan együttműködünk partnereinkkel, valamint stabil és kiszámítható jövedelmezőséget biztosítunk befektetőinknek az átalakulás teljes folyamata során.” (Hernádi Zsolt, MOL Elnök-vezérigazgató)

A széleskörű fenntarthatósági keretrendszer mind a négy pillér mentén célokat tűz ki: Emberek és közösségek; Egészség és biztonság; Integritás és átláthatóság; Éghajlat és környezetvédelem

A MOL a sokszínűséget és a befogadást kulcsfontosságú értékének és stratégiája alapkövének tartja. Célja egyebek mellett, hogy minden szinten növelje a nők jelenlétét, úgy, hogy a vezetőségben ez az arány elérje a 30 százalékot. Kiemelt figyelmet kap a munkavállalók jóléte, egészsége és biztonsága. A fenntartható munkavállalói elköteleződés pontszámát 75% felett fogjuk tartani, növekvő közösségi elköteleződésünk révén pedig megbízható partnerré válunk. 2022-ig végéig új, felelős beszerzési stratégiát vezetünk be a teljes csoportban; az etikával és az emberi jogokkal kapcsolatos ismereteket tovább erősítjük a munkavállalók és a vezetőség körében, és a CO2 mellett az egyéb negatív környezeti hatásokat is tovább csökkentjük.

„Egy nagyvállalat számára, mint amilyen a MOL is, a siker kulcsa, hogy vonzóvá váljon a tehetségek számára, fejlessze és megtartsa őket. A tehetséges kollégák jelentik a legnagyobb értéket számunkra, és nélkülözhetetlenek bármely gazdaság egészének sikerességéhez is. A MOL komplex átalakításának végrehajtásához sokszínű, befogadó vállalati kultúrára van szükség. A helyi közösségekkel, a partnerekkel, a szabályozókkal és gyakorlatilag az egész társadalommal való szoros együttműködés minden eddiginél fontosabb lesz a zöld energiaátmenet küldetésének megvalósításához." (Hernádi Zsolt, MOL Elnök-vezérigazgató)

2021-2025 közötti pénzügyi keretrendszer: teljes mértékben önfinanszírozott átmenet és stabil, kiszámítható részvényesi javadalmazás, erős pénzügyi mérleg

Megfontolt középtávú makrobecslések mellett is a MOL elegendő működési cash flow-t generál majd a 2021-2025 közötti időszakban, miközben a 2021-es 2,3 milliárd dolláros EBITDA 2025-re 2,6 milliárd dollár lesz. Ebből finanszírozza a vállalat a fenntartó beruházásokat, a legalább 3,5 milliárd dollár értékű stratégiai CAPEX-et, beleértve az alacsony szén-dioxid-kibocsátású körforgásos gazdaság kialakítására irányuló, 1 milliárd dollár értékű új beruházást, és az alap osztalékot. Az erős pénzügyi profil fenntartása továbbra is prioritás, a stabil pénzügyi mérleg és a jelentős pénzügyi tartalék mellett. Ez a rugalmasság felhasználható új üzleti lehetőségek finanszírozására, többek között bármely üzletágat érintő, készpénztermelő M&A projektekre.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

 

Sajtókapcsolat: Mol Magyarország Kommunikáció

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://molgroup.info/strategia-2030

 

A MOL-csoport 2020-as pénzügyi eredményei: a kihívásokkal teli évben is erősen teljesített a vállalat

