Utilizăm cookies pentru a îmbunătăți structura și conținutul paginilor noastre de internet, experiența ta ca vizitator și pentru a-ți transmite mesaje de publicitate cat mai relevante. Făcând click pe butonul "Accept" îți exprimi acordul cu politica de cookies a molromania.ro pe acest dispozitiv, în cazul în care setările tale nu le dezactivează.

ACCEPT
Facebook Linkedin Instagram

Hírek szűrése dátum alapján:

Hírek szűrése kulcsszó alapján:

A MOL 9,57%-os részesedést vásárolt az azerbajdzsáni ACG olajmezőben és 8,9%-os részesedést a BTC vezetékben

 • Az ACG Azerbajdzsán legnagyobb, stratégiai fontosságú olajmezője, a BTC csővezeték pedig az azeri kőolajexportban játszik kulcsfontosságú szerepet; a tranzakció lezárultával a MOL a harmadik legnagyobb partner lesz a mezőn.
 • A zárást követően tranzakció azonnal pozitív hatással lesz a MOL EBITDA-jára, szabad cash flow termelésére, a vállalat egy részvényre jutó eredményére, továbbá napi mintegy 20.000 hordóval járul hozzá a vállalatcsoport nettó szénhidrogéntermeléshez.
 • A tranzakció tovább erősíti a MOL kutatás-termelési szegmensének nemzetközi jelenlétét.
 • Összehangban van a MOL 2030-as stratégiájával is, hiszen tovább erősíti a vállalatcsoport integrált, külső környezet változásával szemben ellenálló üzleti modelljét.

Budapest, 2019. november 4. – A MOL-csoport és az amerikai Chevron ma aláírta a Chevron azerbajdzsáni érdekeltségeinek megvásárlásáról szóló szerződést. A megállapodás értelmében a MOL tulajdonába kerül a BP által üzemeltetett Azeri-Chirag-Gunashli (ACG) olajmező 9,57%-os részesedése, továbbá a földközi-tengeri Ceyhan kikötőjében véget érő Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) vezeték 8,9%-os Chevron részesedése is. A megállapodás értéke 1,57 milliárd dollár. A tranzakció lezárultával a MOL a harmadik legnagyobb partner lesz az ACG-ben.

Az ACG mező Azerbajdzsán legnagyobb olajlelőhelye, amely 400 négyzetkilométert foglal magába, és hat tengeri termelési platformból áll. 1997 óta folyik a területen kőolaj kitermelés, vagyis több mint 20 éve megbízhatóan működik a termelőeszköz. Az ország legnagyobb olajmezőjét a vezető olajipari cégek közé tartozó BP üzemelteti, és 2018-ban átlagosan 584 ezer hordót termeltek ki a területen. A MOL-csoport e kulcsfontosságú stratégiai eszközben vásárolt tulajdonrészével olyan vezető olajcégekkel működik együtt mint, például a BP, az Exxon, az Equinor és a SOCAR. A MOL szintén részesedést szerez a BTC csővezetékben is, amely nyersolajat szállít Azerbajdzsánból Törökország egyik földközi-tengeri kikötőjébe Ceyhanbe.

A világszínvonalú olajmező megszerzése napi 20 000 hordóval járul hozzá a MOL-csoport éves szénhidrogén termeléséhez a következő években, és jelentősen növeli a MOL bizonyított és valószínűsíthető olajkészletét.

Az új eszközök jelentős szabad cash flow-t és EBITDA-hozzájárulást eredményeznek. Az ACG egy alacsony költségű termelőeszköz, amely nyomott olajárak esetén is profitábilisan termelhet, korlátozott befektetési igények mellett.

Ez a tranzakció kiválóan illeszkedik a MOL jelenlegi portfóliójához, és tovább erősíti a vállalat kutatás-termelés üzletágának nemzetközi portfolióját azáltal, hogy kiterjeszti jelenlétét a FÁK régióban. Az ügylet összhangban áll a 2030-as stratégiában meghatározott transzformációs célokkal is, és tovább erősíti a MOL-csoport integrált, külső környezet változásával szemben ellenálló üzleti modelljét.

A megállapodás értéke 1,57 milliárd dollár, amelyet a vállalat a rendelkezésére álló likvid forrásokból finanszíroz.

„Ez az 1,57 milliárd dolláros tranzakció kiemelkedően fontos mérföldkő, hiszen jelentős lépést tettünk a nemzetközi kutatás-termelés portfoliónk megerősítésében, üzletágunk egyik legfontosabb működési területén, a Független Államok Közösségében lépünk partnerségre a világ több vezető olajcégével. A megállapodás zárását követően termelésünk felét a Közép-Kelet Európa régión kívülről származó forrásból biztosítjuk, amely megfelelő egyensúlyt ad az üzletág számára. Ezek az új hordók tovább erősítik a külső környezet változásainak ellenálló, integrált üzleti modellünket, amely biztos hátteret nyújt a MOL 2030-as transzformációjának megvalósításához cash-flow termelésünk fokozásával, valamint lehetőségünk nyílik növelni a részvényeseinknek fizetett osztalékot” – mondta Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója.

„Az ACG üzlet új fejezetet nyit a MOL kutatás-termelés üzletágának történetében, hiszen ígéretünknek megfelelően inorganikus úton pótoljuk készleteinket. Az ACG akvizíció megvalósításával megőrizzük a MOL kutatás-termelés kiváló cash flow termelő képességét hosszútávon is. Az üzletág kiváló eredményeket ért el az elmúlt három évben és ezzel a megállapodással folytatjuk a MOL kutatás-termelés nemzetközivé alakítását a MOL 2030-as stratégiájának megfelelően” – mondta Berislav Gaso, a MOL-csoport kutatás-termelésért felelős vezérigazgatója.

A tranzakció továbbra is kormányzati és szabályozói jóváhagyások függvénye, és várhatóan 2020. második negyedévében zárulhat le.

