Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Hírek szűrése dátum alapján:

Hírek szűrése kulcsszó alapján:

560.000 lej értékű támogatás a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató program keretében. Online lehet pályázni

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke 560.000 lej
 • A pályázatokat online kell benyújtani június 15-ig

Ploiești, 2019. május 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, amelyben kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatokat idéntől online kell benyújtani a www.kozossegert.ro honlapon 2019. június 15-ig. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2018-2019 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Az elmúlt 13 év során a MOL Románia 1.724 alkalommal támogatott 2.184 fiatal sportolót és művészt. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.780.000 lej.

“A tehetséges fiatalok folyamatos támogatásával hozzájárulunk életminőségük javításához, és ezáltal kedvezően befolyásoljuk a közösségek életminőségét is. A rendkívüli teljesítmények eléréséhez nélkülözhetetlen a tehetség és a kitartó munka, de a sikerhez hozzájárulnak azok is, akik támogatást biztosítanak. Robert Glință úszóval például, aki elsőnek jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra, hét éve tart az együttműködés, de a 14 éve megszervezett MOL Tehetségtámogató program keretében számos más értékes fiatalt is támogattunk rövidebb vagy hosszabb ideig” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a ploiești-i Vega Olimpiai Uszodában került sor, melyen részt vettek a korábbi kiírásokban nyertes, Prahova megyei fiatalok: Clara Spânu és Emilia Colți Dumitrescu úszók, Mihai Alexandru ifjú hegedűművész, Daria Duca kerékpáros, Ana Tudose zongorista, Cătălin Onofrei cselgáncsos, Iarina Slobozeanu ifjú festőművész, Diana Vlad karatéka, valamint Toma Mirițescu Mentord díjas, érdemes úszóedző. “A támogatás segítségével megvásárolt felszerelés erősítette bennem a versenyszellemet, növelte önbizalmamat és az úszás iránti szenvedélyemet” – nyilatkozta Clara Spânu.

A 2019-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„Ez az első olyan kiírás, melyre elektronikusan várjuk a pályázatokat. A pályázóknak a Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) egy személyes fiókot kell létrehozniuk, és a pályázatot online kell beküldeniük. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy a regisztrációs folyamatot időben kezdjék el, hogy a szoros határidő miatt adódó hibalehetőségeket elkerülhessék, és a szükséges pályázati dokumentumokat megfelelően állíthassák össze” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018-as, 13-ik kiírás kedvezményezettjei közül Robert Glință úszó az elsőként jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra. A krajovai Cristina Tomescu fiatal zongorista megnyerte az Orbetello Piano Competition Junior 2019 verseny I. díját, Andreea Cristina Verdeș Romániát fogja képviselni a 2019-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, a besztercei Alexandru Grecu pedig III. díjat szerzett az „Alirio Diaz” ausztriai klasszikus gitár versenyen. Amalia Tătăran párbajtőrös harmadjára is megvédte országos bajnoki címét, Alyln Arhire idén is első díjat szerzett az Országos Klasszikus Balett- és Modern Tánc Versenyen, Huszár Ingrid úszó részt vett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A jászvásári, 13 éves Andrei Pennazio ifjú képzőművész 7 kiállításon vett részt és megnyert egy országos festészeti versenyt. Alexia Hecico nagybányai atléta a Hegyifutó Világbajnokságon VI. lett egyéniben, III. helyezést ért el csapatversenyben, Ilinca Amariei pedig megnyerte az U18 országos teniszbajnokságot.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.
A zsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.
A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. június 15. Részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a Mentor Díj tizedik kiírását

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány évente tíz kiváló edzőt és tanárt díjaz
 • Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2018-as kiírásra beérkezett 234 jelölésből választották ki
 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ugyanekkor meghirdette a Mentor Díj idei kiírását; a jelölések beküldésének határideje 2019. december 31.

Bukarest, 2019. április 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a tizedik, jubileumi programkiírást is, amelyre 2019. december 31-ig lehet beküldeni az online jelöléseket.

A gálaest díszmeghívottja, Ion Caramtiru színművész, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, a mentor tanítványai életében betöltött szerepéről beszélt.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia 2010 óta minden évben tíz rendkívüli tanárt és edzőt díjaz. A jelképes kitüntetés azoknak a tanítómestereknek az áldozatkész és kitartó munkáját hivatott elismerni, akik tehetséges fiatalok generációit kísérték az önmegvalósítás útján. Bár a kimagasló oktatók munkája felbecsülhetetlen, a Mentor Gála alkalmával szeretnénk megköszönni a mentoroknak, hogy életüket a tanítás és nevelés szolgálatába állították. A tehetséggondozás, az elme és a jellem csiszolása talán az egyik legfelelősségteljesebb munka és az egyik legnagyobb kihívás” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2018. április-december között beérkezett 234 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