 • A MOL-csoport újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-ja elérte a 2,05 milliárd dollárt (630 milliárd forintot). A vállalatcsoport eredménye a járványhelyzet és a gazdasági válság miatt 2019-hez képest 16%-kal csökkent, de meghaladta utolsó, COVID után frissített célkitűzést (1,9 milliárd dollár).
 • Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA 2020 utolsó negyedévében 464 millió dollár (140 milliárd forint) volt, ami 23%-kal alacsonyabb az előző év azonos időszakához képest, tükrözve a gyengébb olajipari makrokörnyezetet.
 • A Kutatás-Termelés (Upstream) szegmens szénhidrogén termelése, köszönhetően az ACG mező hozzájárulásának, 8%-kal nőtt 2020-ban, elérve a napi 120 ezer hordót. A szegmens EBITDA-ja azonban 34%-kal volt alacsonyabb az előző évhez képest, elsősorban az alacsony gáz- és olajárak miatt.
 • A Feldolgozás és kereskedelem (Downstream) újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-ja 133 millió dollárra (41 milliárd forintra) csökkent az év utolsó negyedévében. A szegmens eredményére a nyomott finomítói árrések és az utolsó negyedévben már megszokott szezonális hatás nyomta rá a bélyegét. Az üzletág egész éves eredménye 15%-kal maradt el az előző évitől.
 • A Fogyasztói Szolgáltatások 23%-kal növelte EBITDA hozzájárulását a vállalatcsoport eredményéhez, és 2020 utolsó negyedévében 128 millió dollárt ért el. Az üzletág 2020-ban 510 millió dolláros (156 milliárd forintos) EBITDA-jával rekord eredményt produkált, és 8%-kal jobban teljesített mint 2019-ben.
 • Bízva a makrogazdasági környezet javulásában a vállalatcsoport 2021-es célkitűzése az EBITDA 2,3 milliárd dollár körülire történő emelkedését tartalmazza

Budapest, 2021. február 19. - A MOL-csoport közzétette 2020. évi újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA eredményét. A kihívásokkal járó járványhelyzet és gazdasági válság ellenére a MOL-csoport 464 millió dollár (140 milliárd forint) tiszta CCS EBITDA-t termelt 2020 utolsó negyedévében, az egész éves tiszta CCS EBITDA-ja pedig 2,05 milliárd dollár (630 milliárd forint) volt, ami meghaladja a vállalat frissített célkitűzését. A zavarokkal, gyorsan változó külső környezettel és bizonytalanságokkal teli évben a vállalatcsoport minden szegmense pozitív, egyszerűsített szabad pénzáramot generált, amely 2020-ban 636 millió dollárt (197 milliárd forintot) eredményezett, többet, mint egy évvel korábban. Az organikus CAPEX az iránymutatásnak (legfeljebb 1,5 milliárd dollár) megfelelően 2020-ban 1,41 milliárd dollár volt. A MOL 2021-ben 2,3 milliárd dollár körüli EBITDA-ra számít, mivel a makrokörnyezet részben normalizálódhat.

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója elmondta: „Több mint 2 milliárd dollár EBITDA-t termeltünk 2020-ban, és bár az eredményünk alacsonyabb volt 2019-hez képest, a válságra adott gyors reakciónknak köszönhetően még nagyobb szabad pénzáramot generáltunk, mint amit a COVID előtti célkitűzésünkben meghatároztunk. Ez csak úgy volt lehetséges, hogy minden üzletágunk hozzájárult a pénzáram növeléséhez, még ebben a jelentős bizonytalanságokkal teli évben is.

2020 soha nem látott kihívásokat hozott. Nagyon büszke vagyok minden kollégámra, mivel működésünk a legnagyobb válság közepette is zavartalanul folyt, minden ügyfelünk és partnerünk megbízható társként támaszkodhatott ránk, stratégiai beruházásainkat pedig a járványügyi korlátozások ellenére is ugyan lassabban, de folytathattuk. Jövőképünket még ilyen súlyos nyomás alatt sem tévesztjük szem elől, és 2021-ben megduplázzuk erőfeszítéseinket az üzleti transzformáció előrehaladása érdekében.

Arra számítunk, hogy 2021-ben részben normalizálódhat a makrogazdasági helyzet, ezért is emeljük 2,3 milliárd dollárra az éves EBITDA célkitűzésünket. A beruházásainknak szintén fel kell zárkózniuk, így az organikus CAPEX-ünk 1,7-1,9 milliárd dollár körül lesz, amit teljes mértékben a működésünkből fogunk tudni finanszírozni, így ismét szabad pénzáramot termelhetünk majd."

 

A Kutatás-Termelés (Upstream) szegmens EBITDA-ja 2020 negyedik negyedévében 181 millió dollárra (55 milliárd forintra) csökkent, amit az ACG-vel, a MOL új azerbajdzsáni eszközével kapcsolatos technikai kiigazítások befolyásoltak. Az utolsó negyedév eredményét is beleszámítva a szegmens egész éves EBITDA-ja 689 millió dollár (210 milliárd forint) volt, ami 34%-kal alacsonyabb az előző évhez képest. Az ACG hozzájárulása 8%-kal megemelte a vállalat szénhidrogén termelését, mindez azonban az üzletág eredményességét befolyásoló bezuhant olaj- és gázárakat csak részben tudta ellensúlyozni. A vállalatcsoport bizonyított és valószínűsített szénhidrogén-készlete 2020 végére 364 millió hordóra nőtt (2019 végi 270 millió hordóról), tükrözve az ACG hozzájárulását és az egyéb készletek nettó pozitív kiigazítását, ami 312%-os készletpótlásnak felel meg.