Az ACG mezőröl röviden
Az ACG Azerbajdzsán máig legnagyobb szénhidrogén-lelőhelye; A kitermelés 1997 novemberében kezdődött és a lelőhely csoport napi termelése bruttó 584 ezer hordót tett ki 2018-ban, ami az azeri kitermelés 80-85%-át jelenti. Idén lesz 25 éve, hogy Azerbajdzsán aláírta az „évszázad szerződését”: az ACG szénhidrogén-lelőhely kitermeléséről és hasznosításáról szóló PSA-megállapodást. Az eredeti megállapodást Heydar Aliyev néhai elnök kezdeményezésére 1994-ben, akkor 30 évre írták alá, s ezzel új fejlődési pályára helyezték az azeri szénhidrogénszektort.
2017 szeptemberében a megállapodást módosított feltételekkel 2050-ig hosszabbították meg. Az ACG projekt operátora maradt a BP, de a konzorciumban lévő cégek részesedési hányadai a SOCAR javára megváltoztak. A MOL részesedés-vásárlását megelőzően ezek a következőképpen alakultak: BP 30,37%, a SOCAR 25%, Chevron 9,57%, japán Inpex 9,31%, norvég Equinor 7,27%, ExxonMobil 6,79%, török TPAO 5,73%, japán ITOCHU Oil 3,65%, indiai ONGC 2,31%. A SOCAR hányada a korábbi 11,65%-ról emelkedett 25%-ra. 2018 végén jelentették be, hogy a Chevron 9,57%-os konzorciumi részesedését eladja az ACG-ben.
Baku-Tbilisi-Ceyhan (BTC) vezeték a fő szállítási útvonal, amely az ACG-ben termelt olajat Bakuból, Azerbajdzsánból Grúzián keresztül a törökországi Ceyhanba juttatja.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, amely 26 000 munkavállalót számláló dinamikus, nemzetközi szervezetével több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múltra tekint vissza. A MOL kutatási és termelési tevékenysége mögött több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat áll. A vállalat jelenleg 13 országban végez kitermelési tevékenységet és 8 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózatához pedig közel 2000 töltőállomás tartozik Közép- és Délkelet-Európa 9 országában.

Sajtókapcsolat:
Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL-csoport erős harmadik negyedéves eredményét követően megemelte 2019-re tervezett éves célkitűzését

 • A MOL megemelte a 2019-es éves EBITDA célkitűzését, miközben a beruházások várható éves szintje változatlan maradt.
 • Az újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA szinte változatlan maradt (-3%) és a vállalat 689 millió dollárt (202,9 milliárd Ft) termelt a negyedévben, így az első három negyedév végén összesen 1,84 milliárd dolláron áll a vállalat EBITDA-ja
 • Az egyszerűsített szabad cash flow továbbra is pozitív maradt, annak ellenére, hogy az organikus CAPEX szinte megduplázódott és 1,37 milliárd dollárra rúg, mivel a vállalat folytatja a stratégiai transzformációs projektjeit.
 • A Downstream üzletág újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-ja 4%-kal emelkedett az előző év azonos időszakához képest. A Kutatás-termelés eredménye csökkent az alacsonyabb szénhidrogén árak miatt, azonban ezt az áringadozást a MOL integrált üzleti modellje képes ellensúlyozni.
 • A Fogyasztói Szolgáltatások szegmens eredménye 15%-kal emelkedett helyi devizában mérve.

Budapest, 2019. október 31. – A MOL-csoport ma nyilvánosságra hozta 2019. harmadik negyedéves pénzügyi eredményeit. A gyengébb makrokörnyezet és a jóval alacsonyabb olaj- és földgázárak ellenére az erős harmadik negyedéves eredmények lehetővé teszik a vállalatcsoport számára, hogy 2,3-ról 2,4 milliárd dollárra emelje a 2019-re tervezett éves EBITDA célkitűzését.

A Kutatás-Termelés EBITDA-ja 235 millió dollárra (69,4 milliárd forint) csökkent a harmadik negyedévben, tükrözve az alacsonyabb olajár szintet és a jelentősen alacsonyabb gázárakat. Az átlagos napi termelés némileg, 1%-kal csökkent a harmadik negyedév során, amely így napi 107.500 hordó olajegyenértéket tett ki, azonban az idei első három negyedévet nézve, az átlagos napi 112 ezer hordó olajegyenértékes termelés továbbra is meghaladja az éves célkitűzést.

A Downstream üzletág újrabeszerzési árakkal becsült „tiszta” EBITDA-ja 4%-kal 272 millió dollárra (80,1 milliárd forint) emelkedett a harmadik negyedévben, köszönhetően az emelkedő finomítói árréseknek. Az üzemanyag iránti kereslet 3%-kal emelkedett Közép-Kelet-Európában, amely szintén hozzájárult az üzletág pozitív eredményéhez. A MOL történetének legnagyobb organikus beruházása, a poliol üzem kivitelezési munkálatai a harmadik negyedévben újabb lendületet kaptak és a tervek szerint haladnak.

A Fogyasztói Szolgáltatások szegmens újabb rekord eredménnyel zárta a negyedévet, és helyi devizában számítva 15%-os, dollárban számolva 10%-os növekedést produkált az előző év azonos időszakához képest. Az üzletág 161 millió dolláros (47,4 milliárd Ft) negyedéves EBITDA eredménye a nem üzemanyag termékek növekvő árrésének és a közép-kelet európai üzemanyag-piaci trendeknek köszönhető. A vállalatcsoport nem üzemanyag termékek értékesítés bővülését elősegítő Fresh Corner koncepciója szerint átalakított értékesítési pontok száma továbbra is dinamikusan növekszik, 615-ről 794-ra emelkedett az elmúlt egy év során.

A Gázszállítási üzletág EBITDA hozzájárulása a harmadik negyedév során 27 millió dollár (8 milliárd forint) volt, amely 8%-kal magasabb az előző év azonos időszakához képest.

Hernádi Zsolt, elnök-vezérigazgató elmondta: „Rugalmas, integrált üzleti modellünknek köszönhetően az első kilenc hónapban elért robosztus eredmény lehetővé teszi számunkra, hogy a teljes 2019. évi tiszta CCS EBITDA célkitűzést 2,4 milliárd dollárra emeljük (kb. 2,3 milliárd dollárról). Továbbra is folytatjuk az egyszerűsített szabad cash flow termelést, így teljes mértékben finanszírozni tudjuk a szinte megduplázódó organikus beruházásainkat, miközben továbbra is haladunk a stratégiai transzformációs projektjeinkkel. A kiemelten kezelt poliol üzem építési munkálatai a harmadik negyedévben újabb lendületet kaptak és továbbra is a tervek szerint haladnak, az üzem jelenleg több mint 35%-os készültségi szinten van.”

Romániában a MOL üzemanyag-értékesítése 2019 harmadik negyedévében jelentős növekedést mutatott az előző év hasonló időszakához képest. A benzin kiskereskedelmi értékesítése 47 kt volt a harmadik negyedévben, közel 12% -kal magasabb, mint 2018 harmadik negyedévében, amikor 42 kt volt. Ugyanakkor a gázolaj kiskereskedelmi értékesítése 7,5% -kal nőtt 2019 harmadik negyedévében az előző év azonos időszakához képest, 145 kt-ról 156 kt-ra.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. Kiskereskedelmi hálózata több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában, ebből 227 Romániában működik.