„Április 24-ével kezdődően nyolc hónapon át várjuk szeretettel a jelöléseket a Mentor díj 2019-es, jublieumi kiírására. A Közösségért Alapítvány munkatársai és Kuratóriuma a díjazottak kiválasztásakor első sorban a jelölésekben közölt információkra támaszkodik, ezért az itt közölt információk tartalmi és formai szempontból egyaránt döntő fontosságúak. Idéntől a jelöléseket online kell beküldeni, A Közösségért Alapítvány honlapján található jelölési felületen” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018. év díjazottjai:
Balázs Bécsi Attila, a Téka Alapítvány elnöke, tanár, Szamosújvár, Kolozs
Ciubotariu Éva, kémiatanár, Nagyvárad
Nicoleta Cocea, balettoktató, Bukarest
Sandu Mirel Golcea, fizikatanár, Temesvár
Stelian Hașoti, asztalitenisz edző, Konstanca
Koczinger Éva, matematikatanár, Szatmárnémeti
Toma Mirițescu, úszóedző, Ploiești
Lenuș Teodora Moraru, színjátszócsoport oktató, Botoșani
Magdalena Ursu, hegedűtanár, Bukarest
Marlena Zagoni, evezőedző, Olteni, Dâmbovița

A díjazottakról készült rövidfilmek itt érhetők el.

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj tizedik kiírását. A jelöléseket online, év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

A MOL - csoportról
A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető dokumentumok

A MOL éves közgyűlése 107 milliárd forint osztalék kifizetést hagyott jóvá 2019-ben

 • A MOL-csoport részvényesei elfogadták a cégcsoport 2018. évi pénzügyi jelentését
 • A cégcsoport éves közgyűlése 107 milliárd forint (375 millió USD) osztalék kifizetést hagyott jóvá
 • A MOL-csoport 2018-i évi pénzügyi jelentése elérhető a molgroup.info/annualreport2018 oldalon

Budapest, 2019. április 11. – A mai napon a MOL Nyrt. sikeresen megtartotta éves közgyűlését Budapesten. Az eseményen elfogadásra került az Igazgatóság által javasolt 107 milliárd forintnyi osztalékfizetés, amely jelentős növekedés a tavalyi évhez képest. A részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság 2018-as pénzügyi jelentését és konszolidált pénzügyi beszámolóját. Emellett a közgyűlés elismerte az Igazgatóság 2018-as üzleti évben végzett munkáját és felmentvényt adott az Igazgatóság tagjainak.

Az osztalékfizetés 11.8 százalékkal, hozzávetőlegesen 95 forintra nő részvényenként, amely a tavalyi 85 forint/részvény osztalékhoz képest további növekedést jelent, ily módon a MOL-csoport folytatja fokozatosan növekvő osztalék kifizetési politikáját. Emellett, hasonlóan az előző évhez, a részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság által javasolt rendkívüli osztalékfizetést, amelyet a cégcsoport 2018-as erős szabad cash flow-ja tesz lehetővé. A rendkívüli osztalék az alaposztalék 50 százaléka, azaz részvényenként 47.5 forint, így a várható osztalékfizetés 142.5 forint/részvény a 2018-as pénzügyi évben.

A közgyűlés jóváhagyta Dr. Csányi Sándor, Dr. Anthony Radev és Dr. Martonyi János újraválasztását az Igazgatóságban, valamint új tagként megválasztotta Talal AlAwfit. Emellett a Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság tagjának választották Dr.Pandurics Anettet.  

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a következőket mondta el a közgyűlésen: “Örömmel zárom le a 2018-as pénzügyi évet, amelyre egy sikeres és meghatározó évként fogunk visszaemlékezni. Ez az az év, amikor új üzletágakba és új technológiákba invesztáltunk, amelyek megalapozzák a cég jövőjét és növekedését. Az igazgatóság és a menedzsment is arra törekszik, hogy úgy alakítsa át az üzletágat, hogy az továbbra is stabilanműködjön, és erős pénzügyi teljesítményt nyújtson. Szeretném megköszönni részvényeseink támogatását az Igazgatóság döntéseivel kapcsolatban. 2019-ben tovább folytatjuk az üzletág átalakítását, miközben azon leszünk, hogy a részvényesek számára továbbra is vonzók legyünk.”  

A MOL 2018-ban 10 százalékkal magasabb, 2.69 milliárd dollárnyi EBIDTA-t ért el, amellyel magabiztosan túlszárnyalta pénzügyi célkitűzését. Az Upstream és a Fogyasztói Szolgáltatások üzletágak továbbra is jelentősen hozzájárultak a növekedéshez, míg a Downstream üzletág belső hatékonyságnövelő programja részben ellensúlyozni tudta a gyengülő nagykereskedelmi árrést.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány értékes orvosi eszközöket adományoz a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak

 • A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány orvosi műszereket, berendezéseket adományoz 270.000 euró értékben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak
 • A gyermekgyógyászati osztály nagy teljesítményű ultrahang készüléket, az újszülött-gyógyászati osztály modern újszülött melegítő- és újraélesztő asztalt, míg az onkológiai osztály 10 önszabályzó kezelő fotelt és két vénakereső eszközt kap az adomány révén
 • Ugyanakkor egy teljesen felszerelt új mentőautóval, valamint laboratóriumi eszközökkel is támogatják a kórházat

2019. április 9., Csíkszereda – A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 270.000 euró értékben támogatja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlesztését. A támogatásra szánt összegből a legújabb generációs orvosi berendezéseket szerzik be és adományozzák a kórháznak.