A Feldolgozás és kereskedelem (Downstream) 2020-as újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-ja 15%-kal csökkent, és 740 millió dollárt (229 milliárd forintot) tett ki, ami a gyenge makrogazdasági környezetnek tudható be. Az év utolsó negyedévében elért 133 millió dolláros (41 milliárd forintos) eredményt pedig a nyomott finomítói árrések és a hagyományos negyedik negyedéves szezonalitás is sújtotta. A járványhelyzet második hulláma miatt a finomítói termékek értékesítési volumene 14%-kal csökkent. A poliol projekt meghaladta a 75%-os készültséget az év végére. A járványhelyzetből adódóan, a MOL a mérnöki, beszerzési és építési vállalkozókkal egyeztetve a projekt befejezését 2022 második felére tette át (2021 második féléve helyett). A késedelem következtében a teljes beruházás költsége kb. 1,3 milliárd euróra emelkedik (az eredetileg tervezett 1,2 milliárd euróról).

A Fogyasztói Szolgáltatások eredményessége töretlen: az üzletág EBITDA-ja 2020 negyedik negyedévében 23%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, és 128 millió dollárt (39 milliárd forint) termelt, ami elsősorban a javuló üzemanyag jövedelmezőségnek és az alacsonyabb működési költségeknek tudható be. A szegmens minden idők legmagasabb, 510 millió dolláros (156 milliárd forintos) EBITDA-ját produkálta 2020-ban, ami 8%-kal magasabb a 2019-es eredménynél. Az egyszerűsített szabad pénzáram több mint megduplázódott 2020 utolsó negyedévében, az egész évet tekintve pedig 28%-kal, 381 millió dollárra (117 milliárd forintra) ugrott. A nem üzemanyag típusú tevékenységek kiépítése a járványhelyzet ellenére is folytatódott: míg 2019 végén 877 Fresh Corner volt a régióban, addig ez a szám 955-re emelkedett 2020 végére.

A Gázszállítási üzletág 2020-ban 201 millió dollár (62 milliárd forint) EBITDA-t ért el, ami 8%-kal magasabb, mint 2019-ben. A negyedik negyedévben az EBITDA éves összehasonlításban 41%-kal, 42 millió dollárra (13 milliárd forintra) csökkent, a határkeresztező kapacitások lényegesen alacsonyabb lekötéseinek és ezáltal az alacsonyabb szabályozott bevételeknek, valamint a csökkenő tranzit bevételeknek és a magasabb működési költségeknek köszönhetően.

 

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Gyermekgyógyító keretében 18 pályázat nyert támogatást emocionális terápiák és pszichoszociális beavatkozások megvalósítására

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány szervezésében meghirdetett 12. MOL Gyermekgyógyító program keretében 18 civil szervezet részesül támogatásban emocionális- és művészetterápiás foglalkozások, valamint pszichoszociális beavatkozások megvalósítására
 • A 400.000 lejes támogatási alapból 773 gyermek és hozzátartozóik számára biztosítanak terápiás foglalkozásokat
 • A MOL Gyermekgyógyító program keretében 12 év alatt összesen 227 pályázat nyert több mint 4 millió lej támogatást, közel 13.000 gyermek és serdülő terápiás foglalkozásaira.

KOLOZSVÁR , 2020. február 1. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány kihirdette a MOL Gyermekgyógyító program 12. pályázati kiírásának eredményeit. A MOL Románia által biztosított 400.000 lejes támogatási alapból 18 civil szervezet emocionális és művészetterápiás foglalkozásokat, valamint pszichoszociális beavatkozásokat valósít meg 773 sajátos nevelési igényű, fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségből lábadozó gyermek részére.