Sajtókapcsolat:

MOL Magyarország Kommunikáció

@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Használatba vették a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány által adományozott orvosi eszközöket és berendezéseket a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházában

 • Az adományba kapott orvosi eszközök és készülékek már használatban vannak a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban, az adomány összértéke 270.000 euró
 • A gyermekgyógyászati osztály nagy teljesítményű ultrahang készüléket, az újszülött-gyógyászati osztály modern újszülött melegítő- és újraélesztő asztalt, valamint kékfény lámpákat, míg az onkológiai osztály 10 önszabályzó kezelő fotelt és két vénakereső eszközt kapott az adomány révén
 • Már használatban van a teljesen felszerelt mentőautó is, amely szintén az adomány része

2019. július 11., Csíkszereda – A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány korszerű orvosi berendezéseket és eszközöket adományozott a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak. A  270.000 euró (1.250.000 lej) értékű eszközöket már használatba vehették a kórház különböző osztályain.

„Az orvosi eszközök használatba adása nyomán megerősödött a meggyőződésünk, hogy ez egy rendkívül fontos projekt, hiszen látjuk, mennyire hasznosnak bizonyulnak ezek az eszközök mind a kórház orvosai mind a betegek számára. A páciensek fizikai és pszichikai komfortja sokat számít a gyógyulási folyamatban, ezért nagy a jelentősége annak, hogy a szükséges kezelést a legjobb körülmények között kaphatják meg. Nagyon fontos továbbá, hogy a leghatékonyabb technológiai eszközök állnak az orvosok rendelkezésére, amellyel segíteni tudják azokat, akiknek szükségük van rá. Mi pedig szívből örvendünk, hogy ebben segíteni tudunk.”  - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„A projekt kezdetétől fogva lelkesedéssel vettünk részt a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház modern orvosi eszközökkel való ellátásában. Egyszerű az indok, hiszen már a projekt kezdetén éreztük ennek a kezdeményezésnek a fontosságát és hasznosságát, tudván, hogy ezáltal hozzájárulunk az egészségügyi ellátás és az orvosi szolgáltatások minőségének javításához.  Megelégedéssel tapasztaltuk minden alkalommal, amikor az adományozott berendezéseket átadtuk a különböző kórházi osztályoknak, hogy mennyire örvendtek az orvosok és az egész egészségügyi személyzet, illetve hogy milyen sokat jelent számukra az, hogy korszerű berendezéseket használhatnak munkájukban.” - mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

 A MOL Románia támogatásának köszönhetően új generációs ultrahang készülékkel dolgozhatnak a gyermekgyógyászati osztályon. Ennek az eszköznek szükségességét az is mutatja, hogy üzembe helyezése óta szinte folyamatosan használják. A készülék sok betegség kiszűrésében segít, már újszülöttek vizsgálatánál is használható, ugyanakkor helyettesíthet egyéb vizsgálatokat is, mint például a röntgen, vagy CT vizsgálat. Az adományba kapott új készülékkel dolgozni is könnyebb, mivel gyorsabban lehet váltogatni a szondákat rajta, így csökken a baba, vagy a kisgyermek számára a vizsgálat ideje is.

Életmentő szerepe van az újszülött osztályon üzembe helyezett melegítő- és újraélesztő asztalnak, biztonságos körülmények között végezhetnek ezen újraélesztést az orvosok, a születést követően azonnal, ha erre szükség van. 

Szinte minden második babának szüksége van a kékfény kezelésre az első életnapokban az újszülöttkori besárgulás kezelésére. Az adományba kapott modern, LED-típusú fényforrások sokkal hatékonyabbak, jelentősen lecsökkentve a kezelés időtartamát, így zavartalanabb lehet a baba-mama együttlét az első életnapokban. A régi típusú lámpákhoz viszonyítva a LED-es lámpákkal gyakorlatilag felére csökkent a lámpák alatt töltött idő, ez a besárgulás mértékétől függően fél napos-egy napos kezelést jelent. A kisbabák így több időt tölthetnek orvosi beavatkozás nélkül és akár hamarabb haza is mehetnek.

„A MOL Románia adománya és a Polgár-Társ Alapítvány munkája révén kórházunkba került eszközök már használatban vannak. A gyermekosztályon naponta végeznek vizsgálatokat az ultrahang készülékkel, az onkológiai osztályon már a kényelmes fotelekben kapják a betegek a napi bennfekvéses kezeléseket, az újszülöttgyógyászati osztályon pedig a melegített asztalon vizsgálják meg a világra érkező kisbabákat. Szintén hiánypótló eszköz az adományba kapott teljesen felszerelt mentőautó, amelynek üzembe helyezése lehetővé teszi a betegszállítási rendszer átszervezését, így időben hatékonyabban és sokkal jobb körülmények között tudjuk biztosítani a páciensek elszállítását sürgősségi ellátására, konzíliumokra, különböző vizsgálatokra, illetve a hazaszállításukat. Pácienseink nevében hálásak vagyunk az adományért, amely hozzájárul ahhoz, hogy minőségibb, kényelmesebb ellátást tudjunk nyújtani a betegeinknek”- mondta Dr. Konrád Judith, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

Az új onkológiai fotelekben kezelt páciensek beállíthatják a számukra legkényelmesebb pozíciót, így kevésbé fárasztja el és viseli meg őket az akár 4-5 órás terápia. Ezekben a fotelekben az elmúlt egy hónapban már több mint 120 beteget kezeltek. Ugyanakkor, a betegek így egy biztonságosabb ellátásban részesülhetnek, mivel szükség esetén lehetőség van ezeken az eszközökön a sürgősségi ellátásra is, és akár újraélesztésre is. A vénakeresők használata során a betegek fájdalommentesebb kemoterápiás kezelést kaphatnak, mivel segítségükkel nagy eséllyel elkerülhető a vénák sérülése.

Az orvosi műszerek, eszközök beszerzését a Polgár-Társ Alapítvány bonyolította le, a MOL Románia által biztosított adományból. A folyamatos és szoros együttműködés a kórház és a Polgár-Társ Alapítvány között a legmegfelelőbb eszközök és berendezések kiválasztását eredményezte mind technikai, mind szakmai szempontból. A beszállítókkal sikeres tárgyalásoknak köszönhetően az eszközökre szánt adomány összegéből sikerült megtakarítani jelentős összeget, amelyet további eszközök beszerzésére használnak fel, valószínűleg a közeljövőben létesítendő laboratórium felszereléséhez.

A MOL Románia a Csíkszeredai Megyei sürgősségi Kórház támogatása mellett, 425.000 euró értékben támogatta a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi  Kórház épületének tetején egy helikopter leszállópálya építését. Mondhatjuk, hogy ez lesz az első romániai gyermekkórház, amelynek helikopter leszállópályája van. A kórház tetején épülő leszállópálya nagyban lerövidíti a kórházba szállítási idejét a súlyos állapotban lévő beteg gyermekeknek, így lehetővé válik a sikeresebb orvosi beavatkozás.

A MOL - csoportról
A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 218 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Polgár-Társ Alapítványról
A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 19 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány közel 1.200 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 55 millió lej értékben.