 „A MOL Románia közel 25 éve van jelen a hazai piacon, nem csupán beszámítható és becsületes gazdasági szereplőként, hanem a közösségek felelős partnereként is. Az évek során megbízható tagja lettünk a közösségnek, hiszen következetesen részt vettünk olyan projektekben, amelyek az emberek életének javítását célozzák. A MOL Románia továbbra is támogatni fogja azokat az ügyeket, kezdeményezéseket, amelyek jelentős szerepet játszanak az olyan kulcsfontosságú területeken, mint az egészségügy, az oktatás vagy a környezetvédelem” - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Annak ellenére, hogy alapítványunk elsősorban országos szintű adományozó szervezet, számos olyan programot/projektet valósítottunk meg a 20 éves létezésünk során, amellyel saját helyi  közösségünk fejlesztéséhez kívántunk hozzájárulni. A MOL Romániával folytatott gyümölcsöző együttműködésünk 14. évében újra lehetőséget adatott arra, hogy olyan projektet ültessünk életbe, amely által támogathatjuk a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház több részlegén az orvosi szolgáltatások korszerűsítését. Ez egy olyan projekt, amelyet nagy szeretettel valósítunk meg, mert a rendkívüli közösségi hasznossága mellett bizonyítja a szervezetünk és a MOL Románia közötti partnerség stabilitását is” - mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

A MOL Románia adománynak köszönhetően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztálya korszerű ultrahang készülékkel, az újszülött-gyógyászati osztály modern melegítő- és újraélesztő asztallal lesz felszerelve. Ugyanakkor az onkológiai osztály 10 önszabályzó kezelő fotelt és két vénakereső eszközt kap az adomány révén, amelyek a citosztatikus kezelésekhez szükségesek.

„Ezek a berendezések hozzájárulnak az onkológiai osztály egy új terápiás egységgel való kibővítéséhez, ahol a betegek egynapos kezelési ellátását biztosíthatjuk. Így, az adott élethelyzetükben a lehető legteljesebb biztonságot és kényelmet tudjuk nyújtani számukra, ezáltal is javítva az onkológiai szakellátás minőségét Hargita megyében” - nyilatkozta Dr. Holló Gergely, onkológus szakorvos, Onkológia osztály vezetője, Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ugyanakkor egy teljesen felszerelt új mentőautó is az adomány részét képezi, valamint laboratóriumi eszközökkel is támogatják a még idén létrehozandó klinikai laboratóriumot.

„A MOL Románia támogatásának köszönhetően felajánlott orvosi eszközök segítenek abban, hogy jobb betegellátást nyújthassunk kórházunkban. Ezeket az eszközöket  a  mindennapi munkánkban használjuk fel a betegek diagnosztizálására és kezelésére. Köszönjük a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány támogatását és bizalmát”- mondta Dr. Konrád Judith, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

Az orvosi műszerek, eszközök beszerzésében a Polgár-Társ Alapítvány működik közre, a MOL Románia által biztosított adományból. A folyamatos és szoros együttműködés a kórház és a Polgár-Társ Alapítvány között a legmegfelelőbb eszközök és berendezések kiválasztását eredményezte mind technikai, mind szakmai szempontból. Az említett berendezések beszerzése már folyamatban van, legkésőbb az év közepéig átadásra is kerülnek, amelyeket használatba vehet a kórház.

Az elmúlt héten a MOL Románia hasonló adományt jelentett be, amelynek keretében egy helikopter leszállópálya építését támogatja 425.000 euró értékben a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi  Kórház épületének tetején. Ebben a kórházban beavatkozások széles körét végzik, Románia különböző részeiről szállítanak ide kiskorú pácienseket. A kórház tetején épülő leszállópálya nagyban lerövidíti a kórházba szállítási idejét a súlyos állapotban lévő beteg gyermekeknek, így lehetővé válik a sikeresebb orvosi beavatkozás.

A MOL - csoportról 

A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 218 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Polgár-Társ Alapítványról

A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 19 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány közel 1.200 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 55 millió lej értékben.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bándi Enikő
Polgár-Társ Alapítvány
tel: 0266/310678 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület helikopter leszállópályát épít a bukaresti Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére

 • A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület (Asociaţia Inima Copiilor) helikopter leszállópályát épít a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére
 • Az építkezési munkálatok 2019 őszén kezdődnek, az építmény célja a sürgősségi orvosi beavatkozásra szoruló betegek gyorsabb kórházba szállítása

BUKAREST, 2019. április 2. – A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület egy helikopter leszállópályát épít a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére, ezzel is csökkentve a súlyos állapotban lévő betegek kórházba szállítási idejét.

"Megtisztelő számunkra, hogy a MOL Románia része ennek a projektnek. Vállalatunk a MOL Gyermekgyógyító társadalmi felelősségvállalási program keretében korábban is támogatta már a Gyermekek Szíve Egyesület projektjeit, amelyeket a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórházban valósított meg. Lenyűgözőnek találjuk az egyesület tevékenységét, örvendünk, hogy újra együttműködhetünk egy nyilvánvalóan fontos projektben. A MOL Románia támogatni kívánja azokat a projekteket, amelyek a közösség életében lévő szükségletek kielégítését célozzák és őszintén örvendünk annak, hogy a helikopter leszállópálya megépítésével jelentősen megnöveljük a sürgősségi beavatkozást igénylő, súlyos állapotban lévő betegek esélyét az életre és a felépülésre." – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kórház tetejére épülő heliport építkezési munkálatai idén ősszel kezdődnek, a beruházás értéke 425.000 euró.