„A MOL Románia továbbra is a közösségek megbízható partnere marad, az idén is folytatjuk a gyermekek gyógyításáért indított társadalmi felelősségvállalási programunkat. A MOL Gyermekgyógyító program szükségessége most jobban érzékelhető, mint korábban bármikor, hiszen a járványügyi helyzet fokozta a krónikus betegségekkel vagy fogyatékkal élő gyermekek nehézségeit, meglévő problémáikhoz további szorongások és bizonytalanságok adódtak. Mindannyiunk számára bizakodásra ad okot, hogy számos civil szervezet magas szintű szakmaisággal válaszolt a helyzet kihívásaira. Módszereiket kibővítették és a korlátozások szabta lehetőségekhez igazították, a gyermekekkel és hozzátartozóikkal pedig mélyrehatóbban foglalkoztak. A MOL Románia továbbra is támogatja ezeket a törekvéseket, és bízunk abban, hogy együtt jobbra tudjuk fordítani ezeknek a gyermekeknek a sorsát” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A 18 nyertes pályázatot a 2020. november 2. és december 2. között beérkezett 77 pályázati kérelemből választották ki. A pályázó civil szervezetek fogyatékkal élő, krónikus beteg vagy súlyos betegségekből lábadozó gyermekeknek és fiataloknak biztosítanak emocionális- és művészetterápiás tevékenységeket, illetve pszichoszociális beavatkozásokat. Összesen 26 megyéből érkezett pályázati kérelem, 43 egyesület korábban is pályázott a programban. A nyertes pályázatok megvalósítására 2021. február és augusztus között kerül sor.

A 18 nyertes szervezet közül 8 első alkalommal részesül támogatásban, 10 pedig korábban is pályázott sikeresen.

A nyertes egyesületek Bukarestből, illetve Bihar, Brassó, Galac, Giurgiu, Hargita, Kolozs, Kovászna és Maros megyéből valók. A nyertes pályázatok megvalósításában különböző módszereket alkalmaznak, így művészetterápiát (zene, rajz, festészet), játékterápiát, emocionális terápiát (bábozás és szerepjátékok, gyermek pszichodráma, meseterápia), szenzoros integrációt, foglalkozás terápiát, valamint állat-asszisztált terápiát.

„A nyertes pályázatok megvalósítása februárban indulhat, a program futamideje ebben a kiírásban hét hónapra rövidült. Az érdeklődő civil szervezeteknek folyamatos tájékoztatást biztosítunk ebben a hét hónapban és szeptemberben egyaránt, amikor a nyertes szervezetek nyilvánosan bemutatják a megvalósított pályázatok eredményeit. Idén is szeretnénk átadni a legsikeresebben megvalósított pályázattal járó MOL Gyermekgyógyító díjat. A nyertes szervezet egy képviselőjét meghívjuk a soron következő kiírás zsűrijébe. Ezáltal szeretnénk átláthatóságot és egyenlő esélyt biztosítani minden pályázó egyesület számára.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A nyertes szervezetek listája megtalálható a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

A MOL Gyermekgyógyító programról

A MOL Gyermekgyógyító programot A Közösségért Alapítvány szervezi a MOL által rendelkezésre bocsátott pénzalapból. 2009-ben indult, és olyan civil szervezetek (alapítványok, egyesületek, szövetségek) vagy vallásos intézmények pályázhatnak, melyek fogyatékkal élő, krónikus betegségben szenvedő, vagy súlyos betegségekből lábadozó gyermekek számára szerveznek terápiás programokat.

Tizenkét éves fennállása óta 227 pályázatot támogatott több mint 4 millió lejjel, közel 13.000 gyermek és fiatal megsegítésére.

A MOL Gyermekgyógyító programot 2013-ban, 2015-ben és 2018-ban díjazta a Civil Társadalom Gálája és a Romanian CSR Awards.

A 2020-as kiírás zsűrije: Violeta Stan gyermek-neuropszichiáter főorvos, A Fogyatékos Gyermekekért Európai Akadémia országos koordinátora (a zsűri elnöke), Mugur Ciumăgeanu, a Román Pszichológus Kamara klinikai pszichológia és pszichoterápia bizottságának tagja, Sorin Predescu, a Temesvári Nyugati Tudományegyetem Neveléstudományok karának tanára, Vargancsik-Thörik Krisztina Iringó, a Marosvásárhelyi Művészeti Egyetem előadótanára, szociálpedagógus, Weisz Erika, családorvos, gyógytornász, lovasterapeuta, HorsEmotion Egyesület Temesvár.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia Fresh Corner Drive Thru-t indít a Bragadiru-i új töltőállomáson - egy innovatív koncepció a folyamatosan úton lévő ügyfelek számára