560.000 lej értékű támogatás a fiatal művészeknek és sportolóknak szóló Tehetségtámogató program keretében. Online lehet pályázni

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdeti meg a Tehetségtámogató programot
 • A támogatások összértéke 560.000 lej
 • A pályázatokat online kell benyújtani június 15-ig

Ploiești, 2019. május 15. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tizennegyedik alkalommal hirdette meg a MOL Tehetségtámogató programot, amelyben kiváló eredményeket elért fiatal sportolók és művészek pályázhatnak. Az országos program támogatási alapja 560.000 lej.

A pályázatokat idéntől online kell benyújtani a www.kozossegert.ro honlapon 2019. június 15-ig. Pályázni egyénileg és csoportosan is lehet, mind a művészeti, mind a sport kategóriában. A pályázati kérelemnek tartalmaznia kell a 2018-2019 folyamán elért eredményeket, a pályázó célkitűzéseit, valamint egy költségvetési tervezetet.

Az elmúlt 13 év során a MOL Románia 1.724 alkalommal támogatott 2.184 fiatal sportolót és művészt. Az eddigi támogatás összértéke több mint 3.780.000 lej.

“A tehetséges fiatalok folyamatos támogatásával hozzájárulunk életminőségük javításához, és ezáltal kedvezően befolyásoljuk a közösségek életminőségét is. A rendkívüli teljesítmények eléréséhez nélkülözhetetlen a tehetség és a kitartó munka, de a sikerhez hozzájárulnak azok is, akik támogatást biztosítanak. Robert Glință úszóval például, aki elsőnek jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra, hét éve tart az együttműködés, de a 14 éve megszervezett MOL Tehetségtámogató program keretében számos más értékes fiatalt is támogattunk rövidebb vagy hosszabb ideig” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Az idei meghirdetésre a ploiești-i Vega Olimpiai Uszodában került sor, melyen részt vettek a korábbi kiírásokban nyertes, Prahova megyei fiatalok: Clara Spânu és Emilia Colți Dumitrescu úszók, Mihai Alexandru ifjú hegedűművész, Daria Duca kerékpáros, Ana Tudose zongorista, Cătălin Onofrei cselgáncsos, Iarina Slobozeanu ifjú festőművész, Diana Vlad karatéka, valamint Toma Mirițescu Mentord díjas, érdemes úszóedző. “A támogatás segítségével megvásárolt felszerelés erősítette bennem a versenyszellemet, növelte önbizalmamat és az úszás iránti szenvedélyemet” – nyilatkozta Clara Spânu.

A 2019-es kiírás támogatási alapja 560.000 lej, amelyre 8-18 éves sportolók és művészek, illetve 18 év fölötti fiatalok pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyeken való részvételi költségek fedezésére.

„Ez az első olyan kiírás, melyre elektronikusan várjuk a pályázatokat. A pályázóknak a Közösségért Alapítvány honlapján (www.kozossegert.ro) egy személyes fiókot kell létrehozniuk, és a pályázatot online kell beküldeniük. Az érdeklődőknek javasoljuk, hogy a regisztrációs folyamatot időben kezdjék el, hogy a szoros határidő miatt adódó hibalehetőségeket elkerülhessék, és a szükséges pályázati dokumentumokat megfelelően állíthassák össze” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018-as, 13-ik kiírás kedvezményezettjei közül Robert Glință úszó az elsőként jutott ki a 2020-as Tokiói Nyári Olimpiai Játékokra. A krajovai Cristina Tomescu fiatal zongorista megnyerte az Orbetello Piano Competition Junior 2019 verseny I. díját, Andreea Cristina Verdeș Romániát fogja képviselni a 2019-es ritmikus gimnasztika Európa-bajnokságon, a besztercei Alexandru Grecu pedig III. díjat szerzett az „Alirio Diaz” ausztriai klasszikus gitár versenyen. Amalia Tătăran párbajtőrös harmadjára is megvédte országos bajnoki címét, Alyln Arhire idén is első díjat szerzett az Országos Klasszikus Balett- és Modern Tánc Versenyen, Huszár Ingrid úszó részt vett az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon. A jászvásári, 13 éves Andrei Pennazio ifjú képzőművész 7 kiállításon vett részt és megnyert egy országos festészeti versenyt. Alexia Hecico nagybányai atléta a Hegyifutó Világbajnokságon VI. lett egyéniben, III. helyezést ért el csapatversenyben, Ilinca Amariei pedig megnyerte az U18 országos teniszbajnokságot.

A programról:
A MOL Tehetségtámogató program keretében egy pályázó legtöbb 10.000 lej támogatást nyerhet a művészeti vagy sporttevékenységével kapcsolatos utazási költségek fedezésére, illetve eszközbeszerzésre.
A zsűrik több szempont alapján bírálnak, így figyelembe veszik a pályázati költségvetés és a felvázolt célok közötti arányosságot is.
A támogatási keret 220.000 lej a sport kategóriában, 200.000 lej a művészetiben, 140.000 lej pedig azok rendelkezésére áll, akik az elmúlt években sikeresen pályáztak, de időközben betöltötték 18. életévüket.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2019. június 15. Részletes tájékoztató a www.pentrucomunitate.ro és a www.molromania.ro honlapokon található.

A pályázatokat két szakzsűri bírálja el. A sportzsűrit Violeta Beclea-Székely, Európa-bajnok atléta, a művészeti zsűrit pedig Márkos Albert hegedűművész, a kolozsvári Transilvania Filharmónia koncertmestere vezeti.

A MOL-csoportról
A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról
A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány meghirdette a Mentor Díj tizedik kiírását

 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány évente tíz kiváló edzőt és tanárt díjaz
 • Az elismerésben részesülő tíz tanárt és edzőt a 2018-as kiírásra beérkezett 234 jelölésből választották ki
 • A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány ugyanekkor meghirdette a Mentor Díj idei kiírását; a jelölések beküldésének határideje 2019. december 31.

Bukarest, 2019. április 23. – A MOL Románia és A Közösségért Alapítvány tíz kiváló tanárt és edzőt díjazott a kilencedik alkalommal megszervezett Mentor Gálán. A bukaresti Odeon színházban megrendezett ünnepségen meghirdették a tizedik, jubileumi programkiírást is, amelyre 2019. december 31-ig lehet beküldeni az online jelöléseket.

A gálaest díszmeghívottja, Ion Caramtiru színművész, a Bukaresti Nemzeti Színház igazgatója, a mentor tanítványai életében betöltött szerepéről beszélt.

A tíz díjazott mindegyike 8.000 lej pénzjutalomban részesült és átvette a Mentor trófeát, Ioan Nemțoi képzőművész alkotását.