„A MOL Románia partnerünk volt az «Egyetlen gyermek se maradjon magára a kórházban» elnevezésű projektben, amely a szívügyünk, mert a legsebezhetőbbek segítését célozza: a kórházban lévő, súlyosan beteg és elhagyott gyermekeknek nyújt segítséget. A közös projekt sikere minden várakozást fölülmúlt, és a szép és hasznos tevékenység pedig még közelebb hozott egymáshoz bennünket. Most újra partnerek vagyunk egy rendkívül fontos ügy érdekében: egy helikopter- leszállót építünk, ezzel is meggyorsítva a súlyos egészségi állapotban lévő gyermekek sürgősségi szállítását. Köszönjük a MOL Romániának a bizalmat, biztos vagyok benne, hogy örömteli lesz ez az együttműködésünk is, hiszen a közös projektünknek köszönhetően sok életet lehet majd megmenteni. Csak remélni tudom, hogy további kezdeményezésekkel tudunk majd jelentős pozitív változást hozni a súlyosan beteg gyermekek életébe” – nyilatkozta Alexandru Popa, a Gyermekek Szíve Egyesület elnöke.

A Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórházban beavatkozások széles körét végzik, Románia különböző részeiről szállítanak ide kiskorú pácienseket. A legtöbb esetben a kis betegeknek sürgősségi beavatkozásra van szükségük, ám hosszú időbe telik, amíg a mostani helikopter leszállópályától mentővel a kórházba szállítják őket, így egyes esetekben már nem lehet megmenteni az életüket.

Köszönjük a MOL Romániának, hogy segít egy helikopter leszállópályát építeni a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére. Ez az építmény nagyon fontos, főként azért, mert lehetővé teszi számunkra, hogy a súlyos eseteknél gyorsabban avatkozzunk be, így nagyobb a siker esélye is. A sürgősségi ellátásban szinte minden esetben csak néhány pillanaton múlik az élet. Voltak olyan esetek, amikor nem tudtunk időben beavatkozni, azért, mert a beteg későn ért ide hozzánk. Bízunk benne, hogy a helikopter-leszálló elkészültével sokkal több gyermeket tudunk majd megmenteni.” – nyilatkozta Dr. Cătălin Cîrstoveanu, a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház Intenzív Osztályának vezetője.

„Üdvözöljük partnerünkként a MOL Romániát, örülünk, hogy el tudjuk indítani az első olyan romániai helikopter leszállópálya építését, amely gyermekkórház tetején található. Ezzel a beruházással több páciens életét tudjuk megmenteni. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a betegeknek nyújtott szolgáltatások folyamatos javításában, és köszönjük mindazoknak, akik segítenek bennünket ennek a küldetésnek a teljesítésében.” – mondta Daniel Buzatu, a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház ügyvezető igazgatója.

Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház a lengyel állam adománya a romániai gyermekek számára, 1984-ben építette a Budimex nevű lengyel cég. A kórház gyermekek számára biztosít szakorvosi ellátást, sürgősségi szolgáltatások, valamint gyógyító és prevenciós szolgáltatások révén. 2015-ben 104.858 beteget láttak el a kórház sürgősségi osztályán.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Gyermekek Szíve Egyesületről

A Gyermekek Szíve Egyesület 2006 óta segíti a súlyosan beteg, főként szívbetegségben szenvedő gyermekeket. Az Egyesület a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórházban a közegészségügyi rendszer legkorszerűbb felújításait valósította meg: a Szívsebvészet osztályt (egy 3,5 millió eurót meghaladó projekt, amelyből 1,6 millió eurót a a Gyermekek Szíve egyesület gyűjtött össze) és az Újszülött Intenzív osztály (egy több mint 2,1 millió eurós, a Vodafone Románia Alapítvány támogatásával megvalósított projekt, amelyhez az egyesület 700 000 euróval járult hozzá), ahol hamarosan elkezdi tevékenységét Románia első anyatej bankja.  Az egyesület ugyanabban a kórházban a  kardiológiai és idegsebészeti osztályokat is felújította, felszerelte a műtőt az idegsebészeti osztályon, és továbbra is támogatja, anyagilag is, a felújított osztályokat és sok, segítségre szoruló beteg gyermeket. Jelenleg a Vodafone Románia Alapítvány és a Dăruiește Aripi egyesülettel a Gyermekek Szíve a Konstancai Megyei Kórház újszülött intenzív osztályának felújításán és korszerűsítésén is dolgoznak. Részletek a http://www.inimacopiilor.ro/ és a  https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

Sajtókapcsolat:
Alexandru Popa 
Elnök, Gyermekek Szíve Egyesület
m: +40 722360339 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia és a bukaresti Grigore Antipa Múzeum támogatják a természettudományok csodálatos világában tett látogatásokat

BUKAREST, 2019. március 27. – A MOL Románia támogatja a Grigore Antipa Nemzeti Természettudományi Múzeum 2019-es tevékenységét. Ez egy újabb olyan együttműködés, amely azt jelzi, hogy a vállalat aktívan részt kíván venni a közösség életében, mind a társadalmi felelősségvállalási programjai, mind azon egyéb projektjei révén, amelyek a társadalom fejlődéséhez járulnak hozzá.