 • A MOL új töltőállomást nyitott a Bukarest közelében lévő Bragadiru helységben
 • A töltőállomáson bevezették az innovatív Fresh Corner Drive Thru koncepciót, amely lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy az autójuk kényelméből, gyorsabban és könnyebben megrendelhessék kedvenc kávéjukat vagy hot-dogjukat
 • A MOL továbbra is befektet a hálózat bővítésébe és a termékek és szolgáltatások portfóliójának fejlesztésébe, hogy a folyamatosan úton lévő ügyfelek számára az első választás legyen

2020. december 11., Bukarest A MOL Románia új töltőállomást nyitott Bragadiru-ban. A töltőállomáson új koncepciót vezettek be a Fresh Corner Drive Thru-t , amely lehetővé teszi a sokat utazó ügyfelek számára, hogy az autójuk kényelméből, gyorsabban és könnyebben rendelhessék meg kedvenc kávéjukat vagy hot-dogjukat.

A Fresh Cornert 2015-ben vezették be a MOL Románia töltőállomásokon. Nagy sikere volt, hiszen egy olyan innovatív koncepció, amely az eredeti recept szerint pörkölt kávébabokból készített aromás kávéra és a frissen, kiváló minőségű alapanyagokból elkészített gasztro-termékek széles választékára összpontosít. Örömünkre szolgál, hogy öt évvel később egy új koncepciót kínálhatunk ügyfeleinknek - a Fresh Corner Drive Thru-t, amely kielégíti a fogyasztók folyamatosan változó igényeit, akik így könnyebben és gyorsabban tudják megrendelni kedvenc termékeiket. A MOL-nál minden tevékenységünk középpontjába az ügyfeleket helyezzük, az új Fresh Corner Drive Thru is kiváló példa erre.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A töltőállomáson két töltősziget található, amelyeken több termék elérhető – mindkettőn négy-négy töltőpisztoly az EVO 95, EVO Diesel, EVO 100 Plus és Evo Diesel Plus üzemanyagok számára, valamint két EVO Diesel gyorstöltő.

Ezenkívül, a MOL EVOTECH formulával ellátott üzemanyagok kínálata mellett, a Bragadiru-i új töltőállomásra látogató ügyfelek rendelkezésére állnak élelmiszerek, vegyiáru, autóápolási és egyéb termékek, valamint útadók kifizetésének lehetőségét biztosító szolgáltatások.

A Bragadiru-i töltőállomás a MOL legfrissebb befektetése a romániai piacon. A MOL Románia idén ünnepeli az első romániai MOL töltőállomás megnyitásának 25 éves évfordulóját, ez idő alatt mintegy 200 millió dollárt fektetett be a kiskereskedelmi hálózat és a logisztikai rendszer szerves bővítésébe és korszerűsítésébe, és ezenkívül két fontos piaci szereplőt vásárolt fel – Shell (2004) és Eni/Agip (2014) – egy koherens, hosszú távú fejlesztési terv keretében.

Mára a MOL Románia ügyfeleit 240 töltőállomásból álló hálózat szolgálja ki, a vállalat emellett Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu) két üzemanyagraktárt, Mezőtelegden egy LPG (autógáz) terminált, valamint kenőanyag és petrolkémiai részlegeket működtet, továbbá magánszemélyeket és vállalatokat célzó, kiterjedt termék- és szolgáltatásportfoliót fejlesztett ki.

A vállalat most átfogó átalakulási folyamaton megy keresztül, a cél, hogy az üzemanyag-kiskereskedelmen túlmutatóan teljes körű mobilitási szolgáltatóvá váljon, összhangban a fogyasztói magatartás változásával és Közép- és Kelet-Európa legnagyobb integrált olaj- és gázipari vállalata, a MOL-csoport fejlesztési stratégiájával.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerőjével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, 25 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 240 töltőállomást, 4 bukaresti MOL töltőállomáson pedig 4, elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőt működtet, valamint két üzemanyagraktárt Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), és egy LPG terminált Mezőtelegden. A mintegy 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, emellett Bukarestben és Aradon is rendelkezik kihelyezett irodákkal. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2018-től kezdődően a MOL Románia része a 40 elektromos töltőállomás telepítését célzó NEXT-E projektnek. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Új kutatási és fejlesztési központot adott át Százhalombattán a MOL

Százhalombatta, 2020. december 2. – Új poliol kutatási és fejlesztési központot adott át Százhalombattán a MOL, ahol a vevőkör igényeit kielégítő poliol termékeket fejlesztenek.  A világszinten is legmodernebbek közé számító kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be. Emellett a MOL és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást is kötött. A Kutatási és Fejlesztési központot Mosonyi Györgyről, a MOL néhai vezérigazgatójáról nevezték el.