„A MOL Románia 2010 óta minden évben tíz rendkívüli tanárt és edzőt díjaz. A jelképes kitüntetés azoknak a tanítómestereknek az áldozatkész és kitartó munkáját hivatott elismerni, akik tehetséges fiatalok generációit kísérték az önmegvalósítás útján. Bár a kimagasló oktatók munkája felbecsülhetetlen, a Mentor Gála alkalmával szeretnénk megköszönni a mentoroknak, hogy életüket a tanítás és nevelés szolgálatába állították. A tehetséggondozás, az elme és a jellem csiszolása talán az egyik legfelelősségteljesebb munka és az egyik legnagyobb kihívás” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A tíz díjazottat A Közösségért Alapítvány Kuratóriuma választotta ki a 2018. április-december között beérkezett 234 jelölésből. Az díjazásra érdemes jelölések száma minden évben jóval meghaladja a lehetséges díjazottak számát, azonban a jelöléseket a következő években is meg lehet ismételni.

„Április 24-ével kezdődően nyolc hónapon át várjuk szeretettel a jelöléseket a Mentor díj 2019-es, jublieumi kiírására. A Közösségért Alapítvány munkatársai és Kuratóriuma a díjazottak kiválasztásakor első sorban a jelölésekben közölt információkra támaszkodik, ezért az itt közölt információk tartalmi és formai szempontból egyaránt döntő fontosságúak. Idéntől a jelöléseket online kell beküldeni, A Közösségért Alapítvány honlapján található jelölési felületen” – nyilatkozta András Imre, A Közösségért Alapítvány ügyvezetője.

A 2018. év díjazottjai:
Balázs Bécsi Attila, a Téka Alapítvány elnöke, tanár, Szamosújvár, Kolozs
Ciubotariu Éva, kémiatanár, Nagyvárad
Nicoleta Cocea, balettoktató, Bukarest
Sandu Mirel Golcea, fizikatanár, Temesvár
Stelian Hașoti, asztalitenisz edző, Konstanca
Koczinger Éva, matematikatanár, Szatmárnémeti
Toma Mirițescu, úszóedző, Ploiești
Lenuș Teodora Moraru, színjátszócsoport oktató, Botoșani
Magdalena Ursu, hegedűtanár, Bukarest
Marlena Zagoni, evezőedző, Olteni, Dâmbovița

A díjazottakról készült rövidfilmek itt érhetők el.

A díjátadó ünnepségen a szervezők – A Közösségért Alapítvány és a MOL Románia – meghirdették a Mentor Díj tizedik kiírását. A jelöléseket online, év végéig lehet benyújtani, a kiírásban található útmutató szerint. További részletek a www.molromania.ro și www.pentrucomunitate.ro honlapokon.

A MOL - csoportról
A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 219 Romániában működik.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 219 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Közösségért Alapítványról

A Közösségért Alapítvány non-profit szervezet, amelyet 2008-ban Kolozsváron hoztak létre azzal a céllal, hogy a tehetség, a szorgalom, a tudás, a szolidaritás, a közösségben rejlő értékek kibontakozhassanak és hozzájáruljanak egy élhetőbb és humánusabb környezet kialakításához. Az Alapítvány céljait kulturális, oktatási, társadalmi, szabadidős, közösségi és sporttevékenységek szervezésének az elősegítésével, tehetséges gyerekek és fiatalok támogatásával törekszik megvalósítani, de oda kíván figyelni a beteg fiatalokra és gyerekekre, valamint az őket segítő szervezetekre is.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
CSR és PR koordinátor
MOL Románia
tel.: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

András Imre
Ügyvezető
A Közösségért Alapítvány
m.: 0755-045699 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető dokumentumok

A MOL éves közgyűlése 107 milliárd forint osztalék kifizetést hagyott jóvá 2019-ben

 • A MOL-csoport részvényesei elfogadták a cégcsoport 2018. évi pénzügyi jelentését
 • A cégcsoport éves közgyűlése 107 milliárd forint (375 millió USD) osztalék kifizetést hagyott jóvá
 • A MOL-csoport 2018-i évi pénzügyi jelentése elérhető a molgroup.info/annualreport2018 oldalon

Budapest, 2019. április 11. – A mai napon a MOL Nyrt. sikeresen megtartotta éves közgyűlését Budapesten. Az eseményen elfogadásra került az Igazgatóság által javasolt 107 milliárd forintnyi osztalékfizetés, amely jelentős növekedés a tavalyi évhez képest. A részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság 2018-as pénzügyi jelentését és konszolidált pénzügyi beszámolóját. Emellett a közgyűlés elismerte az Igazgatóság 2018-as üzleti évben végzett munkáját és felmentvényt adott az Igazgatóság tagjainak.

Az osztalékfizetés 11.8 százalékkal, hozzávetőlegesen 95 forintra nő részvényenként, amely a tavalyi 85 forint/részvény osztalékhoz képest további növekedést jelent, ily módon a MOL-csoport folytatja fokozatosan növekvő osztalék kifizetési politikáját. Emellett, hasonlóan az előző évhez, a részvényesek jóváhagyták az Igazgatóság által javasolt rendkívüli osztalékfizetést, amelyet a cégcsoport 2018-as erős szabad cash flow-ja tesz lehetővé. A rendkívüli osztalék az alaposztalék 50 százaléka, azaz részvényenként 47.5 forint, így a várható osztalékfizetés 142.5 forint/részvény a 2018-as pénzügyi évben.

A közgyűlés jóváhagyta Dr. Csányi Sándor, Dr. Anthony Radev és Dr. Martonyi János újraválasztását az Igazgatóságban, valamint új tagként megválasztotta Talal AlAwfit. Emellett a Felügyelő Bizottság és az Audit Bizottság tagjának választották Dr.Pandurics Anettet.  

Hernádi Zsolt, a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója a következőket mondta el a közgyűlésen: “Örömmel zárom le a 2018-as pénzügyi évet, amelyre egy sikeres és meghatározó évként fogunk visszaemlékezni. Ez az az év, amikor új üzletágakba és új technológiákba invesztáltunk, amelyek megalapozzák a cég jövőjét és növekedését. Az igazgatóság és a menedzsment is arra törekszik, hogy úgy alakítsa át az üzletágat, hogy az továbbra is stabilanműködjön, és erős pénzügyi teljesítményt nyújtson. Szeretném megköszönni részvényeseink támogatását az Igazgatóság döntéseivel kapcsolatban. 2019-ben tovább folytatjuk az üzletág átalakítását, miközben azon leszünk, hogy a részvényesek számára továbbra is vonzók legyünk.”  

A MOL 2018-ban 10 százalékkal magasabb, 2.69 milliárd dollárnyi EBIDTA-t ért el, amellyel magabiztosan túlszárnyalta pénzügyi célkitűzését. Az Upstream és a Fogyasztói Szolgáltatások üzletágak továbbra is jelentősen hozzájárultak a növekedéshez, míg a Downstream üzletág belső hatékonyságnövelő programja részben ellensúlyozni tudta a gyengülő nagykereskedelmi árrést.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 25 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 75 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig több mint 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.