A fiatalok oktatása az óvodák és iskolák hivatalos keretein túlmutat, hiszen kiterjed a tanórákon kívüli tevékenységekre is. Ebből a szempontból a múzeumok nagyon fontos szerepet játszhatnak olyan oktatási programok kidolgozása révén, amelyek a gyermekek pszichés, társadalmi és kognitív képességeinek fejlesztését célozzák. A Grigore Antipa Múzeum az egyik legrangosabb intézmény Romániában, amely kiállításaival és programjaival jelentősen hozzájárul a fiatalok oktatásához és fejlődéséhez. A MOL Románia idén a Múzeum partnere lett, mert szeretnénk ezen tevékenységek támogatása révén is  hozzájárulni a közösség fejlődéséhez.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Intézményünknek hagyománya és hírneve van a közösségben, ezt működésünk 185 éve igazolja. Ezen túlmenően, amikor múzeumokról és gyűjteményekről beszélünk, tudásról beszélünk, elsősorban annak megteremtéséről (tudományos kutatás) másrészt arról, hogy miként tudjuk hozzáférhetővé tenni ezeket az ismereteket egy minél szélesebb közönség számára. A Grigore Antipa Természettudományi Múzeumnál ez a küldetésünk, és nagyon örvendünk, hogy a MOL Románia úgy döntött, hogy mellénk áll abban a törekvésünkben, hogy látogatóinknak ismereteket adjunk át úgy, hogy közben élményekkel is gazdagodjanak." – mondta Luis Ovidiu Popa, a Grigore Antipa Természettudományi Nemzeti Múzeum igazgatója.

A MOL Románia és a Grigore Antipa Természettudományi Nemzeti Múzeum közötti partnerség 2018. december 1-től kezdődően egy évig érvényes. A partnerség értelmében a MOL Románia anyagi támogatást nyújt a múzeum működéséhez valamint tudományos tevékenységének bonyolítására.

Az 1834-ben alapított Grigore Antipa Nemzeti Természettudományi Múzeum mintegy 2 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, zoológiai, paleontológiai, ásványok és kőzetek, illetve néprajzi gyűjteménycsoportokba osztályozva. Olyan kiállításoknak ad otthont, amelyek a közönség minden kategóriáját megszólítják. A múzeum a gyermekek és a fiatalok egyik kedvenc helye, ahol felfedezhetik a természet csodáit.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 13. Gopo-gálát a MOL Románia támogatásával szervezik

2019. március 13., Bukarest – A MOL Románia idén is támogatja a rangos kulturális eseményeket Romániában, így a 13. Gopo-gála megszervezését is. A díjátadót A Román Filmek Népszerűsítéséért Egyesület (Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, APFR) szervezi. A Gopo-gála március 19-én, kedden lesz a Bukaresti Nemzeti Színházban, élőben közvetíti a Film Now csatorna 19:00 órai kezdettel, online pedig a premiilegopo.ro oldalon lehet nézni.

A Gopo-díjakkal az előző év legfontosabb romániai filmművészeti alkotásait jutalmazzák. Az esemény az igazi filmes értékeket hangsúlyozza, népszerűsíti, a filmesek körében pedig már a jelölés is elismerésnek számít.

"A MOL Románia a művészet és kultúra hagyományos partnere, legyen szó fontos kulturális események támogatásáról, vagy fiatal művészek társadalmi felelősségvállalási programok keretében történő ösztönzéséről. Megtisztelő, hogy idén, a 13. Gopo-gálán a legjobb színésznek járó díjat támogathatjuk. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy a romániai művészek mellé álljunk és hogy hathatós segítséget nyújtsunk a hazai kulturális események fejlesztésében.”- mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

"Fontos, hogy hosszú távú partnerségeket alakítsunk ki olyan vállalatokkal, amelyek befektetnek a kultúrába és támogatják azt. Ezért különösen örvendünk, hogy az idei gálán olyan partnerünk van, aki hisz a romániai filmművészetben és támogatja különböző projektjei révén." - mondta Tudor Giurgiu, a Gopo-díjak kezdeményezője.

A díjakat minden évben a Gopo Gála keretében adják át, a romániai filmes szakma mintegy 600 tagja választja ki a díjazottakat a jelölt alkotások közül, egyéni és titkos szavazással. Az egyes versenykategóriák jelöltjeit egy hazai filmes szakemberekből álló zsűri választja ki. Az idei jelölések itt találhatók: https://premiilegopo.ro/nominalizari

A MOL-csoportról
A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia 45 hátrányos helyzetű fiatalnak fizeti ki a gépjárművezetői engedély megszerzésének költségeit

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 45 hátrányos helyzetű fiatalnak segít a B, C vagy CE kategóriájú hajtási engedély megszerzésében a Jogosítvány a jövőhöz program negyedik kiírásának keretében
 • A pályázó fiatalok száma az előző évi 88-ról 212-re emelkedett
 • A nyertesek névsora megtalálható A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján

2019 március 1., KOLOZSVÁR – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány 45 hátrányos körülmények között élő fiatalt segít a hajtási engedély megszerzésében. Ők a Jogosítvány a jövőhöz program negyedik kiírásának kedvezményezettjei, akiknek névsorát tegnap közölték A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia honlapján.