A MOL-csoport 2030-as stratégiája célként határozza meg, hogy a petrolkémiai üzletág egyre nagyobb arányban járuljon hozzá a teljes cégcsoport eredményéhez. Ennek érdekében a MOL 1,2 Mrd eurós beruházással épít poliol komplexumot Tiszaújvárosban. Mivel az üzem sikeres működéséhez elengedhetetlen a piaci potenciállal rendelkező, a vevőkör igényeit kielégítő termékek fejlesztése is, a MOL poliol kutatási és fejlesztési központot hozott létre Százhalombattán, a Dunai Finomítóban. A 10 millió eurós beruházással megépített központban 12 mérnök és 7 technikus végzi a kutatási és fejlesztési munkálatokat. A világszinten is legmodernebbek közé számító kísérleti reaktorrendszert a thyssenkrupp Industrial Solutions szállította és üzemelte be, a többi eszközt 90 százalékban magyar beszállítóktól szerezték be. A MOL és a thyssenkrupp közös kutatási és fejlesztési megállapodást is kötött. A megállapodás célja, hogy elősegítse mindkét vállalat belépését a poliol piacra: a thyssenkrupp mint technológiai szolgáltató, valamint tervezési, beszerzési és kivitelezési (EPC) vállalkozó, a MOL pedig mint a különféle poliol termékek gyártója és eladója.

Szabó Gabriel, a MOL-csoport Downstream ügyvezető igazgatója elmondta: „A kutatási és fejlesztési központ Mosonyi György, néhai MOL vezérigazgató nevét viseli, aki munkássága alatt mindvégig mélyen elkötelezett volt az innováció mellett, ezért úgy éreztük, ez méltó tisztelgés az emléke előtt. A legkorszerűbb eszközökkel felszerelt laborban dolgozó kiváló szakértők innovatív megoldások segítségével fejlesztik majd a tiszaújvárosi poliol üzem termékeit.  Ez a központ nemcsak a MOL számára kiemelt fontosságú, hanem mint Kelet-Közép-Európa legmodernebb poliol kutató központja, nemzeti jelentőséggel is bír. Bízunk abban, hogy az itt elért tudományos eredmények nemzetközi szinten is nagy értéket képviselnek majd”.

 „A kutatási és fejlesztési megállapodásunknak köszönhetően elindult K+F labor nagy lépés afelé, hogy új piacokat találjunk és nyerjünk a MOL poliol termékei számára. Új fejezetet kezdünk az együttműködésünkben, és biztosak vagyunk abban, hogy partnerségünk eredményeként kiváló és fenntartható termékeket gyártunk majd egy jobb jövő érdekében” – mondta Sami Pelkonen, a thyssenkrupp Chemical Progress Technologies szegmens vezérigazgatója

A kutatási és fejlesztési központban tesztelik a poliolok fizikai-kémiai jellemzőit, és itt zajlanak a belőlük készülő poliuretán habok laborvizsgálatai és alkalmazástechnikai kísérletei is. 2022 júliusáig legalább 10 poliol típust fejlesztenek ki az új létesítmény laborjaiban. A mérések eredményeinek összehasonlítására és validálására több magyar egyetem, illetve független kutató intézmény laboratóriumával is együttműködést tervez a vállalat. Ezek segítik az alkalmazott mérési módszerek továbbfejlesztését, valamint növelik az egyetemek tudásbázisát is. A központ így a MOL-csoporton túl a magyarországi és a nemzetközi tudományos élet számára is kimagasló értékkel bír majd, így ezek rendszeres publikálása a MOL fontos célja a következő évekre.

Az új kutatási központban zajlik majd többek között a MOL „Piaci potenciállal rendelkező poliéter-poliol terméktípusok kutatás-fejlesztése” projektje is, amelyet 483.269.279 Ft-tal támogat a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal.