Sajtókapcsolat:
MOL Magyarország Kommunikáció
@: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány értékes orvosi eszközöket adományoz a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak

 • A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány orvosi műszereket, berendezéseket adományoz 270.000 euró értékben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak
 • A gyermekgyógyászati osztály nagy teljesítményű ultrahang készüléket, az újszülött-gyógyászati osztály modern újszülött melegítő- és újraélesztő asztalt, míg az onkológiai osztály 10 önszabályzó kezelő fotelt és két vénakereső eszközt kap az adomány révén
 • Ugyanakkor egy teljesen felszerelt új mentőautóval, valamint laboratóriumi eszközökkel is támogatják a kórházat

2019. április 9., Csíkszereda – A MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány 270.000 euró értékben támogatja a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház fejlesztését. A támogatásra szánt összegből a legújabb generációs orvosi berendezéseket szerzik be és adományozzák a kórháznak.

 „A MOL Románia közel 25 éve van jelen a hazai piacon, nem csupán beszámítható és becsületes gazdasági szereplőként, hanem a közösségek felelős partnereként is. Az évek során megbízható tagja lettünk a közösségnek, hiszen következetesen részt vettünk olyan projektekben, amelyek az emberek életének javítását célozzák. A MOL Románia továbbra is támogatni fogja azokat az ügyeket, kezdeményezéseket, amelyek jelentős szerepet játszanak az olyan kulcsfontosságú területeken, mint az egészségügy, az oktatás vagy a környezetvédelem” - nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

„Annak ellenére, hogy alapítványunk elsősorban országos szintű adományozó szervezet, számos olyan programot/projektet valósítottunk meg a 20 éves létezésünk során, amellyel saját helyi  közösségünk fejlesztéséhez kívántunk hozzájárulni. A MOL Romániával folytatott gyümölcsöző együttműködésünk 14. évében újra lehetőséget adatott arra, hogy olyan projektet ültessünk életbe, amely által támogathatjuk a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház több részlegén az orvosi szolgáltatások korszerűsítését. Ez egy olyan projekt, amelyet nagy szeretettel valósítunk meg, mert a rendkívüli közösségi hasznossága mellett bizonyítja a szervezetünk és a MOL Románia közötti partnerség stabilitását is” - mondta Potozky László, a Polgár-Társ Alapítvány igazgatója.

A MOL Románia adománynak köszönhetően a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház gyermekgyógyászati osztálya korszerű ultrahang készülékkel, az újszülött-gyógyászati osztály modern melegítő- és újraélesztő asztallal lesz felszerelve. Ugyanakkor az onkológiai osztály 10 önszabályzó kezelő fotelt és két vénakereső eszközt kap az adomány révén, amelyek a citosztatikus kezelésekhez szükségesek.

„Ezek a berendezések hozzájárulnak az onkológiai osztály egy új terápiás egységgel való kibővítéséhez, ahol a betegek egynapos kezelési ellátását biztosíthatjuk. Így, az adott élethelyzetükben a lehető legteljesebb biztonságot és kényelmet tudjuk nyújtani számukra, ezáltal is javítva az onkológiai szakellátás minőségét Hargita megyében” - nyilatkozta Dr. Holló Gergely, onkológus szakorvos, Onkológia osztály vezetője, Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház.

Ugyanakkor egy teljesen felszerelt új mentőautó is az adomány részét képezi, valamint laboratóriumi eszközökkel is támogatják a még idén létrehozandó klinikai laboratóriumot.

„A MOL Románia támogatásának köszönhetően felajánlott orvosi eszközök segítenek abban, hogy jobb betegellátást nyújthassunk kórházunkban. Ezeket az eszközöket  a  mindennapi munkánkban használjuk fel a betegek diagnosztizálására és kezelésére. Köszönjük a MOL Románia és a Polgár-Társ Alapítvány támogatását és bizalmát”- mondta Dr. Konrád Judith, a csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere.

Az orvosi műszerek, eszközök beszerzésében a Polgár-Társ Alapítvány működik közre, a MOL Románia által biztosított adományból. A folyamatos és szoros együttműködés a kórház és a Polgár-Társ Alapítvány között a legmegfelelőbb eszközök és berendezések kiválasztását eredményezte mind technikai, mind szakmai szempontból. Az említett berendezések beszerzése már folyamatban van, legkésőbb az év közepéig átadásra is kerülnek, amelyeket használatba vehet a kórház.

Az elmúlt héten a MOL Románia hasonló adományt jelentett be, amelynek keretében egy helikopter leszállópálya építését támogatja 425.000 euró értékben a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi  Kórház épületének tetején. Ebben a kórházban beavatkozások széles körét végzik, Románia különböző részeiről szállítanak ide kiskorú pácienseket. A kórház tetején épülő leszállópálya nagyban lerövidíti a kórházba szállítási idejét a súlyos állapotban lévő beteg gyermekeknek, így lehetővé válik a sikeresebb orvosi beavatkozás.

A MOL - csoportról 

A MOL - csoport egy integrált, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, budapesti központtal, mely 26 000 fős nemzetközi és dinamikus munkaerejével, több mint 30 országában van jelen és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási és termelési tevékenységét több mint 80 éves szénhidrogén-ipari tapasztalat támogatja. Jelenleg 8 országban végez kitermelési tevékenységet és 13 országban rendelkezik kutatási eszközökkel. A MOL - csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban. A csoport kiskereskedelmi hálózata több mint 2.000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa 9 országában, amelyből 218 Romániában működik.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag tárolót Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított. A MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is.

A Polgár-Társ Alapítványról

A Polgár-Társ Alapítvány a környezet védelmét és a közösségek fejlesztését támogatja Romániában, ezáltal hozzájárulva egy fenntartható társadalom kialakításához. Az alapítvány a különböző programok és eszközök kidolgozásával és alkalmazásával, mint például adományozó programok, szervezeti támogatás, továbbképző tanfolyamok és operatív programok, felkarolja a fenntartható fejlődést és a közösségek támogatását célzó kezdeményezéseket. Az elmúlt 19 évben, adományozó programjain keresztül, a Polgár-Társ Alapítvány közel 1.200 környezetvédelmi és közösségfejlesztő projektet támogatott több mint 55 millió lej értékben.

Sajtókapcsolat

Felméri Erzsébet
MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Bándi Enikő
Polgár-Társ Alapítvány
tel: 0266/310678 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület helikopter leszállópályát épít a bukaresti Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére

 • A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület (Asociaţia Inima Copiilor) helikopter leszállópályát épít a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére
 • Az építkezési munkálatok 2019 őszén kezdődnek, az építmény célja a sürgősségi orvosi beavatkozásra szoruló betegek gyorsabb kórházba szállítása

BUKAREST, 2019. április 2. – A MOL Románia és a Gyermekek Szíve Egyesület egy helikopter leszállópályát épít a bukaresti Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére, ezzel is csökkentve a súlyos állapotban lévő betegek kórházba szállítási idejét.