A korábbi kiírásokhoz hasonlóan olyan, nehéz anyagi körülmények között élő fiatalok részesülnek támogatásban, akiknek munkavállaláskor feltétel vagy előny lehet a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában.

Jelentősen emelkedett a támogatást igénylő fiatalok száma. Míg egy évvel korábban 88 fiatal jelentkezett, a 2018-as kiírásra 212 pályázat érkezett. Az előző évi kiíráshoz képest 17-ről 28-ra emelkedett azoknak a megyéknek száma, ahonnan a pályázatokat beküldték.

„A program iránti érdeklődés számottevő növekedése mutatja, hogy a Jogosítvány a jövőhöz valóban hasznos eszköz a hátrányos körülmények között nevelkedő fiatalok számára. Örömmel támogatjuk ezeket a fiatalokat abban, hogy megpróbálják elhárítani az előttük álló akadályokat, és jobbra fordítani jövőjüket. Szintén örvendetes, hogy számos civil szervezet, újságíró és kiadvány vett részt a pályázati lehetőség ismertetésében. Az ő segítségük nagyon fontos a program által kínált lehetőség célirányos közvetítésében, és ezúton is köszönetünket fejezzük ki a szakmai helyzetükön javítani kívánók fiatalok iránt tanúsított érzékenységért” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A pályázók többsége (196) a B kategóriájú hajtási engedély megszerzésének költségtérítését igényelte, 13 fiatal a C/CE, kettő a D/DE, egy pedig B adaptált jogosítvány költségeinek fedezésére pályázott. A kedvezményezetteket a benyújtott pályázatok elbírálása alapján választották ki, tekintettel a fiatalok anyagi helyzetére, a személyes motivációs levélbe foglaltakra, a mellékelt ajánlásokra, és a jelentkezési űrlapon közölt adatok pontosságára. Néhány esetben telefonos interjú is készült a pályázó fiatalokkal vagy az őket ajánló személyekkel, illetve azon intézmények képviselőivel, akik támogatták a pályázót. A nyertes fiatalok Bákó, Bihar, Beszterce-Naszód, Brassó, Buzău, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Hargita, Ialomița, Iași, Kolozs, Konstanca, Kovászna, Maros, Mehedinți, Neamț, Prahova, Szatmár, Szeben, Szucsáva, Teleorman, Temes, Vaslui, Vrancea megyeiek, illetve fővárosiak. A nyertesek listája a www.molromania.ro és a www.pentrucomunitate.ro honlapokon található.

„Márciusban szerződést kötünk a kedvezményezettekkel és folyósítjuk részükre a támogatást, hogy mihamarabb beiratkozhassanak a sofőriskolába és nyár vége felé vizsgára is jelentkezhessenek. Akik most nem részesültek támogatásban, november végén, az ötödik kiírásra ismét pályázhatnak. A korábbi kiírások tapasztalata azt mutatja, hogy a pályázó fiatal elkötelezettsége és személyes motivációja rendkívül fontos, akárcsak az igényesen összeállított pályázat és pontos adatközlés, illetve egy felelősségteljes mentor erkölcsi támogatása.” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A Jogosítvány a jövőhöz programról

A Jogosítvány a jövőhöz programot A Közösségért Alapítvány szervezi, a pénzalapot a MOL Románia biztosítja. A program anyagi támogatást nyújt B, C, D kategóriájú, traktor, trolibusz és villamos gépjárművezetői engedély költségeinek fedezéséhez olyan, 17-25 éves, hátrányos helyzetű fiatalok számára, akiknek a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkavállalásnál, vagy hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában azoknak, akik már dolgoznak.

A Jogosítvány a jövőhöz program négyéves léte során két országos elismerésben részesült: 2018-ban a Civil Gálán, 2017-ben a Romanian CSR Awards-on.

A negyedik meghirdetésre 2018. november 27-én került sor, a pályázatok benyújtásának határideje pedig 2019. január 25. volt. A program támogatási alapja 75.000 lej.

A három korábbi kiírás során 57 fiatal szerzett hajtási jogosítványt, 32 kedvezményezett pedig vizsgára készül vagy tanulmányait folytatja.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával próbálja megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

 

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR&PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

Az E.ON a MOL Romániával közösen elindítja a Jászvásár - Marosvásárhely „elektromos autópályát” az európai alapokból támogatott NEXT-E projekt keretében

 • Jászvásáron üzembe helyeztek egy nagysebességű elektromos töltőállomást, amely része a Moldvát és Erdélyt összekötő útvonalra tervezett töltőegységek hálózatának
 • További négy állomást létesített előzőleg az E.ON Târgu Frumos és Cristeşti Iaşi megyei helységekben, illetve a Neamţ megyei Tăşca és a Vrancea megyei Adjud helységekben
 • 2020-ig a NEXT-E projekt keretében 40 gyorstöltő állomást telepítenek Romániában, ebből 19-et az E.ON, 21 elektromos töltőt pedig a MOL Románia
 • Ezek az új töltők integrált részét képezik majd annak a 252 egységből álló gyors és ultragyors elektromos-töltő páneurópai hálózatnak, amely hat közép-kelet-európai országon halad át

Jászvásár, 2019. február 25. – Az E.ON Energie Románia gyors elektromos jármű (e-jármű) töltésére alkalmas töltőállomást telepített a jászvásári Păcurari negyedi MOL töltőállomáson, amely az ötödik a 19 romániai  egységből, amelyet a NEXT-E projekt keretében tervez üzembe helyezni, az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) program támogatásával.