Röviden a MOL-csoport petrolkémia üzletágáról

A MOL-csoport 2030-as stratégiájával összhangban a MOL a féltömegcikkek és speciális vegyipari termékek irányába bővíti petrolkémiai értékláncát, így a közép-kelet-európai régió vezető vegyipari szereplőjévé válhat. Széles körű alkalmazási lehetőségeinek köszönhetően a poliéter poliol – amely a poliuretán habok alapanyaga – jelenti a MOL petrolkémiai fejlesztéseinek fő irányát. Felhasználja például az autó-, az építő-, a csomagoló- illetve a bútoripar is. A MOL célja, hogy a teljesen integrált értékláncára, legkorszerűbb technológiai eszközeire és a kimagasló szolgáltatási színvonalára építve a régióban működő poliuretán termelők stratégiai partnere legyen.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A thyssenkrupp Industrial Solutions

A thyssenkrupp Industrial Solutions üzletága a világ egyik vezető partnere az ipari technológiák és rendszerek tervezésének és építésének piacán. Több mint 200 éves tapasztalatra támaszkodva személyre szabott rendszerekkel és komponensekkel látják el ügyfeleiket, beleértve a vegyiparban, műtrágya- és cementgyártásban, a bányászatban és az acéliparban tevékenykedő vállalatokat. A járműipar rendszerpartnereként magasan specializált megoldásokkal elégítik ki a felhasználók egyedi igényeit. A thyssenkrupp globális hálózatában világszerte mintegy 11.500 alkalmazott dolgozik, a technológiai portfólió garantálja a termelékenységet és a lehető legnagyobb költséghatékonyságot.

A MOL fenntarthatósági tevékenysége ismét rangos nemzetközi elismerésben részesült

Budapest, 2020. november 17. - Idén ismét elismerően értékelte a MOL tevékenységét a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Index. A nemzetközi indexet évente hirdetik ki, és ez már az ötödik alkalom, hogy a MOL bekerül a felsorolásba.

A rangsor külön is megvizsgálja az upstream integrált olaj- és gázipari vállalatokat. Ebben a kategóriában a MOL az 59 kiértékelt vállalat közül a legjobb 10%-ban szerepel. Ezen kívül a Dow Jones indexe megerősíti, hogy  MOL továbbra is élen jár a kelet-közép európai vállalatok között fenntarthatóság területén. A MOL a rangsor egyetlen fejlődő piaci szereplője Európából.

A DJSI index olyan vállalatokat tesz rangsorba, amelyek kiemelkedő, nemzetközi gyakorlatnak megfelelő környezetvédelmi, társadalmi és társaságirányítási (ESG) gyakorlatot folytatnak. A DJSI a vállalatok fenntarthatósági teljesítményének szigorú elemzésén alapul. DJSI-tagsággal csak azon cégeket díjazzák, amelyek a legjobbak közé tartoznak e szempontok szerint

Büszkék vagyunk arra, hogy fenntarthatósági erőfeszítéseink elismeréseként ismét bekerültünk a rangos Dow Jones Fenntarthatósági Világ Indexbe. Fontos megerősítés, hogy az évről évre élesedő versenyben is sikerült több területen előre lépni. Az indexbe való bekerülés elismerés minden munkatársunknak és partnerünknek, akik munkájukkal hozzájárulnak a MOL transzformációjához az alacsony karbonkibocsátású világ felé vezető úton.” – mondta Simola József, MOL-csoport pénzügyi vezérigazgató-helyettese.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 9 országban végez kitermelési tevékenységet és 14 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig mintegy 1900 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

{{-- content goes here from dom --}}
A Weboldalon használt sütik beállítása
A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)


A Weboldalon használt sütik beállítása

A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)

Ezzel a beállítással NEM engedélyezed:

 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Ezzel a beállítással engedélyezed:

 • Munkamenet sütik
 • Használatot elősegítő sütik
 • Statisztikai célú webanalitikai mérések
 • Érdeklődési körödnek megfelelő hirdetések (remarketing) megjelenítése a weboldalon kívül (pl. közösségi média)
 • A MOL Románia weboldalain mért oldal-használat elemzések, aktivitások felhasználása annak érdekében, hogy személyre szóló ajánlatokkal kereshessünk meg a megadott elérhetőségeiden (amennyiben megadtál ilyen elérhetőséget pl. regisztráció során)

Süti tájékoztató

×