"Megtisztelő számunkra, hogy a MOL Románia része ennek a projektnek. Vállalatunk a MOL Gyermekgyógyító társadalmi felelősségvállalási program keretében korábban is támogatta már a Gyermekek Szíve Egyesület projektjeit, amelyeket a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórházban valósított meg. Lenyűgözőnek találjuk az egyesület tevékenységét, örvendünk, hogy újra együttműködhetünk egy nyilvánvalóan fontos projektben. A MOL Románia támogatni kívánja azokat a projekteket, amelyek a közösség életében lévő szükségletek kielégítését célozzák és őszintén örvendünk annak, hogy a helikopter leszállópálya megépítésével jelentősen megnöveljük a sürgősségi beavatkozást igénylő, súlyos állapotban lévő betegek esélyét az életre és a felépülésre." – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

A kórház tetejére épülő heliport építkezési munkálatai idén ősszel kezdődnek, a beruházás értéke 425.000 euró.

„A MOL Románia partnerünk volt az «Egyetlen gyermek se maradjon magára a kórházban» elnevezésű projektben, amely a szívügyünk, mert a legsebezhetőbbek segítését célozza: a kórházban lévő, súlyosan beteg és elhagyott gyermekeknek nyújt segítséget. A közös projekt sikere minden várakozást fölülmúlt, és a szép és hasznos tevékenység pedig még közelebb hozott egymáshoz bennünket. Most újra partnerek vagyunk egy rendkívül fontos ügy érdekében: egy helikopter- leszállót építünk, ezzel is meggyorsítva a súlyos egészségi állapotban lévő gyermekek sürgősségi szállítását. Köszönjük a MOL Romániának a bizalmat, biztos vagyok benne, hogy örömteli lesz ez az együttműködésünk is, hiszen a közös projektünknek köszönhetően sok életet lehet majd megmenteni. Csak remélni tudom, hogy további kezdeményezésekkel tudunk majd jelentős pozitív változást hozni a súlyosan beteg gyermekek életébe” – nyilatkozta Alexandru Popa, a Gyermekek Szíve Egyesület elnöke.

A Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórházban beavatkozások széles körét végzik, Románia különböző részeiről szállítanak ide kiskorú pácienseket. A legtöbb esetben a kis betegeknek sürgősségi beavatkozásra van szükségük, ám hosszú időbe telik, amíg a mostani helikopter leszállópályától mentővel a kórházba szállítják őket, így egyes esetekben már nem lehet megmenteni az életüket.

Köszönjük a MOL Romániának, hogy segít egy helikopter leszállópályát építeni a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház tetejére. Ez az építmény nagyon fontos, főként azért, mert lehetővé teszi számunkra, hogy a súlyos eseteknél gyorsabban avatkozzunk be, így nagyobb a siker esélye is. A sürgősségi ellátásban szinte minden esetben csak néhány pillanaton múlik az élet. Voltak olyan esetek, amikor nem tudtunk időben beavatkozni, azért, mert a beteg későn ért ide hozzánk. Bízunk benne, hogy a helikopter-leszálló elkészültével sokkal több gyermeket tudunk majd megmenteni.” – nyilatkozta Dr. Cătălin Cîrstoveanu, a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház Intenzív Osztályának vezetője.

„Üdvözöljük partnerünkként a MOL Romániát, örülünk, hogy el tudjuk indítani az első olyan romániai helikopter leszállópálya építését, amely gyermekkórház tetején található. Ezzel a beruházással több páciens életét tudjuk megmenteni. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a betegeknek nyújtott szolgáltatások folyamatos javításában, és köszönjük mindazoknak, akik segítenek bennünket ennek a küldetésnek a teljesítésében.” – mondta Daniel Buzatu, a Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház ügyvezető igazgatója.

Marie Skłodowska Curie Sürgősségi Gyermekkórház a lengyel állam adománya a romániai gyermekek számára, 1984-ben építette a Budimex nevű lengyel cég. A kórház gyermekek számára biztosít szakorvosi ellátást, sürgősségi szolgáltatások, valamint gyógyító és prevenciós szolgáltatások révén. 2015-ben 104.858 beteget láttak el a kórház sürgősségi osztályán.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátási lánc menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A Gyermekek Szíve Egyesületről

A Gyermekek Szíve Egyesület 2006 óta segíti a súlyosan beteg, főként szívbetegségben szenvedő gyermekeket. Az Egyesület a Marie Curie Sürgősségi Gyermekkórházban a közegészségügyi rendszer legkorszerűbb felújításait valósította meg: a Szívsebvészet osztályt (egy 3,5 millió eurót meghaladó projekt, amelyből 1,6 millió eurót a a Gyermekek Szíve egyesület gyűjtött össze) és az Újszülött Intenzív osztály (egy több mint 2,1 millió eurós, a Vodafone Románia Alapítvány támogatásával megvalósított projekt, amelyhez az egyesület 700 000 euróval járult hozzá), ahol hamarosan elkezdi tevékenységét Románia első anyatej bankja.  Az egyesület ugyanabban a kórházban a  kardiológiai és idegsebészeti osztályokat is felújította, felszerelte a műtőt az idegsebészeti osztályon, és továbbra is támogatja, anyagilag is, a felújított osztályokat és sok, segítségre szoruló beteg gyermeket. Jelenleg a Vodafone Románia Alapítvány és a Dăruiește Aripi egyesülettel a Gyermekek Szíve a Konstancai Megyei Kórház újszülött intenzív osztályának felújításán és korszerűsítésén is dolgoznak. Részletek a http://www.inimacopiilor.ro/ és a  https://www.facebook.com/AsociatiaInimaCopiilor.

Sajtókapcsolat:
Alexandru Popa 
Elnök, Gyermekek Szíve Egyesület
m: +40 722360339 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Letölthető anyagok

A MOL Románia és a bukaresti Grigore Antipa Múzeum támogatják a természettudományok csodálatos világában tett látogatásokat

BUKAREST, 2019. március 27. – A MOL Románia támogatja a Grigore Antipa Nemzeti Természettudományi Múzeum 2019-es tevékenységét. Ez egy újabb olyan együttműködés, amely azt jelzi, hogy a vállalat aktívan részt kíván venni a közösség életében, mind a társadalmi felelősségvállalási programjai, mind azon egyéb projektjei révén, amelyek a társadalom fejlődéséhez járulnak hozzá.