A jászvásári Păcurari negyedi MOL benzinkút területén elhelyezett töltő maximális teljesítménye 93 kW. Egy elektromos autó átlagos töltési ideje körülbelül 40 perc, az akkumulátor 80%-os töltöttsége esetén.

Iaşi megyében már üzembe helyeztek két elektromos töltőállomást Târgu Frumos és Cristeşti helységekben, illetve van már e-jármű töltésére alkalmas töltőállomás a Neamţ megyei Tăşca és a Vrancea megyei Adjud helységekben. Ezen kívül a Neamț megyei Piatra Neamț és Roman városokban, valamint a Suceava megyei Scheia községben további elektromos töltők márciusi befejezése és üzembe helyezése várható. Mindenik helyszínre egy-egy 2x50 kW (egyenáram) + 1x43 kW (váltó áram) gyors töltőt telepítenek. Minden állomásnak legalább 2 parkolóhelye lesz.

A következő év végéig az E.ON a Jászvásár - Gyergyószentmiklós - Marosvásárhely útvonalon tervezi megvalósítani a projektet, így ez egy „elektromos autópálya” lesz, amely a környezetbarát autók tulajdonosainak áll rendelkezésére, hiszen a teljes útvonalon biztosítva lesz számukra a töltési infrastruktúra. Készül egy másik „elektromos autópálya” is, amely Jászvásárt és Bukarestet köti össze.

Rendkívül örvendetesek a Romániában értékesített elektromos járművek számának évről-évre történő növekedését mutató statisztikák, hiszen egyértelműen jelzik, hogy, akár más országokban, nálunk is nő az egyik legkevésbé szennyező közlekedési eszköz iránti érdeklődés. Ebben az összefüggésben felvetődik a kérdés, hogy a töltési infrastruktúra képes-e lépést tartani ezzel a trenddel. Úgy gondoljuk, hogy kulcsfontosságú az elektromos autósok szükségleteinek kielégítése azáltal, hogy könnyű hozzáférést biztosítunk az elektromos töltőkhöz. Velük vagyunk elektromos útjaikon, hogy minél különlegesebb legyen az utazás élménye.” - nyilatkozta Dan Morari, az E.ON Energie Románia vezérigazgatója.

„Örömmel veszünk ma részt a jászvásári Păcurari negyedi MOL töltőállomáson, a NEXT-E projekt keretében telepített elektromos töltő megnyitásán. A MOL-csoport három évvel ezelőtt hagyta jóvá a 2030-as stratégiát, amely a vállalat fő irányvonalait határozza meg a következő időszakra. A stratégia egyik fő eleme, hogy a vállalat elkötelezett abban, hogy működtesse és továbbfejlessze piacvezető regionális kiskereskedelmi hálózatát, továbbá a vásárlók elsődleges választása legyen. Tisztában vagyunk azzal, hogy változó időket élünk, ez pedig erősen tükröződik ügyfeleink fogyasztási szokásaiban is, de mi készen állunk arra, hogy elébe menjünk igényeiknek, és a legjobb megoldásokat biztosítsuk nekik.” – mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A 40 NEXT-E elektromos töltőállomást (ebből 19 töltőt az E.ON, 21-et pedig a MOL Románia telepít) a következő útvonalakon fogják telepíteni: Szucsáva - Bákó - Călărași, Konstanca - Bukarest - Temesvár és Jászvásár -Marosvásárhely - Gyulafehérvár. Ezzel a kezdeményezéssel az európai stratégiai közúti folyosók (TEN-T) elektromos járművek töltőállomás-infrastruktúráját a romániai elektromos töltőállomás-infrastruktúrájával egészítik ki, elősegítve az alacsony szén-dioxid-kibocsátású és a csökkentett környezeti hatású közúti közlekedést.

Az állomások egy olyan rendszer részei lesznek, amelyet a töltések felügyeletére és kezelésére alkalmaznak. Ez a rendszer biztosítja az adott egység 24 órás felügyeletét, és képes távolról megoldani a feltöltések során felmerülő gondokat. Ezenkívül a töltőállomásokon esetlegesen felmerülő problémák a nap 24 órájában jelezhetők az E.ON ügyfélszolgálatán, a hét bármely napján.

 

Szerkesztőknek

A Next-E programról

2017 júliusában jelentette be az Európa Tanács, hogy a NEXT-E elektromos jármű projektje 18,84 millió euró társfinanszírozásban részesül az Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) program keretében. Az EU Európai Hálózatfinanszírozási Eszköz (CEF) keretében ez a projekt az eddigi legnagyobb ilyen jellegű beruházás, melynek összértéke 18,84 millió euró. A projekt keretében 222 darab, több szabványt is támogató gyors (50 kW) és 30 darab ultragyors (150–350 kW) töltőállomást telepítenek a maghálózat és a TEN-T közlekedési folyosók mentén.  A projekt segítségével, először válik lehetővé a hosszú távú utazás közúton, tisztán elektromos energiával az érintett hat kohéziós országban, miközben megvalósul az összeköttetés a szomszédos országok hálózataival is.

A konzorcium az E.ON Group vállalataiból (a Zapadoslovenská energetika Szlovákiában, az E.ON Cseh Köztársaság, az E.ON Magyarország és az E.ON Románia), a MOL Group vállalataiból (az összes résztvevő ország leányvállalatai), a horvátországi Hrvatska elektroprivreda-ból (Szlovénia és Horvátország), a Nissanból és a BMW-ből áll.

2011 óta a legmagasabb EBITDA-t érte el a MOL-csoport

 • Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA 2,69 milliárd dollárt ért el, ami 10%-kal magasabb az előző évhez képest
 • A Kutatás-termelés eredménye a tavalyi év azonos időszakához képest 49%-kal emelkedett, a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens pedig 18%-os emelkedéssel zárt
 • A nettó profit ismét elérte az 1,1 milliárd dollárt, hasonlóan a tavalyi évhez

Budapest, 2019. február 22. – A MOL-csoport ma nyilvánosságra hozta 2018. évi pénzügyi eredményeit. A vállalatcsoport tiszta EBITDA-ja 10%-kal emelkedett, amivel magabiztosan teljesítette módosított év végi EBITDA célkitűzését. A Kutatás-termelés és a Fogyasztói Szolgáltatások szegmens tovább növelte az eredményekhez való hozzájárulását, míg a Downstream üzletág belső teljesítménye részben ellensúlyozta a gyengülő árréseket.

Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA az utolsó negyedévben 16%-kal emelkedett 2017 hasonló időszakához képest, és végül 2,69 Mrd dolláros éves EBITDA-t eredményezett. Ez 10%-kal magasabb az előző évhez képest, és jelentősen meghaladja a célokat. A MOL-csoport továbbra is jelentős készpénzt termel, az 1,4 Mrd dolláros összegnek a Kutatás-termelés csaknem 70%-át adta.

A Kutatás-termelés EBITDA adta a csoport eredményének legnagyobb részét, 1,269 Mrd dollár hozzájárulással. Ez 49%-os emelkedést jelent, a magasabb olaj- és gázáraknak, valamint a Catcher mező magas árrésű termelésének köszönhetően. A Catcher kiválóan teljesített, kitermelési szintje a tetőpontjához ért, így a Kutatás-termelés teljes portfoliójának átlagos napi kitermelése a 4. negyedévben 115 ezer kőolaj hordó-egyenérték volt, ami az éves átlagot 111 ezer hordóra emelte.

A Downstream üzletág újrabeszerzési árakkal becsült tiszta EBITDA-ja 995 millió dollár volt 2018-ban. A mintegy 16%-os csökkenés főként a csökkenő finomítói és a jelentősen alacsonyabb petrolkémiai árréseknek tudható be. A jó belső teljesítmény – a DS2022 program 110 millió dolláros hatékonyságjavulása – és a nagyobb mennyiség csak részben ellensúlyozták a gyengülő árréseket.

A Fogyasztói Szolgáltatások szegmens továbbra is kétszámjegyű növekedést produkált, és új rekordot ért el. 2018-ban az EBITDA 423 millió dollár volt, 18%-kal több a tavalyinál, köszönhetően a nem üzemanyag termékek dinamikusan növekvő árrésének, valamint a kedvező üzemanyag piaci folyamatoknak. A nem üzemanyag termékek árrése az elmúlt négy évben átlagosan 15%-kal nőtt.

A Gázszállítási üzletág EBITDA hozzájárulása 189 millió dollár volt, amely 15%-kal alacsonyabb a 2017 évinél, a díjváltozásoknak és az emelkedő energiaáraknak köszönhetően.

Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató elmondta: „2018 ismét kiváló eredményt hozott, a legmagasabb EBITDA-t értük el az utóbbi 7 év során. Emellett a 2030-as stratégiai átalakulási folyamat részeként megszületett a poliol projekt végső beruházási döntése. A Kutatás-termelés majdnem egymilliárd dollár készpénzt generált és növelte kitermelését. A Downstream a gyengülő finomítói és petrolkémiai árrések ellenére továbbra is erős eredményeket szállított, valamint figyelemre méltó hatékonyságjavulást ért el. A Fogyasztói Szolgáltatások fenntartotta kétszámjegyű növekedését és különféle új, innovatív szolgáltatásokat vezetett be. Nagyon stabil alapjaink vannak - erős mérlegünk, köszönhetően az elmúlt évek magas készpénz termelésének; ellenálló, integrált üzleti modellünknek, valamint a tehetséges és elkötelezett munkatársaknak – így bizakodással tekintünk a 2019-es évre. 2,3 milliárd dollár EBITDA-t várunk az évben, a külső környezetre vonatkozó középtávú várakozásaink alapján, amely konzervatívabb downstream környezetet és 60 dolláros Brent olajárat feltételez. Ez pedig megfelelő alapot ad ahhoz, hogy stratégiai beruházásaink finanszírozási igényeit saját forrásból valósítsuk meg.”

2018-ban a romániai kiskereskedelmi üzemanyag-értékesítés megőrizte mértékét 2017-hez képest. A kiskereskedelmi gázolaj-értékesítés enyhén növekedett (1%), míg a benzin-értékesítés kicsivel az előző év szintje alatt volt.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

×