A fiatalok oktatása az óvodák és iskolák hivatalos keretein túlmutat, hiszen kiterjed a tanórákon kívüli tevékenységekre is. Ebből a szempontból a múzeumok nagyon fontos szerepet játszhatnak olyan oktatási programok kidolgozása révén, amelyek a gyermekek pszichés, társadalmi és kognitív képességeinek fejlesztését célozzák. A Grigore Antipa Múzeum az egyik legrangosabb intézmény Romániában, amely kiállításaival és programjaival jelentősen hozzájárul a fiatalok oktatásához és fejlődéséhez. A MOL Románia idén a Múzeum partnere lett, mert szeretnénk ezen tevékenységek támogatása révén is  hozzájárulni a közösség fejlődéséhez.” – nyilatkozta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

Intézményünknek hagyománya és hírneve van a közösségben, ezt működésünk 185 éve igazolja. Ezen túlmenően, amikor múzeumokról és gyűjteményekről beszélünk, tudásról beszélünk, elsősorban annak megteremtéséről (tudományos kutatás) másrészt arról, hogy miként tudjuk hozzáférhetővé tenni ezeket az ismereteket egy minél szélesebb közönség számára. A Grigore Antipa Természettudományi Múzeumnál ez a küldetésünk, és nagyon örvendünk, hogy a MOL Románia úgy döntött, hogy mellénk áll abban a törekvésünkben, hogy látogatóinknak ismereteket adjunk át úgy, hogy közben élményekkel is gazdagodjanak." – mondta Luis Ovidiu Popa, a Grigore Antipa Természettudományi Nemzeti Múzeum igazgatója.

A MOL Románia és a Grigore Antipa Természettudományi Nemzeti Múzeum közötti partnerség 2018. december 1-től kezdődően egy évig érvényes. A partnerség értelmében a MOL Románia anyagi támogatást nyújt a múzeum működéséhez valamint tudományos tevékenységének bonyolítására.

Az 1834-ben alapított Grigore Antipa Nemzeti Természettudományi Múzeum mintegy 2 millió darabos gyűjteménnyel rendelkezik, zoológiai, paleontológiai, ásványok és kőzetek, illetve néprajzi gyűjteménycsoportokba osztályozva. Olyan kiállításoknak ad otthont, amelyek a közönség minden kategóriáját megszólítják. A múzeum a gyermekek és a fiatalok egyik kedvenc helye, ahol felfedezhetik a természet csodáit.

A MOL-csoportról

A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról

A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A 13. Gopo-gálát a MOL Románia támogatásával szervezik

2019. március 13., Bukarest – A MOL Románia idén is támogatja a rangos kulturális eseményeket Romániában, így a 13. Gopo-gála megszervezését is. A díjátadót A Román Filmek Népszerűsítéséért Egyesület (Asociația pentru Promovarea Filmului Românesc, APFR) szervezi. A Gopo-gála március 19-én, kedden lesz a Bukaresti Nemzeti Színházban, élőben közvetíti a Film Now csatorna 19:00 órai kezdettel, online pedig a premiilegopo.ro oldalon lehet nézni.

A Gopo-díjakkal az előző év legfontosabb romániai filmművészeti alkotásait jutalmazzák. Az esemény az igazi filmes értékeket hangsúlyozza, népszerűsíti, a filmesek körében pedig már a jelölés is elismerésnek számít.

"A MOL Románia a művészet és kultúra hagyományos partnere, legyen szó fontos kulturális események támogatásáról, vagy fiatal művészek társadalmi felelősségvállalási programok keretében történő ösztönzéséről. Megtisztelő, hogy idén, a 13. Gopo-gálán a legjobb színésznek járó díjat támogathatjuk. A továbbiakban is arra törekszünk, hogy a romániai művészek mellé álljunk és hogy hathatós segítséget nyújtsunk a hazai kulturális események fejlesztésében.”- mondta Camelia Ene, a MOL Románia ügyvezető igazgatója.

"Fontos, hogy hosszú távú partnerségeket alakítsunk ki olyan vállalatokkal, amelyek befektetnek a kultúrába és támogatják azt. Ezért különösen örvendünk, hogy az idei gálán olyan partnerünk van, aki hisz a romániai filmművészetben és támogatja különböző projektjei révén." - mondta Tudor Giurgiu, a Gopo-díjak kezdeményezője.

A díjakat minden évben a Gopo Gála keretében adják át, a romániai filmes szakma mintegy 600 tagja választja ki a díjazottakat a jelölt alkotások közül, egyéni és titkos szavazással. Az egyes versenykategóriák jelöltjeit egy hazai filmes szakemberekből álló zsűri választja ki. Az idei jelölések itt találhatók: https://premiilegopo.ro/nominalizari

A MOL-csoportról
A MOL-csoport integrált, budapesti központú, nemzetközi olaj- és gázipari vállalat, amely 26 000 fős nemzetközi, dinamikus szakembergárdájával több mint 30 országában van jelen, és több mint 100 éves iparági múlttal rendelkezik. A MOL kutatási-termelési tevékenysége a szénhidrogéniparban szerzett több mint 80 évnyi tapasztalatra épül. A vállalat változatos portfólióval rendelkezik, amelynek részeként tizenhárom ország olaj- és gáziparában van jelen, közülük nyolcban folytat termelést. A MOL-csoport négy finomítót és két petrolkémiai üzemet működtet integrált ellátásilánc-menedzsment keretében Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, kiskereskedelmi hálózata pedig közel 2000 töltőállomást számlál Közép- és Délkelet-Európa kilenc országában.

A MOL Romániáról
A MOL Románia a MOL-csoport egyik leányvállalata, ugyanakkor Románia egyik legjelentősebb olajipari vállalata, több mint 20 éves jelenléttel a hazai piacon. A MOL Románia gazdag termék- és szolgáltatás portfólióval rendelkezik az üzemanyag, kenőanyag, petrolkémiai termékek és bitumen forgalmazása területén. A vállalat 218 töltőállomást üzemeltet, valamint két üzemanyag-lerakatot Mezőtelegden és Gyurgyevóban (Giurgiu), valamint egy LPG terminált Mezőtelegden. A körülbelül 250 alkalmazottat foglalkoztató MOL Románia székhelye Kolozsváron van, rendelkezik továbbá irodákkal Bukarestben és Aradon is. A MOL Románia volt az első olyan olajipari vállalat Romániában, amely hűségprogramot indított; a MOL MultiBonus program 2 alkalommal nyert első helyezést a QUDAL romániai hűségprogramokat rangsoroló piackutatásában. 2017-től kezdődően a MOL Románia annak a NEXT-E projektnek része, amely 40 elektromos töltőállomás telepítését célozza. A MOL Románia aktív tagja a romániai közösségeknek egy olyan kiterjedt társadalmi felelősségvállalási platform révén, amely felöleli a Mentor, Gyermekgyógyító, Zöldövezet, Tehetségtámogató és a Jogosítvány a jövőhöz programokat.

Sajtókapcsolat:

Felméri Erzsébet
CSR & PR koordinátor, MOL Románia
tel: 0264-407624 | @: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

×